böyle yamyamlar yüzünden birşey satamaz alamaz olduk. satıcı haklı get açsa bizim insanımız şerefsiz olduğu için o telefonun başına herşey gelir. mahkemeye de veremezsin kanıtın yok delilin yok. bana böyle geldi der.gelmediğini nasıl kanıtlayacaksın ? anakartın serinosunu mu alacaksın . dolandırılınca en azından yazışma kanıtın var dekont kanıtım var. |
Yardım Dolandırıldım !! (2. sayfa)

-
-
geçmiş olsun, yarın savcılığa git ve nitelikli dolandırıcık adı altında şikayet et.
öncesinde internetten araştır bir form vardı. çocuğu mutlaka polis bulur, ama ne zaman bilemem.
not: kardeşim senin suçun yok aslında, alışveriş böyle yapılır ben de böyle yaparım genelde, ama ben de dolandırılmıştım buna benzer. polisler adamı buldu, ve adam inkar etmiş ama benzer suç kayıtları olduğundan inkarını kabul etmedik diyorlar dava sürüyor sözde bakalım ne olacak.
en güzeli get ile alışveriş yapmak kardeşim.
-
Ortada dolandırıcılık yok. Bunu ben değil Cumhuriyet Savcısı söylüyor. Başıma geldi. Şikayetçi oldum. Tüm detayları ile anlattım. Savcılık takipsizlik verdi. Dolandırıcılık suçu yoktur, alışveriş olmuş alacak verecek meselesidir denildi.
Peki ne yapmam gerekiyor ? Avukata gittim. Elimdeki banka dekontu ile icra başlatmam gerekiyormuş. Avukat ücreti, icra masrafları benim ödemem gerekiyormuş. Ama şöyle bir durum varmış: parayı gönderdiğim kişi bu şehirde ikamet etmiyorsa icra tebligatı gittiğinde yetkiye itiraz ederse yaptığım tüm masraf çöpe gidiyormuş. İcrayı o kişinin ikamet ettiği şehirde başlatmam gerekiyormuş. Bu da demek oluyor ki o şehirde bir avukat ile anlaşmam gerekiyormuş.
Diğer yönlendirilen avukat ile görüştüm. Evet, bu defa olacak dedim. 3000 TL avukatlık ücreti yaklaşık oalrak 450 TL icra dosyası ücreti talep etti. 2000 TL için bu kadar yükske masrafı duyunca geri adım attım. Üstelik karşı taraftan parayı da alacağımzı kesin değil. İtiraz etmezse ve adına banka hesabında para varsa ev-araba varsa alabilirmişiz. İtiraz ederse de dava açılması gerekirmiş ve elimzideki belgelerle dava sonucunda kesin kazanırmışız ancak adına kayıtlı birşy yoksa havayı alırmışız. Bu sebeple bu tarz dolandırıcılar elini kolunu sallayarak geziyorlar. Yani yaptıkları herşey yasaya uygun.
-
Kardeş ben tam 1 sene önce bu forumdan dolandirildim .forum yetkilileri dolandırıcıları koruyor ayrı bir destek veriyor . Sen ki başka mecra dan almışsın geçmiş olsun . 3-5 e bakma adam akıllı sifir veya yüz yüze almaya çalış . Benim dava devam ediyor ama sonuçlanır mı bilmem sen de polise git artık yaparsalar bekleyeceksin. Geçmiş olsun .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı şekilde arkadaşım dolandırıldı 2500 tl ye İpone alacaktı güya ben uyardım sakın para falan gönderme dedim, yok kardeşim muğlada ben parayı ona göndercem o telefonu alınca parasını verecek dedi, adam bunu kandırmış çok isteyen var, sen almayacaksan bir saate başkasına vercem falan filan... bu da ucuza bulmuş kaçırmak istemiyor göndermiş adama parayı, bir hafta sonra letgo da yine bir ilan 2500 tl ye telefon alıp dolandıralanlar diye,
-
Savcılığa başvur kan alırlar adamdan hele ki anasının üzerine perişan edersin onları
Bizim başımıza geldi seve seve aldık parayı geri
-
Ben de aynı şekilde sahibinden üzerinden dolandırıldım. Savcılık üzerinden elimdeki yazışmalar, ekran görüntüleri vs. başvurdum. Aradan 5 sene geçti geçtiğimiz aylarda eve bir yazı geldi, herifin aynı suçtan 76 ayrı dosyası varmış. Hapis cezaları falan varmış ama yatmış mı bilemiyorum. Şubat'ta duruşmam var, herif ortada yok tabi.
Bir beş sene daha geçer ben parayı alır mıyım bilmem de, savcılığa şikayet etmezseniz bu işi yapacak olanlar daha da cesaretlenir, kendiniz için değil en azından başkasının bir daha dolandırılmaması için savcılığa gidin, gereğini yapın derim.
-
2000₺ dolandırmış olsa, 76*2000=152.000₺
bu konuda demişti biri galiba, işi gücü bırakıp ben de mi bu işe yönelsem diye..
