Şimdi Ara

Yarı katı hal bataryalı ilk seri üretim otomobil satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarı katı hal bataryalı ilk seri üretim otomobil satışa çıkıyor
    Çinli SAIC Motor, tamamen yeni MG4 modelini resmi olarak tanıttı ve ön satışına başladı. MG4, dört farklı versiyonla piyasaya sunulurken, fiyatı 10.100 dolar ile 14.400 dolar arasında değişiyor. Otomobilin başlangıç fiyatı, önceki jenerasyonun başlangıç fiyatından yüzde 47 daha ucuz.

MG4’ün dört versiyonu arasında “Comfort”, “Ease” ve “Freedom” isimli modeller 437 km menzil sunan 42,8 kWsa kapasiteli batarya ile donatılmışken, “Smart” versiyonu 53,9 kWsa batarya ile 530 km menzil vadediyor. Yıl sonundan önce teslim edilmesi planlanan yarı katı hal bataryalı versiyonun detayları ve fiyatı ise Eylül ayında açıklanacak.

MG4’ü global ölçekte öne çıkaran en önemli yenilik ise seri üretimde yarı katı hal batarya teknolojisini kullanan ilk araçlardan biri olması. SAIC’in geliştirdiği bu batarya sistemi, güvenlik testlerinden başarıyla geçti. Ayrıca düşük sıcaklık koşullarında daha iyi performans göstererek kullanım ömrünü ve dayanıklılığı artırıyor.

MG4’ün iç mekanında teknoloji odaklı bir dönüşüm dikkat çekiyor. 15.6 inç büyüklüğündeki 2.5K çözünürlüklü dokunmatik ekran, Qualcomm’un güçlü Snapdragon 8155 işlemcisiyle çalışıyor. SAIC, yeni modelde Oppo iş birliğiyle geliştirdiği MG×Oppo Akıllı Mobilite Sistemi’ni de tanıttı. Bu sistem sayesinde telefon-araba entegrasyonu dijital anahtar, yapay zekâ destekli sesli komutlar, uygulama yansıtma ve Android, Apple, Huawei, Xiaomi gibi tüm büyük akıllı telefon markalarıyla uyumluluk sağlıyor.

Performans tarafında MG4, 120 kW güç ve 250 Nm tork üreten sabit mıknatıslı senkron elektrik motoruna sahip. Araç maksimum 160 km/s hıza ulaşabiliyor. Enerji verimliliği konusunda da iddialı olan model, 100 km’de yalnızca 10,4 kWsa tüketiyor. %30’dan %80’e şarj süresi ise yaklaşık 20 dakika olarak belirtiliyor. Isı pompası temelli termal yönetim sistemi sayesinde, -7°C’de yapılan ön ısıtma sonrasında bile menzilin %75’i korunabiliyor.

Ayrıca Bkz.Mercedes, yeni nesil modellerinde kullanacağı panjur tasarımını gösterdi

Boyut açısından da önemli bir güncelleme alan MG4; 4.395 mm uzunluğa, 1.842 mm genişliğe ve 1.551 mm yüksekliğe sahip gövdesiyle önceki nesle göre daha büyük. 2.750 mm aks mesafesi sayesinde de iç mekan konforu artırılmış. Dış tasarımda ise LED aydınlatmalı yeni MG logosu, ok biçimli LED stop lambaları ve Donglai Moru ile Mercan Kırmızısı gibi dikkat çekici altı farklı renk seçeneği öne çıkıyor. Jant seçenekleri 16 ila 17 inç arasında değişiyor.

Güvenlik ve dayanıklılık açısından da yenilikler mevcut. Cell-to-body (CTB) batarya entegrasyon teknolojisi sayesinde iç mekân hacmi verimli şekilde kullanılırken, gövde rijitliği de artırılmış. IP67 ve IP69K su geçirmezlik sertifikalarına sahip batarya sistemi, zorlu güvenlik testlerinden geçerken, SAIC motor ve aktarma organlarına ömür boyu garanti sunuyor.

