Şimdi Ara

yaris-jazz-swift-colt?????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fake plastic

ben suzuki derim . içlerinde en düzgün tasarım bence swiftin. jazz çok feminen geliyo bana.
    ayrıca swiftin içini genişliği ve tavan yüksekliği de öyle jazz ve colttan aşağı kalmaz..

bence 3 aracı özelliklede swifti hiç incelememişsiniz.
    zira inceleyen birisi kesinlikle swift'in iç hacimde bu iki araçla mukayese kabul etmeyeceğini bilir.
    yani hani az bir fark olur falanda göz yanılması falan derim ama uzaktan yakından ilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: fake plastic

ben suzuki derim . içlerinde en düzgün tasarım bence swiftin. jazz çok feminen geliyo bana.
    ayrıca swiftin içini genişliği ve tavan yüksekliği de öyle jazz ve colttan aşağı kalmaz..

söz konsu jazz ve colt ise; dış ölçüler inanın pek bir şey ifade etmiyor.

her ikiside bir üst sınıfta bile az rastlanan iç hacim sunmaktalar.

yoksa dış ölçülere bakarsanız colt sınıfının en kısa aracıdır. sadece 3.8 metre.

ama herhangi bir c segmenti kadar iç hacim sunar. hatta arka diz mesefesi konusunda çok az c segmenti colta denktir.

tuhaf ama gerçek.

bu jazz içinde geçerli.

iç hacim diyorum yoksa coltun bagajı ufaktır.

ama jazz bagaj konusundada bir çok c segmenti ile baş edebilir.

konfor konusunda omer arkadaşa katılıyorum. colt gayet sert bir araç ama bu yol tutuşuna olumlu yansımakta.

ama konfor arayan bir sürücü zaten işe C segmentinden başlamalı kanımca.

hayırlı günler.

iç mekan genişiliği ve tavan yüksekliğini resimlere bakarak değil, suzuki nin ve jazın içine binmiş biri olarak söyledim.
    colt a hiç binmedim, dediklerinizin doğruluğundan da şüphem yok. ben sadece swiftin de gerçekten ferah bir iç mekanın olduğu belirtim.

• hepsi birbirinden güzel araç hangisini alsanız memnun kalacaksınız diye düşünüyorum...Ben Nissan Note"ye niyet etmiş ama araştırmalarım sonucu Colt"ta karar kılmıştım...Note"nin (benzinli) performansı düşük yakıtı fazlaydı, eledim...Jazz bana hem pahalı hem de dişisel geliyordu eledim...Swift"in kutu gibi tasarımını beğeniyordum ama arka diz mesafesini tatmin edici bulmadım, eledim...2.eli olmayan (!) Colt"u aylarca aradım bulamadım, bulduklarım da ilan tarihi ya da ertesi gününde satıldı (2.eli yok hakikaten:)...pes ettim gittim 0 km Mazda 2 almaya, test sürüşüne çıktım, aracı beğendim...gerçi arka diz mesafesi Swiftten farklı değildi ama artık yorulmuştum...Mazda Yetkili bayii satış elemanının "çakal" tavırları "SAYESİNDE" gittim 0 Colt aldım...13 aydır kullanıyorum ve geri dönüp bakıyorum şunu söylüyorum : tarzım bir araba almışım...diyeceğim o ki : seçeneklerinizden hangisi sizi yansıtıyor ya da size hitap ediyorsa onu alın...bu vesile ile "çakal satış elemanına" huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum...gönlünüzce olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 30 Mart 2010; 13:19:39 >

• geçen sene benzer bir seçim sürecine girmiştim. colt, yaris, ve jazz'ı deneme imkanım olmuştu.

bence
    tasarım olarak swift
    performans yaris d-4d ve colt
    yakıt tüketimi açısından direkt yaris d-d4
    iç hacim hepsi başarılı bence, swift hakkında fikrim yok
    bagaj önemliyse jazz (benim açımdan bagaj en önemsiz ayrıntı)
    ikinci el piyasası olarak yaris ve jazz. yıllardır colt hep tutulacak, tutulacak deniyor ama bir değişim göremiyorum ben.
    yol tutuş olarak sanırım en başarılısı colt, ve yaris pek iyi değil.

