Şimdi Ara

Araç bakımı hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir ay kadar önce 2005 yaris manuel bir araç aldım. Bu benim ilk aracım. 15 yıllık ehliyet sahibiyim fakat ara ara araç kullandım, kullanımda bir sıkıntı yok yavaş yavaş kurallara dikkat ederek gidiyoruz şimdilik...
    Yardıma ihtiyacım olan kısım ise, aracın bakımlarıyla ilgili bir tecrübem yok. Sanayi nasıl bir yerdir doğru düzgün onu bile bilmiyorum. Aracı yaşlı bir bayandan aldım birkaç kez kullanmış. Virüs, karantina, sokağa çıkma yasağı falan derken araç aylarca yatmış.
    Sol arka lastik inik mesela benzinci de hava basıldığını biliyorum ama nasıl ve ne kadar hava basılır bilmiyorum.
    Anahtarda mesela bir sıkıntı var uzaktan ne kilitliyor nede kapıları açıyor. Mecbur bende anahtarı sokup öyle açabiliyorum kapıları.
    Ne aralıklarla yağ değiştirmem gerek, tiriger vs. Bunlarla ilgili bilgim yok pek fazla.
    Bir iki arkadaşa söyledim onlarda vardiyalı çalışıyorlar kimseye rahatsızlık vermek istemiyorum açıkçası..(Kendi göbeğimizi kendimiz keselim)
    İzmir'de ikamet ediyorum, bunlar için nereye gitmem gerek nelere dikkat etmeliyim, şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFSANEBRAD -- 19 Kasım 2022; 16:2:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • araç kaç km de ve siz yılda ortalama kaç km yapacaksınız bilmiyorum yılda bir kere bakım ister. yılda bir veya 15 bin km de bir yağ ve filtreler; triger 4 yıl veya 60 bin km de değişir. lastik basıncı ise lastik ebatlarına göre değişir. Fazla bir şey bilmenize de gerek yok, servisler size neler yapılacağını ve ne kadar tutacağını söylerler, bir sonraki bakıma da şu km de gelin derler. yapacağınız ilk şey aracınızı yetkili servise (bornovada borovalı, gaziemirde tokullar var) veya daha ucuza mal olsun diyorsanız özel servislere (bornova 3. sanayi tavsiye ederim) gidebilirsiniz, aracınızın genel bakımlarını ve arızalı olan yerlerini yaptırabilirsiniz. araç uzun zamandır yattığına göre en yakın zamanda servise uğrayın.
  • ben yetkili servise gittim 4500 liraya senelik bakim yapariz dediler. Sonra internetten ozel bayi denilen yerlerden 2 tane buldum, ikisine de gidip fiyat aldim.

    Biri guvenilir geldi, sonradan ya bunlari degistirmesek de olur dedi, 750 liraya ciktim bakimdan.

    Sen internetten toyota ozel servislerini bir arastir, yorumlari oku derim. Direk yetkili bayiye gitme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Ben de İzmir'de yaşıyorum, çevremdeki çoğu toyota kullanıcısı tanıdığım 1.sanayideki Dalay otoya götürüyor araçlarını. Bugune kadar bir şikayetlerini duymadım. İsterseniz google yorumlarına bakın, gidin bir fiyat alın kafanıza yatarsa tercih edersiniz.
  • yag ve yag filtresi triger ,,hava filtresini araba ilk alındıgında degiştirimesi gerek bakı mı yapan tamirci bu bilgileri şu kmye gelince 2. bakıma gir diye sana zaten yazıp verir..birde motor suyunu vs kontrol et en azından içinde su varmı diye bak bu işlemleri iyi bir kazık atmayan tamirciye yaptır


    lastik basıncı degişir ama ortalama 32 33 tüm lastik basıncını aynı tut benzinlikte kendinde yapılabilirsin oradaki elemanlar sa ögretir...olmazsa lastikcide yapar..ana lastikçiye boşa para vermiş olursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 6 Temmuz 2020; 17:53:37 >
  • istanbulda olsan beraber yapardık

    tüm bakımlarımı kendim yapıyorum

    her yıl yağ yağ filtresi hava filtresi ve duruma göre polen filtresini değiştirmen lazım

    kendi çevrenden ustaları araştır fiyat al parçaları kendin al ustaya işçilik için git hepsi bu.

    mesleğim elektrik

    boya,fayans sıhhi tesisat,kaynak ve metal işleri ağaç işleri araba bakımları sonradan öğrendiğim beceriler

    yada paraya kıyın gidin bir yetkili servise

    ama ciddi öperler..
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün benzin alırken rica ettim oradakilere lastik olayını hallettim. Yağ durumuna baktık sorun yok yeni gibi dedi.
    İnternetten de baktım dalay oto servisini iyi yorumlar okudum.
    Şimdi 3 ay sonra muayeneye girmesi gerekiyormuş aracın. Bakımlar için ne tavsiyeniz olur, şimdi mi gideyim yoksa muayeneye yakın bir tarihte mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.