Arkadaşlar yarın bana diş teli takılacak. Biraz endişeliyim aslında. Duyduklarıma göre ağızda yara, ağrı, veya öncesinde diş çekimi gibi şeyler olabiliyormuş. Aslında bundan önce 5 ay falan damaklık kullandım çenemi öne getirmek için ve sıra diş telinde. Kullanan arkadaşlarımız takılma sırasında takılmanın ne kadar sürdüğünü, ağızda yara veya aprı mevzusunu, sonrasında alışma süreci ve zorlukları moralimi bozmayacak şekilde anlatırsa memnun olurum. Sağolun şimdiden
aynı işlemlerden bende geçtim 2 haftaya varlıgını hissetmiyecn hiç merak etme
yani 4 yıl taktım.20'lik dişler için yer açtık(4 tane azı dişi çektirdim.)şu an her şey güzelsonuna kadar kola iç
kaça taktırdın bızım anne dıyor 2 mılyara emmıkızın taktırdı dedım yuh blader napıyoruz araba mı alıyoz ?
Bende de var, hiç acimiyo korkma bosuna. 2 gün sonra dış teli var mı yok mu anlamazsın bile
10 dakikada takacak.İlk bi kaç gün garip gelecek hafif ağrı olacak ama sonra alışacaksın.Ağızda yara yapmıyor.Hatta bende hiç olmadı ama yara olabileceğini ilk defa sende duyuyorum.Zorluklar : herşeyi hart diye ısıramassın.ayda bir randevular olacak ve her birinde biraz daha gerdirecek ve biraz ağrı olacak.asitli içecekler,sert yiyecekler,sakız falan bundan sonra yok.tabi sana kalmış illa ben yerim dersen ayrı masraf ve tedavi süreci uzunluğu.önceden diş çekilmedi ise 4. dişi çekerler büyük ihtimal iki yandan da.Diş çekimleri çok kolay hiçbir şey hissetmiyorsun.tabi uyuşukluğu geçene kadar :D
Bu tellerde tedaviyi uzatan süreçler neler? Bir arkadaşım 6 yıldır takıyor
quote:
Bu tellerde tedaviyi uzatan süreçler neler? Bir arkadaşım 6 yıldır takıyor
O arkadaşına benden selam söyle.Yuh be.İnsaf.kurallara uymuyorsa ve dişleri çok bozuk halde ise uzayabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: alpergayretli
10 dakikada takacak.İlk bi kaç gün garip gelecek hafif ağrı olacak ama sonra alışacaksın.Ağızda yara yapmıyor.Hatta bende hiç olmadı ama yara olabileceğini ilk defa sende duyuyorum.Zorluklar : herşeyi hart diye ısıramassın.ayda bir randevular olacak ve her birinde biraz daha gerdirecek ve biraz ağrı olacak.asitli içecekler,sert yiyecekler,sakız falan bundan sonra yok.tabi sana kalmış illa ben yerim dersen ayrı masraf ve tedavi süreci uzunluğu.önceden diş çekilmedi ise 4. dişi çekerler büyük ihtimal iki yandan da.Diş çekimleri çok kolay hiçbir şey hissetmiyorsun.tabi uyuşukluğu geçene kadar :D
Çekilmesinden çok korkuyorum :S Çekilmeme ihtimali var mı?
kaça taktırıyorsunuz
2,3,4 bin lira civarı dediler bana da.
quote:
Orijinalden alıntı: Muse00
kaça taktırıyorsunuz
Tam bilmiyorum öğrenince yazayım
Benimde şuan dişlerde teller takılı.Geçen mayıs ayında taktırdım 1 sene nasıl geçti anlamadım.Takarken zor oluyor.İlk 2 hafta inanki hiç birşey yiyemiceksin.Sadece çorba.Çok zorlu bir iş tel gerçekten çok zorluklar çekitiriyor insana.Ama sonu güzel.Çekilmeme ihtimalide büyük ihtimalle yok.Benden 3 tane diş çektiler.Diş çektirme teli takma işlemleri çok zor.Benim ağzım habire yara oluyor ama sabır.
quote:
Benimde şuan dişlerde teller takılı.Geçen mayıs ayında taktırdım 1 sene nasıl geçti anlamadım.Takarken zor oluyor.İlk 2 hafta inanki hiç birşey yiyemiceksin.Sadece çorba.Çok zorlu bir iş tel gerçekten çok zorluklar çekitiriyor insana.Ama sonu güzel.Çekilmeme ihtimalide büyük ihtimalle yok.Benden 3 tane diş çektiler.Diş çektirme teli takma işlemleri çok zor.Benim ağzım habire yara oluyor ama sabır.
