Öncelikle herkese iyi günler. Bu işlerden pek anlamayan birisi olarak geçen gün 2.el bir sistem satın aldım.Satan kişide 0 olarak 6 ay önce almış ancak hevesi geçtiği için satmaya karar vermiş.Sistemde ''msı b450 m a pro max ana kart -ryzen 5 2600 12nm işlemci-ryzen rx570 ekran kartı-8gb ram ve ssd var.Bilgisayarın kasası powerboost ve psu markasıda yine pb nin 500 w lık sertifikasız bir psu su. Sormak istediğim şu.Bu psu benim kanser kitle olarak nitelendirdiğim;her konuya gelip c4 resmi koyan,saatli bomba yazan,evi barkı yakarsın diyen ve başka bir açıklama yapma zahmetine girmeyen bu kitlenin gerçekten haklı olup olmadığı.Bu sistemde oc yapılmayacak,bilgisayarı zorlayacak ultra oyunlar oynanmayacak.Buna rağmen bu psu nun patlama,yanma ve en önemlisi bunları yaparken sistemin geri kalan kısmını da kendisiyle birlikte çöpe götürme olasılığı bu kadar yüksek mi?Geçmişte bunlar oluyormuş ancak yeni nesil anakartlar(yazdığım kart bu gruba giriyor mu bilmiyorum)bu konuda eskiler gibi tamamen korumasız mı? Evin tepesine yıldırım düşmesi gibi bir durumda evde faal durum da ki hemen hemen bütün elektronik ürünler yanacağı için patlayan psu ya suç bulmam ancak basit bir elektrik kesintisi bile bütün bir sistemi bu kadar kolay çöp haline getirebiliyor mu?Eğer öyle ise kanser kitleden özür dileyip sözümü geri alıyor ve 500 tl ye kadar psu tavsiyesi rica ediyorum. |