Şimdi Ara

Yaşadığınız Teknik sorunlar ve Merak ettikleriniz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
18.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu topraklama işi konusunda son defa ve çok net bir dille bazı bilgileri vereyim ve bu konu fazla uzamadan başka konulara geçelim dilerseniz arkadaşlar.

    Özel Topraklama

    Bilgisayarlarınız, elektronik cihazlarınız ve bütün binanız her bir metal aksamına varıncaya kadar topraklanmış olmalıdır.

    Bu size bir çok fayda sağlar;

    Önce sizin can güvenliğiniz gelir. Topraklama sizi elektrik çarpmalarına karşı korur.

    Yıldırımların oluşturduğu ani yüksek gerilimler önceden belirlemiş olduğunuz yolu takip ederek toprağa akar ve ne size ne de herhangi bir cihazınıza zarar vermez.

    Elektrik kablolarında ve cihazlarda oluşan manyetik atlamalar topraklama sayesinde hiçbir cihazınıza zarar vermez.

    Yüksek bedeller ödeyerek yapmış olduğunuz hassas elektronik cihaz yatırımlarınızı elektrik kaçaklarının neden olacağı zararlardan koruyabilirsiniz.

    Topraklanmış bir sistemde çalışan cihazlarınız sorunsuz çalışacağından daha verimli sonuçlar elde edersiniz.

    Topraklama yapılmış bir tesisatta Voltmetre ile ölçümde;

    Faz-Nötr Arası 220V,

    Faz-Toprak Arası 220V,

    Nötr-Toprak Arası 1V (En Fazla) Olmalıdır.

    Megger Cihazı ile ölçümde;

    Toprak direnç değeri en fazla 2 Ohm olmalıdır.

    Yani artık bu kadar cevap ve bilgi en azından bu konunun önemi hakkında sizi bilgi sahibi yapmıştır. Hatta çoğu sorumsuz elektrikçiden bile! Bu işi düzgün yapan elektrikçileri asla kastetmiyorum!

    Saygılar...




  • valla bişi anlamadım zaten anlicağımda bişi değil ama bunlşarı kaydediyorum.. elektrikçinin gözüne sokarım artık .. sağoalsın.. babama da sölerimn o anlar biraz..
  • teknika sağol valla büyük emek veriyorsun.
  • Eğer bu forumun amacı yardımlaşma, paylaşma ve dostça sohbetse aynı samimiyetle yaklaşmak gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden senin yazına da teşekkür ediyorum. Dostlara bir faydam dokununabiliyorsa ne mutlu bana!

    Saygılar...
  • @TEKNİKA
    arkadaşım senin gibi birine gerçekten bu forumda çok ihtiyaç vardı.Bilgilerini bize aktardığın için çok teşekkürler
  • Sende sağol Comastico!
  • Peki o zaman ben bu hoparlörden çıkan "pop" sesiyle ilgili kendi yaşadığım sorunu anlatayım, çünkü daha farklı.
    İmzamdaki seti powercom 2200va güç kaynağı ile koruyorum. Güç kaynağını kasaya yakın bağladığımdan gerekli kablo ve yazılımı ile bilgisayardan giren çıkan elektriği ve güç kaynağı durumunu kontrol edebiliyorum. Odamda 12000btu'luk ve salonda 18000 btu'luk 2 adet klima var. Bu klimalardan herhangi biri veya ikisi birden çalıştığında güç kaynağının şarj durumu bazen %100ün altına iniyor. Yani %85-100 arası bir değer gösteriyor. İşte %99 bile olsa yani %100 olmadığı müddetçe klima(lar) çalışırken evin voltajında anlık düşme olduğunda ups devreye giriyor ve tekrar kendini ayarlıyor. İşte bu kendini ayarlayıp düşen voltajı dengelediğinde eğer şarj göstergesi %100de ise çok hafif bir "pıt" sesi geliyor hoparlörlerden. Bu beni hiç rahatsız etmiyor ancak eğer ups'in durumu %99a bile düşmüş olsa işte o zaman hoparlörden o"pop" sesi bazen öyle çıkıyor ki yerimden hopluyorum, korkutuyor. Ups'ten input-output voltaj olarak 200-220volt arası bir değer görüyorum evin elektriği için. Benim derdim bu, yani ups'in şarj göstergesi %100ün altına indiğinde voltaj ayarlaması yapmaya başladığında değil de bitirdiğinde ups'ten gelen "çıt" sesinin hemen ardından hoparlörlerden çok rahatsız edici "pop"sesi geliyor ama eğer ups'in şarj göstergesi %100de ise çıkan hafif ses hiç rahatsız etmiyor. Genelde günün büyük bir çoğunluğunda şarj %100de duruyor ancak günün bazı saatlerinde bu durum %100ün altına indiğinden bu sorunlar oluyor. Bu olay başka ups'lerde olmadı, daha önce çok ups alıp denedim, imzamdaki sistemi bu ups'in altındakiler kaldırmadı. Ama bunun da bu sorunu var.