bence önemli olan kişinin önceliklerini iyi belirlemesi. birazda kısmet işi. bu seçimde ben özellikle yakıt açısından yaris'e karar kılmıştım. kolay gelsin

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnnysn -- 30 Mart 2010; 13:26:24 >
  • http://www.sahibinden.com/ogretmenden_sifir_ayarinda_yeni_kasa_colt-95WQQaXQQ23263950WQQpXQQdisplayitem

fiyatı çok yazmış sanırım??bu ara yine piyasada fiyatlar yükselmiş...geçen yıl 16-17bine colt doluydu ötv indirimi olduğu dönemlerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

http://www.sahibinden.com/ogretmenden_sifir_ayarinda_yeni_kasa_colt-95WQQaXQQ23263950WQQpXQQdisplayitem

fiyatı çok yazmış sanırım??bu ara yine piyasada fiyatlar yükselmiş...geçen yıl 16-17bine colt doluydu ötv indirimi olduğu dönemlerde...

bilmiyor olabilirsiniz ama bu yeni kasa colt
  • biliyorum yeni kasa..eski kasalarda da az km.yapmış kazasız olanları bu ara 20-21 binin altına yok gibi
  • bir eksikliğ düzelteyim " YENİ KASA COLT " diye bir şey yok. colt kasa değiştirmedi makyajlandı. kasa değişimi 2011 veya 2012 de kısmetse daha hiç bir resmini de görmedik duymadık.

2006 yılında colt hakkında burada ilk yazı yazmaya başladığımda " alma elinde patlarcı", "2. eli yokcu" "son sahibi olursuncu" bir sürü arkadaş tarafından eleştiriliyordum.

colt şu an 5 bilniyorsa o zamanlar 1 bile bilinmiyordu.

araba almak için fikir soranların colttan haberi bile yoktu.

şimdiki durumu ( 5 yıl boyunca sıfır reklama rağmen) bence gerçek bir başarıdır.

umarı yeni kasası da bu kadar geniş bir iç hacim ve ekonomik-performanslı bir motor ve sorunsuz bir şanzımanla gelir.

hatta motoru şanzımanı hiç değiştirmesinler; beygirini 100 yapıp tüketimi biraz daha aşağı çeksinler ( mesela 6 değil 7 vitesli yapsınlar) yeter.

iyi mal her zaman hak ettiği yeri bulur lafı colt için aynen geçerli. ,

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Mart 2010; 21:14:41 >

• Makyajlı kasada kullanılan parçalarının %60 nın eskisinden farklı olduğunu duymuştum..Tam bir yeni kasa değil belki ama çok kapsamlı bir makyaj demek daha doğru olur..Makyaj ile aklıma gelen stop far değişimi ve 3-5 eklenti...Makyajsız Colta bindiğimde sanki başka araca binmiş gibi oluyorum...Konsol tasarımı, deri vites ve direksiyoni, ön ve arka tasarım, mp3 çalar, aux, cruse cont... ayrıca hıza duyarlı silecek, eve takip, acil durum flasörü gibi birçok büyük küçük fark var invite serileri arasında...sadece ön panjur değişimi değil olay...

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

bir eksikliğ düzelteyim " YENİ KASA COLT " diye bir şey yok. colt kasa değiştirmedi makyajlandı. kasa değişimi 2011 veya 2012 de kısmetse daha hiç bir resmini de görmedik duymadık.
    ........
    hayırlı günler.

• hıza duyarlı silecek, deri direksiyon,deri vites eski kasada da opsiyoneldi.

adam akıllı tek fark kanımca cruise controldür.

