Şimdi Ara

Yaşadığınız Teknik sorunlar ve Merak ettikleriniz! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
18.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @teknika, öncelikle istemeyerek de olsa tartışma ortamı olmuştur, bir daha tarafımdan böyle bişey olmayacağı konusunda garanti ederim. Zaten önceki olay istemeyerek olmuştu.

    Bir sorum vardı, ama silinmiş, tekrar sormak istiyorum:

    Salonda Homelight Artronic ups var, 14-15kg. ağırlığında. Bu ups'e benim kasayı bağlayıp ups'in dişini prizden çektiğimde 20-25dk. kadar ups dayanıyor, daha da gider ama ben prize takıyorum. Ancak aynı ups gerçek elektrik kesintisi olduğunda kasayı hiç açık tutamadan anında kapanıyor. Bu yüzden kasa da kapandığından ups hiçbir işe yaramamış oluyor. 485watt lık enermax psu aldıktan sonra böyle oldu. Yani ben fişi çektiğimde bu ups kasayı yutarken elektrik kesilince kapanması yüzünden gidip powercom 2200va aldım. Şimdi onu kullanıyorum, ama onun da malum sesini yazmıştım. Sence bu diğer ups neden kapanıyor? Buna bir çözüm bulamaz mıyız?
  • Konuyla ilgisi yok,bu yüzden @teknika adlı üyeden kusuru bakmamasını diliyorum!!
    DEĞERLİ MODLAR,BU BAŞLIK ALTINDA DA YOĞUN TARTIŞMA OLDU,KIYAMET KOPTU,SEVİYE YERLERDE DOLAŞTI,ANCAK FORUM İLK BAŞTA KİTLENİP GEREKEN YAPILDI VE SONRA TEKRAR AÇILDI!!!
    PEKİ NEDEN BUNDAN YAKLAŞIK 1,5 AY ÖNCE YAPMIŞ OLDUĞUM CREATİVE X-Fİ&CREATİVE AUDİGY 2 ZS TESTİNİN İNCELEME YAZISINDA DA BENZER TARTIŞMALAR OLUP,DİREK KİTLENDİ(BUNA LAFIM YOK!!!) FAKAT ARDINDAN ASLAAA BİRDAHA AÇILMADAN İNCELEME HARCANDI GİTTİ!!!!DEMEK Kİ Bİ BAŞLIK KİTLENİP İNCELENDİKTEN SONRA TEKRAR AÇILABİLİYORMUŞ,DEMEK Kİ İSTENDİĞİNDE EMEK KIYMETİ BİLİNİYORMUŞ!!!BU OLAYI GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM,1 KONUDA 1 DOĞRU YADA 1 YANLIŞ OLUR SADECE,ANCAK BURDA SON DERECE YOĞUN KARIŞIKLIKLAR GÖRÜYORUM...BUNLARI MERAK ETTİĞİM İÇİN SORDUM VE UMARIM CEVAP GELİR!!!
  • Affan kardeşime bu konuda SONUNA KADAR hak veriyorum. O topic için günler saatler gittiğinden ben de eminim. Sadece resimlerin altına uygun yazıları yazmak için bile saatler gidiyor, yapılan inceleme de cabası. O topiğin de rahatsız edici ve şahsa ve topiğe saldırı içerikli mesajlarından arındırılmış olarak tekrar açılabileceğini düşünüyorum. Bence günümüzde çok güncel olan yeni bir ses kartı x-fi music ile zs kartlarının daha iyi yapılabileceği başka bir karşılaştırma topiği de olamazdı.
  • Sn, Wolverine... Ben de yanlış anlaşıldıysam yine özür dilerim. İnşallah bundan sonra iyi dost oluruz.

    Bahsettiğiniz sorunun kaynağı büyük bir ihtimalle Ups içindeki akülerden birinin bozuk olmasından kaynaklanıyor. Eğer Ups tek akülüyse akü ömrü daha da kısa olur.

