Şimdi Ara

Yaralamalı Trafik Kazası Sonrası Tazminat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2013 Mart ayında babama bir araç çarptı. Sol ayağında hem tibia hem de fibula kemiği kırıldı. Şu anda platin var. Neyse o zamanlar konu hakkında bilgimiz yoktu. Normal Sgk'dan maaşı alıp geçtik. Babam da karşı taraftan bir şey istemedi kamu davasında. Olay bizim açımızdan kapandı gitti. Ancak sonradan babamı bir sigorta yetkilisi aramış. Karşı tarafın araç sigortası bulunduğu için yasal olarak babama belli bir bedeli ödeyeceklerini belirtmişler. Babama sağlık taraması vs. yapmışlar. Bugünlerde de tekrar arayıp bir hesap numarası istemişler. Şimdi sormak istediklerim şunlar;

1) Bu olay sonunda standart bir tazminat bedeli var mı?
    2) Tazminat araç sahibinden karşılanmıyor değil mi?
    3) Tazminat bedelinde sigorta şirketi oynama yapabilir mi? Mesela tazminat 5 lira çıkmışken acenta 4 bize 1 kendine gibisinden bir şey yapabilir mi? Net tutarın belgesi verilir mi?

Not: Genel bölümde daha çok bilen olur diye aynı konudan buraya da açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    olayın sizin açınızdan kapandığını belirtmişsiniz başkalarının açısı neden önem arz etti ? para işin içine girincemi bunlar oldu ? o zaman birşey istememişsiniz. bunların hepsinide babanız kendi özgür iradesiyle yapmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

olayın sizin açınızdan kapandığını belirtmişsiniz başkalarının açısı neden önem arz etti ? para işin içine girincemi bunlar oldu ? o zaman birşey istememişsiniz. bunların hepsinide babanız kendi özgür iradesiyle yapmış.

Konuyu açan anladığım kadarı ile iyi niyetli özellikle sormuş çarpan kişinin cebinden çıkmaz değil mi diye.

Ben olsam bende eğer çarpan kişi ciddi anlamda zarara uğramayacaksa para almak isterim neden almayayım ? Ortada kalıcı bir hasar var

Ama çarpan kişiden para alınıyorsa yine hakkı vardır ama alıp almamak ona kalmış kimse bir şey diyemez.

Babanıza geçmiş olsun bilgi sahibi olanlar mutlaka bilgi verir.hukuki.net de de konu açmanızı öneririm
  • 2011 yılında Ablamlar kaza geçirdi tabi onlar aracın içinde idi sizin durum nasıl bilgim yok. ablam bir süre yoğun bakımda yattı bacağında ve kalça kemiğinse kırık vardı yine kırıktan dolayı kolundada platin takıldı tam emin değilim ama %27 gibi bir rapor verdiler sigortadan önce 15 bin tl sonra sigortacı bir yakınımızın bilgilendirmesiyle normal hakkı vermediği için sigorta şirketine dava açıp (sadece bu işle ilgilenen avukatlar var) 1 yıl süren dava sonunda 57 bin tl daha para aldı.

• Hocam kesinlikle sigortacının verdiği parayı kabul etmeyin. ZMMS gereği size çarpan kusurlu aracın sigortası çalışamadığınız gün kazanç bedellerini ve iş görmezlik adı altında tarafınızda meydana gelen iş gücü kaybını tazmin etmekle mükellef. Ancak bu durum yalnızca dava yolu ile mümkün. İşe hakim bir avukat maksimum bir yıl süre içerisinde davayı açıp keşif ve bilirkişi incelemesi ardından tazminatınızı tahsil etmiş olacaktır. Şahsen bu işlerle ilgileniyorum ve dava sonunda mahsuplaşmam kaydıyla hiç bir ücret talep etmeden davanızı alabilirim.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Babam zaten sigortadan da bir şey istemedi. 3 4 kez aradılar konu benim için kapandı ben bir şey istemiyorum dedi. Ancak sigorta şirketi bunun yasal bir hak olduğunu, paranın ödenmesi gerektiğini belirtince bir takım testlerden geçti. İşin içine para girince değişme durumu olmadı yani ki ben babama şikayetçi olmasını söyledim zamanında. Sonucta babamin su an sol bacagi sağ bacağından ufak bir oranda da olsa kısa. Yürümeye etki yok ancak soğuk ve yağmurlu havalarda o bacağı yüzünden adam uyuyamaz hale geliyor ağrıdan dolayı. Babam da o adamdan gelecek parayı ya da o adamın benim yüzümden ceza almasını istemem dedi ki adam mahkemede bile şikayetçi değilim davayı kapatalım dedi. Hatta bu olay sonrası karşı tarafa bile sormuş böyle bir durum var haberin olsun ne yapalım diye. Adam da babama abi o benimle ilgili değil sigorta şirketi ödeme yapacak senin için rahat olsun diye yanıt vermiş. Yukaridaki soruyu da neden sorduğuma gelince; yetkili kişi babama bir bedel söyleyecekken yanındaki kişi sanırım susturmus babamin anlattığına göre.

