Şimdi Ara

Yasal Uyarı ! Pasaport Kayıt Etme Kaydı Düşen Pasaportlarda Yapılacak İşlemler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
12
Favori
29.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Umreden gelen iki kişinin pasaportuna kayıt için harçları yatırıp 3 mayısta iki kişi Tüm evrakları verdik Vodafone bayisine. Cuma günü telefonum kapandı. (Diğer arkadaşta problem yok.) IMEI sorgulamada kayıt dışı olduğu tespit edilen diyor. Başvuru evrağındaki numarayı giriyorum onda da kayıt bulunamadı diyor. Diğer arkadaşın imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen yazıyor. Başvuru sorguda da inceleniyor tarzı birşey diyor.

Ne olmuş olabilir? Evraklar BTK ya mı ulaşmadı? Ulaştı da henüz bakılmadı mı? Nedir bi fikri olan varsa yardımm.

Bayiye gittim evrakları karışık yolluyoruz sizinki henüz gitmemiş olabilir falan gibi saçma birşey söyledi. Bu kayıtlar BTK ile eş zamanlı olarak yapılmıyor mu? Yani telefonun kayıt dışı kalmaması için evrakların illa ki BTK ya ulaşması ve orada kontrol aşamasına alınması mı gerekiyor.
  • Pasaport buldum, fakat pasaportun sahibi çok uzakta oturuyor. Ben harcı yatırdıktan sonra kendisi e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilir mi imei numarama? Sözün kısası kayıt için bir araya gelmemize gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kibris Turk kesimine gidip gelerek alinan belge kayit icin yeterli oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kandac

Kibris Turk kesimine gidip gelerek alinan belge kayit icin yeterli oluyor mu?

evet

quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Pasaport buldum, fakat pasaportun sahibi çok uzakta oturuyor. Ben harcı yatırdıktan sonra kendisi e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilir mi imei numarama? Sözün kısası kayıt için bir araya gelmemize gerek var mı?

yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 29 Mayıs 2013; 23:46:28 >
  • mrb arkadaşlar yurtdışı kayıtsız iphone 4s aldım aldığım kişi pasaport kaydı için daha önce gerekli olan 115 liralık harcı yatırdığını söyledi ve sadece herhangi bir pasaporta kaydını yapmam gerektiğinide ekledi. şimdi pasaportum var yalnız harcı yatırdığımı nasıl kanıtlicam ya da nasıl öğrenicem. türksel timlerde kayıt sırasında ben harcı yatırdım desem imeden öğrenebilirler mi yardımcı olursanız çok sevinicem. bu pazartesine kadar halletmeliyim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhanalp

mrb arkadaşlar yurtdışı kayıtsız iphone 4s aldım aldığım kişi pasaport kaydı için daha önce gerekli olan 115 liralık harcı yatırdığını söyledi ve sadece herhangi bir pasaporta kaydını yapmam gerektiğinide ekledi. şimdi pasaportum var yalnız harcı yatırdığımı nasıl kanıtlicam ya da nasıl öğrenicem. türksel timlerde kayıt sırasında ben harcı yatırdım desem imeden öğrenebilirler mi yardımcı olursanız çok sevinicem. bu pazartesine kadar halletmeliyim teşekkürler.

hocam sistemde görünmesi lazım diye düşünüyorum. Yakınlarınızıda bir tim'e falan gidip sorun daha iyi olur
  • hocam sistemde görünmesi lazım diye düşünüyorum. Yakınlarınızıda bir tim'e falan gidip sorun daha iyi olur

telefonu aldığım kişide bana aynısını dedi sistemde görünür diye. tim'e gitsem dahi bende sadece telin imei numarası var o yeter mi ki acaba ya da direk btka yı arayıp öğrenebilir miyim sizce
  • Arkadaşlar bende Amerikadan temmuz sonunda telefon getirtmeyi düşünüyorum.Tavsiye edeceğiniz bi durum var mı?
    Ona göre dayıma söyleyeyim dikkat etsin.Kendi pasaportlarına işletecekler herhangi bi sorun çıkmaz herhalde ilerde kapanma gibi?
  • beyler bu ikinci işlem olan iletişim merkezlerine e-devlet şifresi alıp gitme işini kesinlikle yapın sonra problem çıkıyor. işinizi sağlam kazığa bağlayın. ve mümkünse bu işleri kişi gelir gelmez yapında yine problem çıkarsa vaktiniz olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ponce De Leon

beyler bu ikinci işlem olan iletişim merkezlerine e-devlet şifresi alıp gitme işini kesinlikle yapın sonra problem çıkıyor. işinizi sağlam kazığa bağlayın. ve mümkünse bu işleri kişi gelir gelmez yapında yine problem çıkarsa vaktiniz olmuş olur.