  • Eğer yazılarımı dikkatle okusaydınız bu soruna kendiliğinden çözüm bulurdunuz!

    1- Kullandığınız Ups Line İnterractive yapıda olan bir Ups.(Cpu kontrollü) Cpu kontrollü Ups'ler ses sistemlerinde veya anfili hoparlörler de kullanılmazlar. Online Ups kullanmanız lazım.

    2- Bu yazılarımda da defalarca belirttiğim gibi sizdeki sorun da aynı! Toprak Toprak Toprak!

    3- Toprak hattınız varsa bile uzatma kablolarınızdan birinin bağlantısı yanlış veya köprü bağlıysa bu sorun yine aynı olacaktır.

    Kuvvetle muhtemel Ups'cihazınız voltaj ayarlaması yaptıktan sonra rölenin tetiklemesi sonucu çıkan piklenme toprağa akamadığı için o meşhur sorunu yaşıyorsunuz. En pratik olarak bir topraklama yaptırın ve direck olarak UPS cihazının toprak girişine bağlayın. Kesinlikle düzelecek! Emin olabilirsiniz!

    Bir de mümkünse klimalarınızla aynı fazdan kullanmayın Ups girişini. Elektrikçiye ayırttırın.

    Elektriklerin düşüp yükselmesine gelince sigorta panonuz da, elektrik buatlarında veya binanın elektrik direğinde gevşek bağlantı olduğunda ve elektrik yüke bindiğinde bu oynama sorunu olabilir!

    Saygılarımla...




  • Peki neden ups şarj durumu %100deyken bu sorunla karşılaşmıyorum?
  • Çünkü o zaman Ups swich modu kullanmıyor! Yani saçma bir benzetme olacak ama motor çalışmıyor ki duman çıksın misali!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Mart 2006; 16:12:18 >
  • Peki neden line-interactive ups'lerde sorun var ses sistemleri için de on-line ups'lerde sorun olmuyor sana göre? Farkı ne?
    Ben daha önce on-line ups de kullandım, ama hiçbiri kasayı voltaj dalgalanmalarında açık tutamadı.. O yüzden bu ups'i tercih ettim. Özellikle 485watt lık enermax psu aldıktan sonra zaten ups değişmeye başladım..
  • Anlaşıldı! bu konuyu da açmam gerecek galiba!

    Kısa kısa alıntılarla anlatmaya çalışayım;

    Kategorilere göre ayırdım:

    Off-line, On-line ve Line interactive

    Hepsi aşağı yukarı aynı prensiplerle işlese de, kesintisiz güç kaynakları arasında da farklılıklar mevcut. İlk ayrım bu cihazların on-line ya da off-line olmasıyla ilgili.

