Şimdi Ara

yaş 30'a geldi resmen tükendim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
23
Favori
46.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sizinle aynı yaştayım ve aynı şeyleri yaşadım ya mutsuz olacaktım yada bir risk alacaktım.
    iki yıl önce askeriyeden istifa ettim, lisans mezunuyum okumak istediğim bir bölüm vardı tekrar sınava girip kazandım ve onu okuyorum, yetmedi kalktım dil kursuna yazıldım yabancı dilimi geliştirmeye çalıştım. İstediğim yerde ilk önceliğimin paranın olmadığı sevdiğim ve mutlu olduğu için çalışıyorum. Beni harekete geçiren '' Hayat yakaladığınız yerden başlar '' cümlesiydi. İyiki yapmışım diyorum.
  • Dikkat etmek lazım reis yolun sonu görünüyor gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum kronik yorgunluk sendromu yaşıyorsun. İlk olarak beslenme ve uyku düzenini düzeltmen gerekiyor.

• Ülkede medeniyet olmadından, parasız mutsuz olacama paralı mutsuz olmayı kat ve kat tercih ederim.😎

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 3 Ocak 2020; 22:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenmediysen daha tam tukenmemissin demektir. Tam tukenis, evlenince gerceklesecek merak etme

• Metodiev35 kullanıcısına yanıt
    Şunu gözden kaçırıyorsunuz. Bizim gibi doğu toplumlarında erdemler, sorular, doğruyu arama insanı yıpratır. Çünkü her defasında toplum size bedel ödetir. Buda pahalıdır. On kişiden dokuzunun yapmadını yapıyorsunuz. Bilginin ve hürriyetin değeri olmaz. Bana göre bunlar maceradır. Sorgulamadan goyun gibi yaşarsanız daha mutlu olursunuz. Taki medeni bi toplumda yaşıyorsanız o başka. Batı medeniyeti gibi. Yoksa hezeyanlarınızda boğulursunuz emin olun.

• KGRV bro
  • Hocam vücut geliştirme sporuna başla çok aşırı derece ciddiyim hem sosyalliğin artar hemde yaşamdan haz ve zevk alırsın.

Kişisel gelişim olmazsa olmazdir. ✋
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarını çok iyi anlayanlardan birisiyim.Yaş benim de 32 ve bekarım.Umarım çocuğunuz sağlıklı ve sıhhatli dünyaya gelir, evliliğinize olumlu katkısı olur.Ben olacağına inanıyorum.
  • Para herseye kadir degil hocam kucukken buyude cok para kazan diye pufpuf yaparlardi e kazandik simdi ne oldu? En onemli olay saglik gerisi boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valarmrghls07 -- 3 Ocak 2020; 23:44:56 >
  • ülke şu anda akıl almaz saçma bir durumda.

gerideyiz, ilerlememiz gerekiyor. ilerlemek için ise çalışmak gerekiyor. çalışmak için ise motive olmak lazım. ancak ülkede her şey çalışmaya teşvik edilmesi gereken gençlerin motivasyonlarını kırıcı şekilde işliyor şu anda.

gençler önlerinde bir çıkış kapısı göremiyorlar ve göremedikçe daha da içe kapanıyorlar.

işveren: "yaptıracak iş olmasa bile işçiyi uzun saatler boyunca işte tutayım" kafasında. babalarımız 30 sene önce az çalışıp yaşarken, yol çekmezken, bu günün gençlerinden akşama kadar çalışıp, yollarda sürünüp, bir de akşam da kendini geliştimeleri bekleniyor.

babalarımız genç yaşta masraf yapmadan kolayca evlenip cinsel açlık çekmeden hayatlarına odaklanırken, bu günün gençlerine bakıyosun birçok kişi üni-askerlik-iş bulma-evlilik için para biriktirme derken 30'lara doğru anca evlilik yoluna düşebiliyolar, buna rağmen bu kişilerden başka hiçbir şeye odaklanmayıp motive ve konsantre şekilde kendilerini geliştirmeleri isteniyor ki bu kişilerin azımsanmayacak bir kısmı da hiçbir zaman düzenli evliliğe kavuşmuyor bile.

