Şimdi Ara

YAŞIM 22 OLDU.Sizce üniversite için çok mu geç kaldım..... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
14.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: JETAACK

Yaşım 22 içimde duran bir okuma aşkı var ama bir tarafdanda iş hayatına atıldım.Sizce üniversite için çok mu geç kaldım?Babamla beraber işlettigimiz dükkan var Aöf 2.sınıf ögrencisiyim kamu yönetimi

geç değil tam zamanı aklın başında neyi tercih edeceğini bilecek bir yaştasın.
    üstelik basmakalıp çalakalem laf olsun diye sadece üniversite diploması elinde olsun diye okuyanlardan çok daha aklı başındasın. abd'de de tıp doktoru olmak için ya da hukuk okumak için önceden bir üniversite bitirmek gerekiyor .

daha çok gençsin başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODIVA -- 28 Mart 2009; 11:33:04 >
  • Benim yaşımda 24 ve yüksekokul bitirdim bu senede mühendislik fakültesine kaydımı yaptıracağım inşallah. Tabi bu yaşa kadar mesleki tecrübe kazandığım için ve otuz yaşından önce evlenmek gibi bir planım olmadığı içni rahatım.
  • çok geç kalmışın sen daha askere bile gitmemişindir bak ben askerden yazıyorum üniversitede bitti yaş 21 düşün artık şafak 49 bitecek inş.
  • Sorun geç kalmak değil bence. Yani şu anda yaptığın işi bilmiyorum fakat bir iş yerinde malum bildiğin üzere bir üniversite mezunu ve lise mezunu iki insan arasında bir statü(statü derken yanlış anlamayın yani bir eğitim ve fikir farkı vardır) ve tabiki aldığı maaş arasında farklar vardır. Bence her ne kadar geç de olsa universite okumak bu saatten sonra farz. Hem ileride sizin daha rahat şartlarda yaşayabilmeniz hemde ileride ailenize sunabileceğiniz imkanlar açısından da büyük etkisi olacaktır bence. Bunun tabi birde toplumsal yönü var. Bir toplulukta universiteliyim diyebilmenin de size vereceği haz var..

Bence hiçbir şey için geç değil. Sonuç olarak universiteyi okusanız da okumasanızda kendinize. Ben sadece fikrimi söylemek istedim. Burda geç kaldın diyen arkadaşlar işine baksın bence. Sonuç olarak bu olay sizin geleceğiniz. Ve 3-4 sene daha okuyup neden butun hayatınızı daha yüksek standartlarda yaşamayasınız ki?

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin tekrar..

• Şansını dene bence...
  • ağrı doğubeyazıtlı bi arkadaşla birlikte mezun olduk liseden.. benden 3 yaş büyüktü.. ben üniveriste 5. sınıfta okuyorum yaşım 23.. arkadaşım daha geçen yıl yerleşti bildiğim kadarıyla.. sadece şunu söyleyebilirim.. kaymakamlık vs için yaş sınırı 30 diyebiliyorum.. malum kamu yönetimi okuyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

1988 eylül doğumluyum.. Üniversite 4. sınıftayım mühendislik

Takma hocam, 30 yaşında bile giren var

1988 eylül doğumluyum Üniversite 1. sınıftayım işletme

• quote:

Orjinalden alıntı: Lèon

bölümüne bağlı...

Valla düşünsene o yaşta tıpa başlıyosun.
  • Babam 32 yaşında üniv okudu. Okumanın yaşı yoktur.
    Not: Okulu ikinci sırada bitirdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