    Off-line sistemler:

    Off-line UPS sistemleri yüke bağlanmalarına rağmen aktif değillerdir, yani yük kesintisiz güç kaynağı değil, gerilim hattı tarafından beslenir. Bu gerilim hattında bir sorun meydana geldiğinde (örneğin elektrik kesildiğinde) off-line UPS sistemleri otomatik olarak devreye girerler. Gerilim dönüştürücünün sürekli hazır olması durumu bu tür sistemlerde Hot Standby olarak adlandırılır. Gerilim dönüştürücünün, gerilim hattının değişiklik göstermesi ile birlikte çalışmaya başlaması durumuna da Cold Standby adı verilir. Bu ürünler gerilim hattındaki dalgalamaları da filtreler, ancak çıkış geriliminin sürekliliğini kontrol etmezler; yani belli bir değerde sabitlenemez ve çıkış gerilimini az da olsa belli bir hata payı ile oluştururlar. Bu UPS türü PC'lerde çok kullanılıyor, bunun başta gelen sebeplerinden biri de fiyatlarının oldukça hesaplı olması. Dezavantajı ise gerilim değişiminde devreye girene kadar 2 ila 7 milisaniye arasında bir zaman harcaması. Dolayısıyla kullanıcının hissetmesi zor bile olsa, bu tür bir kesintisiz güç kaynağı kullanılacaksa bu gecikmeye alışmak gerekiyor.

    On-line Sistemler

    On-line sistemler sürekli çalışır, çeşitli ayar mekanizmaları sayesinde çıkış gerilimini optimal bir sinüs dalgası içinde tutarlar. Gerilim hattındaki parazit böylelikle filtrelenir, frekans ve genlik (amplitüd) belli bir değerde tutulur. Bu tür sistemler de kendi içinde ayrılıyorlar. Bunlardan biri Double Conversion güç kaynakları.

    Double Conversion UPS:

    Bu tip güç kaynağında gerilim hattındaki dengesizlikler filtreleniyor. Filtreleme işlemi, gerilimin pillere aktarılması, burada bekletilmesi ve bir devre sayesinde tekrardan 50Hz’e getirilerek yükü beslemesi ile gerçekleşiyor. İşlem esnasında bu sistemin devre dışı kalması ve fazlaca bekletilmesi durumunda, anında bir bypass devresi kontrolü ele alıyor ve yükü beslemeye devam ediyor. Bu tip güç kaynaklarında aküler sürekli şarj ediliyor. Aşırı şarj durumu yaşandığında ve toleransın üzerine çıkıldığında güç kaynağı kendisini gerilim devresinden kesip tek başına yükü besleme işlemine giriyor.

    Bu çalışmanın ne kadar sürdüğü, ürünlerin sahip olduğu akülerin teknik değerlerine bağlı. Bu tip bir güç kaynağının dezavantajı ise elektronik filtrenin girişte meydana cos phi = 0.9 değerini oluşturması. Yani gerilim hattının geri tepmesinde yüksek dalgalanmalar meydana geliyor. Diğer bir dezavantaj ise akülerin zamanla 80 – 92 % kapasite ile çalışır hale gelmesi

    Bir diğer on-line UPS türü ise Delta Conversion olarak adlandırılıyor.


    Delta Conversion UPS

    Delta Conversion kesintisiz güç kaynakları, Double Conversion güç kaynaklarının daha gelişmiş bir versiyonu. Başta gelen fark, cihazın girişinde bir delta dönüştürücüsünün yer alması. Bu dönüştürücünün görevi akülerin şarj işlemlerini kontrol altında tutmak. Yani giriş gerilimi ayarlanarak bir denge oluşturuluyor ve cos phi =1 değeri elde ediliyor. Buna ek olarak delta dönüştürücüsü performansı direkt yüke iletebiliyor. Sistemin devre dışı kalması durumunda burada da bir bypass devresi kontrolü alıyor. Farklı olarak bu sistemde de bir ana kontrol ünitesi var ve delta dönüştürücüsüyle senkronize bir şekilde çift yönlü olarak çalışıp aşırı yüklemelerin önüne geçiyor.