    Normal şartlar da, tüm akü üreticileri bir akünün tam randımanlı çalışma süresini 24 veya 36 ay olarak belirtirler. Şimdiler de bazı üretici firmalar 5 hatta 10 yıla varan ömür de aküler ürettiklerini açıklıyor. Ancak bu süre kullanım şartlarına göre bazen 1 yıldan kısa da olabilir, 3-5 yılı da bulabilir. Ups cihazınızın içindeki akünün katmanlarından biri veya bir kaçı bozulduğu zaman bu gibi sorunlar baş görtermeye başlar.

    Bu gibi sorunlar derken burayı açmakta fayda var;

    - Örneğin aküsü bozuk veya bozulmaya başlamış Ups cihazı eskisi gibi uzun süre dayanmadan kısa süre de kapanmaya başlar.

    - Full şarjlı gözükse dahi, çok kısa ve ani süreler de kapanabilir.

    - Akünün zor şarj olması sebebi ile akü veya Ups cihazı aşırı ısınabilir veya Ups cihazının Şarj işlemini yapan anakart bölümü elektronik devrelerinde zararlar meydana gelebilir.

    Çoğu Ups kullanıcısı, sırf aküsü bozulduğu için Ups'nin artık işe yaramayacağı düşüncesiyle Ups'sini boş yere çöpe atar. Halbuki sadece bir akü değişimi ile bir Ups, başka bir arıza çıkarmadıkça yıllarca kullanılabilir. Ama akülerini 1.5-2 yılda bir değiştirmek şartı ile ve ara sıra fişini çekip bilinçli olarak akünün boşalıp tekrar şarja takarak dolmasını sağlamak şartıyla.

    Sayın, Wolverine Ups cihazınızı alalı ne kadar oldu bilemiyorum ama öncelikle aküsünü değiştirmenizi tavsiye ederim. Bu işlem son derece kolay bir işlem.

    Nasıl yaparsınız?

    - Öncelikle Ups'nizin fişini pirizden çekip kapatın.
    - Bu işlemler sırasında plastik ameliyat eldiveni ve naylon türü terlik giymenizi tavsiye ederim. Çünkü, fişte değilken ve Ups cihazınız kapalıyken bile içinde her zaman akım vardır.
    - Ups cihazınızın kapağını vidalarını söküp dikkatlice açın.
    - Aküyü hemen göreceksiniz. Eğer aküyü kolay değiştirebileceğinize kanaat getiriyorsanız, akünün üzerinde yazan tip numarasını, voltajını ve amper gücünü not edin ve aynı aküden satın alın.
    - Satın alacağınız akünün Ce standartlı olmasına ve üretim tarihinin yeni olmasına özen gösterin. Çünkü,i aldığınız yeni akü de bayat olabilir. Bu durumda yine verim alamazsınız.
    - Aküyü aldınız, Ups'nize taktınız ve kapağını kapattınız.
    - İl gün yüke takmadan Ups cihazınızı açık bırakarak akünün iyice şarj olmasını sağlayınız.
    - Sonra Ups cihazınıza 50-60 watt'lık bir ampül veya lambader takarak fişini prizden çekip akünün tekrar sonuna kadar boşalmasını sağlayınız ve akü tamamen bitip Ups kapandıktan sonra fişini prize takıp tekrar yüke bindirmeden Ups'nizin Poweri açık halde tekrar şarj olmasını sağlayınız. Bu işlemi 2 veya 3 defa tekrarlarsanız ve 2-3 ayda bir bu tip bir işlem yaparsanız Ups cihazınız her zaman verimli çalışacaktır.

    Saygılarımla...



    quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    @teknika, öncelikle istemeyerek de olsa tartışma ortamı olmuştur, bir daha tarafımdan böyle bişey olmayacağı konusunda garanti ederim. Zaten önceki olay istemeyerek olmuştu.