İç mekan konforu da oldukça iddialı. Sentetik deri döşemeler, 30 ayrı eşya gözü, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, 27 dereceye kadar yaslanabilen arka koltuklar ve elektrikli perdesi bulunan panoramik cam tavan gibi özellikler dikkat çekiyor. MG4'te ayrıca yağmur ve gece görüş destekli kör nokta asistanı, 360 derece görüş sunan şeffaf şasi kamerası ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi konfor ve güvenlik odaklı donanımlar da bulunuyor. Bagaj tarafında ise 471 litrelik ana alanın yanı sıra, 98 litrelik ek alt bölme sunuluyor. 

MG4, uygun fiyatlı elektrikli otomobil segmentinde teknoloji, güvenlik ve konforu bir arada sunarak pazarda dikkat çekici bir alternatif olarak öne çıkıyor. Yarı katı hal batarya versiyonu hakkında daha fazla detayın Eylül ayında yapılacak lansmanda açıklanması bekleniyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Adamlar araba yapmış ama? Gerçekten ne güvenli o bir muamma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• adamlar her konuda ilk oluyor artık

• quote:

SAIC motor ve aktarma organlarına ömür boyu garanti sunuyor

Buna ancak şapka çıkarılır, adamlar yapıyor, helal olsun!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MG'nin dış tasarımları çok hoşuma gidiyor. ama o leylek gibi durması nedir kardeşim ya? elektrikli otomobilde hani menzil için her şeye dikkat ediliyordu? 3 cm daha düşük yapın şunu. keza togg'lar da leylek gibi lastikle çamurluk arasına tır girer nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ağustos 2025; 10:14:16 >

çok da güzel yapmışlar. arka havalandırma menfezi bile var.

oturun mg yetkilisiyle masaya, togg fabrikasında MG markasıyla üretilsin. sat 1 milyona miss gibi.

Tabi en büyük dileğim ülkemizde de rekabetçi fiyatlarla satılmaları. Keşke fabrikayı BYD yerine MG açsaydı. Fabrika açmadan bile, vergilere rağmen, ülkemiz araç piyasasında uygun fiyata satılabilecek bir model olmuş, yeni MG4.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 6 Ağustos 2025; 11:0:15 >
  • Yarı katı hal bataryası diye bir şey olmaz.

Normal batarya o. 4.5 g gibi tamamen uydurma bir tanım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Menziller çok gerçek dışı, CLTC için bile fazla, WLTP'de 42,8 kWsa olanın en fazla alacağı 320 km, 53,9 kWsa olanın da 430 km, bunlar da iyimser rakamlar. Yarı katı hal ile ilgili tek şey ise Eylül'de çıkacağı; ne kadar büyük olacağı, menzili, şarj hızı hakkında hiçbir şey yok haberde yani haber başlığı da yanıltıcı... Geri kalanı ile araç güzel, eğer bagaj rakamında bir hata yoksa görünenden çok daha büyük bir bagajı var, önceki nesline göre sportif albenili yapısını kaybetse de daha aileye yönelik, daha kullanışlı bir araç haline gelmiş gibi görünüyor.

Son olarak da MG Türkiye'de fabrika yatırıma başlamazsa veya Avrupa'da (ya da başka bir STA anlaşmamız olan ülkede) üretim yapmaya başlamazsa bu aracı hiçbir zaman göremeyeceğiz anlamına geliyor. Çünkü sen uygun fiyata güzel araca binmeye layık değilsin Turko...

• senged kullanıcısına yanıt

Zaten var bir kaç proje ama sadece protipler var ve anladığım kadarı ile nakit ve kredi sıkıntıları var.

Yarı katı hal bataryalı ilk seri üretim otomobil satışa çıkıyorwww.amperino.com
    {route}
    https://www.amperino.com
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.