    Bu sistemin amacı Double Conversion güç kayaklarının sahip olduğu dezavantajları yok etmek. Dolayısıyla bu sistemin gerilim hattına herhangi bir ters etkisi yok, ayrıca cos phi’nin düzeltilmiş değeri sayesinde performans kaybı da çok düşük.

    Line Interactive (Hybrid UPS)

    Off-line UPS ailesinden gelen Line interactive güç kaynakları, bazı farklılıkları ile online UPS sistemlere de benziyorlar, çünkü on-line sistemlerde görmeye alıştığımız otomatik voltaj regülatörü sayesinde off-line UPS’lerden daha iyi bir koruma sağlıyorlar ve on-line UPS’lerden daha ucuzlar. Bu ürün ailesinde off-line sistemlerine ek olarak bir gerilim dengeleme ünitesi var. Her iki tasarımın da iyi noktalarını bir araya getirdiği için bazı kaynaklarda Hybrid UPS olarak da adlandırılıyor. Bu ünitenin görevi, gerilim toleransının üstüne çıkıldığında sistemi sürekli olarak çalıştırması. Bu sayede herhangi bir zaman kaybı da meydana gelmiyor.

    UPS’in seçimi: En çok dikkat edilmesi gerekenler

    Bir UPS’den beklenen, belli bir süre içinde stabil bir frekans değeri ile genlik (amplitüd) ve sinüs dalgasını verebilmesidir. Bu, cihazların anında çalışmalarının önündeki en büyük engel. Alacağınız kesintisiz güç kaynağı donanım hatalarına yol açmadan, verilerin yedeklenmesi için yeterli vakti tanımalı.

    Kesintisiz güç kaynaklarında dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise fazla bir yer kaplamaması, aşırı ısınmaması ve geri gönderilen tepe dalgalar yüzünden içteki gerilim hattını olumsuz yönde etkilememesi. Alacağınız üründe yukarıdakilere ek olarak düşük güç tüketimi, stabilite, uzaktan kontrol ve otomatik kapatma gibi özellikleri de aramalısınız. Özellikle otomatik kapatma özelliği bir ürünü satın alırken tercih sebebi olmalıdır, çünkü bu sayede donanım güvenliği daha etkili bir şekilde sağlanabiliyor.

    Tabii UPS’in güç durumu da oldukça önemli. Alacağınız cihaz, beslemesi gereken yükten en az %25 daha fazla güç değerine sahip olmalıdır. Ayrıca dayanma süresinin mümkün olduğunca yüksek olması gerekir. Bağladığınız yüke göre UPS cihazının en azından 10 dakika dayanabilmesi gereklidir. Tepe ve efektif çıkış gerilim değerleri de büyük önem taşıyor. Bunu belirlemek için de UPS’i bağlamak istediğiniz yüklerin bu değerlerini bilmeniz gerekiyor.

    Bunun için yüklerin çektiği güç değerlerine bakın. Watt değerleri yazılmayan ürünlerde bunu akım (Amper) ve gerilim (Volt) değerlerini çarparak bulabilirsiniz. İşyerinde hayati önem taşıyan bilgileri içeren bilgisayarlar ve kesintiye kesinlikle tahammülü olmayan profesyonel kullanıcılar için en iyi seçim online sistemler olacaktır.

    Yukarıda anlattığımız gibi, bu tür cihazlar içlerinde oluşturdukları gerilim beslemesi sayesinde kesintisiz güç sağlıyorlar. Offline cihazların gerilim hattının kesilmesi durumunda devreye girdiğini söylemiştik.

    Alıntılarla anlatmaya çalıştım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Mart 2006; 16:54:53 >




  • Topraklama üzerine bir alıntı yazısı. Herkesin ilgisini çekebileceğini düşündüm!

