Şimdi Ara

Yasal Uyarı ! Pasaport Kayıt Etme Kaydı Düşen Pasaportlarda Yapılacak İşlemler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
12
Favori
28.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.el olarak yurtdısından gelme iphone4 aldım.siirlerin efendisinin verdiği linke tıklayıp imei nomu girdim.Onay verildi ibaresi var içim rahatladı.teşekkürler
  • ne yazıkki arkadaşım pasaport sahibinin öyle bir hakkı var 2 yıl dolmadığı sürece sildirebilir dolduktan sonra artık yeni hak kazandığı için sildiremez. sildirdiğinde ya onu bulmanız gerekli yada yeni bir pasaporta kayıt ettirmeniz gerekli yani o sildirdiğinde bir daha kayıt olamaz diye bir kaide yok istediğiniz zaman kayıt yaptırabilirsiniz. Yani şöyle diyeyim 10 sene evvelki kayıtsız bir cihazı bile kayıt ettirebilirsiniz.Kayıt ettirmenin zamanı yada hakkı yoktur. Sadece klon imei numaraları btk tarafından engellenmiş imei numaraları kayıt edilmiyor bunun dışında her cihaz her zaman kayıt olabilir
  • kardeşim günaydın öncelıkle verdığin bilgiler için teşekkürler doğrumu anladım tekrar teyit etmek için soruyorum cıhazı kayıtlı dıye aldın ama belli zaman sonra kayıt dışı oldu ve adamlar dolandırıcı çıktı sen aynı cihazı başka pasaporta tekrar kaydettırebılıyomusun bu önceden yoktu dıye hatırlıyorum basıma gelmıstı bundan 3 sene once ilgin için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siirlerefendisi

    ne yazıkki arkadaşım pasaport sahibinin öyle bir hakkı var 2 yıl dolmadığı sürece sildirebilir dolduktan sonra artık yeni hak kazandığı için sildiremez. sildirdiğinde ya onu bulmanız gerekli yada yeni bir pasaporta kayıt ettirmeniz gerekli yani o sildirdiğinde bir daha kayıt olamaz diye bir kaide yok istediğiniz zaman kayıt yaptırabilirsiniz. Yani şöyle diyeyim 10 sene evvelki kayıtsız bir cihazı bile kayıt ettirebilirsiniz.Kayıt ettirmenin zamanı yada hakkı yoktur. Sadece klon imei numaraları btk tarafından engellenmiş imei numaraları kayıt edilmiyor bunun dışında her cihaz her zaman kayıt olabilir

    tskkr ederm verdgnz bilgiler icin son bir şey daha srcam tekrar kayıt icin ynemi 100lira yatrcam yoksa 100lira 1 kereye mahsus bir şey mi?




  • yine mi derken anlamadım pasaport sahibinin adına yatırdığın vergi harcından bahsediyorsan başka pasaportla kayıt yaptıracaksan bunu btk ya sormalısın yüksek ihtimal yatırmak zorunda kalabilirsin çünkü eski yatırdığın harç başka pasaport sahibine yeni harç başka pasaport sahibine ait
  • Merhaba arkadaşlar benim sorunum çok değişik telefonu bir arkadaşımın üzerine işletecektim çocuk avusturalya vatandaşı yabancı passaportu var türk tc no su ve mavi kartı var turkcell ikematgah istedi ama onu alamadık babası sildirmiş iş gereği e-devlet şifresi alamadık 18 yaşından küçük olduğu için,ben 100 tl lik harcı bu arkadaş üzerine yatırdım bu parayı geri alma şansım varmıdır ? yada bu arkadaş üzerine telefonu kaydetme için yapılacak bişi ?
  • ben de birşey danışayım. kuzenimin pasaportunun fotokobisi ile kayıt gerçekleştirebilir miyim? kuzenin şuan benden uzakta, pasaportunun fotokobisi acaba kayıt için işe yarar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawk_58

    Merhabalar, yurtdışından gelen telefonunun harcını kendim ( pasaport sahibi ben değilim) bankaya gidip pasaport sahibinin TC kimlik no'su ile yatırdım.Dekontunu aldım.Akşam üzeride e-devlet sisteminden pasaport sahibinin TC kimlik numarası ve pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile giriş yapıp telefonumu kaydettireceğim.Pasaport sahibinin bilgilerini - ne zaman giriş çıkış yaptı pasaport no vs - bildiğim için ypabilirim ve gsm şirketleriyle uğraşmak zorunda değilim değil mi ? Benim yolumda bir aksilik var mı acaba ?

    E-devlet üzerinden kayıt oluyorsa,
    Operatörler 10-20 TL kaptırmanın anlamı yok ozaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreeeeee -- 10 Aralık 2012; 19:48:28 >
  • Başlıkta niye YASAL UYARI ! yazıyor?