peki ama, bu gün maaşımızdan kesilen ve sözde emeklilikte bize dönecek olan sigorta paraları için bile: "ileride sağlık sistemi çökecek, emekliliğiniz için para biriktirin kendiniz" deniyorsa, bu genç nasıl motive olsun? bugün maaşından kesilen para bile çöpe gidiyorsa, geri dönmeyecekse, genç tam olarak neyi elde etmek için kendini geliştirecek?

benden 15 yaş büyük mühenis abim var, diyo ki, bizde diyo ne çalışırsan karşılığını alıyordun, net (bahsettiğim abim düz mühendis ama Türkiye'nin göbeğinde İstanbul'un göbeğinde çok pahalı evi var, kendi almış). biz motive idik diyo. şu an diyo Türk gençliğinin en büyük sorunu motivasyon, kimse önünü göremiyo, kimse motive olamıyo diyo.

bizim mahallede orta okuldan Türkçe öğretmenim var komşu, herif hafta sonu kursu yapıyodu okulda, öğrencilere test çözdürüp onları LGS sınavına hazırlaması gerekirken bu pislik herif kitaptan okuma parçalarını okutup geçiyodu hafta sonu kursunda. ve para alıyodu velilerden tabi. herifin hayatı boyunca ülkeye katkısı sıfır. kitaptaki yazıyı okuttu hep. göbeğini kaşıya kaşıya mesai tamamlamış ve maaş almış biri. hiçbir zaman gelecek korkusu yaşamadı ve hiçbir zaman öğrencilerini eğitmeye kafa yormadı. emekli oldu, 3 tane evi var. bu pislik herif şu anda: "çalışın gençler, çalışın, çalışacaksınız, çalışmadan bi yere gelmek yoook" diye göbeğini kaşıyarak öğüt veriyo. ulan sen bu ülkeye ne kattın da öğüt veriyon? sen kendin ömrü hayatında bir kez çalışmamış işe yaramazın tekisin ulan. genç çalışacak, götünü yırtacak, sürekli kendini geliştirecek, 30+'da bile durmaksızın kendini geliştirecek, sürekli dünyadaki gelişmeleri takip edecek, 3 kuruş para için, o para da bi boka yetmeyecek. genç ne için çalışacak? hayatı boyunca göbeğini kaşımış ve ülkeye hiçbir katkısı dokunmamış o işe yaramaz emeklinin hastane masraflarını ödemek için çalışacak. peki o genç yaşlanınca ona kim bakacak? sistem bakacak mı? hayır bakmayacak. ilerde sistemin tamamen çökmüş olacağını zaten şu anda yetkili makamların kendileri söylüyo ama gene de maaştan ciddi kesinti yapıyolar. paranın değeri zaten bitti. durum buyken genç motive olmaz tabi.

"çalışan kazanır çalışmayan bahane üretir" demek de tam bir bahanedir. gençleri motive edecek unsurları yok eden, çalan, çırpan, yiyen, o üstteki büyük makamların ve kıraldan çok kıralcı işverenlerin kendi rezilliklerini örtbas bahaneleridir. çalışan devlet gencini motive eder, genç çalışır, genç çalıştıkça motivasyonu daha da artar, çalışmaktan zevk alır, emeğinin karşılığını aldığını da görürse iyice coşar, üretim olur, herkes kazanır. çalışmayan devlet ise bahane üretir: "gençler çöp gençler tembel ben ne yapayım" diye. 30 sene önceki tembel teneke mühendis bile hiç kasmadan İstanbul'un göbeğinden ev alıyorken, bugünki mühendisler 30+'da kıçlarını yırtıyolar yeni yeni şeyler öğreneyim diye ama yine de elde ettikleri maaşları ve tüm sosyal hakları çöp. yani ellerine bir şey geçmiyo.

