Arkadaşlar Gree 9000 lik klimam var uyku modunun çalışma prensibini anlayamadım bastığımda sadece uyku moduna girdiğini gösteren birşey çıkıyor fakat benim bildiğim uyku modunda şukadar saat sonra kapan diye birşey olması lazım her bastığımda 1 2 3 4 5 6 ve 7 saat diye seçenek sunması lazım nedir bunun olayı kullanma klavuzunuda bulamadım
Uyku Modu Klimayı Siz Belirli Bir Sıcaklıkta Ayarlıyorsunuz . Klima da Uyku Modunda Otomatik Olarak Ayar Sıcaklığını 1 - 2 derece alçaltıp - yükselterek Konforlu Bir Uyku Sağlar Saat ile alakalı değildir. İyi Günler
bu modelle alakalı bir konu olduğu için burdan sorayım dedim.
bendede bu gree nin 18000 btu luk olanı var salonumda. Uyku modunu çözdüm zamanla :) örneğin 23 dereceye ayarladınız, cihaz ortam ısısı 24 derece olunca hemen devreye girmiyor 2 derece kadar bekliyor 25 de devreye giriyor mesela ve ortamı tekrar 21-22 lere getiriyor.
özetle uykudayken mümkün olduğu kadar az durk kalk yapmak ve sürekli serin hava akımından korumak suretiyle konforu arttırıyor.
benim sorum ise şu, ya arkadaş bu makine hiç mi durmaz. :) yani 22 dereceye ayarlıyorum cihazı, içerisi 22 derece oldu cihaz hala hava üflüyor. Birde ben fan hızını auto ya alınca ne yaparsam yapayım yavaş üflemiyor hep min 2. kademede üflüyor. Sıcaklığı bilerek 27 derece yapıyorum normalde içerisi 25 derece yani soğutmasına bile gerek yok ama cihaz baya hızlı üflüyor ben manuel kontrolle 1. fan hızına almak zorunda kalıyorum. Auto modu efektif değil yani...
Mutlaka Problem Vardır.
Hocam bende de aynı klimadan var, servise aynı senin sorduğun soruyu sordum içerisinin ısısı istenilen dereceye ulaşınca dış ünite durur iç ünite hava sirkülasyonu için çalışmaya devam eder dediler eğer durmasını istiyorsan autoya alacaksın dediler, harbiden baktım dış ünite duruyor iç ünite üflüyor.
Autoya alınca da senin dediğin gibi olmuyor bende yani durup yavaşlayıp hızlanıyor dereceye göre. Bende şöyle deniyorum önce 26 ya alıyorum, biraz bekliyorum sonra içerisi 26 olunca 28-29 a alıyorum durması gerek mantıklı olarak ve duruyor fan yani bir sıkıntı yok gibi görünüyor.
Madem aynı model klimaya sahibiz benimde sana bir sorum olacak, senin klimandan çatırtı geliyor mu, genleşme sesi gibi, benimkinden klima çalıştığı sürece ara ara geliyor. Ama öyle dış ünite çalışınca yada durunca değil sürekli olarak geliyor. Eğer sende yoksa servisi çağırayım.
burak.dede sorunu diğer bir başlıkta sorduğun soruda yanıtladım.
özetle benim sesten yana bir şikayetim yok.
genleşme sesleri bendede var . resmi sitesinden okudum. sıkça sorulan sorulardan. ısı değişiminden vs. genleşme sesleridir diyor.