şimdi bir kişi için az para ama bu şekilde toplu halde olunca dur bakalım ne oluyor.. galiba
"Bilişim Sistemleri Kullanılarak Nitelikli Dolandırıcılık Suçu" na giriyor bu vaka.
bence bu tür alışverişlerde hesap numarası istenmesi daha uygundur. ya da ürün teslim alınırken, karşı ödemeli. tabi bunda da hilelerin türlüsü var. telefon beklerken içinden bakıyorsun hıyar çıkıyormuş..
-
Yalancı dememiş keşke okuyabilseniz. Ama söylediğiniz şeylerle ilgisi yok. Birilerinin size polis öyle dedi siz yapamadınız diye imkansız demek biraz komik. Kimse böyle peşine düşmediği için kolay para kazanmak istiyordur belki? Savcılık şikayetini yapar, savcı takipsizlik verir vermez, tüketici işlemi vs deyip kaptır, kapatmaz ya da kişi yalnız parasını umursar icra takibi yapar ya da ne yapmak istiyorsa onu. Parayı geri İmkansız olduğunu nerden biliyorsunuz? Ama içiniz rahat edecekse söyleyeyim bilmediğiniz bir konuda ATIYORSUNUZ. Parayı alıp alamayacağını ancak süreç içerisinde almak için çabaladığında görecek. Ne siz ne de biz bilemeyiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada yazı yazacağına git bir hukuk bürosunda durumu anlat hocam.
Millet bu tür olayların peşine düşmedikçe, "Allahından bulsun" deyip geçtikçe dolandırıcı sayısı her geçen gün artacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: azazel85Ortada dolandırıcılık yok. Bunu ben değil Cumhuriyet Savcısı söylüyor. Başıma geldi. Şikayetçi oldum. Tüm detayları ile anlattım. Savcılık takipsizlik verdi. Dolandırıcılık suçu yoktur, alışveriş olmuş alacak verecek meselesidir denildi.
Peki ne yapmam gerekiyor ? Avukata gittim. Elimdeki banka dekontu ile icra başlatmam gerekiyormuş. Avukat ücreti, icra masrafları benim ödemem gerekiyormuş. Ama şöyle bir durum varmış: parayı gönderdiğim kişi bu şehirde ikamet etmiyorsa icra tebligatı gittiğinde yetkiye itiraz ederse yaptığım tüm masraf çöpe gidiyormuş. İcrayı o kişinin ikamet ettiği şehirde başlatmam gerekiyormuş. Bu da demek oluyor ki o şehirde bir avukat ile anlaşmam gerekiyormuş.
Diğer yönlendirilen avukat ile görüştüm. Evet, bu defa olacak dedim. 3000 TL avukatlık ücreti yaklaşık oalrak 450 TL icra dosyası ücreti talep etti. 2000 TL için bu kadar yükske masrafı duyunca geri adım attım. Üstelik karşı taraftan parayı da alacağımzı kesin değil. İtiraz etmezse ve adına banka hesabında para varsa ev-araba varsa alabilirmişiz. İtiraz ederse de dava açılması gerekirmiş ve elimzideki belgelerle dava sonucunda kesin kazanırmışız ancak adına kayıtlı birşy yoksa havayı alırmışız. Bu sebeple bu tarz dolandırıcılar elini kolunu sallayarak geziyorlar. Yani yaptıkları herşey yasaya uygun.
Al işte ben bişey çıkmaz dediğim zaman linç yedim resmen alan razı veren razı ortada bir suç yok zorla alma yok gasp yok fatura yok bişey çıkmaz işte yoksa telefon alıp hıyar çıkma mevzuları yıllardır biterdi veya instagramda mont alıp dandik bişey gelme olayları biterdi
-
Ben facebook gurubundan papağan almak için biriyle anlaştım.
600 TL para gönderdim, adam 2 saat sonra ortadan kayboldu. hattını kapattı.
gittim karakola dilekçe verdim, sonra savcı çağırdı durumu anlattım.
şu anda ağır ceza mahkemesinde mart 2021'de dava görülecek.
peşini bırakmayın. takipsizlik alanlar kendi beceriksizliği
-
astarı daha pahalıya gelmez mi , avukata söylüyorsun boşver diyor mahkeme masrafları daha fazla tutar diyor
-
Ben ekran görüntülerinin çıktıları haricinde tek kuruş masraf etmedim. Avukatım da yok kendim başvuru yaptım. Avukatlar para isteyeceği iin masraf çok tutar diyorlar -
canlı hayvan ticaretinden ceza yemeyesin birde :)
gerçi alamamışsın papağanı ama , jako gibi cins miydi ?
-
Ondan korkmuyo değilim aslında:))
Jakolar pahalı o paraya vermiyolar. Pakistan papağanıydı benimki:) -
eft/havale kısmında açıklama ve e-ticaret seçenekleri var. sanıyorum bunlar çok önem arz ediyor. Açıklamaya parayı gönderme nedeninizi yazar ve eticaret kısmını da işaretlerseniz fayda sağlayabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X