Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
681.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki finalde de kalırsam yapabilirmiyim.(cevap için teşekkürler)
  • Alttan ders bırakmak yatay geçişe engel olurmu?

Birde atıyorum gideceğim üniversite 2.50 puan istiyor benim puanım bundan düşük olursa gene başvurabilir miyim az kişi başvurdu diyelim bana çıkma ihtimali var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bu yıl açılmış bölüme geçiş mümkün mü? Aynı bölüm için bende daha 1 sınıfım ve memleketimde bu bölüm bu sene açıldı geçiş mümkün mü?

• Merkezi puanla yatay geçişte ya da gno ile farketmez , puan tutmuyorsa geçiş imkansız mı ? Boşuna mı başvurmuş oluruz puan tutmuyorsa ? Cevap için teşekkürler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: shawty39

Merkezi puanla yatay geçişte ya da gno ile farketmez , puan tutmuyorsa geçiş imkansız mı ? Boşuna mı başvurmuş oluruz puan tutmuyorsa ? Cevap için teşekkürler şimdiden
    benim bildiğim suanki okudugunuz ünideki notlarınız ve de devamsızlık durumunuz hiç önemli değil üniye girdiğiniz puanınız önemli.
    atıyorum x ünisinde a bölümü 245,298 puan demiş sizin puanınız bu puanın üstü ve eşitiyse başvurmaya hakkınız var.
    ama belki de yanlıs biliyorum
    Rehber Hocamyoutube
    MYP İLE YATAY GEÇİŞ NEDİR ?
    https://www.youtube.com/watch?v=-IRFH96Mv7E

bakın burada myp ile geçişi açıklamışlar

• Merhaba yakın doğu üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum yarı dönemde myp ile geçiş yapmak istiyorum mümkün müdür ?

• İngilizce bölüme gidip Türkçe aldığı dersleri saydırabilen var mıdır buralarda?
  • Merhabalar benim size bir sorum olacak. Makine müh okuyorum kocaeli yada ktü makinaya geçiş yapmak istiyorum. Okuduğum okulda gitmek istediklerimde %30 ing b1 seviye. Yabancı dil yönünden denklik var. ortalamam 4 bilgisaysr dersi kötü ne kadar düşürürsr artık oda 3.6 3.7 felan olur. Birinci dönem bitince yatay geçiş yapıp 2. Dönem gitmek istediğim okulda okuyabilir miyim?

• merhabalar yks puanım ile yüzde 50 burslu bir bölüme geçiş yapabilir miyim ?
  • Bu yıl açılıp öğrenci aldıysa geçebilirsin. Sonuçta bu sene öğrenci almış ve puanları oluşmuş.

• allyy2 A kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bende %75 burslu yatay geçiş yapmak istiyorum. Bu konuda özel üniversiteleri aradım onlarda bursun verilip verilmeyeceğine heyet karar verir dediler. Bazı okullar yatay geçişe özel burs avantajları da sağlıyor.

• Özel üniversiteye yatay geçiş yaparken %100 bursluya başvurmak istiyorum diye soruyorlar mı onlar kendileri değerlendiriyor nasıl oluyor bilen var mı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, Üniversitemde 6.yılım 3.sınıftayım. Bildiğimiz gibi max 7 yıl sınırı var. Başka bir üniversiteye geçtiğim takdirde bu sınır hala devam ediyor mu yoksa sıfırlanma şansı var mı? Bilgisi olan varsa cevaplayabilirse çok yardımcı olur.
  • Arkadaşlar merhaba yatay geçişim onaylandı ama bir kaç sorum var.

1)Finallerim bitmeden 2 gün önce kayıt yaptırmam gerekiyor bu bir sorun teşkil eder mi? Yani finallere girebilir miyim
    2)Final notlarım girilir mi? O okulda öğrenci olmayacağım için girilmez diyorlar
    3)Bazı derslerden muaf olmam gerekiyor onun için transkripti sonra versem olur mu çünkü notlar baya geç giriliyor. Ve transkripti sonradan nasıl alabilirim
    Düşünmekten deliricem lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi?
  • Bahar yarıyılı için yatay geçiş kontenjanlarını üniversiteler açıkladı mı?
  • Merhaba arkadaşlar, puanim yuksek fakat bilerek kötü universitenin teknoloji fakultesinde okusam ve ortalamami yuksek tutsam. Osym puanim falan gerekli şartlar sağlansa yildiz teknik benim okulum kolay diye beni almamazlik yapabiliyor mu ?

• hocam DD ile geçmek başarılı geçmek sayılıyor mu? Başarılı ile geçmiş olmanın sınırı nedir?
  • Merhabalar,
    arkadaşlar okuduğum program ikinci öğretim ve ben farklı bir kurumun birinci öğretimine geçiş yapmak istiyorum.(agno ile) Böyle bir şey mümkün mü tecrübesi bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Gazi ELT öğrencisiyim eyöksisden baktığımda Hacettepe ELT bölümünde kontenjan açıklamamamış hatta sadece sağlık bölümleri ve bir iki bölümün sadece kontenjanı var gözüküyor. Cidden eyöksisde açıklananlar dışındaki yerlere yatay geçiş sağlanamıyor mu?
  • selamke S kullanıcısına yanıt
    Sanmam hocam. Derslerini saymayabilirler ama almamazlık yapmazlar gerekli şartları sağladıktan sonra kazanıp kayıt yaptırdıktan sonra.

Ama benim gözlemim teknoloji fakülteleri öyle dışarıdan konuşulduğu gibi kolay değil. Mühendislikte ne varsa orada da o var. Sadece ek olarak 1-2 lab dersi ile son sene iş yeri eğitimi vardır o kadar. Yoksa teknolojidekiler kolay işliyor, teori az pratik çok mantığı çok yanlış anlaşılıyor bence. Aynı teori. Genellikle teknoloji fakültelerinin müfredatları biraz daha sıkışık geldi bana. Teknolojinin daha zor olma ihtimali bile var yani. Üniversiteden üniversiteye göre değişir tabi ama ne beklediğinizi bilin sonuçta. Teknoloji kolay diye gelip duvara çarpmayın
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.