Şimdi Ara

Yaşadığım Zenfone 6 problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonda bazen şarj almama ve dokunmamak sapıtma problemi ile servise gönderdim 1sene önce. Özellikle yazı yazarken silme tuşuna basınca başka harfler bakıyordu.
    Orjinal kutusunda olmadığı için geri göndermişler.
    Sonra düzeldi şarj girişi kullandım, 2ay sonra hiç şarj edemedim ve orjinal kutuyla gönderdim. Dokunmamak problemini de yazdım.
    Şarj soketi değişmiş. Dokunmatikte sorun yok dendi gönderildi.

Bir gece otobüs yolculuğuna çıkmadan önce şarj almadı yine. Şarjsız bir şekilde yola çıkmak zorunda kaldım. Ertesi gün baktım yine alıyor şarj. Ancak daha önce de yaşadığım problem bu benim ve eminim ki şarj soketi tekrar bozulacak.
    Ardından kullanmaya devam ettim. Geçen ay ekran hepten sapıttı. Yazı yazmak zorlamaya başladı. Şarj girişi de tekrar arıza yapmasa da yapabilir ve beni zor durumda bırakabilirdi. Sinyali verdi çünkü. Bu şikayetşerle Tekrar gönderdim.
    Şarj soketnde sorun yok dendi. Ekran değişti. Soketi sineye çekip Şükür dedim ekran oldu bu sefer. geçen hafta elime ulaştı, açtım biraz kullandım aynı sorun. Geri gönderdim.

İçine not yazım bu aynı problemle 3.gönderişim yapamıyorsanız değişim veya para iadesi yapın diye.
    Şimdi kargoda, aradım m. Hizmetlerini anakart değişmiş.

Bakıcaz tekrar aynı sorun devam ediyorsa bir sonraki durak tüketici hakları.

Ben nasıl parayı tıkır tıkır saydıysam, Asus da bana sorunsuz bir cihaz teslim etmek zorunda. Az sapıtıyor falan kullanılıyor demeyin. Sineye çekmeyin.

Teknolojik aletlerde şans önemli. Ancak ben hep iyi bakılırsa sorun olmayacağını düşünürdüm ta ki asus zenfone ile tanışana kadar.
    Daha önce servise telefon göndermemiş biri olarak 4kez gönderdiğim bu telefonu hiç kimseye tavsiye etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun, bende 10 gün önce servisten gelen telefonumu yine aynı sorunlardan tekrar gönderdim. Sim kart okumama, mikrofon çalışmaması, gibi bu sefer ek olarak şarj olmuyordu. Tekrar gönderdim bakalım bu sefer ne yapacaklar.

• Öncelikle çok geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama ilk gönderimde tecrübesizliğinizden kaynaklanmış, 2. gönderim içinse kulağınızın üstüne yatmışsınız. Her servis cihazını orjinal kutu ve ekipmanıyla ister garantiye gönderilirken. Aklınızda bulunsun.

Bir ada değildir insan, bütün hiç değildir bir başına; anakaranın bir parçasıdır, bir damladır okyanusta; bir toprak tanesini alıp götürse deniz, küçülür Avrupa, sanki yiten bir burunmuş, dostlarının ya da senin bir yurtluğunmuş gibi, ölünce bir insan eksilirim ben, çünkü insanoğlunun bir parçasıyım; işte bundandır ki çanlar kimin için çalıyor diye sorma; çanlar senin için çalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama ilk gönderimde tecrübesizliğinizden kaynaklanmış, 2. gönderim içinse kulağınızın üstüne yatmışsınız. Her servis cihazını orjinal kutu ve ekipmanıyla ister garantiye gönderilirken. Aklınızda bulunsun.

Kusura baktığım yok, orjinal kutusuyla göndermeye de gerek yok. Ben 10 sene önce telefonumu garantiye elden sakaryadan verebiliyorken bugün kutu mutu saklamak zorunda kalmam saçma. Mantıksız bir işi ancak gerizekalılar savunur. Ben asustan kutu almadım telefon aldım. Kutu ile bir derdim de yok kutuyu göndermiyorum servise.

