Bildirim
HD3850 Aldım Ama Pc Çalışmıyor Yardım!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: TheMAy_
bugün vatan'dan sapphire hd3850 aldım..bilgisayarıma taktım ama açtığımda kasa çalışmasına rağmen hdd ışığı yanmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor..ama ekran kartının fanı dönüyor yardımcı olun birşeyi yanlışmı bağladım takarken ??
sistem bileşenlerim:pentiumd 2.66ghz,1gb ram,
power???
... -
psu muhtemelen 300 ya da 350 w dır. bu sistem için min. 400w psu lazım -
quote:
bugün vatan'dan sapphire hd3850 aldım..bilgisayarıma taktım ama açtığımda kasa çalışmasına rağmen hdd ışığı yanmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor..ama ekran kartının fanı dönüyor yardımcı olun birşeyi yanlışmı bağladım takarken ??
Kutudan kart için bir güç kablosu çıkıyor, onu da bağladın mı? Güç yetmiyorsa açmıyor olabilir.
Şöyle bir kablo:
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pciexpress.jpg
-
PSU'dan olabilir -
psu 350w..çalıştıranlar wardı ama :S peki sadece pasif soğutmayla kullansam psu alana kadar çalışır mı ?? -
quote:
7 Şubat 2008; 21:02:14
--------------------------------------------------------------------------------
psu 350w..çalıştıranlar wardı ama :S peki sadece pasif soğutmayla kullansam psu alana kadar çalışır mı ??
nasıl yani sadece pasif soğutma kullansam psu yetmiyorsa ne yaparsan yap yine yetmez tek çözüm daha güzlü ve gerçek ddeğerleri olan bir psu örneğin; fsp, thermaltake,ocz -
quote:
Orjinalden alıntı: protherm
quote:
7 Şubat 2008; 21:02:14
--------------------------------------------------------------------------------
psu 350w..çalıştıranlar wardı ama :S peki sadece pasif soğutmayla kullansam psu alana kadar çalışır mı ??
nasıl yani sadece pasif soğutma kullansam psu yetmiyorsa ne yaparsan yap yine yetmez tek çözüm daha güzlü ve gerçek ddeğerleri olan bir psu örneğin; fsp, thermaltake,ocz
+1
yada tagan... -
quote:
Orjinalden alıntı: mselcuks
quote:
Kutudan kart için bir güç kablosu çıkıyor, onu da bağladın mı? Güç yetmiyorsa açmıyor olabilir.
Şöyle bir kablo:
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pciexpress.jpg
bu soruyu atladın sanırım güç kablosunu taktınmı karta
ayrıca biostan varsayılan olarak ekran kartını autoya felan getir
ben 350w ilşw kullanıyorum şıkır şıkır valla
psu gerçek 350w ise sorun olacağını düşünmüyorum
-
deliricem şimdi eski kartı geri taktım x550 yine aynı sorun..hdd ışığı yanmıyor sadece çalışıyor ekrana görüntü falan gelmiyor yardım -
biosa reset atmanızı veya cpu yu çıkarıp takmanızı önereceğim.
küçük bir ihtimalle de anakart şase yapıyor olabilir (başıma geldi) en kötü anakartı açıkta çalıştırın derim.
gerçek bir 350w ise o sistemde her daim işini görür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 7 Şubat 2008; 22:55:31 > -
hd3850'de psu yetmiyo diye dedim ama x550'de de aynı şey oluyor..psudan değilde başka bişeyden dolayı mı acaba ? cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.. -
clear cmos yapın. o olmadı bileşenleri söküp tekrar montajlayın 1 saat sonra falan. bazen işe yarayabiliyor.
bunlarda olmadı başka sistemde parçaları tekrar deneyin. -
quote:
Orjinalden alıntı: dangerousman
clear cmos yapın. o olmadı bileşenleri söküp tekrar montajlayın 1 saat sonra falan. bazen işe yarayabiliyor.
bunlarda olmadı başka sistemde parçaları tekrar deneyin.