    Bir sorum vardı, ama silinmiş, tekrar sormak istiyorum:

    Salonda Homelight Artronic ups var, 14-15kg. ağırlığında. Bu ups'e benim kasayı bağlayıp ups'in dişini prizden çektiğimde 20-25dk. kadar ups dayanıyor, daha da gider ama ben prize takıyorum. Ancak aynı ups gerçek elektrik kesintisi olduğunda kasayı hiç açık tutamadan anında kapanıyor. Bu yüzden kasa da kapandığından ups hiçbir işe yaramamış oluyor. 485watt lık enermax psu aldıktan sonra böyle oldu. Yani ben fişi çektiğimde bu ups kasayı yutarken elektrik kesilince kapanması yüzünden gidip powercom 2200va aldım. Şimdi onu kullanıyorum, ama onun da malum sesini yazmıştım. Sence bu diğer ups neden kapanıyor? Buna bir çözüm bulamaz mıyız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 5 Mart 2006; 19:39:26 >




  • @teknika, verdiğin bilgiler için ÇOK teşekkür ederim. Şimdi yapmam gereken, senin de söyleyeceklerine göre akünün bitip bitmediğinden emin olmak. Bu ups'i alalı tam hatırlamıyorum ama 3-4 yıl oldu. Salonda 70 ekran bir tv var. İlk zamanlarda denem yaptığımda şarj bitip ups kapanmadan o tv'yi tam 1 saat 40dk. açık tutuyordu. Aynı denemeyi ben de ups'in ömrü bitti endişesiyle bu enermax psu'yu aldığım sonbahar aylarında yine yaptım ama ups yine 1 saat 40dk. tuttu tv.yi. Yani ilk günkü gibi ups yine koruma yapıyor. Sadece aradan epey zaman geçti. Hatta az önce ups'in için açıp baktım, içinde epey büyük 3 adet akü var. Resimlerini çektim ama nasıl oluyorsa önceden ekleme yaptığımız halde şimdi resim eklemesi yapamıyorum. Neyse, bana göre dış görünüşte hiç sorun yok gibi geldi. Bir de aküde bitiklik varsa 3ünden hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim? Bahsini ettiğin şarj yöntemlerini denesem fayda eder mi? Belki akülerde sorun yoktur??




  • Bu topicte benimde işime yarayan birkaç konuda bilgilenme şansım oldu ve kilitlenmesine gerçekten üzülmüştüm , konu dışı bölümünde moderatörlerden konuyu açmaları yönünde istekte bulundum , sanırım bu tarz isteklerde bulunulursa ilgilenip açıyorlar çünkü birkaç adet moderatörün tüm forumu kontrol etmesi hakkaten çok zor . @affan kardeşimizin de incelemesi çok güncel bir konu üzerine çok faydalı bir yazıydı , o konuda da moderatörlerden istekte bulunabiliriz , bende bu konuda talepte bulunabilirim . Binlerce kere cevap verilmiş multimedya hoparlör tercihleri yerine gerçekten bilgi içeren yazılarla forumun dolması hepimizin yararına
  • @wolverine arkadaşım akü süreleri çoktan dolmuş. Bir Ups'de akü değiştirirken hepsi birden aynı tarihte değiştirilir zaten şu an biri bile bozuk olsa kısa bir süre sonra diğerleri de değiştirilir. Akünün bozuk olup olmadığını eğer sana yakın olsam bendeki akü tester cihazı ile bakıp sana söylerdim ama zaten pek değişen bir şey olmaz aynı anda hepsini değiştirmen gerekir dediğim gibi.

    Ayrıca bu akülerin fiyatı çok ucuz tanesi 8 Usd ile modeline göre 15 Usd arasında değişiyor. Zaten bu ücreti 2-3 sene de 1 veriyorsun.

