Şimdi Ara

Yarın diş teli taktırıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alpergayretli

quote:

Benimde şuan dişlerde teller takılı.Geçen mayıs ayında taktırdım 1 sene nasıl geçti anlamadım.Takarken zor oluyor.İlk 2 hafta inanki hiç birşey yiyemiceksin.Sadece çorba.Çok zorlu bir iş tel gerçekten çok zorluklar çekitiriyor insana.Ama sonu güzel.Çekilmeme ihtimalide büyük ihtimalle yok.Benden 3 tane diş çektiler.Diş çektirme teli takma işlemleri çok zor.Benim ağzım habire yara oluyor ama sabır.

Arkadaşım saçmalama hiç öyle anlattığın gibi değil.Bende de tel var ve hiçde o kadar sancılı birşey değil.İlk iki hafta sırf çorbamı?peh ilk iki gün demek istedin heralde.Ayrıca bende daha hiç yara olmadı.

dostum kişiden kişiye değişiyor benim 2 hafta çok ağrıdı sadece çorba içebiliyodum.diş damaklarım şişti baya bi.Bende şuan bile yara telin ucu sürtüyor deriye yara oluyor.

• Haziranda benim de ameliyatım var damağı açıp daha gelmeyen dişleri ayarlayacaklar damaktada tel olacak normal tel de olacak. Bir de damağı açacaklar lokal anestezi yapacaklar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: DeathMachine27

Oncelikle dis teli takim sirasinda hic bir agri olmuyor. Fakat tukurugunu ceken bisey var o dilini sıkıstırıyor bazen. Ben 5 gun boyunca dogru duzgun bir sey yiyemedim. Eziyeti cok fazla her ay kontrol vs. Her kontrolden sonra dislerin daha da agriyor ve 1-2 gun rahatsiz oluyorsun her kontrolden sonra. Kola icmek yasak diyorlar fakat ilk taktirdigim gunden beri iciyorum hic bir sikintisini gormedim. Dis teli ciktiginda braketin oldugu yerler beyaz etraf sari olabiliyormus bundan dolayi disinizi duzenli fircalamaniz gerekmekte. Benim tel takilmadan sadece 1 disim cekildi. Bir de sakiz cignemek gercekten zor oluyor. Tofita yerken en arkadaki telim tofitanin ustune yapismisti. Cok dikkat gerektiren bir is, disinizi duzgun fircalamazsaniz dedigim gibi braketlerin bulundugu yer beyaz etrafi sari olur simdiden soylemis olayim. Simdiden tedavinizin guzel gecmesi dileklerimle.

TEller söküldükten sonra dişleri komple temizleyip beyazlatıyorlar.Sıkıntı yapacak birşey değil.

Tamam o zaman siz fircalamayin beyaz olcagina inaniyorsaniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Oncelikle dis teli takim sirasinda hic bir agri olmuyor. Fakat tukurugunu ceken bisey var o dilini sıkıstırıyor bazen. Ben 5 gun boyunca dogru duzgun bir sey yiyemedim. Eziyeti cok fazla her ay kontrol vs. Her kontrolden sonra dislerin daha da agriyor ve 1-2 gun rahatsiz oluyorsun her kontrolden sonra. Kola icmek yasak diyorlar fakat ilk taktirdigim gunden beri iciyorum hic bir sikintisini gormedim. Dis teli ciktiginda braketin oldugu yerler beyaz etraf sari olabiliyormus bundan dolayi disinizi duzenli fircalamaniz gerekmekte. Benim tel takilmadan sadece 1 disim cekildi. Bir de sakiz cignemek gercekten zor oluyor. Tofita yerken en arkadaki telim tofitanin ustune yapismisti. Cok dikkat gerektiren bir is, disinizi duzgun fircalamazsaniz dedigim gibi braketlerin bulundugu yer beyaz etrafi sari olur simdiden soylemis olayim. Simdiden tedavinizin guzel gecmesi dileklerimle.

TEller söküldükten sonra dişleri komple temizleyip beyazlatıyorlar.Sıkıntı yapacak birşey değil.

Tamam o zaman siz fircalamayin beyaz olcagina inaniyorsaniz.

O lafımdan bunu mu anladın ? Dİş sağlığına elbet dikkat etmeli.Sen ne kadar fırcalarsan fırcala teller söküldüğünde braketlerin olduğu yer sarımsı ve yapıstırı arıtkları olacak.

Telleri söküp hadi yallah evine demiyor.Yapıstırıcıyı temizlemek amacıyla bütün dişleri temizleyip beyazlatıyor.DOlayısıyla bembeyaz oluyor dişlerin.

toplam 1.5 sene tel toplam 6 sene ortodonti tefdavisi gördüm.Benden daha iyi blemezsin emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 20 Nisan 2011; 20:05:38 >

• Benimde geç kaldığım ama taktırmak zorunda olduğum bir konu, birkaç soruda ben sorayım öncelikle fiyatlar çok uçuk sigortadan yararlanılıyormu ? yada fiyat düşebiliyormu ? taktırdığında minimum ne kadar süre kalıyor dişlerinde ? ve örn; aradaki açıklık tamamen kapanıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protagonist

Benimde geç kaldığım ama taktırmak zorunda olduğum bir konu, birkaç soruda ben sorayım öncelikle fiyatlar çok uçuk sigortadan yararlanılıyormu ? yada fiyat düşebiliyormu ? taktırdığında minimum ne kadar süre kalıyor dişlerinde ? ve örn; aradaki açıklık tamamen kapanıyormu ?

Sigorta olayını bilmiyorum.Diş durumuna göre kalma süresi uzuyor ya da kısalıyor.Ancak min.1 sene ya da 1.5 sene.

Dİş telinin amacı aradaki açıklıkları kapatmak ve dişlerin hepsini aynı hizaya , dümdüz olarak getirmek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.