Şimdi Ara

YARDIM : Lensteki Lekeler Nasıl Giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makinamın lensinde lekeler var. Bunlar çizik mi bilemiyorum gözle görülmüyorlar fakat foto çekerken çok kötü görüntü oluşturuyorlar. Lensi yumuşak bir bezle silmeyi denedim fakat hiçbir fark olmadı. Bunları nasıl giderebilirim?

Makinamın çektiği fotolardan birkaç örnek;

Fotografların üst kısmında siyah lekeler var...

Panasonic Lumix FX-3

Edit : Bu resimde optik zoom yapılıp çekilmiş hali...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 7 Kasım 2010; 22:03:24 >

• Güncel
  • sensorde ya da aynda gibi görünüyor o lekeler, lenste değil gibi...

işin ehilleri daha iyi bilir gerçi...
  • Özel temizlik setlerinden alabilirsiniz. Veya kulak pamuğu yardımıyla "gözlük camı bezi" türü fiber bir bezle hafifçe silin. Yanlış anlamayın kulak pamuğu sadece araç olacak, silen obje bez olacak aman diyim :) Plastik çucuğu fazla bastırmayın çizilebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: spidey99
    sensorde ya da aynda gibi görünüyor o lekeler, lenste değil gibi...

Compact makine, Dslr değil. Sensöre toz girmesi çok zor bir ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Özel temizlik setlerinden alabilirsiniz. Veya kulak pamuğu yardımıyla "gözlük camı bezi" türü fiber bir bezle hafifçe silin. Yanlış anlamayın kulak pamuğu sadece araç olacak, silen obje bez olacak aman diyim :) Plastik çucuğu fazla bastırmayın çizilebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: spidey99
    sensorde ya da aynda gibi görünüyor o lekeler, lenste değil gibi...

Compact makine, Dslr değil. Sensöre toz girmesi çok zor bir ihtimal.

Gözlük silme beziyle sildim fakat sanırım alkol de kullanmak gerekli. Optik cihazları alkol, hava pompası ve yumuşak bezle temizliyorlar. Umarım düzelir lensi. Bu haliyle hiç hoşuma gitmiyor çünkü. Nasıl olduğunu da anlayamadım...

• dıyaframı iyice kısarak bir tane foto çekebilirmisiniz.
    lenste değil bence. lensteki çizik yada lekelerin boyu e-5 karayolu kadar değilse o tarz bir iz bırakmakaz. lensteki ufak çiziklerin yada lekelerin etkisi olmaz.
    zaten iz göremiyorum diyosunuz. sanki sensorden kaynaklanıyormuş gibi geldi. zaten bu tarz kendini açıkça belli eden lekeler sensorden kaynaklanır, ama kapalı bir makinanın sensorune nasıl toz kaçmış oda ayrı bir konu.
    yada yaptığınız açıklamada bir eksiklik var
  • Bu şekilde bir etki için lensin ön camında çok ciddi hasar ya da kirlilik olması lazım. Yani gözle görülmemesi imkansız. Sorun malesef makinanın içinde bence, lens içinde ya da sensörde pislik var. Çekilen fotolarda izlerin konumunun zoom a göre değiştiği görülüyor, buradan tozun sensörde değil lens içinde olduğu sonucuna varabiliriz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 8 Kasım 2010; 1:35:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

dıyaframı iyice kısarak bir tane foto çekebilirmisiniz.
    lenste değil bence. lensteki çizik yada lekelerin boyu e-5 karayolu kadar değilse o tarz bir iz bırakmakaz. lensteki ufak çiziklerin yada lekelerin etkisi olmaz.
    zaten iz göremiyorum diyosunuz. sanki sensorden kaynaklanıyormuş gibi geldi. zaten bu tarz kendini açıkça belli eden lekeler sensorden kaynaklanır, ama kapalı bir makinanın sensorune nasıl toz kaçmış oda ayrı bir konu.
    yada yaptığınız açıklamada bir eksiklik var

Dediğim gibi lenste belli olmuyor lekeler. Yapmam gereken bir açıklama varsa yapayım. Aklıma gelenleri söyledim. İçine kaçan kiri nasıl temizletebilirim?
  • bana lenste gibi geldi baska bi objectif takin temizleme isine gelince bulabilirseniz microfiber bir bezle temizlik isini yapin kullanimi cok basit digerlerinden uzak durun derim yok alkol yok pamuk microfiber sizin isinizi gorecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ermaz34@yahoo.com.tr

bana lenste gibi geldi baska bi objectif takin temizleme isine gelince bulabilirseniz microfiber bir bezle temizlik isini yapin kullanimi cok basit digerlerinden uzak durun derim yok alkol yok pamuk microfiber sizin isinizi gorecektir

arkadaşın makinası kompakt yanlız
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

quote:

Orijinalden alıntı: Ermaz34@yahoo.com.tr

bana lenste gibi geldi baska bi objectif takin temizleme isine gelince bulabilirseniz microfiber bir bezle temizlik isini yapin kullanimi cok basit digerlerinden uzak durun derim yok alkol yok pamuk microfiber sizin isinizi gorecektir

arkadaşın makinası kompakt yanlız
    Foto kamera hakkinda bilgim yok sadece fotolardan yorum yaptim
  • Sensörde veya en ön lens elemanında değilse bile iç aksamda baya bir kir var ama kompakt makinada nasıl temizlenir bilmiyorum sersise götürmek tek seçenek gibi. Kompakt makianalara toz kaçması zor demişlerde aksine çok güzel kaçabiliyor tozlu ortamlarda. Bazı makinalarda körük vb. bi sistemle iç ortamı izole etselerde pil yuvası kart yuvası vb. yerlerden girebiliyor ama nispeten çok daha zor giriyor tabi ama tabi bu körük yırtılırsa veya körüklü koruma yoksa zaten çok rahat giriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.