22 yaş üniversiteye girmek için geç bir yaş değil hatta üniversiteye girilebilecek en güzel yaşlardan biri.Ben liseyi 2 yıl geç bitirdim 20 yaşında öss'ye 2. girişimden sonra artık bu yaştan sonra üniversiteye girilmez deyip istediğim yeri kazanamayınca açıköğretime kayıt olmuştum.Bu kararı vermeme 2 önemli olay sebeb oldu.Birincisi dershanedeki 17 yaşındaki çocuklarla beraber üniversite okumak istememem.İkincisi toplumdaki üniversiteye giriş ve bitiriş yaşı sorunu.Üniversiteye 18 yaşında girilip 22-23 yaşında bitirilmesi bekleniyor.İş ilanlarında yaş sınırı oldukça düştü.Ben bunları düşünüp okula girsem bile bitirdiğimde 26-27 yaşında iş bulamayacağımı düşündüm.Sonraları çok pişman oldum 06-07'de sınava girmedim.2008 yılında tekrar öss'ye girdim istediğim bölümü kazandım şehir dışında ve paralı olduğundan gidemedim.Okul yerine işe girdim.Gündüzleri çalışıp geceleri 09 öss için hazırlanıyorum.Bir yanda da açıköğretim var onuda seneye bitirecem.Bu yıl istediğim bölümü kazanırsam kesin gidicem uzakta bile olsa.24 yaşında üniversiteye girmiş olucam senin geç kaldım diye üzülmene hiç gerek yok.

Gerçekten de pişman olmuşsundur şimdi..Benim de aklıma takılıyor iş bulma olayı yaşımdan dolayı..Tek sorun o zaten yoksa başka şeye takmıyorum..
    Ama mühim olan kendin geliştirmek..Üniversite okurken bile çalışmaya bşalayabilirsin iyi bir yerde...Hele bir de çevre edinirsen
    Ama işte bir de askerlik var..Hele kısa dönemin kalktığını düşünürsek..

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

bu arkadaşın imzasındaki nedir? komedi yaw
  • Okumanın yaşı oLmaz!
  • bu yaşta okunurmu,gençlerin önünü kapamayın
  • X insan-Amcaaa nerden emeklisin?
    Jetaack-Öss sınavına hazırlıktan
    X İnsan-!?'+^^##
    Matematiğim kötüdür o yüzden öss yi kazanamadım yanlış hatırlamıyorsam 16 yaşında giriyorduk ilk öss ye 6 kere deneyipte kazanamadıysan bence benim gibi gerçeği kabul et ha şu anda ben senin seviyeni bilemem belki yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin eğer bu sene kazanabileceğine inanıyorsan bir daha dene o zamanda kazanamazsan bence bırak
  • şu an devlet memuruyum yaşım 24 ve bu yıl öss ye hazırlancam ve bölümümün üstünü okuyacam ayrıca seneye de düğünüm var

hem okuyup hem ev geçindirip hem ev hanımı olmak kolay olmayacak ama inşallah kazanırım

okumak için geç değil

bi idealin varsa peşinden gitmelisin
  • adam akıllı okuyacaksan bence yaşın daha genç.Ben 85 liyim düşün 2008 de kazandım.

Sınıfımın yaş ortalaması 27-28 40 45 yaşlarında adamlar bile var evli çoluk çocuk sahibi.Ama azimle okuyorlar dersleri iyi adamların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

22 yaş üniversiteye girmek için geç bir yaş değil hatta üniversiteye girilebilecek en güzel yaşlardan biri.Ben liseyi 2 yıl geç bitirdim 20 yaşında öss'ye 2. girişimden sonra artık bu yaştan sonra üniversiteye girilmez deyip istediğim yeri kazanamayınca açıköğretime kayıt olmuştum.Bu kararı vermeme 2 önemli olay sebeb oldu.Birincisi dershanedeki 17 yaşındaki çocuklarla beraber üniversite okumak istememem.İkincisi toplumdaki üniversiteye giriş ve bitiriş yaşı sorunu.Üniversiteye 18 yaşında girilip 22-23 yaşında bitirilmesi bekleniyor.İş ilanlarında yaş sınırı oldukça düştü.Ben bunları düşünüp okula girsem bile bitirdiğimde 26-27 yaşında iş bulamayacağımı düşündüm.Sonraları çok pişman oldum 06-07'de sınava girmedim.2008 yılında tekrar öss'ye girdim istediğim bölümü kazandım şehir dışında ve paralı olduğundan gidemedim.Okul yerine işe girdim.Gündüzleri çalışıp geceleri 09 öss için hazırlanıyorum.Bir yanda da açıköğretim var onuda seneye bitirecem.Bu yıl istediğim bölümü kazanırsam kesin gidicem uzakta bile olsa.24 yaşında üniversiteye girmiş olucam senin geç kaldım diye üzülmene hiç gerek yok.

