Şimdi Ara

Yatay Geçiş Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
5
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet eğer burayı okuyorsanız eğer bi şeyler yolunda gitmemiştir ya da bi şeyler değişmiştir sizin için demektir. Ben 2 sene önceki merkezi puanla yatay geçiş hikayemi anlatayım size de bu referans olsun. En altta da yapmanız gereken şeyleri yazacağım.

Öncelikle yatay geçiş yaparken ki amacım bi an önce okulu tamamlamaktı. Bu yüzden ders müfredatı yakın bir üniversite seçmek gerekirdi. elimde seçenekler o sırada seçenekler bol ama uyumlu olacak saydıracak seçenekler lazım olduğu için 2ye kadar düştü.

gtü(gebze) cengden ya koü(kocaeli) ceng'e ya saü(sakarya) ceng'e geçicez. Bu arada yalnız değilim.20 arkadaş bunu konuşuyoruz.10 kişi kocaeli yönetmelik okuyoz.10 kişi saü'nünkini. Ders müfredatları önümüzde şunu şuna saydırsak falan 1 senede biter mi bitmez mi ne yapmak lazım gibi sürekli sohbetler ediyoruz. plan çıkarıyoruz.

neyse efendim koü geçiş yönetmeliğinde bir maddesi bizim için ordan gitti geçecek öğrencinin dc olan dersini saymıyor yani almamış gibi kabul ediyor. koü geçsek x ders alacaz saü geçsek x+5 olacak. çıkar yolu da yok. aldığımız dersi tekrar almakta istemiyoruz. bir şekilde 1 seneye sığdırmak istiyoruz dersleri.

konsey toplantısı gibi toplantı yaptık pandemi dönemi olduğu için teams üzerinden toplaştık.kararımızı verdik +5 dersin aldığımız dersi tekrardan almayalım dedik. Sonrasında saü'de yaz okulu var hem bi ihtimal çabuk eritiriz dedik dersleri.

Öncelikle bir üniversiteden diğerine geçerken dersleriniz geldiğiniz üniversiteden gelir. Biz ama şöyle yaptık yaz okulu kaydına çok az süre kalmış. Fatih hocaya kadar yazıp durumuzu anlattık. Hocam yaz okulu derslerini alsak başarılı olsak o dersler de sayılır mı diye? çünkü o sene yaz okulunda 5 ders alınma hakkı verildi. dönem başına koü geçmiş kadar dersimiz kalacak yani. Rektöre diyene kadar öğrenci işlerinden bölüme 10larca kişi bize böyle bi şey daha önce yapılmadı. kurul toplanır isterse onaylar dedi. İntibak yapılırken çünkü transkript geçtiğin yerden geliyor. Biz ümitsiz şekilde dedik ki alacağımız 5 ders ödeyeceğimiz 1000lira olursa eğer bizim için bir dönem eksilir. olmazsa tekrar almış oluruz. Dedik rektör bey bu arada o dönem sorun olacağını sanmıyorum diyip mesajımıza geri dönmüştü.

Neyse efendim geçerken her türlü olumsuz ihtimale kendimizi hazırlayıp yaz okulunda aldığımız dersleri verdik. Döneme geçerken hesapladığımdan 1 ders eksik olarak saydırıp döneme başladım. 2 dönem okuyup. Sonraki yaz okuluyla birlikte o eksik sayılan ders için ocak döneminde seçmeli ders alıp mezun olduk.

edit:aşağıdaki madde 2lerde en az 150 akts tamamlayıp bizim gibi geçenler. Her geçen 1 senede bitirmiyor.

Şimdi gelelim yukardan sonuçlara

1)geçiş yapmak stresli bir iş bu yüzden o dönem sinirlerinize hakim olun

2)bizden 1 sene sonra bizim gibi gelen 10 kişi daha oldu. hepsi sakinliğini 1 senede mezun olacak ağustosta.