    Saygılar...


    quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    @teknika, verdiğin bilgiler için ÇOK teşekkür ederim. Şimdi yapmam gereken, senin de söyleyeceklerine göre akünün bitip bitmediğinden emin olmak. Bu ups'i alalı tam hatırlamıyorum ama 3-4 yıl oldu. Salonda 70 ekran bir tv var. İlk zamanlarda denem yaptığımda şarj bitip ups kapanmadan o tv'yi tam 1 saat 40dk. açık tutuyordu. Aynı denemeyi ben de ups'in ömrü bitti endişesiyle bu enermax psu'yu aldığım sonbahar aylarında yine yaptım ama ups yine 1 saat 40dk. tuttu tv.yi. Yani ilk günkü gibi ups yine koruma yapıyor. Sadece aradan epey zaman geçti. Hatta az önce ups'in için açıp baktım, içinde epey büyük 3 adet akü var. Resimlerini çektim ama nasıl oluyorsa önceden ekleme yaptığımız halde şimdi resim eklemesi yapamıyorum. Neyse, bana göre dış görünüşte hiç sorun yok gibi geldi. Bir de aküde bitiklik varsa 3ünden hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim? Bahsini ettiğin şarj yöntemlerini denesem fayda eder mi? Belki akülerde sorun yoktur??




  • Pardon bir de son satırı unutmuşum.

    Dediğim uygulamayı şu anda da yapabilirsin. Ama tavsiyem akülerini değiştirmendir. Daha önceler bu uygulamayı yapmış olsaydın, bu sorunu daha geç yaşayabilirdin.

    Akülerin zaten bayağı uzun süre dayanmış bile. Bence mümkünse ve müsait olursan değiştir.

    Saygılar...
  • Şimdi kafama takılan şu, ilk günlerde 70ekran tvyi 1saat 40dk. tutuyordu bu ups, şimdi de o sürede tutuyor, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen. Buna rağmen bitti diyebilir miyiz? İlk günlerde de bilgisayarı yarım saate kadar tutabiliyordu ancak şimdi elektrik gidince kapanmasına rağmen kendim fişi elden çekince yine dayanıyor. Resim atsam burda farklı bir yorum yapabilir misin?

    Ya arkadaşlar, önceden "hızlı cevap" değil de "cevapla" kısmında dosya ekle vardı,- ama şimdi o özellik kapalı felan diyor, nasıl dosya ekleme yapacxaz, resim felan?

    Bir de ekleme yapayım, şu anda sadece tv bağlı o ups'e, elektirk kesilince hemen devreye girip tutuyor, veya voltaj dalgalanmalarında yine bu işi başarıyla yapıyor...

    Yukarda bahsini ettiğin ups'i önce bilinçli bir şekilde şarjını boşaltmak için sadece fişini prizden çekip açıkken tamamen kendini kapatıncaya kadar beklemek mi gerekiyor? Akülerin tamamen boşalıp bitmesi ups'e zarar vermez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 5 Mart 2006; 20:36:29 >




  • Bu şekilde yapması normal!

    Cihazın fişini çektiğinde faz ve nötr'le aynı anda bağlantısını kestiğin için akünün bozuk hücresi ani şoku daha hafif atlatıyor. Elektrik kesildiğin de ise sadece faz kesilir. Nötr halen bağlıdır. Bu yüzden ani bir akım dönmesi olur. Bu dönüş sırasında da akünün bozuk hücresi ani akım geri dönüşünü kaldıramıyor. Yani bunu kelimelere dökerek en basit böyle anlatabildim. Çünkü bu olay biraz karışık. Yanlış anlaşılmasın.

    Sonuç itibari ile akülerini değiştirmen gerekir. Sorunun çözüleceğini garanti ederim.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 5 Mart 2006; 20:36:36 >
  • Hmmm. Tamam. Yalnız bu aküleri ben biraz zor değiştiririm gibi, üzerlerine kablolar takılı ve slikonlanmış yerler de var. İyi bir elektrikçiye gitsem hallolur mu? Tahmini masrafım dediğin gibi 8-15 dolar akü başına mı olur?
    quote:

    Orjinalden alıntı: teknika

    Bu şekilde yapması normal!