Almanya 60 sene sonra tekrar büyük bir göç yasası çıkarttı. özellikle Türklere yönelik, ancak bu kez madenci değil yazılımcı falan alacaklar. evet, adamlar seni orda kıral yapmak için değil iş yaptırmak için-çalıştırmak için alıyolar (çünkü elin almanı çalışmıyo artık, hepsinde para bok) ancak yine de onların şartları bizden daha iyi. kimse soruyor mu acaba neden sadece Türkiye birinci ligi değil Türkiye ikinci liginde dahi Türk oyuncularımızın çoğu Almanya'da yetişen Türkler diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Ocak 2020; 0:19:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Depresyon belirtileri. Evlenseydin bile geçmeyebilirdi. Bir amacı olmayan herkesin yaşadığı bir durum. Yapabileceğin birşey yok. Yeni dünya düzenine geçişte zaiyat verilmesi gerekiyordu bunlar 90'lılar oldu.
  • silverlion kullanıcısına yanıt
    kendini kandırıyorsun sadece.

quote:

Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda O’na döndürüleceksiniz. (Bakara Suresi 28. Ayet)

Şüphesiz ki, ayetlerimiz hakkında küfre sapanları ateşe sokacağız. (Ateş, onların) derilerini yakıp kavurdukça, azabı tatsınlar diye (yeni) bir deriyle değiştireceğiz. Şüphesiz ki Allah, (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) Hakîm’dir. (4/Nîsa 56)

Ayetlerimizi yalanlayan ve ona karşı büyüklenenler ise, bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedî kalırlar. (7/A'râf 36)

► Allah’a yalan uydurarak iftira eden veya (Allah’ın) ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Bunlara, Kitap’tan nasipleri (kendileri için takdir olunan hayır ve şer) erişir. Nihayet canlarını almak için elçilerimiz onlara geldiğinde derler ki: “Allah’ı bırakıp dua ettikleriniz nerede?” Derler ki: “Onlar bizi (terk edip) kayboldular.” Ve kâfir olduklarına dair kendileri aleyhine şahitlik ettiler. (7/A'râf 37)

Ateşin başında durduklarında onların hâlini bir görsen! “Keşke (dünyaya) geri döndürülseydik de Rabbimizin ayetlerini yalanlamasaydık ve müminlerden olsaydık.” derler. (6/En'âm 27)

Hiç şüphesiz sizi, yakın bir azapla uyardık. Kişinin elleriyle (yapıp) takdim ettiği (amellere) bakacağı gün kâfir: “Keşke ben toprak olsaymışım.” diyecek. (78/Nebe 40)

• bu tarz mutsuzlukların artmasının sebebi bence tamamen ekonomik çok değil 2015 civarlarına kadar çoğu kişi maaşıyla istediği çoğu şeyi yapabiliyordu para kalıyordu gezilere gidiyorlardı şimdi para olmayınca herkes karnını doyurup evinde oturuyor. aktiviteye hobiye eğlenceye ne zaman ne para kalmış kimsede bu da günümüzde sokakta herkesin mutsuzluğunu yansımış olarak görüyoruz
  • Hocam bende yazılımla ilgileniyorum belli bir süredir sanırım sizinle aynı belirtileri yaşıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

kendini kandırıyorsun sadece.

quote:

Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda O’na döndürüleceksiniz. (Bakara Suresi 28. Ayet)

Şüphesiz ki, ayetlerimiz hakkında küfre sapanları ateşe sokacağız. (Ateş, onların) derilerini yakıp kavurdukça, azabı tatsınlar diye (yeni) bir deriyle değiştireceğiz. Şüphesiz ki Allah, (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) Hakîm’dir. (4/Nîsa 56)

Ayetlerimizi yalanlayan ve ona karşı büyüklenenler ise, bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedî kalırlar. (7/A'râf 36)