şasi motor şanzıman yürüyen aksam aynı iken yeni kasa demek doğru değil bence.

ha evet sadece far değişiminden daha kapsamlı bir değişiklik oldu orası doğru

coltu bilmeyn bu araçların aynı kasa olduunu anlamaz kolay kolay

hayırlı günler.
  • dizelde note benzinlide colt tercihimdir. bence mitsubishi nin sıkıntısı servis. servisleri nissan kalitesinde değil
  • swift güzel (ama 4x4 olmazsa pek bir albenisi kalmıyor diğer markalara före, tabi şehir içinde ne derece fark edilir orası ayrı) Ben swift aldım. Tipi hoşuma gitti, spor bi duruşu var. Aslında COLT bakmıştım ama 2. eli hiç olmadığından ! (Bana söylenen buydu) nedense piyada temizini satanı bulamadım Eğer temiz ve güvenlik paketli bir COLT bulursan kaçırma derim. Swift'in bagajı çok küçük, ha benim kullanımıma bir etkisi yok, arka koltukları çıkarmadan kolay hareketle 2'ye katlayabiliyorsun, ama eminim ki ikinci eli COLT'tan daha kötü durumdadır.

Ben Çakma Mini Cooper diye seviyorum Swiftimi

• ben de bu yola çıkıp colt amt alanlardanım...performansı süper...bastın mı gitmem demiyor.
  • tekrar slmlar...COLt baya baya ağır basıyo yalnız yedek parça ve servis maliyetleri ne düzeydedir??beni üzermi yoksa fiat - renault tan çok da farklı değilmidir??bir de en son kasko bedeli ne civardadır 2008 - 2009 bi coltun...bilen ya da colt sahibi arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim..saygılar..bir de arkadşalar temiz 2008 -2009 eski kasa coltlarda 18*19 civarı fiyat makulmudur? yoksa fazla mı?? yeni kasalar da 21-23 arası fiyatlar..sizce yeni kasa daha mı mantıklı bi seçimdir??saygılar..
  • yeni kasa ile eski kasa arasındaki; estetik hariç bariz farklar çok az; ( bunlar yeni kasa değil zaten ağır makyajlı eski kasalar şase aynı şase)

sıralarsak;

yeninin eskisine göre avantajları;

- cruise control , mp3 çalabilen teyp, geliştirilmiş ses yalıtımı, bir kaç elektronik ayrıntı ( ani frende yanan 4 lüler gibi)

eskisinin yenisine avantajları;

- daha fonksiyonel arka koltuklar ( kayabilen çıkabilen yatabilen) yenilerde koltuklar çıkamıyor diye biliyorum.

- daha gelişmiş ön farlar ( eskilerde h7 ien yenilerde h4)

geri kalan yerlerde; motor şanzıman yürüyen aksam vb birebir aynı.

yedek parça fiyatları; pahalı ; ama sık değişmediği için hesap yaparsan ucuz parçalı araçlarla denk gelir kanımca. zaten kaskosuz binmen ala önerilmez.

18-19 bine 2006 veya en fazla 2007 bulursunuz amt olmak kaydı ile.

2008 ve 2009 20-22 arasıdır.

yeni kasalar ise 26000 civarı baktığım kadarı ile.

yukarıdaki farklara göre bence yeni kasanın eski kasaya pek bir avantajı yok. dizayn zevk meselesidir.

temiz bir eski kasada tatmin edecektir sizi.

eski kasada şanzınıza asrli esp li 6 havayastıklı modellerinde çıkabileceğini göz önüne alın.

• Jazz. Honda teknolojisine güven
  • yok ben colt yolunda ilerliyorum...jazz cılar uçmuş :)) elitelerin temiz 2006-2007 leri bile 26lardan kapı açıyolar o fiyata coltun 2010 modelini alırım tepe tepe kullanırım ki bütçe en fazla 21 bine çıkar...bakalım kısmetse haziran sonunda bende bi coltçu olucam bildiğim kadarıyla motorları mercedesle ortak geliştirilmiş ve smart for four ile aynı platformu kullanmışlar coltta ...bunlar bile aslında ne kadar kaliteli bi üretim olduğunun ipuçlarını veriyo sanki.
  • tasshelhoff sizin coltun versiyonu insport mu???döşemeler falan çok hoş duruyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

tasshelhoff sizin coltun versiyonu insport mu???döşemeler falan çok hoş duruyo..

hocam insport diye bir versiyon yok...bazı araba sitelerinde böyle bir versiyon yazılmış ama yanlış...Colt inform<invite<instyle olmak üzere 3 versiyon...piyasadakilerin çoğunluğu invitedir...Tass"ınki de invite...
  • @ghostiki eğer colt almaya karar verirseniz, konuşabiliriz. imzamda ki araca bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.