İnternetten şikayetini yazarken verdiği harf sayısı yetersiz asusun. Dokunmayın problemini ve ekran problemini detaylı olarak yazmak imkansız. Ben kulağımın üstüne yatmıyorum, asus kulaklarını tıkıyor.

Kaldı ki ilkini saymadan bile, benim aynı sorundan telefonumu 3.kez gönderişim oldu. Bunlardan birinde iplemediler, tekrar gönderdim ekran değişti. Tekrar gönderdim anakart değişti.

Asıl problem şu ki telefonu servis geri gönderirken testini yapmıyor. Nasıl olsa bidaha gönderir diye düşünüyor. Sen telefonunu aylarca kullanamaman bir anlam ifade etmiyor.

Neyse, ben tavsiye etmiyorum. Asus dan uzak durun.
    Şimdiye kadar yalın çevrem binlerce lira teknolojik alışverişlerinde hep fikrimi sorar, ben de asusun dandik telefon üretmesini desteklemek için yalan söyleyecek değilim.

Telefon kalitesiz. Bu kadar basit.
    Ne kadar arkadaşımda varsa hepsinin az çok problemi var.
    Bende ve bir çoğunda ekran problemi çoğunda şarj soketi problemi, mikrofon problemi bilmem ne.

Bunları istemiyorsan adam gibi telefon üreteceksin. Malzeme kalitesi düşük belli ki. General mobile bile bu kadar arıza vermiyordu.

Neyse araştıran görüyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama ilk gönderimde tecrübesizliğinizden kaynaklanmış, 2. gönderim içinse kulağınızın üstüne yatmışsınız. Her servis cihazını orjinal kutu ve ekipmanıyla ister garantiye gönderilirken. Aklınızda bulunsun.

Kusura baktığım yok, orjinal kutusuyla göndermeye de gerek yok. Ben 10 sene önce telefonumu garantiye elden sakaryadan verebiliyorken bugün kutu mutu saklamak zorunda kalmam saçma. Mantıksız bir işi ancak gerizekalılar savunur. Ben asustan kutu almadım telefon aldım. Kutu ile bir derdim de yok kutuyu göndermiyorum servise.

İnternetten şikayetini yazarken verdiği harf sayısı yetersiz asusun. Dokunmayın problemini ve ekran problemini detaylı olarak yazmak imkansız. Ben kulağımın üstüne yatmıyorum, asus kulaklarını tıkıyor.

Kaldı ki ilkini saymadan bile, benim aynı sorundan telefonumu 3.kez gönderişim oldu. Bunlardan birinde iplemediler, tekrar gönderdim ekran değişti. Tekrar gönderdim anakart değişti.

Asıl problem şu ki telefonu servis geri gönderirken testini yapmıyor. Nasıl olsa bidaha gönderir diye düşünüyor. Sen telefonunu aylarca kullanamaman bir anlam ifade etmiyor.

Neyse, ben tavsiye etmiyorum. Asus dan uzak durun.
    Şimdiye kadar yalın çevrem binlerce lira teknolojik alışverişlerinde hep fikrimi sorar, ben de asusun dandik telefon üretmesini desteklemek için yalan söyleyecek değilim.

Telefon kalitesiz. Bu kadar basit.
    Ne kadar arkadaşımda varsa hepsinin az çok problemi var.
    Bende ve bir çoğunda ekran problemi çoğunda şarj soketi problemi, mikrofon problemi bilmem ne.

Bunları istemiyorsan adam gibi telefon üreteceksin. Malzeme kalitesi düşük belli ki. General mobile bile bu kadar arıza vermiyordu.

Neyse araştıran görüyor zaten.