    Bir topraklama sisteminin sağlıklı olduğunu anlamanın çok pratik bir yolu vardır. Faz dediğimiz canlı uç ile toprak olduğu iddia edlen hat arasına 60 watt'lık bir ampul bağlayın. Ampul parlak olarak yanabilmelidir. Bu arada bir ohmmetre ile bu iki iletken arasındaki gerilim değerini ölçün. Eğer Normal prizde AC gerilim farkı 220 volt iken faz-toprak arası ampul yanarken enaz 200 VAC olmalıdır.Bu değerin olması yani normal priz gerilimi ile bu priz ile toprak olduğu iddia edilen hat arasındaki gerilim farkı %10 dan az olması Toprak direncinin 7 ohm' dan daha az olduğunu gösteren ampirik bir yaklaşımdır. Yük altında (60Watt'lık Ampul) ölçülen bu değer ne kadar 220 volta yakınsa toprak hattınız o kadar iyidir.
    Bina içindeki Şehir şebeke su boruları en iyi topraktır.Ancak bu boruların son yıllarda plastik polikarbon esaslı borulardan yapılmış olması bu imkanı da ortadan kaldırmıştır. Bazı aklıevveller, priz nötr hatlarını, bağımsız olması gereken toprak hattı yerine kısa devre ederek toprak yaptıklarını düşünürler.. Bu insan hayatına kastetmekle eşdeğer, aptalca ve geri zekalılık örneği bir uygulamadır.
    -CİHAZ FİŞİNİ TERS ÇEVİRDİĞİNİZ ANDA SİSTEM ŞASESİNDE FAZ BULUNUR ve diğer elinizde muslukta, veya ıslak bir zeminde iseniz yarın sabahki SELÂNIZA yetişemiyebiliriz.!!!

    Tüm bu açıklamalarımın ışığı altında ....... Toprak hattı denen sistemin mutlaka şebeke toprağından bağımsız olması gerektiği, Tekniğine uygun olarak yapılması gerektiği ve toprak direncinin de 7 ohm ve altında olması gerektiği anlaşılmalıdır.
    Şartlar bunu sağlıyorsa istediğiniz kadar miktardaki cihazı, elektronik veya elektrikli, güvenle bağlayabilirsiniz.

    Türk insanı ummanları denizleri aşar ve/veya geçer ama bir kaşık suda boğulmayı çok sever. Binlerce dolara bilgisayar alır, 60 dolarlık UPS almaz papazı bulur. Çamaşır Buzdolapları vb vb cihazlara bol programlı olsun der, kullansın kullanmasın dünyanın parasını verir, Topraklama hattım ne alemde diye merak etmez ÖLÜR, adı KADER olur. Çürük binalara sadece ve sadece yerdeki karolar aman ne güzel diye dünyanın parasını yatırır.Sonra da ebediyen YATAR.

    TOPRAKLAMA KONUSU, EDİRNE' NİN ÖTESİNDE BAŞLIBAŞINA BİR ARAŞTIRMA VE BİR BİLİM DALIDIR. BİZDE İSE SAKSIYA SOKUŞTURULMUŞ BİR TEL PARÇASIDIR...........
    Sağlıcakla kalın, topraklamayı iyi yapın, NİYAZİ olmayın dileğiyle,Polat Sönmez

    Polat arkadaşa çok teşekkürler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Mart 2006; 17:09:33 >




  • wolverine ya iyide teknikanın ne kusur var şi,mdi?? neyse..

    bence de türk insanı hakkında söledikleri şeylere sonuna kadar katılıyorum.. lüks düşkünü bazı insanlarımız herşeye önem verirken hyatına önem vermiyo bu belli.. adam yardımcı olmaya çalışıyo işte .. birsürü yazdı bişi.. cevaplamak her zaman çözüm üretmek değildir.. üretemeyedebilir.. dünyanın bin hali olduğu gibi.. bu aletlerin , pclerin, topraklamanın vs.nin bin türlü hali var..

