Şimdi Ara

İTÜ ÇAP VE YATAY GEÇİŞ YARDIM LÜTFENNNM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı ? Lütfen.

Sıralama 11615 kontrol otomasyon düşünüyorum. Veya uzay müh.

Örnek olarak kontrol gelirse bilgisayarlar çap yapmama engel var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Çok bi engel yok hocam 4.0 ortalama yapmanız dışında 😂

• Çap çok zorlar hocam. Yatay geçiş düşünseniz daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jessepinkmannn kullanıcısına yanıt
    Hocam ortalama evet sıkıntı ama istenilirse aşılabilineceğini düşünüyorum, daha çok aklıma takılan sıralama şartı aranıyor mu ?

Bilgisayarla çap için bilgisayardan daha yüksek sıralama gerekiyor mu ??

• olmadıgitti O kullanıcısına yanıt
    Hocam yatay geçiş çaptan da zor bilgisayar için 4 ortalama isteniyor çap için okul uzatılır da bu ondan da zor.

• Hocam hayaller hayatlar uğraşlar ve gerçekler yapcak bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    itü içi yatay geçiş için
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Gerekmiyor diye biliyorum sadece ortalama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Bende öyle biliyordum bazı arkadaşlar yazmış. Bir an önce aydınlatmak lazım :)

• Bilgisayarla çap için yüksek bir ortalama yapman gerekiyor ve eğer irregular değilsen 1 yaz okulu şansın olacak not yükseltmen için. Onlarda da her ders açılmıyor açılsa bile kontenjandan alamıyorsun. Yani tüm derslerinde ilk seferde neredeyse hepsinden AA alman gerekiyor. Türk dili ve ingilizce derslerinde de hocaya göre değişkenlik gösterdiğinden şanslı da olman lazım. Yani işin zor. Geçen sene bilgisayar için 4-3.98 ortalama ile 3 kişi yatay geçiş, 4-3.86 ortalama ile 8 kişi de çap hakkı kazanmış. Uzay ile bilgisayar çap yapamıyorsun, kontrol ve otomasyon ile yapabiliyorsun 53.5 kredi ile tamamlıyorsun.
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Zor hocam, yalan yok ama bir sene hazırlanmak mı yoksa bu mu çok arada kaldım. İkiside zor, bu bir tık bana kalırsa daha zor çünkü önünü göremiyorsun. Yine de bir şansım varsa düşünmek istiyorum.

• Hocam yks sıralama şartı yok değil mi çap için.

Öyle ha diyince aşılabilecek bişey değil itüde 4 ortalama yapmak kesinlikle bilgisayarla çap yaparım diye yazmayın bölümü

• quote:

Orijinalden alıntı: samuray_x

Zor hocam, yalan yok ama bir sene hazırlanmak mı yoksa bu mu çok arada kaldım. İkiside zor, bu bir tık bana kalırsa daha zor çünkü önünü göremiyorsun. Yine de bir şansım varsa düşünmek istiyorum.
    itü içi yaptığın hem çap, hem de yatay geçişlerde üni sıralamasına bakılmıyor sadece ortalamaya bakılıyor. Ayrıca çap'a güvenirim diye gelirsen büyük hayal kırıklığına uğrarsın benden söylemesi. Riske gireceğim diyorsan ve ingilizcen iyiyse irregular başlayıp denersin. Kontrol ve otomasyon okursan da büyük bir kısmı da zaten yazılama kayıyor daha sonraları.
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Teşekkür ederim.

• Bilgisayar ile çap yapabilirsiniz ancak hem kazanması hem de devam ettirmesi zor olacaktır. Tek amacınız bu ise riskli gibi duruyor. Ancak kontrol ve otomasyon kötü bir bölüm değil. EE'nin alt dalı olan kontrol mühendisliğine ağırlık veren iyi bir eğitim alırsınız, bölümden sonra yazılım alanına kaymanız da kolay olur. Yurt dışında da iş imkanı var. Sıralaması kaç bilmiyorum ancak %100 veya %30 ingilizcesi 11 bine gelecektir diye düşünüyorum. Aralarında pek bir fark yok ikisini de alt alta yazabilirsiniz. Uzay mühendisliği için pek bir bilgim yok o yüzden bir şey yazmıyorum.
    yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontrol müh oku, eğer kapasite yüksekse uçakla çap yap. sanayide hem kontrol konusu hem uçuş mekaniği bilen insan sayısı az. zaten uçak müh. de de kontrol dersleri var. sınıf 1 aynı desen sınıf 4 full kontrol dersi aldığını düşünsen max 1.5 senelik müfredat ile 2 bölüm bitirmiş olursun.

ama dediğim gibi kontrol mühendisliği ayrı bir bölüm değil, makinacıdan havacıdan elektrikçiden de kontrolcü çıkıyor. ama daha detaylıysa eğitim o bölümde kontrol-uçak mükemmel eşleşme olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.