Arkadaşım saçmalama hiç öyle anlattığın gibi değil.Bende de tel var ve hiçde o kadar sancılı birşey değil.İlk iki hafta sırf çorbamı?peh ilk iki gün demek istedin heralde.Ayrıca bende daha hiç yara olmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.gamer
Yahu bilmesek inandıracaksınız.Korkutmayın adamı.
Dişlerin üzerine yapıştırıcı sürüyorlar tek tek yapıştırıyorlar.En sonunda da uzun teli yapıştırdığı demirin içinden geçiriyorlar(ki yapması 5-6 sn ve sıfır acı) ve bitiyor.
Diş çekimi olayını bilemicem.Benim hiç dişimi çekmediler.
Yemek yeme zorluğuda şu.Tel takılma işlemleri bittikten sonra vidasını sıkıyorlar.Sıktığı için diş etlerin acıyor.Çorba dışında ki yiyecekleri dedikleri gibi yerken zorlanacaksın.
ANcak 2 hafta sonra ne ağrı , ne yara , ne varlığı hissetmeyeceksin.
Korkma arkadaşım.Takması da çıkarmasıda çok kolay ve acısız.Hele çıkartırken çok hoşuna gidicek :) Pens gibi aletle çatır çatır kırıyor yapıştırdığı demirleri
Sonrasında da diş yüzeyini temizleyip parlatıyor ve inci gibi bembeyaz , dümdüz dişlere kavuşuyorsun.
Ekşide de okudum bazıları o kadar zorluk çekmediğini bazıları da işkence olduğunu söylüyor moralim sıfır
Oncelikle dis teli takim sirasinda hic bir agri olmuyor. Fakat tukurugunu ceken bisey var o dilini sıkıstırıyor bazen. Ben 5 gun boyunca dogru duzgun bir sey yiyemedim. Eziyeti cok fazla her ay kontrol vs. Her kontrolden sonra dislerin daha da agriyor ve 1-2 gun rahatsiz oluyorsun her kontrolden sonra. Kola icmek yasak diyorlar fakat ilk taktirdigim gunden beri iciyorum hic bir sikintisini gormedim. Dis teli ciktiginda braketin oldugu yerler beyaz etraf sari olabiliyormus bundan dolayi disinizi duzenli fircalamaniz gerekmekte. Benim tel takilmadan sadece 1 disim cekildi. Bir de sakiz cignemek gercekten zor oluyor. Tofita yerken en arkadaki telim tofitanin ustune yapismisti. Cok dikkat gerektiren bir is, disinizi duzgun fircalamazsaniz dedigim gibi braketlerin bulundugu yer beyaz etrafi sari olur simdiden soylemis olayim. Simdiden tedavinizin guzel gecmesi dileklerimle.
yeditepe benden 5 istedi 2-3 olsa taktıracaktım bende bakıyorum bu aralar
quote:
Orijinalden alıntı: DeathMachine27
Oncelikle dis teli takim sirasinda hic bir agri olmuyor. Fakat tukurugunu ceken bisey var o dilini sıkıstırıyor bazen. Ben 5 gun boyunca dogru duzgun bir sey yiyemedim. Eziyeti cok fazla her ay kontrol vs. Her kontrolden sonra dislerin daha da agriyor ve 1-2 gun rahatsiz oluyorsun her kontrolden sonra. Kola icmek yasak diyorlar fakat ilk taktirdigim gunden beri iciyorum hic bir sikintisini gormedim. Dis teli ciktiginda braketin oldugu yerler beyaz etraf sari olabiliyormus bundan dolayi disinizi duzenli fircalamaniz gerekmekte. Benim tel takilmadan sadece 1 disim cekildi. Bir de sakiz cignemek gercekten zor oluyor. Tofita yerken en arkadaki telim tofitanin ustune yapismisti. Cok dikkat gerektiren bir is, disinizi duzgun fircalamazsaniz dedigim gibi braketlerin bulundugu yer beyaz etrafi sari olur simdiden soylemis olayim. Simdiden tedavinizin guzel gecmesi dileklerimle.
TEller söküldükten sonra dişleri komple temizleyip beyazlatıyorlar.Sıkıntı yapacak birşey değil.