Gerçekten de pişman olmuşsundur şimdi..Benim de aklıma takılıyor iş bulma olayı yaşımdan dolayı..Tek sorun o zaten yoksa başka şeye takmıyorum..
    Ama mühim olan kendin geliştirmek..Üniversite okurken bile çalışmaya bşalayabilirsin iyi bir yerde...Hele bir de çevre edinirsen
    Ama işte bir de askerlik var..Hele kısa dönemin kalktığını düşünürsek..

Pişmanmıyım bilemiyorum.Tek pişmanlığım 2005 yılında uzakta bir üniversite kazandığım için izmir'i bırakmamak için gitmemek.2004-2005 yıllarında üniversiteye girmek şimdiki gibi kolay değildi şimdi orta kalite bir bölüm kazanmak kolay.21-22 yaşındayken üniversite için geç olduğunu sanıyordum.Ben 21 yaşındayken olmuyor deyip öss'yi bırakmış 2 yıl sınava girmemiştim.25-26 yaşlarında okuldan mezun olmanın çok geç olduğunu düşünüyordum.Sanki 22 yaşında üniversiteyi bitirince 25-26 yaşında ev araba sahibi olacaksın.Türkiye'de sayısal loto çıkmadıkça böyle birşey çok zor.Ama o yaşlarda bunları düşünemiyorsun.Bu yıl sınava girdik işte çalıştığım için az ders çalıştım sınav pek iyi geçmedi ama puanlar düştüğü için 2-4 yıllık bir sürü yere puanım yetiyor.Eskisi kadar hevesim yok ama 2. yerleştirmelerde bir yeri seçicem.Üniversite okurken çalışmak gerekir ben bu yıl büroda 6 ay çalıştım iş açısından nerelerden eksik olduğum gördüm.Çok faydalı oldu hemde yapacağım mesleğin zorluklarını gördüm.Direkt 4 yıllık yerine 2 yıllık seçmeye niyetim var tabi hukuk gibi bir bölüm kazansaydım 4 yıllık yazardım.Okurken sürekli yabancı dile ağırlık vericem o sırada 4 yıllık açıköğretim bitecek alese girip tezsiz yüksek lisans için uğraşıcam.İleride dgs sınavına girip 2 yıllığı 4'e tamamlayabilirim zaten 4 yıllık okumanın pek bir getirisi olmayacak yaş yüzünden bankaya falan giremeyecem.İş hayatında en çok tecrübe ve yabancı dile bakıyorlar.İibf ve mühendislik bölümlerinde yaş önemli sağlık bölümlerinde yaşın pek önemi yok.Tabi 28-29 yaşına kadar okuyup hiçbir yerde çalışmazsan işin zor tecrübesiz olarak işe girdiğinde çırak gibi herşeyi öğretmek zorunda kalıyorlar.30 yaşında çırak olmak biraz acayip olur.

• sen de hiç boş dyrmamışsın ama iyi...
  • konu açılalı çok olmuş ama bende 22 yaşındayım inşallah Allah izin verirse üniversiteye gidicem. ulan ne dünyaya ne de ahirete hizmet ediyoruz? ne iş yapıyoruz.. okumadan olmuyor abi. okuyalım okumaya teşfik edelim... ilim öğrenmek her erkek ve kadına farz....
    Allahım sen yardım et..
  • 24 yaşında 4. sınıfta okuduğum bölümü bırakıp başka bölüme başladım ve son derecede mutluyum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.