Şimdi Ara

yaratıcıyı inkâr etmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu ateistleri tatmin etmez boşuna uğraşmayın.Olsa non-teist popülasyonu artmaz aksine azalırdı.Herkes kendince bir yerlere çekip duruyor mevzuyu.Hayırlısı

Ateistlerin adına anti-tez:Ya oluşan unsur aynı zamanda da kendini inşa eden ise.Hadi bunu geçtik diyelim ki yaratıcı güç var gene de bu üst aklın doğruluğunu ispatlamaz.Unutmayın ki ateistler üst iradeye inanmaz yaratıcı kuvveti kabul eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 9 Mart 2016; 23:06:04 >
  • seker1adam kullanıcısına yanıt
    Böyle muazzam bir sistemin 'tesadüfen' oluşması çok mantıksızdır, ne akılla ne bilimle örtüşür. Bilimde tesadüf yoktur. Yokluk ve varlık vardır.

P.Alemdar isimli arkadaşımızın dediği gibi hiç bir madde ''tesadüf'' gibi bir saçmalıkla oluşmamıştır. Maddeden münezzeh olan Allah'ın yaratması sonucunda olmuştur.

İnkarcılar diyor ki; madde yoktan var oluyorsa Allah nasıl oldu ? Allah'ı madde gibi sanmak burdaki en büyük yanılgıdır, Allah bizim düşünebildiğimiz herşeyden münezzehtir. Biz onu sadece onun anlattığı kadar biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 9 Mart 2016; 23:15:28 >
  • aslında taş ,toprak dediğimiz maddelerde canlı diyeceğim ,ortalık karışacak :)
    emin ol inkar etmek daha zor ama inat olunca beyin kısa devre oluyor
    en çok diyebildikleri ,madem her şeyin bir başlangıcı var ,o zaman yaratıcıyı kim yarattı deyip işi bitirdiklerini zannediyorlar
    yahu her şeyin derken yaratıcıyı niye aynı kefeye koyuyorsun ?
    bilgisayarı açmak için on butonuna basman gerekiyor ve bunu yapan ilk sensin
    ama senin butonuna da başkasının basması gerekiyor mu :)
  • Taş toprakta canlıdır deyince ortalık niçin karışsın? He, onlarda öbür tarafta mesuldür dersen karışır bak.
    Bence de inkar etmek daha zor, elindeki halihazıra inanmak daha kolay. Zeusa ya da ateşe tapanlar da kolaya kaçmıştı.
    Yaratıcıyı kim yarattı deyip işi bitirmem ben. Aksine daha da şüphe ederim. Ama yaratıcı bir şekilde var olmuş deyip işi bitiren çok.
    Benim "butonuma" da beynim basıyor (fesat anlamda yazmadığını ümit ediyorum). Beynime o komut da çevreden aldığım başka bir mesaj sayesinde geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 9 Mart 2016; 23:35:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Taş toprakta canlıdır deyince ortalık niçin karışsın? He, onlarda öbür tarafta mesuldür dersen karışır bak.
    Bence de inkar etmek daha zor, elindeki halihazıra inanmak daha kolay. Zeusa ya da ateşe tapanlar da kolaya kaçmıştı.
    Yaratıcıyı kim yarattı deyip işi bitirmem ben. Aksine daha da şüphe ederim. Ama yaratıcı bir şekilde var olmuş deyip işi bitiren çok.
    Benim "butonuma" da beynim basıyor (fesat anlamda yazmadığını ümit ediyorum). Beynime o komut da çevreden aldığım başka bir mesaj sayesinde geliyor.

hocam deselerki sana yaratıcıyıda onun yaratıcısı yarattı ne dersin o zaman ?

o zamanda bu kadar çok yaratıcı nasıl oluyor dersin nasıl bir sen işin kolayına kaçıp inkâr ediyorsun bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman asıl yaratıcı olan ilkine inanman gerekir.

• asderty A kullanıcısına yanıt
    taş toprak öbür dünyada sorumlu olacak dedim mi ?
    ayrıca ben butondan bahsediyorum ,beyin ne alaka ?
    yaratıcıyı kim yarattı diye düşünsen ne olacak ?
    yok işte öyle bir durum
    biz yaratıcı nasıl bir özelliktedir onu dahi bilmeden ,onu kim yarattı diye düşünsek ne olacak ?
    şüphelensen nereye varabilirsin ?
    görünen dünya hakkında bazı varsayımlar yaparsın ama hakkında hiç bilgin olmayan (Kuran'da bildirildiğinin dışında) yaratıcı hakkında ne gibi savlarda buluna bilirsin ?
    bu sorunun cevabına ancak din ile ulaşabiliyorsun ve orada da olan bilgide de yaratılmadığını söylüyor
    sen buna rağmen bulurum diyorsan buyur devam et
  • Madem kolaya kaçma muhabbeti geçti, şunu sorayım. İçinizden de cevap verebilirsiniz. Niçin tanrıya inanıyorsunuz? Niçin islamiyeti ya da başka bir dini seçtiniz? Diğerlerini ne kadar araştırıp, neden bunu doğru buldunuz? Sizi ne ikna etti? Sonsuzluğu, ahireti gerçekten ne kadar düşündünüz?

Bunun ne kadar önemli birşey olduğunun farkındamısınız? Çünkü gerçekten bunun önemini anlayan birisi uykusunda bile kolay kolay aklından çıkaramamalı. Üniversite sınavına verilen önemin sonsuz katının buna verimesi gerektiği yanlış mı?
    Gerçekten inandığınızı düşünüyormusunuz?

