Şimdi Ara

Yardım Edin Sıcak Su mu? Soğuk Su mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar soğuk su mu zayıflatıyor sıcak su mu? herkes farklı bişeyler söylüyor bilgisi olan cevap yazsın lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siqorta -- 27 Ağustos 2010; 23:29:30 >

Sıcak Su mu Soğuk Su mu: Asist Plus ve Mucomax için Bir Kılavuz

Asist Plus ve Mucomax gibi ilaçların nasıl alınacağı konusunda kafanız karışmış olabilir. Bu ilaçları sıcak mı yoksa soğuk suyla mı alman gerektiğini öğrenmek önemlidir.

Asist Plus

Asist Plus, hem sıcak hem de soğuk suyla alınabilir. Ancak sıcak suyun ilacın çözünmesine yardımcı olabileceği ve bu sayede daha hızlı emilmesini sağlayabileceği düşünülmektedir.

Mucomax

Mucomax ise yalnızca soğuk suyla alınmalıdır. Sıcak su, ilacın etken maddesini bozabilir ve etkinliğini azaltabilir.

Toz Formdaki İlaçlar

Asist Plus ve Mucomax gibi toz formundaki ilaçlar, su ile karıştırılarak hazırlanır. İlacı hazırlarken aşağıdaki yönergelere uymak önemlidir:

• İlacın üzerinde belirtilen miktarda soğuk su kullanın.
    • İlacı tamamen eriyene kadar karıştırın.
    • İlacı hemen için.

Önemli Uyarılar

• İlaçların etiketindeki talimatları her zaman dikkatlice okuyun.
    • İlaçları doktorunuzun önerdiği şekilde alın.
    • İlaçları kendiniz değiştirmeyin veya herhangi bir değişiklik yapmayın.
    • İlaçları çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın.
    • Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Anahtar Kelimeler:

• asist plus sıcak mı soğuk mu
    • asist plus 600 mg sıcak mı soğuk mu
    • asist plus sıcak mı soğuk mu içilir
    • mucomax sıcak su mu soğuk su mu
    • asist sıcak su mu soğuk su mu
    • asist sıcak suyla mı içilir
    • asist toz sıcak su ile mi içilir
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne sorduğunu anlamadım ama sıcak suyla banyo yapmak veya sıcak su olan havuz termal havuzda falan yüzmek terlettirir
  • kesinlikle sıcak su sabah aç karnına çek 2 bardak bak gör sonra

Orijinalden alıntı: slyman_b

ne sorduğunu anlamadım ama sıcak suyla banyo yapmak veya sıcak su olan havuz termal havuzda falan yüzmek terlettirir

içmekten bahsetmiş galiba

Orijinalden alıntı: Imachine

kesinlikle sıcak su sabah aç karnına çek 2 bardak bak gör sonra

tecrübe edinmiş gibi konuşmuşssun kardeş gözlemlerin nasıl mesela
  • 95 kiloydum bir gün dedimki ne olucak bunun sonu acaba acilen zayıflamam lazım dedim her sabah saat 6 da kalktım sıcak su içtim 2 bardak ardından çöp poşeti giyip 1 saat koştum 4 ayda 73 kiloya düştüm sabah yağ yakımı zirvededir

Orijinalden alıntı: KoCaKuRT_

quote:

Orijinalden alıntı: Imachine

95 kiloydum bir gün dedimki ne olucak bunun sonu acaba acilen zayıflamam lazım dedim her sabah saat 6 da kalktım sıcak su içtim 2 bardak ardından çöp poşeti giyip 1 saat koştum 4 ayda 73 kiloya düştüm sabah yağ yakımı zirvededir

Hocam sıcak su yağ yakımındada etkilimi acaba? (özellikle bel çevresi)
    yoksa yürüyüşle yada koşuyla birliktemi tavsiye edersiniz?

sağlıklı günler...

kesinlikle etkili göbek basen eritmek istiyorum dersen sabah aç karnına içip yürüyüşe koşuya çıkacaksın metobolizmayı feci hızlandırıyor yağ yakımı artıyor tabi ben koşu sırasında terleyince yanımda şişe getiriyordum onuda içiyordum resmen sırılsıklam ter oluyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi su almıyor ne yapabilirim?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Terlemek ile yağ yakmak arasında her hangi bir ilişki yok bir de poşet giyiyorlarmış saçmalamayın !!!

mesela yani...
  • arkadaşım soğuk su zayıflamana yardımcı olur. bunun nedeni vücudun soğuk suyu vücut sıcaklığına getirene kadar harcadığı kaloridir. ama çok çok az faydasını görürsün. günde bir damacana buzlu su içsen gene görünürde bir şey kazanmazsın

quote:

Orijinalden alıntı: Bombacı Mülayim

Terlemek ile yağ yakmak arasında her hangi bir ilişki yok bir de poşet giyiyorlarmış saçmalamayın !!!

:/ yağ nasıl yakılır peki?