Anlaşamadığımız nokta şu ki 10 sene öncesinde değiliz ve kutuyu, kulaklığı, şarj aletini, şarj kablosunu bile istiyor tüm servisler. Samsung servisine götürdüğünüzde de bunları istiyor, Lg servisi de istiyor.
    Daha geçtiğimiz ay arkadaşım Samsung servisine Note4 verdi. 2-2,5 saat ekran süresiyle şarjı bitiyordu, %50 olan şarjı 3-5dk içinde %25 olabiliyordu. Servis önce orjinal şarj aleti yok diye telefonu aldı fakat işlem yapmadı. Şarj aletini götürdükten sonra da telefona format atıp ön ve arka kameralarını değiştirip geri teslim etmişler. Batarya değişimi veya benzer bir işlem yok. Şarj durumunu test ettiler mi? Hayır. Halen şarj durumu aynı.

Şimdi bu telefonu aynı Samsung servisine tekrar verip 5 gün daha(servis çok yakında) telefonsuz kalıp rehber v.s. aktarmakla uğraşılır mı?

GMD ile uğraşanların servisten çözüm bulamayıp telefonculara ödediği 50 şer liralar, servisin istediği 150 tl şarj soketi paraları falan da unutulmadı yani :)

Söylemek istediğim, bu tarz sorunlar çoğu serviste aynıdır. Herkese de denk gelecek diye birşey yok. Elektronik gerçekten biraz da şans işi. Size de böylesi denk gelmiş. Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galaxy Note 3 Isınma Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaçırdığınız nokta şu, ben Samsung alım demiyorum.
    Servis konusunda orta diyebilirim asus için. Hangi marka olsa benzer olacaktı.

Asıl sorun telefonda. Bu telefonun dokunmamak problemi kronik. Bazı serilerde olan bir sorun. Şarj soketi bozulması aynı şekilde.
    Telefon problemli ve kalitesiz.

Bakın ben malı hor kullanan biri değilim. Bu belki 10.telefomum. Şimdiye kadar 2 kez telefonu servise gönderecek bir sorunla karşılanmıştım. Asus ise 4 kez göndermem ile sonuçlandı. Arkadaşımla asansörde karşılaştık geçen zenfone 6. Ekran bozuk şarj almıyor ne yapacak diyor. Malda problem var yani asıl olarak.

Kaçırdığınız nokta şu, ben Samsung alım demiyorum.

Asıl sorun telefonda. Bu telefonun dokunmamak problemi kronik. Bazı serilerde olan bir sorun. Şarj soketi bozulması aynı şekilde.

Bakın ben malı hor kullanan biri değilim. Bu belki 10.telefomum. Şimdiye kadar 2 kez telefonu servise gönderecek bir sorunla karşılanmıştım. Asus ise 4 kez göndermem ile sonuçlandı. Arkadaşımla asansörde karşılaştık geçen zenfone 6. Ekran bozuk şarj almıyor ne yapacak diyor. Malda problem var yani asıl olarak.

Benim de Zenfone6 kullanıcısı arkadaşlarım var ve gayet memnunlar. Dokunmatik sorunu bir ara sorunlu bir güncellemede vardı forumda gördüğüm kadarıyla. Sonrasında öyle bir sorun kalmadı. Sizin güncellemeleriniz ne durumdaydı bilemiyorum.

Ben Zenfone5 kullanıcısıyım. Aslında aynı cihazlar, sadece kasa boyutu farklı. Malzeme kalitesi ile ilgili söylenecek söze gelirsek benim cihazı aldığım 16 ay öncesi fiyat bandındaki benzer ürünlere göre gayet iyi bence. Daha yüksek fiyatlara satılan birçok cihaz vardı ve çoğunun ekranı basmatik gibi, kasa ve arka kapağı plastik dandik bir malzemeden, işlemcileri kilitlenip reset atan, pilleri dengesiz. Daha fazla para verip daha üst modellere çıkıldığında alınabilecek farklı modeller elbette vardı fakat beni pişman etmedi Zenfone5. Bunca zamandır gayet güzel ve dolu dolu kullandım, halen de kullanıyorum. 1,5 yıl öncesine dönsek yine tavsiye ederim çevreme. Şuanda da Zenfone2 Laser 5,5" tavsiye ediyorum. Şuanda da bence fiyatına göre iş görecek telefon o var.