► Allah’a yalan uydurarak iftira eden veya (Allah’ın) ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Bunlara, Kitap’tan nasipleri (kendileri için takdir olunan hayır ve şer) erişir. Nihayet canlarını almak için elçilerimiz onlara geldiğinde derler ki: “Allah’ı bırakıp dua ettikleriniz nerede?” Derler ki: “Onlar bizi (terk edip) kayboldular.” Ve kâfir olduklarına dair kendileri aleyhine şahitlik ettiler. (7/A'râf 37)

Ateşin başında durduklarında onların hâlini bir görsen! “Keşke (dünyaya) geri döndürülseydik de Rabbimizin ayetlerini yalanlamasaydık ve müminlerden olsaydık.” derler. (6/En'âm 27)

Hiç şüphesiz sizi, yakın bir azapla uyardık. Kişinin elleriyle (yapıp) takdim ettiği (amellere) bakacağı gün kâfir: “Keşke ben toprak olsaymışım.” diyecek. (78/Nebe 40)
    valla hiç öyle düşünmüyorum. 30 yaşına gelmeyi mi bekledim kendimi kandırmak için hocam. sadece gözüm geç açıldı :(

• quote:

Orijinalden alıntı: PhilipTandy

bu tarz mutsuzlukların artmasının sebebi bence tamamen ekonomik çok değil 2015 civarlarına kadar çoğu kişi maaşıyla istediği çoğu şeyi yapabiliyordu para kalıyordu gezilere gidiyorlardı şimdi para olmayınca herkes karnını doyurup evinde oturuyor. aktiviteye hobiye eğlenceye ne zaman ne para kalmış kimsede bu da günümüzde sokakta herkesin mutsuzluğunu yansımış olarak görüyoruz
    2018 rahip krizi ve market fiyatlarının / birçok gider kaleminin %100-200 arasına zamlanarak fırlaması kırılma noktası oldu artık. Bardak taştı. İnsanlar ömrünü kendilerine eziyet ederek harcamak durumunda bırakılıyor ve buna zorlanıyor. Karşılığında da tatmin edici hiçbirşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Ocak 2020; 0:49:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş 30'a geldi resmen tükendim
    Ben çok da evlenmek istemiyorum Sarina Valentina gibi bir transseksüel arkadaş bulma hayalim var ama Türkiye gibi bir yerde imkansız tabi
  • anadolurockfmyoutube
    CEM KARACA - BU SON OLSUN
    https://www.youtube.com/watch?v=YP7ghF9pwys
    umutsuz orta yaşlı kardeşlerimize gelsin bu şarkı
  • Ey güzel kardeşlerim.

Yaş 31.

İyi bir işim var alanımda Türkiyede nadir insanlardan biriyim portföyümde binlerce firma var binlerce insan var.

Maaş ve yan haklara girmiyorum kimsenin canı sıkılmasın. Bundan 5 sene önce düşündüğüm tek şey 30 yaşına geldiğimde hayatımın nerede olacağıydı o zamanki işimden ayrıldım. 1 ay işsiz kaldım zor geçti.

12 senelik iş hayatım var ama 1 gün bile çalışmadım :) çünkü hayatımda yapmak istediğim işi yaptım her zaman.

İş nedir diyen olursa prodüksiyon diyebilirim şimdi ise dünyaca ünlü bir markadayım Türkiyedeki firmalara yardım ediyorum. Muhtemelende buradan emekli olurum.

Kısaca sevmediğiniz işlerde çalışmayın arkadaşlar ben her zaman bunu savundum öncelikle neyi sevdiğinizi veya seveceğinizi keşfedin.

Bu arada kendinize zaman ayırın kimse kusura bakmasın ama ben spor yapabilmek için sabah 6da kalkıyorum uykumdan feragat ediyorum hiç bir şeyin bahanesi olmaması lazım.

İngilizcemide akşam geliştiryorum hatta dizi ve kitap bile okuyabiliyorum.

Hayatınızı planlamazsanız sadece zaman akıp gider ve siz pişmanlıklarınız yada keşkelerinizle hayıflanırsınız.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.