Uygun bir diyetle birlikte "Metabolizma"yı hızlandırarak.

mesela yani...
  • quote:

quote:

quote:

Terlemek ile yağ yakmak arasında her hangi bir ilişki yok bir de poşet giyiyorlarmış saçmalamayın !!!

metabolizma hızlanıp efor sarfedilince de terleniyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

quote:

quote:

quote:

metabolizma hızlanıp efor sarfedilince de terleniyor zaten

Yükselen vücut ısını soğutmak için terliyorsun. Yağ kaybettiğin için değil.
    Bu da gözünüze girsin hala nelere takılıyorlar :
    quote:

İlkbahar mevsiminde soğuk mevsimin üzerinde bıraktığı etkiyi atmak için bir çok insanı spor salonlarına çeker. Bu süreci hızlandırmak için insanlar kan ter içinde kalırlar ve daha sonra daha fazla kalori yakmak için soluğu sauna ve buhar odalarında alırlar. kimileri ise spor boyunca kalın giysiler , hatta pazarlama saçmalığı ürünler olan sauna eşofmanlar giyerler. Terlemenin daha fazla kalori/yağ yaktırdığına dair bu problemli düşünce ise tamamen yanlış olduğu gibi tehlikelidir de !
    Askeri personelin enerji ihtiyaçları üzerine yapılan bir çalışmada araştırmacılar 501 kadın ve erkeğin değişik koşullar altında antrenman yaparken enerji taleplerini değerlendirdi. Araştırmacılar Ilıman koşullara kıysala toplam enerji harcamasının sıcak havadan etkilenmediğini ama soğuk havada daha yüksek olduğunu buldular. Başka bir ifadeyle askeri personel fiziksel aktivite yaparken soğuk havalarda sıcak havalardakine oranla daha fazla kalori harcıyordu.
    Medicine and Science in sports and exercise 2 de yayınlanan bir başka araştırmada soğuk bir ortamda egzersiz yapılırken tüketilen yağ miktarına bakıldı. Şort , t-short ve hafif eldivenler giymiş denekler -10 ve +22 celsius derece sıcaklıklarda her ikisinde de çalışma yoğunluğunun tam olarak aynı olduğu 60 dakikalık sürekli egzersiz aktiviteinde bulundular. Sonuçlar egzersiz esnasında kümülatif toplam enerji harcamasının %13 fazla olduğunu ve kümülatif yağ harcamasının soğuk ortamda %35 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. insanların düşündüklerinin aksine soğuk havada egzersiz yapmak sıcak havadakinden daha fazla kalori yakıyor.
    Peki durum neden böyledir ? International Journal of biometeorology 3 de yayınlanan bir çalışma egzersiz esnasında soğuk havaya maruz kalmanın verilen yanıtlar üzerindeki etkilerini açığa çıkarmak üzere 20 ve -20 celsius derecelerde yapılan egzersizler esnasında metabolik ve hormonal yanıtların soğuğa maruz kalmakla değiştiği ve bunların maksimal oksijen alımında tükenme zamanlarında ve iş yükünde bir azalışa işaret ettiği iddiasını destekler nitelikte. Bu da vücudunuzun soğuk zamanlarda çok daha fazla çalışmak zorunda kalması ve daha fazla kalori harcaması anlamına geliyor.
    Peki bu bilgi sıcakta egzersiz yapmak konusunda ne demek istiyor ? Büyük miktarda ter vücudunuzdan çıktığı zaman kesinlikle kilo kaybı meydana gelir. Sorun şu ki aşırı terleme sonucu oluşan kilo kaybı yağ kaybı anlamına gelmez. Onun yerine aslında kaybedilen sadece vücudunuzun serin tutulmasına yardımcı olan suyun ağırlıdığır. Yani vücuttan su atılmıştır.Spor hekimlği elemanlar (genellikle sıcak ve nemli günlerde) ortak iki günde bir yapılan ve sporcuların düzgün şekilde su ihtiyacının karşılanmasını ve aşırı miktarda su ağırlığı kaybetmesini garanti etmek üzere bir program uygulamakta. Amerikan spor hekimliği üniversitesi sprocuların terle kaybettikleri eşit miktarda sıvı almalarını tavsiye etmekte. Bu oran kaybedilen her 1kg vücut ağırlığına karşılık 1.5 kglık sıvıya denk gelmekte. Eğer ekstra bir kilo daha vermek üzere saunaya giderseniz ve sonra 1.5 litre daha su içerseniz o gitmiş olan kilonun aynen geri döndüğünü görürsünüz.
    Çalışmanız srasında klimayı açın yada iyi teneffüs eden hafif bir spor giysisi seçin. Amacınız yağ eritmekse serin ve yeterli vücut suyu ile kalmak hedeflerinize ulaşmanıza giden yolun biletidir. Eğer yeterince sıvı almadan sıcak koşullarda çalışmayı seçerseniz (tavsiye edilmez) sağlığınızı hatta yaşamınızı tehdit eden dehidrasyon ve sıcak hastalığı belirtilerine çok dikkat edin.
    Son olarak eğer vücudunuz aşırı derecede ısınırsa performansınızda düşmeye başlar. Çalışmanız esnasında rahat ve serin giysiler giyerek çalışmanızı daha uzun sürdürebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz ortamın koşulları nasıl güyündüğünüz ve vücudunuzdaki sıvı miktarının yeterli olması tüm bunlar vücudunuzun ısı kaybını ne kadar iyi düzenlendiğinin bir parçasıdır. Nihayetinde ister ağırlıkla ister yürüyüş bandı , bisikletle yapılan gerçek çalışma kalorileri yakan ve vücut yağınızı azalmasını etkileyen şeydir, ne kadar terlediğiniz değil.
    Çeviri : ersin

Kaynak:http://forum.gym-center.com/forum/arastirmalar/2172-terlemek-daha-fazla-kalori-harcamak-yada-yag-yakmak-degildir.html

mesela yani...

• @Bombacı Mülayim

senin gözüne girsin ! önce doğru düzgün konuşmayı öğren , ersinin yazısını ilk önce koyabilirdin ukalalık yapmak yerine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.