cmos'u bilmiyorum netten biraz araştırdım..jumperlarla ilgiliymiş yanlış bişey yaparsanız anakart gidiyomuş benimde o konuda hiçbir bilgim yok :S
işlemci falan normal çalışıyor..3850'nin fanıda normal dönüyor ama bios falan yüklemiyor hdd ışığı hiç çalışmıyor :S -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: dangerousman
bunlarda olmadı başka sistemde parçaları tekrar deneyin.
cmos'u bilmiyorum netten biraz araştırdım..jumperlarla ilgiliymiş yanlış bişey yaparsanız anakart gidiyomuş benimde o konuda hiçbir bilgim yok :S
işlemci falan normal çalışıyor..3850'nin fanıda normal dönüyor ama bios falan yüklemiyor hdd ışığı hiç çalışmıyor :S
arkadaşım onlar döner zaten ama boşa döner sadece anakart elektrik alıyor ama herhangi bir can belirtisi yok.
-
şimdi bir daha açtım ekranda award bootblock bios diye bir şey geldi..floppy ve hdd'de bios image taraması yaptı ama bulamadı bu ne anlama geliyor :S:S
böyle birşey hiç başıma gelmemişti..şimdide normal açıldı ama windows yüklemeden boot failure disk takın dedi..şu an windows cd'sinden önyükleme yapıyor hayırlısı bakalım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 7 Şubat 2008; 23:36:19 > -
şimdide kur bilgisayarınıza takılı sabit disk bulamadı diyor kabloları takılı neden diyor olabilir yardım edin..
kırmızı hdd ışığı sürekli yanıp sönüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 7 Şubat 2008; 23:43:15 > -
quote:
şimdide kur bilgisayarınıza takılı sabit disk bulamadı diyor kabloları takılı neden diyor olabilir yardım edin..
kırmızı hdd ışığı sürekli yanıp sönüyor
Bilgisayarı daha fazla zorlamadan bi başka güç kaynağı (PSU) ile dene. Gelen güçte bir sorun var, diğer parçaları da bozacak. -
quote:
şimdi bir daha açtım ekranda award bootblock bios diye bir şey geldi..floppy ve hdd'de bios image taraması yaptı ama bulamadı bu ne anlama geliyor :S:S
böyle birşey hiç başıma gelmemişti..şimdide normal açıldı ama windows yüklemeden boot failure disk takın dedi..şu an windows cd'sinden önyükleme yapıyor hayırlısı bakalım :)
arkadaşlar hepiniz yanılıyorsunuz ;
hocam sorun şu ki anakart biosu bulamıyor bios güncellerken benimde çökmüştü
yapacağın iş basit
1-bir tane floppy sürücü alıp makineye takıyorsun
2-çalışan bir makinede sistem diketi (msdos başlangıç) oluşturuyorsun içine anakartının sitesinden indirdiğin bios dosyasını koyuyorsun
3-disketi takıp makineyi açıyorsun makine msdos başlangıç disketi ile açılıyor sende a sürücüsü içindeki bios dosyasını msdosdan yüklüyorsun.
4-makine kapanıp açılınca cmos'la ilgili hata verirse f10 tuşuna basıp load optimized defaults diyorsun
bu kadar
anakart marka modelini yazarsan daha detaylı yardımcı olurum.
anakrtının tam marka modelini yaz bide bana pm yaz (konuyu unutabilirim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 8 Şubat 2008; 9:58:41 >
-
Anakart bios'unda sorun olsa hiç açılmaz. disk boot failure hatası vermeyi bırak, ekrana görüntü bile gelmez. Sorun muhtemelen anakartın şase yapması. Sen bilgisayarı söküp, uzay montaj yapıp bir dene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 8 Şubat 2008; 10:35:01 >
Benzer içerikler
- intel iris xe graphics
- gpu hotspot kaç olmalı
- gigabyte garanti sorgulama
- düşey senkronizasyon nedir
- ssao nedir
- ekran kartı resetleme
- dlss nedir
- gpu ekran kartı mıdır
- 5060 laptop
- rtx 5050
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X