3)Eğer umudunuz varsa zorlayabildiğiniz kadar ders saydırmak için asistanları zorlayın. Ders içeriği sizce uyuyorsa onları buna ikna edin.

4)1-15 ağustos arasını kaçırmayın bu tarihler arası merkezi puanla yatay geçiş yapılır türkiye genelinde.

5)Geçerken tek olacağım diye korkmayın illaki yeni bir çevre ediniyorsunuz. Online dönemde bile bi sürü arkadaşımız oldu.

6)Geçeceğiniz yerde daha mutlu olun :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 14 Temmuz 2022; 17:41:20 >

• kurum içi yatay geçişler kurum tarafından belirlenen kontenjan dahilinde ortalama sıralamasına göre yapılır. Aslında tam olarak bunu demekte yanlış çünkü üniversiteler bu konuda farklı yollar izleyebiliyor.

örnek olarak boğaziçinin şartlarına şurdan bakabilirsin :

www.boun.edu.tr
    Boğaziçi Üniversitesi - Boğaziçi Üniversitesi Lisans Programlarına Yatay Geçiş Yönetmeliği
    http://www.boun.edu.tr/tr_TR/Content/Ogrenciler/Ogrenci_Isleri/Yonetmelik_ve_Ic_Tuzukler/Yatay_Gecis_Yonetmeligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 14 Temmuz 2022; 17:59:15 >
  • Bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok. Okula kalmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gebze tekniği bırakıp neden sakarya ya geçtiniz böyle yapan çok gördüm sebebi nedir ?

• Biz son 2 senede 20-30 kişi geçtik. Birincisi bir an önce mezun olma isteği. okulu uzatan var kişi aslında.

4-5 sorunlu ders var tek dersin sürekli kalıyor gibi düşün. Sistem programlama örnek verilebilir. Çok zor hoca da çok çok zorluyor. 150 kişi kaldı bu sene mesela. Yaz okulu yok . Tek dönem açılıyor. 150 kişinin gelecek seneye kalanları da olursa onlar doğrudan okul uzatmış olacak . 3.ye alıp ucu ucuna geçen arkadaş var . Bu sadece bir ders örneği tabi başka nedenler de oluyor.

Basit bir örnek daha vereyim. Lojik dersinde eskiden veren hocanın okuma yöntemi baya sorunluydu. İtiraz edip 10puandan 50ye çıkıp geçebiliyordun . İtiraz etmezsen kalabiliyordun. Lojikte şöyle bir ders 3.sınıf 1.dönem dersini açıyor o derste 3.sınıf 2.dönem dersine bağlı yani lojikten bi kez kalman demek . İşletim sistemleri dersini 4.sınıflen almak demek. bitirme ile birlikte baya zor oluyor. Bi de o dönem sistem prog alıyorsan işletim sistemi,sistem prog bitirme baya zor.

Bi yerden sonra bırakıyorsun işte yeter diyorsun. Stres ortamı baya yüksek . İş hayatına hazırlıyoz diyorlar ama iş hayatında da o kadar stres yok . benim kişisel yaşadığım oldu onları merak edersen burda anlatmayayım. Mesaj yazarsan anlatarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okul vermeyebiliyor. Ben kadir has’a sorduğumda . %25 burs kesintisi yapıyorlardı o dönem için. %100 kazandıysan %75 , %50 kazandıysan %25 gibi.