    Cihazın fişini çektiğinde faz ve nötr'le aynı anda bağlantısını kestiğin için akünün bozuk hücresi ani şoku daha hafif atlatıyor. Elektrik kesildiğin de ise sadece faz kesilir. Nötr halen bağlıdır. Bu yüzden ani bir akım dönmesi olur. Bu dönüş sırasında da akünün bozuk hücresi ani akım geri dönüşünü kaldıramıyor. Yani bunu kelimelere dökerek en basit böyle anlatabildim. Çünkü bu olay biraz karışık. Yanlış anlaşılmasın.

    Sonuç itibari ile akülerini değiştirmen gerekir. Sorunun çözüleceğini garanti ederim.

    Saygılarımla...




  • Aslında zor değil. O silikonları tornavidayla hafif ittirdin mi, hemen çıkar zaten. Ama yine de pek güvenemiyorsan önce mutlaka aküleri al, sonra da bir bilgisyarc veya elektronikçiye götür.

    Yakında olsan ben yardımcı olurdum ama yerini bilmiyorum.

    Saygılar...
  • Yakın derken memleket Trabzon.
    Önce şu dediğin tam şarj boşaltıp yeniden şarj olaylarını bir deniyeyim. Büyük ihtimalle dediğin gibi aküler bitmiştir ancak içim tam rahat etsin. Verdiğin bilgiler için tekrar tşk. ederim.
  • Önemli olan sorununa çözüm bulman.

    Şimdiden kolay gelsin. Sorunsuz Ups kullanman dileğiyle.

    Saygılar.
  • evet affanın topiğinin kiliti kaldırılmalıydı ve yerinde kalmalıydı.. madem kilit açılmicaktı bari başlık dursaydı.. yararlı olurdu kesinlikle
  • Keşke odamdaki 2200va.lık powercom ups'in klima çalışmadan önce hafif hava üfleyip durduğu ve dış ünitede pervanenin dönmeye başladığı anda elektriği anlık da olsa çekip voltajı düşürdüğü anda çıt edip devreye giren ve anlık da olsa güç kaybına uğrattığı için kendinden gelen çıt sesi sonrası devreyi tamamlayıp tekrar çıt öttüğü anda hoparlörden gelen (ups %100ün altındayken) "pop" sesine bir çözüm bulabilsem. Bu olay topraklamayla çözülecek, bu tamam da salondaki ups'te ve daha önce kullandığım dexter 1600va.lık ups'te de yoktu.
  • Dediğim 3 şeyi yaparsan mutlaka düzelecek. İstisnası bile yok emin ol!

    1- Toprak hattı. (Ama düzgün şekilde kuralına göre.)
    2- Klimaların kullandığı faz aynı ise Ups'nin fazı ayrılacak. (Elektrikçiye ayırttırabilirsin.)
    3- 3 Adet yeni akü.

    Sorunun kalmayacak. Görüşmek üzere.

    Yanlız borcun olacak! Çünkü, günün birinde Trabzona yolum düşerse bana Trabzon pidesi ısmarlayacaksın.

    Saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teknika
    2- Klimaların kullandığı faz aynı ise Ups'nin fazı ayrılacak. (Elektrikçiye ayırttırabilirsin.)


    Sanırım Elektrikçi T-E-K Oluyor
    Bu arada amma beleşçi insansın pideymiş
  • Tek elektrikçisi değil. Normal elektrikçi yapıyor faz ayrımını. Eğer binaya trifaze elektrik geliyorsa fazı değiştirecek. Ama binanın fazı monofaze ise zaten bir şey yapamazsın. Elektrikçi gelince bakar ona.

    Ayrıca pide konusun da gerçekten üzüldüm. En azından onu kurtarırız belki diyordum.

    Neyse canın sağolsun.

    Saygılar...
  • @Tamerim senin faz hattını tek direkten değiştirecek. Senin sorunun bu sorundan farklı. Ama senin de binana gelen elektrik trifaze ise o zaman senin sorununu sa normal elektrikçi halledebilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.