Şimdi Ara

Yardım: WinXp'de sorun Ses aygıtı yok :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Winxp sp3 kurulu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yoktu
    bugün pc yi açtığımda Ses Çıkış aygıtı yok hatasını verdi ve OB ses kartını görmüyor
    iki ses kartı var biri HD3870in ki Diğeri OB ses kartı ikiside Aygıt yöneticisi içinde görülüyor ama yinede aygıtları kullanmıyor

İşin en garip kısmı realtek driveri üzerinden hop test et dediğimde hop. ses çıkıyor hatta winampta ses çıkış aygıtı seçtiğimde mp3 bile dinliyorum fakat film izlenmiyor

Nedir bu sorun çözmeme yardımcı olursanız sevinirim.

edit Gigabyte GA-P35-DS3L (rev. 2.0)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 29 Aralık 2008; 20:59:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa

Winxp sp3 kurulu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yoktu
    bugün pc yi açtığımda Ses Çıkış aygıtı yok hatasını verdi ve OB ses kartını görmüyor
    iki ses kartı var biri HD3870in ki Diğeri OB ses kartı ikiside Aygıt yöneticisi içinde görülüyor ama yinede aygıtları kullanmıyor

İşin en garip kısmı realtek driveri üzerinden hop test et dediğimde hop. ses çıkıyor hatta winampta ses çıkış aygıtı seçtiğimde mp3 bile dinliyorum fakat film izlenmiyor

Nedir bu sorun çözmeme yardımcı olursanız sevinirim.

edit Gigabyte GA-P35-DS3L (rev. 2.0)

kaldirip yeniden kurmayi denedin mi hocam ses kartini
  • bir çok yöntem denedim en son işe yarıyan yöntem ise disk yedekleme programı ile daha önceden alınmış yedeğe geri dönmek oldu ama ne orjinaldirki 2 gün sonra aynı hatayı bir daha verdi bir gere daha imajdan geri yükledim

Neden bunu yapıyor çözemedim
  • Service pack 3 ü kaldırıp tekrar 2 yi kurmayı denedınmı peki

Yada pc yi service pack 2 kurulu bir tarihe geri almayıda denıyebilirsin.
  • aynı durum tekrar başıma geldi ne yapabilirim sürücüleri kaldırmak kurmak güncellemek çare olmuyor ne önerirsiniz
    YARDIM!!
  • aynı sorunu bir iki gün öncesine kadar bende yaşıyordum.
    çözüm basit aslında.sırayla şu iki hotfixi kurun sonra restart edin problem düzeliyor.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=DAB139F1-065C-41E8-A148-9D79BD9D24F9&displaylang=en

http://www.speedyshare.com/675508196.html

sorunun sebebi de şu sanırım:

Due to an engineering error, the HD Audio bus driver that shipped in Server 2003 SP1 and Windows XP x64 Edition
    contains what is called ¡§time bomb¡¨ functionality that prevents the use of the binary after a certain date.
    That date was August 1st 2005 and users may find their audio device stop working after that date.

If the following conditions are true, the computer Intel High Definition audio functionality unexpectedly
    quits working:¡E The computer is running either Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1)
    or Microsoft Windows XP Professional x64 Edition.

¡E The computer has an Intel High Definition audio device.

CAUSE
    This problem occurs because of a problem in the Intel High Definition audio driver that
    is included with Windows Server 2003 and Windows XP Professional x64 Edition.

• Yardımların için saol fakat dayanamayıp format attım bir defa daha başıma gelirse (kesin) bu yöntemi deniyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc de ses sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa

Yardımların için saol fakat dayanamayıp format attım bir defa daha başıma gelirse (kesin) bu yöntemi deniyeceğim

hocam pire için yorgan yakmaya değermi ya?aklında olsun ilerde bu sorun bahsettiğim güncellemeleri kurmazsan tekrar başına gelebilir
  • Aynı durum bir virus sayesinde tekrar başıma geldi
    Soruna bir çözüm yöntemi bulamadım yardım !!

@penkala verdiğin linkteki yamalar kurulamıyor (WinXp 32 bit kullanmaktayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 12 Mayıs 2009; 22:42:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.