    aynı konuda bile herşeyi kusursuz bilen insan olduğunu zannetmiyorum zaten hiçkimsenin.. teknikanın bu kadar yardım ettiği yeter de artar bile.. tşkr edeceğimize taşlıyoruz.. ne güzel!! ayırca zoraki cvp verdiğini zannetmiyorum böle olsaydı bu kadar yazıyı yazmazdı zaten..



    alıntı : teknika

    Türk insanı ummanları denizleri aşar ve/veya geçer ama bir kaşık suda boğulmayı çok sever. Binlerce dolara bilgisayar alır, 60 dolarlık UPS almaz papazı bulur. Çamaşır Buzdolapları vb vb cihazlara bol programlı olsun der, kullansın kullanmasın dünyanın parasını verir, Topraklama hattım ne alemde diye merak etmez ÖLÜR, adı KADER olur. Çürük binalara sadece ve sadece yerdeki karolar aman ne güzel diye dünyanın parasını yatırır.Sonra da ebediyen YATAR.

    TOPRAKLAMA KONUSU, EDİRNE' NİN ÖTESİNDE BAŞLIBAŞINA BİR ARAŞTIRMA VE BİR BİLİM DALIDIR. BİZDE İSE SAKSIYA SOKUŞTURULMUŞ BİR TEL PARÇASIDIR...........



    bu konuda da kesinlikle haklı teknika



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 4 Mart 2006; 17:24:23 >




  • Bunun tarzımla bir alakası yok! Senin, sana yapılan yardımları alglama tarzınla bir alakası var!

    Senin sorununun Ups cihazınla da bir alakası yok!

    Arkadaşım Senin toprak hattın Yok! Daha nasıl anlatayım..
    Ama sen anlamak istemiyorsun...

    Ups konusundaki fikrimi de sordun diye doğrusunu söyledim. Ayrıca 485'wattlık On line Ups olmaz. Teknik olarak böyle bir üretim yok! Yani acemilik dönemlerinde seni neyse boşver!

    Kullandığın Ups'cihazından ayda 6-7 tane zaten satıyorum ben. Üstelik 89'dan beri satıyorum. Senin şu an ki Ups cihazının neden diğer Ups cihazlarından uzun çalıştığına gelince! Kullandığın Ups cihazının içinde 4 adet 12 V 7 Ahmper kuru akü var. Diğer kullandığın Ups cihazlarında ise 1 veya 2 akü var. Ayrıca Çoğu Ups cihazı satış yapılmadan önce Çin ve Taiwandaki depolar da aylarca hatta 1-2 yıl içindeki akülerle beraber yatıyor. Dolayısıyla aküler bayatladığı için reaksiyon süreleri de kısalıyor. Bana senin anlatmak istediğin konunun teknik açıklaması bu.

    Ben bu işten para kazanıyorum ve 21 senedir bu işi yapıyorum. Hem de adam gibi yapıyorum.

    Ama asıl senin yaklaşımların ters geldi bana! Biri sana yardımcı olmaya çalışıyor ama sen hala tarzdan bahsediyor. Bu sorduğun soruya şu koca forumda kim cevap verirdi bu kadar onu da bir düşün istersen!

    İyi niyetimden şüphen varsa söylenebilecek bir sözüm yok!

    Ama dayanamayacağım şunu da ekleyeceğim. Benim bir sözüm vardır kendime ait.

    Bilmeyen insan tehlikelidir! Ama hem bilmeyen hem de anlamak istemeyen insan daha tehlikelidir!

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Mart 2006; 17:33:00 >




  • Teşekkür ederim Darkchild

    Bir insanın bilgiye saygısı yoksa emeğe saygsı olması lazım!


    Neyse tüm arkadaşlara sevgiler...

    Saygılar...
  • wolverine beni banlattın forumdan 2 hafta .. hem de haksız yere.. neyse yeni bi tartışma çıksın istemiyorum.. ama şunları sölemem lazım yinede sana..


    teknika nın cümlelerinin sonuna "!" koymasının nedeni daha iyi anlatmaya çalışması ,cümlelere renk katmaya çalışması.. ünlem koyduğu cümlelere daha çok dikkat edilmesini sağlamak istemesidir.. ama bunu sen anlamamışsın..