Sizin sorununuzda da madem bu "kronik bir sorun" diyorsunuz, gönderin tekrar tekrar aynı sorundan servise. Kargo parası mı ödüyorsunuz? Şuanki haliyle telefonu kullanabiliyor musunuz? Kullanamıyorsanız yollayın her sorunda ki ardından tüketici mahkemesin başvurup hakkınızı rahatlıkla arayabilirsiniz. Veya size satılan ürünü bir şekilde sorunsuz hale getirmek zorunda kalırlar. Bunu da yapamazlarsa para iadesi yaparlar. Madem sorunlu cihaz, arayın hakkınızı.

• quote:

quote:

Kaçırdığınız nokta şu, ben Samsung alım demiyorum.

Benim de Zenfone6 kullanıcısı arkadaşlarım var ve gayet memnunlar. Dokunmatik sorunu bir ara sorunlu bir güncellemede vardı forumda gördüğüm kadarıyla. Sonrasında öyle bir sorun kalmadı. Sizin güncellemeleriniz ne durumdaydı bilemiyorum.

Ben Zenfone5 kullanıcısıyım. Aslında aynı cihazlar, sadece kasa boyutu farklı. Malzeme kalitesi ile ilgili söylenecek söze gelirsek benim cihazı aldığım 16 ay öncesi fiyat bandındaki benzer ürünlere göre gayet iyi bence. Daha yüksek fiyatlara satılan birçok cihaz vardı ve çoğunun ekranı basmatik gibi, kasa ve arka kapağı plastik dandik bir malzemeden, işlemcileri kilitlenip reset atan, pilleri dengesiz. Daha fazla para verip daha üst modellere çıkıldığında alınabilecek farklı modeller elbette vardı fakat beni pişman etmedi Zenfone5. Bunca zamandır gayet güzel ve dolu dolu kullandım, halen de kullanıyorum. 1,5 yıl öncesine dönsek yine tavsiye ederim çevreme. Şuanda da Zenfone2 Laser 5,5" tavsiye ediyorum. Şuanda da bence fiyatına göre iş görecek telefon o var.

Sizin sorununuzda da madem bu "kronik bir sorun" diyorsunuz, gönderin tekrar tekrar aynı sorundan servise. Kargo parası mı ödüyorsunuz? Şuanki haliyle telefonu kullanabiliyor musunuz? Kullanamıyorsanız yollayın her sorunda ki ardından tüketici mahkemesin başvurup hakkınızı rahatlıkla arayabilirsiniz. Veya size satılan ürünü bir şekilde sorunsuz hale getirmek zorunda kalırlar. Bunu da yapamazlarsa para iadesi yaparlar. Madem sorunlu cihaz, arayın hakkınızı.

Dostum şuan bir problem yok telefonda. Ama ben bu telefonu 3kez servise gönderip telefonsuz kaldım mı kaldım. Servise göndermek sanki çok basit. Den bugün gönder bakalım telefonu servise ne kadar sürecek ne yapacaksın o kadar zaman? Sanki geçici olarak g4 veriyorlar kullanmak için.
    Tabi ki hakkımı arayacağım. Ama hakkım 3 kez gönderildikten sonra hala sorun devam ediyorsa var. O zamana kadar bir şey yapamıyoruz maalesef. Şu an da sorun yok telefonumda. Ancak garantisi bitince eminim bu telefon aynı sorunları verecek. Şarj giriş sorunu verecek en basitinden.
    Neyse uzatmanın alemi yok. Bir telefonun fiyatının uygun olması, arıza verecek olması anlamına gelmiyor. Telefon çöptür. Kimseye tavsiye etmiyorum. Silkelenip kendilerine gelene kadar asustan mal almayınız.

• Öncelikle sorunlar yaşamışsın bence telefondan kurtul derim bir an evvel sinir bozucu oluyor
    bu tür sorunlardan sonra telefondan soğuyor insan....

Biraz da şanssızlık diyelim seninki , ben de 1 yıldır kullanıyorum en ufak problem yaşamadım
    sorunsuz ve severek kullanıyorum hergün daha severek kullanıyorum , değiştirmek bile istemiyorum...nasip diyelim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.