    Hayırdır noterden ihtar falan mı çekiyorsun?
  • o yazı telefonunun imei si kayıt dışı olduğunda btk tarafından bir gece ansızın yollanan mesajın başlığıdır. Özellikle iPhone kullanıcıları çok iyi bilirki YASAL UYARI mesajını aldığı dakika bilirki telefonu artık kayıt dışı
  • arkadaşlar turkcell bayiinden kayıt ettirdiğim telime 3 ay sonra bu mesaj geldi ve kapandı. kayıtı kendi pasaportumla yaptırmıştım. BTK yı aradım bize böyle bir evrak ulaşmadı diyor ne yapmak gerekir yardım edebilir misiniz?
  • kayıt yaptırdığın bayii git işlemini tamamlarsın bazen evrak eksiklikleri olabiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvt

    arkadaşlar turkcell bayiinden kayıt ettirdiğim telime 3 ay sonra bu mesaj geldi ve kapandı. kayıtı kendi pasaportumla yaptırmıştım. BTK yı aradım bize böyle bir evrak ulaşmadı diyor ne yapmak gerekir yardım edebilir misiniz?

    o bayıde işlem yaptırdığıma dair elimde bir belge yok. olması gerekiyor mu?
  • kıbrıs yurt dışı sayılırmı arkadaşm ??
  • Orijinalden alıntı: siirlerefendisi

    Öncelikle koyunu buraya açmamdaki sebep şuan pasaport kaydı yaşayan telefonların başını iPhone çekiyor diğer markalarda klon imei olayıyla geçicide olsa kişiler çözüm üretsede iPhone'da klon imei olayı olmadığı için yapılan tek şey pasaport kaydıdır.
    Merhaba,bir sorum olacak.
    Vergi dairesine parayı ödeyip,bayiide gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra,sim i takıp hemen kullanmaya başlayabiliyor muyuz telefonu sıkıntı olmadan?
  • yurtdışından bir tanıdık türkiyeye birkaç yıllığına geldi. Tabiki telefonu yurtdışı ürünü ve mecburek Türkiye operatörlerinden birinden hat alması gerekiyor. (Roaming ne kadar pahalı tahmin edersiniz.) 10 gün sonra beni aradı ve telefon çalışmıyor dedi. Durumu anlattım ona ve cevabı "bu ne biçim ülke yahu? Hangi ülkede böyle saçma sapan işlerle insanları uğraştırılar" oldu.
    Yazık dedim Türkiye büyük ülke, güçlü ülke falan diye düşünen adamın gözünde ne hale geldi... Yazık, vatandaşına Türkiye kadar çöken başka bir devlet az bulunur!!!
  • üstad öncelikle verdiğin bu bilgiler için tüm forum adına sana teşekkür etmek istiyorum. Vallahi helal olsun herkesin işine yarayacak şeyler yazmışsın. Şimdi sana sorumu soruyorum :) şimdi ben bundan yaklaşık iki ay kadar önce kaydımı yaptırdım pasaport vergimi yatırdım ve makbuzumu aldım. ki o ara ben daha yeni yurtdışı giriş çıkışımı yapmıştım yani 30 gün içerisinde yaptım. şimdi acaba bu makbuzu ve pasaportumu alıp gitsem işlem yaparlar mı? teşekkürler
  • "koyunu" doğru yere mi açtın bilmem ama "Yasal Uyarı!" deyince yapılması zorunlu bir uyarı gibi olmuş. Yasa koyucu filan mısın... :)
  • 4 mesaj yukarıda da soran arkadaşa cevap yazmıştım sana da yazayım arkadaşım. Amacım konuya dikkat çekmektir. Cihazı kayıt dışı olan herkes bu yazının ne manaya geldiğini gayet iyi biliyor bilmeyende görsün okusunda benzer hataya düşmesin.
    Bir gece ansızın YASAL UYARI diye telefonunuza bir mesaj gelseydi ne demek istediğimi daha iyi anlardınız.

    Bu konuda öyle çok mağdur insan varki anlatamam

    şuan benim nacizane tavsiyem kayıtlı diye satanlardan cihaz almayın eğer çok güvenli biriyse bile kayıt evraklarının tamamının ve makbuzunun fotokopisini temin edebilecek kişilerden cihaz alın gönderdikleri sözde kayıt evrağının hiçbir espirisi yok. pasaport sahibinin kimlik fotokopisi pasaport fotokopisini ve makbuz fotokopisini isteyin. zaten bunların fotokopisini abone merkezi alıyor bir yedekte size alır.
    Tavsiye benden sonra 3 ay geçince bu uyarıyı aldığınızda satıcıya belki ulaşamazsınız gerçek kayıt yaptırmakta az bir ücret değil cihaz size garantilide daha pahalıya gelir




  • Pasaport kaydı için vergi dairesi için alınan ücret 115 TL olmuştur arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.