• quote:

O zaman asıl yaratıcı olan ilkine inanman gerekir.

hocam inanmak sana göre değil kimsede zorla inanmak zorunda değil icinden gelmiyorsa inanmak zorlamanın yada ispat etmenin manası yok her şey manasız gelir ve tesadüfe bağlanır

allah: yaratan, yapıp-eden, ezeli, ebedi olan, varlığında başkasına muhtaç olmayan, eşsiz, ortaksız kudret.

bahsettiğim ALLAH nasıl yaratıldığını soruyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

taş toprak öbür dünyada sorumlu olacak dedim mi ?
    ayrıca ben butondan bahsediyorum ,beyin ne alaka ?
    yaratıcıyı kim yarattı diye düşünsen ne olacak ?
    yok işte öyle bir durum
    biz yaratıcı nasıl bir özelliktedir onu dahi bilmeden ,onu kim yarattı diye düşünsek ne olacak ?
    şüphelensen nereye varabilirsin ?
    görünen dünya hakkında bazı varsayımlar yaparsın ama hakkında hiç bilgin olmayan (Kuran'da bildirildiğinin dışında) yaratıcı hakkında ne gibi savlarda buluna bilirsin ?
    bu sorunun cevabına ancak din ile ulaşabiliyorsun ve orada da olan bilgide de yaratılmadığını söylüyor
    sen buna rağmen bulurum diyorsan buyur devam et

Benim yazdıklarıma karşılık bunları yazdıysan, şunları bile anlamamışsan daha fazla yazmama gerek yok.

bence de yazmasan iyi olur
  • Benim sorum aslında "Allah nasıl var oldu" değil. "Biz" nasıl var olduk. Sonrada konuyu yaratıcıya bağlayıp, "gerisini karıştırma" demenin kolaya kaçma olduğunu söyledim.

• quote:

Madem kolaya kaçma muhabbeti geçti, şunu sorayım. İçinizden de cevap verebilirsiniz. Niçin tanrıya inanıyorsunuz? Niçin islamiyeti ya da başka bir dini seçtiniz? Diğerlerini ne kadar araştırıp, neden bunu doğru buldunuz? Sizi ne ikna etti? Sonsuzluğu, ahireti gerçekten ne kadar düşündünüz?

Bunun ne kadar önemli birşey olduğunun farkındamısınız? Çünkü gerçekten bunun önemini anlayan birisi uykusunda bile kolay kolay aklından çıkaramamalı. Üniversite sınavına verilen önemin sonsuz katının buna verimesi gerektiği yanlış mı?
    Gerçekten inandığınızı düşünüyormusunuz?

hocam bir gün incile bakayım dedim

ilk yehuda incili ile tanıştım

sonra başka inciller olduğunun farkına baktım hepside başka yazılmış

yehuda incili

barnabas incili

holy bible incili

katoliklerin okudugu incil

musevilerin okuduğu incil

bi kaç tane daha var

sonra dedimki biz hangi incili okuyacağız

değiştirilmiş kutsal kitap tanımına uyuyor

kuran dünyanın öbür ucuna bile gitsen değişmez her ayet in sure nin sırası bellidir 41. ayet nedir dediğimde farklı bişey bulamassın her yerde aynı ayet çıkar

Allah'ı bilip de biz nasıl var olduk diye soruyorsan ne diyelim
  • Gelişim haşet ansiklopedisi de dünyanın her yerinde aynı. Bu birşeyi ispat etmezki.

İncil muhabbetini daha önce yapmıştık seninle. Hristiyan sitelerine bakarsan kendi içinde mantıklı. Öyle çeşit çeşit incil falan yok. Kur'an a da başka dinler gözüyle bakınca aynısını görüyorlar emin ol.

• Aklı mantığı olan adam bence "biz nasıl olduk" la başlar zaten. Bizi Allah yarattı diye başlayıp da neyi sorgulayabildinki?

• quote:

Aklı mantığı olan adam bence "biz nasıl olduk" la başlar zaten. Bizi Allah yarattı diye başlayıp da neyi sorgulayabildinki?

sana göre ALLAH yoksa sen oluşumunu neye bağlıyorsun ?

her şey nasıl oldu evren bir noktadadan patlama ile oluştu ise nerden geldi her şey içine mantığa aykırı bir durum var içinde bu denklemin
    sen neye bağlıyorsun

• :) Her ihtimal şu anki mantığımıza ters geliyor.

Tek farkımız şu: ben bilmediğimi biliyorum. Siz ise "biliyorum" diyorsunuz. Siz biliyorsanız, siz anlatmalısınız sanki, tatmin edici cevap sizde olmalı :) (benim için sorgulamanın bir kısmı gibi düşün :))

Diğer sorularımıda düşün bence. Buraya yazmana gerek yok, o muhabbet bitmez çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 10 Mart 2016; 0:20:07 >
  • quote:

:) Her ihtimal şu anki mantığımıza ters geliyor.

Tek farkımız şu: ben bilmediğimi biliyorum. Siz ise "biliyorum" diyorsunuz. Siz biliyorsanız, siz anlatmalısınız sanki, tatmin edici cevap sizde olmalı :) (benim için sorgulamanın bir kısmı gibi düşün :))

Diğer sorularımıda düşün bence. Buraya yazmana gerek yok, o muhabbet bitmez çünkü.

hocam anlatıyorum ben ama inandıramıyorum sizi ne yazıkki ama hayırlısı nasıl ise öyle olsun yeterki bir birimizi kırmayalım :)

bilmesenizde bir neden olduğuna inanıyorsunuzdur sanırım ben bilmiyorum deyip geçemem daha çok üstüne giderim bu konuların

• yahu her şeyin derken yaratıcıyı niye aynı kefeye koyuyorsun ?

:) buraya çok güldüm

'HER ŞEY' dediği için olabilirmi mesela :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.