yok ben colt yolunda ilerliyorum...jazz cılar uçmuş :)) elitelerin temiz 2006-2007 leri bile 26lardan kapı açıyolar o fiyata coltun 2010 modelini alırım tepe tepe kullanırım ki bütçe en fazla 21 bine çıkar...bakalım kısmetse haziran sonunda bende bi coltçu olucam bildiğim kadarıyla motorları mercedesle ortak geliştirilmiş ve smart for four ile aynı platformu kullanmışlar coltta ...bunlar bile aslında ne kadar kaliteli bi üretim olduğunun ipuçlarını veriyo sanki.
hocam kaputu kaldırın, birçok yerde smart logosunu görebilirsiniz...
ancak benzinli versiyonların motoru Mitsubishi yapımıdır...dizel olanlar Mercedestir...
sıfır coltlar da kampanya var...5 kapı düz vites 28.500!!! otomatik 29.600!!! aslında fena değil...millet yeni kasanın 2.eline 25-26 istiyo...o kadar 2. ele vermek yerine sıfırı daha mantıklı..
quote:
Orijinalden alıntı: ghostiki
sıfır coltlar da kampanya var...5 kapı düz vites 28.500!!! otomatik 29.600!!! aslında fena değil...millet yeni kasanın 2.eline 25-26 istiyo...o kadar 2. ele vermek yerine sıfırı daha mantıklı..
Ben yeni kasayı 3 hafta önce 19.000 km'de 20500 e verdim acil olduğu için :)
kötü olmuş..ilan nerde çıktı??bide kaza - boya varmıydı ki aracınızda??
quote:
Orijinalden alıntı: ghostiki
kötü olmuş..ilan nerde çıktı??bide kaza - boya varmıydı ki aracınızda??
sağ ön çamurluk değişmişti sadece sürtmeden dolayı. Araç şu mitsubishi bursa servisi aldı benden 24850 ye ilana koymuşlar :)
ee ozaman colt:1 - (jazz+yaris karması):0 mı bu durumda
kesinlikle jazz.ama 2. eli çok zayıf.
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
bagaj için jazz ekonomi ve ikinci el için yaris performans için colt yaris-jazz-colt
Bu devırde en onemlı seyın ekonomı ve ıkıncı elkolaylıgı oldugunu dusunursek ve toyota kalıtesı ile sorunsuzlugunu da eklersek ,en mantıklı secım Yaris oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart4141
zayıfmı tanıdığımne kadar jazz satan varsa hepsi 2.günü sattı :))
quote:
millet 2.el temiz jazz bulamiyoruz diye aglarken bu sozunuz olmus
quote:
Orijinalden alıntı: forumusr
quote:
millet 2.el temiz jazz bulamiyoruz diye aglarken bu sozunuz olmus
Jazz'ın ikinci eli zayıf mı?İlk defa duyuyorum valla ciddi anlamda 2.el jazz arayıp bulamayanlar var.Jazz'ın ikinci elde hem fiyatları iyi hemde normal fiyatlara çok kısa sürede elden çıkarırsınız.
bnm 2004 model jazz vardı.2,5 sene önce satmak için sahibindene koymuştum satmam uzun sürmüştü.fiyatıda makuldü.araçta çok temizde.sonra verso aldım 1 sene bindim sattım çok arayan oldu ve kısa sürede gitti.demekki 2 senede jazz piyasaya iyice girmiş.zaten çok iyi arabaydı.
quote:
Orijinalden alıntı: şahinler
jazz ın otomatiğini düşünmenizi öneririm. o kadar güzel yapmışlarki insan vites değişimini ancak devir saatine bakarak anlıyor. ayrıca sakin kullanımda şehir içinde 100 km de 7 litrenin altına rahatlıkla inebiliyor(antalya).diğerlerini hiç kullanmadım ama jazz alırsanız pişman olmassınız.
bence de jazz otomatik (7 ileri) olabilir.
Bu sınıfta benzinli için JAZZ, dizel için de Nissan Note düşünülebilir. Suzuki ve Toyota ise ayrı bir kategoride değerlendirilmeli.
Bu paraya en mantıklı seçimlerden biri olan Seat İbiza 1.4 TDI Stylance öneririm 2006-2007 modellerini bu fiyata bulursunuz. Dizel araca binmiş olursunuz ekonomi hat safhada. 5.5 ş.içi 4.1 ş.dışı tüketimi var. 80hp 195nm tork.
Donanım olarak B sınıfında donanımlı denecek araçlardan.
ABS + EBD 2 hava yastığı Ön ve arka sis farları Elektrikli ısıtmalı katlanır yan aynalar 4 cam otomatik Direksiyondan kumandalı 6 hoparlörlü mp3 çalar HIZ SABİTLEYİCİ Yol bilgisayarı Dijital klima Yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
38 mt. fren mesafesi ile sınıfının en kısa fren mesafesi...
görünüm olarak suzuki diyorum. performans olarak yaris. ataklık jazz.
ekonomi,iç genişlik ve sorunsuz olsun diyorsan Honda Jazz. istanbul trafiğinde kullanıyoruz çok çok memnunuz. vites geçişleri çok güzel hiç farkına bile varmıyorsun.
1-Jazz 2-Yaris 3-Colt
diye düşün. 2 el satışlarındada bu sıralama var. bilgin olsun.
ikinci el kazasız- boyasız bulamayacağınız bir araç varsa bence o da colt'tur..
bu şu demek.. kimse temiz colt'unu satmıyor... paraya son derece sıkışsa da..
demek ki adamlar bu araçtan oldukça memnun...
bu bir fikir verebilir...
hayırlı alış-verişler...
ya elbette en iyisi jazz; ( ben diyince şaşıranlar olabilir)
ama en optimumuda colttur. ( bunu demem normal :))
paranız varsa elbet jazz alın; ama söz gelimi; 20 000 liranız varsa;
2008 colt alabilirsiniz ama aynı donanımda aynı km de jazz ve yarisin anca 2006 sını alabilirsiniz.
fark buradadır.
bu araçların 3 aşağı 5 yukarı ( yaris; colt ve jazz kadar geniş değil o ayrı) özellikleri aynı.
colt performanslıdır; jazzın bagajı geniştir.
colt isterse jazz kadar az yakabilir; tın tın tın gitmek kaydı ile;
ama jazz ne yaparsa yapsın colt gibi gidemez gerektiğinde.
yariste asla bu ikisi kadar ferah bir iç hacim sunamaz.
coltun doğal rakibi jazz ve note dir bence yaris değildir.
colt ve jazz biraz mini mpv sınıfında.
bagajmı performansmı asıl mesele buradadır.
hepsi japon zaten. coltun diğer bir farkı yarı alman olması.