Şimdi Ara

Yardım ethernet kartım çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben uzun süre bilgisayarımda kablosuz bağlantı kullanıyordum fiber hız a geçince modemle bilgisayar arası biraz mesafe olduğu için hızım normelinden düşük geliyordu bunun çözümünün kablolu bağlantı yaparak olacağını öğrendim. daha önce hiç ethernet bağlantısı kullanmamışıtm bilgisayarda dün bir deniyim dedim gittim 20 metre ethernet kablosu aldıım modeme taktım bilgisyara taktım ama ethernet kartını görmüyordu ne modem ne de bilgisayar kablodamı sorun var aceba dedim diz üstü bilgisayarıma taktım aynı mesafeden çok iyi çalışıyordu ethernet bağlantım. daha sonra biraz araştırdım bios dan ayalaması varmış onu yaptın yine olmadı anakartımın sitesinden bişeyler indirdim yükledim yine olmadı dün den beri uğraşıyorum. anakartımın modeli :Gigabyte GA-M61PME-S2P budur başka ne yapabilirim. Bu arada yeni ethernet kartı fiyatlarına baktım çokta pahalı değil. bunlardan bir tane alıp anakartımdaki ekran kartının yanında 2 beyaz büyük slot boşta onlara taksam sorunsuz ethernet bağlantım olurmu yada neyapabilirim yardım edin lütfenn.

• Driveri düzgün yüklendiyse ve arızası yoksa anakart üzerindeki ethernet girişinin düzgün çalışaması gerekir.Aygıt yöneticisinden baktığınızda görünüyormu ?.Görünmüyorsa bios'tan kapalı olabilir.Çalıştıramadıysan dediğin gibi bir tane 10-15 tl.'lik ethernet kartı alırsan işini görecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

Driveri düzgün yüklendiyse ve arızası yoksa anakart üzerindeki ethernet girişinin düzgün çalışaması gerekir.Aygıt yöneticisinden baktığınızda görünüyormu ?.Görünmüyorsa bios'tan kapalı olabilir.Çalıştıramadıysan dediğin gibi bir tane 10-15 tl.'lik ethernet kartı alırsan işini görecektir

görünmüyor bios dan da açtım hala görmüyor. evet soracağım o ki 10-15 tl verip aldığım ethernet kartını anakartımdaki beyaz uzun pcı slotlarına bağlıyabilirim dimi sorun olmaz yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barmanbek -- 15 Eylül 2012; 11:52:11 >
  • Bios resetleyin ,

Aygıt yöneticisi - Ağ Bağdaştırıcılarını göstererek SS olarak atın bakalım driverde sorun varmı bakalım.
  • Evet beyaz slotlar pci giriştir , alacağınız bir ethernet kartı sorunsuz çalışacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Bios resetleyin ,

Aygıt yöneticisi - Ağ Bağdaştırıcılarını göstererek SS olarak atın bakalım driverde sorun varmı bakalım.

biosu nasıl resetleyebilriim ?
  • Merhaba benim pcde format atınca internetim gidiyo...ve sorun ethernet deymiş bende ethernet driveri yok internetten indirmek istiyorum ama özelliklerini ney olduğunu bilmediğim için indiremiyorum bana bi yardım edermisiniz ? ? ? ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios ekranına "Load setup(bios) defaults" yazan kısma basarsanız olur.

SlimDrivers programıyla driveri güncelleyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Bios ekranına "Load setup(bios) defaults" yazan kısma basarsanız olur.

SlimDrivers programıyla driveri güncelleyebilirsiniz

"load stup (bios defaults" diye bişey yok "load fail-safe defaults", "load optimized defaults" var
  • Ben hala anlamadım yardım edin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert5834

Ben hala anlamadım yardım edin ?

Pm at bakalım birlikte kuralım
  • load stup (bios defaults" diye bişey yok "load fail-safe defaults", "load optimized defaults" var hangisini yapıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: barmanbek

load stup (bios defaults" diye bişey yok "load fail-safe defaults", "load optimized defaults" var hangisini yapıyım

İkisinide yapın drivere bakmak için aygıt yöneticisi SS olarak istemiştim.
  • tamam şimdi yolluyorum bu arada bende slim drivers ı indirdim güncelleme buldu onları yüklüyorum bakalım olacakmı
  • quote:

tamam şimdi yolluyorum bu arada bende slim drivers ı indirdim güncelleme buldu onları yüklüyorum bakalım olacakmı

kurulu değilse kurunca olacaktır.
  • Bakıyorum bakalım bir cok güncelleme var neolcak bu arada ss
  • quote:

Bakıyorum bakalım bir cok güncelleme var neolcak bu arada ss

Yanlış kurulan driver gibi gözüküyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_21432852/tm.htm

Buraya bakın çözüm yolu anlatılmış..

• Söylediğin programdaki tüm driverlerı kurdum linkte çözümde söylenenleride yaptım ama olmadı aygıt yöneticim son olarak bu hali aldı yine ethernet ışığı yanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barmanbek -- 15 Eylül 2012; 13:29:55 >
  • Bios resetleme işe yaramadı bütün driverlerde kurulu ethernet kartı gözükmüyor yani bozulmuş yenisi alıp takabilirsiniz..
  • ilgin için çok teşkkürler. iyigünler :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.