    *normalde biz forumda bize yardım edenlere ,tonlarca şeyler yazarak yardım edenlere, sorunumuz çözülmese de onlara ""aynı şeyleri ben de biliyodum sölediklerin hiçbi işime yaramadı!!"" demiyoruz..

    "peki saol arkadaşım tşkr ederim" diyip ayrılıyoruz!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 4 Mart 2006; 17:45:29 >
  • Kızma Wolverine arkadaşım bende 37 yaşındayım!

    Bu arada ben teknisyen değil Supervisor'üm. Bilirmisin bilmem. Yani sen öğretmenlik okulunu bitirdikten sonra ben 4 sene daha okudum. Üstelik bir yandan da bu işin ticaretine başladım. Şöyle de diyebiliriz. O Ups'yi alırken araştırdığın kişilere ben seminer veriyordum!

    Bazı yaklaşımlarım belki ters gibi ama resmi havayı dağıtıp daha dostane ve samimi bir ortam olması için.

    Diğer arkadaşın beni savunması da aynı benim anlatmak istediğim gibi olmuş! (Ünlem olayı!)

    Bu forma neler yaptığından bahsetmişin. Benim bu foruma yeni katılmam senden daha az şeyler yapacağım anlamına gelmez bunu da bilmeni isterim! (Tekrar Ünlem.)

    Bu arada sorunun gerçekten Toprak hattından tekrar hatırlatıyorum!


    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Mart 2006; 20:23:02 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Verdiğin yanıtların hepsini ben de biliyorum, yani önerdiklerin çözüm olamadı, alıntı yaptığın yerden çok daha fazlasını ben bu ups'i alırken araştırmıştım. Bilinenlerden daha fazlasını söyleyemedin.


    @Wolverine, sana bunları bilip bilmediğini soran mı oldu?Adam uğraşmış yazmış,yazdıklarının sana yardımı olamamış olabilir.Gayet normal. Yine de, bu emeğe teşekkür etmen gerekirken ,tartışma çıkarıyorsun.Helal olsun sana! Başkaları da bu yazılardan faydalanıyor,bunu unutma.

    Ayrıca yukardaki çoğu cümlenin sonuna "!" işareti koymuş,yani bu ünlem işaretlerinin seninle bi alakası yok ve sert üslup göstergesi değil.(Yani bizim anladığımız "ünlem"'lerden deil,darkchild açıklamış zaten).Saygılar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Öncelikle benim yazdıklarımla ilgili sen hiçbir yorum yapma istersen. Bana söylediklerinden ötürü aldığın cezaya rağmen bile seninle muhattap olmak istemiyorum. Sana bişeyler açıklamak zorunda da değilim. Ancak belki anlarsın diye şu alıntıyı koyayım: "Anlaşıldı! bu konuyu da açmam gerecek galiba! " Bu ifadedeki ünlemler, "offf ya, şimdi kim yazacak bunları, kim anlatacak yine?" anlamına gelir.. Ayrıca biz kimseden zorla burda insanlara yardımcı olmasını istemedik.


    Wolverine bu ne şiddet bu ne celal? Benim açtıgım topictede başka arkadaslar boyle kelimeler kullandı. - off benim bu olaylarla ne işim var onuda bilmiyorum - dediklerinde biz bişi demedik. Kendi insafiyetine verdik. Buradada Aynı olay var arkadasim birinden bilgi istiyorsun ve adam gonullu olup sana sayfalarca yazı yazmıs sen adamı ki teknika gibi bi insanı terslemişsin. Sana yakıştıramadım dostum. yarbay degil general de olsan bu değişmez. istersen 10000000 milyar mesaj yaz. Unutmaki bu forumda yanlız sen yoksun. Diğerleride var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 4 Mart 2006; 21:27:16 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.