• 3. sınıf 2. dönemi tam bir cehennem. Burayı atlatan olursa geri kalanında zorlanmaz. Proje dersinde çok fazla hak yeniyor. Rastgele gruplarda çalışan olmazsa kalıyorsun ve hoca da bunu biliyor. Dönem başında uyarıyor zaten hakkınızı yiyeceğim ben diye :) Bu dönem ben dersleri almadım ama psikolojik açıdan zorlanan çok arkadaşım oldu. Derslerden kalsalardı Sakaryaya geçiş yapacaklardı. Bu yüzden gtüye gelmeyi düşünen varsa bunu da göze alsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YATAY GEÇİŞ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elw1s kullanıcısına yanıt

Malesef öyle ya. Bi kaç arkadaş var 2 dersi var sadece. Sakaryaya geçse ayrı dert çünkü geçince 16 fark dersi çıkıyor. Geçmese yeniden kalsa ayrı bir pişmanlık oluyor. Kaldın tekrar geçme garantisi yok. Burda geçenlerde de 20dees alıp 19verip 1 tane kaldılar mesela. Sonra o dersten yine kalan oldu tek dersine gircek yaz sonunda oluyor böyle bazı aksaklıklar.

3ün 2si büyük cehennem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 15 Temmuz 2022; 22:23:59 >
  • Yazılanları okuyunca GTÜ'yü iyi ki tercih listeme eklememişim dedim. İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde tam burslu olarak Bilgisayar Mühendisliğine yazıldım ingilizce hazırlığı atlayarak üniversite hayatıma başladım. 3.Sınıfta staj ile beraber bir firmada çalışmaya başladım pandemi yüzünden ilk başlarda remote idi daha sonra şirkette devam ettim hiç zorlanmadım alttan ders almadım 3 ortalama ile bu sene mezun oldum çalışma hayatımda kimse beni okulum yüzünden yadırgamadı hatta bazı insanlar var tanıştığım bilgisayar bile okumamış :D ; birisi odtü felsefe mezunu full stack, matematikçi bir abimiz vardı f-e iyi ki GTÜ'de okumamışım :D

edit: Zaten okumayı pek seven bir insan değildim okulun uzaması beni psikolojik olarak yıpratırdı ayrıca ben Bakırköy'de oturuyorum okul bana çok uzak ev tutmak zorunda kalırdım. Yatay geçiş için vakıf üniversitelerine puanınız yetiyorsa araştırın derim ben.

edit: sıralamam 2018'de 40 bin idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 17 Temmuz 2022; 17:57:58 >

• Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

Matematikçileri görmek normal onlarıda baya alıyorlar felsefe biraz garipsedim diyexekken aklıma biyoloji mezunu sr adam geldi olabiliyor. Alaylı dediğimiz kesimden de insanlar mevcut. 3 senede bitirmene şaşırdım. Hayırlı olsun.

• 4 senede bitirdim hocam hazırlık okumadım

• Hocam bende şeyi soracaktim, yatay geçis yapinca yurt durumu nasil oluyor? Ben kyk da kaliyorumda yatay gećis yapinca yurt yine çıkar mi acaba?

• The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt
    Çıkmayabilir. Yatay geçiş yaptıktan sonra tekrar yurt başvurusu yapmanız gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam yatay geçis yapanlar için ayri mi başvuru oluyor yoksa herkesle ayni anda mi yapiyoruz

Herkesle aynı anda hocam

• Teşekkürler Hocam

Rica ederim hocam bol şans

Yatay geçiş yaptığın üniversite ile eski üniversiten aynı şehirde ise sorunsuz oluyor. Ama sakarya-kocaeli istanbul-kocaeli, ankara-istanbul iki ayrı şehirdeysen yeniden başvurmak zorunda kalıyorsun.

bi de şunu da ekleyeyim. Yatay geçiş yaptığın zaman öğrencilik süren işlemeye devam ediyor. Kyk’da kalma süresi eskiden +1 sene uzatmalıydı . O kalktı. Yani 4sene(hazırlıkla 5) kalabiliyorsun. Eğer 1.sınıf geçtin tekrar 1i okudun diyelim bu durumda 3 sene hakkın kalıyor.

biz zaten geçerken 4.senemiz olunca yurt falan bakmadık(zaten o sene pandemi senesi olunca yurda gerek kalmadı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 17 Temmuz 2022; 11:48:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.