Edevlet şifresi varsa iletişim merkezlerine gitmeye gerek yokki,
    Edevlet sistemine girip 2 dakikada hallediyorsunuz.
    Şifre olmazsa bayide kayıt işlemi yapılıyor,ona da ayrica ücret alıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben birinden iphone 5 almayı düşünüyorum fakat şuan telefon geçici pasaport kayıtlı. Ben telefonu aldıktan sonra bir yakınım adına direk kayıt yaptırtmak istiyorum. O geçici kaydın geçmesi mi lazım yoksa direk o kaydı düşürüp yeni kayıt yaptırabiliyor muyuz ?
  • ben kaydı düşmüş bir telefon aldım, yurtdışından alınmış ve ülkemizde hiç kaydettirilmemiş
    2-3 hafta sonra yakınlardan yurtdışından gelecekler var,
    uygun olursa onlardan birinin pasaportuna kaydettirmeyi düşünüyorum,
    ilk kayıt prosedürünü mü uygulamam gerekiyor ?
  • Merhaba,
    Benim bir sorum olacaktı. Belki sorulmuştur, ama kayıtlar isme mi yapılıyor yoksa pasaporta mı? Yani şöyle bir örnek vereyim: Ben bundan yaklaşık 1 yıl 11 ay önce (2 yıl olmasına 1 ay kaldı) getirdiğim telefonu kendi pasaportuma kaydetmiştim. O pasaportumuın süresi biteli çok oldu ve şimdi yeni pasaportum var. 2 yıl dolmasını (ki dolmasına 1 ay var) beklemeden bu yeni pasaporta kayıt ettirebilir miyim? Yoksa hiç riske atmayayım, 1 ay daha sabredip 2 yılın dolmasını mı bekleyeyim?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR

Merhaba,
    Benim bir sorum olacaktı. Belki sorulmuştur, ama kayıtlar isme mi yapılıyor yoksa pasaporta mı? Yani şöyle bir örnek vereyim: Ben bundan yaklaşık 1 yıl 11 ay önce (2 yıl olmasına 1 ay kaldı) getirdiğim telefonu kendi pasaportuma kaydetmiştim. O pasaportumuın süresi biteli çok oldu ve şimdi yeni pasaportum var. 2 yıl dolmasını (ki dolmasına 1 ay var) beklemeden bu yeni pasaporta kayıt ettirebilir miyim? Yoksa hiç riske atmayayım, 1 ay daha sabredip 2 yılın dolmasını mı bekleyeyim?

Teşekkürler...

Iki yılı geçmesi gerekiyor. Pasaporta göre değil kişiye göre baz alınır.
  • Ben girislerde belçika pasaportu kullaniyorum. Simdi turk kimligimde var. Peki nasil kayit yapacaklar. Ben zaten hep böyle normal olmayan durumlara kalirim. Gerçi onemli degil 820 kullaniyorum. Onada vergi vermek istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

quote:

Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR

Merhaba,

Teşekkürler...

Iki yılı geçmesi gerekiyor. Pasaporta göre değil kişiye göre baz alınır.

2 takvim yılıymış yani. Teşekkürler cevap için.

• Bireysel başvuru sorgulamada reddedildi yazıyor

• Merhaba,

Kendi e-devlet şifremle e-devlete girip tc kimlik no, imei no, pasaport no için 18 yaş altı çocuğumun bilgilerini girsem yine kaydı yaptırabilir miyim? Çünkü daha önce kendi pasaport hakkımı kullandım.

Olmaz derseniz mecbur bayiye gideceğim. Öyleyse İstanbul'da Beşiktaş-Maslak hattinda insaflı 5-10 TL alan bir bayii tavsiyesi rica ediyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamgam

Merhaba,

Kendi e-devlet şifremle e-devlete girip tc kimlik no, imei no, pasaport no için 18 yaş altı çocuğumun bilgilerini girsem yine kaydı yaptırabilir miyim? Çünkü daha önce kendi pasaport hakkımı kullandım.

Olmaz derseniz mecbur bayiye gideceğim. Öyleyse İstanbul'da Beşiktaş-Maslak hattinda insaflı 5-10 TL alan bir bayii tavsiyesi rica ediyorum.

Teşekkürler

18 yaş altındakilerin edevlet'ten kaydı yapılmaz
    Bayiye gitmelisiniz.Fiyat,bayiden bayiye farkeder,birkaç yere sorun
    Beşiktaş civarındakiler 50'den aşağı istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

quote:

Orijinalden alıntı: gamgam

Merhaba,

Teşekkürler

18 yaş altındakilerin edevlet'ten kaydı yapılmaz
    Bayiye gitmelisiniz.Fiyat,bayiden bayiye farkeder,birkaç yere sorun
    Beşiktaş civarındakiler 50'den aşağı istemez.

Çok teşekkürler

O halde alanı genişletiyorum. Gaziosmanpaşa, Sarıyer vs de olabilir.

50 TL'ye yuh diyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.