Lütfen sorularımı yanlış anlamayın. Babam o adamın cebinden çıkacaksa hayır gelmez, arkasından bir beddua eder bir yerden çıkar sonra der hep. Benim en baştaki düşüncem şikayetçi olması yönündeydi. Düşünün zamanında karşı taraf ifadesinde yaya gecidinin bulunduğu yerde ben yavaş ilerliyordum o birden atladı tarzında beyanda bulunduğu halde biz hiç bir şey istemedik. Sorularımı gerçekten yanlış anlamayın. Eğer ortada iki tarafa da bir zarar gelmeyecekse ve bu bir yasal haksa neden bunları sormayayim? Ve yasal hakkımız olan bir ücretin tam bedelini bilmeye hakkımız yok mu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 11 Şubat 2016; 7:03:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• @emrcnd hocam inanın babam zamanında ne beş kuruş para istedi ne de başka bir şey. Tek kırıldığı nokta çarpan kişi daha sonra doğru düzgün arayıp halimi hatrimi sormadı dedi. Bizim parada falan gözümüz olmadı. Düşünün adamın kemiği bir kaç cm yukardan kirilsa şu anda babam belki de sakattı. Bu hissin verdiği korku ve nefretle bile adama dava açmadık.

@27serhat hocam anladığım kadarıyla bu konulara hakimsiniz. Şu anda süreçte olan bir davamız mevcut değil. İşin garip noktası şirket babamdan hesap numarası istemiş. İşte ben bu konuyu anlamadım. Yani sanırım tazminat çıkmış. Ancak bunun bizim açımızdan bir zarar getirecek durumu olur mu? Ya da karşı tarafın bir zararı olur mu? Benim babam işçi adam. Karşı tarafın da durumu orta hallidir belki bilmiyorum. Babama çarptığı araç şahinmiş.

Bu arada ZMSS dediğiniz şeye baktım. Bildiğim kadarıyla bu sigorta tipini alakadar eden durum yok hocam. Karşı tarafın trafik sigortası mevcut. Kaza tarihinde de mevcuttu. Elimizde dava sürecinden dolayı bütün evraklar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 11 Şubat 2016; 7:05:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trafik sigortasında alınmayan okadar çok para varki. Ben olsam bu işin uzmanı avukata gider sigorta şirketini dava ederdim. İstediğin kadar ben vazgeçtim de istediğin zaman tekrar dava açma hakkın var.
    ne kadar ücret çıkacağını burada forumda kimse size belirleyemez aynı şekilde sigortacıda bunu mahkeme belirler dava açarsınız maddi ve manevi iş kaybı özürlülük durumu gibi durumları beyan edersiniz mahkeme size belirli bir ücret çıkaracaktır sizde mahkeme sonucu ile sigorta şirketine başvurursunuz onlarda size ödeme yapar sizi arayanlar genelde dolandırıcı kısmında kafalarına göre sizden belirli bir kısmını talep edip size para ödeyecekler falandı filandı bu işleri meslek haline edinmiş kişiler var onlar sürekli bu işleri takip ediyor kimisi avukat kısmında kimisi sigortacı kısmında ama en sonu hepsinin ortak noktası kısa yoldan parayı vurmak yani hiçbirşeyi size en detayına kadar açıklamazlar yaptıkları bir nevi dolandırıcılık. eğer birinden bir hak talep edecekseniz bunun her zaman başvuru yeri mahkemedir.

ama babanız o zaman benim için konu kapandı demiş o zamanda tazminat hakkı vardı ama talep etmemiş haksız olduğuna inandığındandır anladığım kadarıyla. size anlatmaya çalıştığım kısmı burası. eğer babanız haksız olduğuna inandığı için zamanındada hakkı varken bunları almamışsa o adamın eli öpülür. sizide babanız gibi olmaya davet ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

ne kadar ücret çıkacağını burada forumda kimse size belirleyemez aynı şekilde sigortacıda bunu mahkeme belirler dava açarsınız maddi ve manevi iş kaybı özürlülük durumu gibi durumları beyan edersiniz mahkeme size belirli bir ücret çıkaracaktır sizde mahkeme sonucu ile sigorta şirketine başvurursunuz onlarda size ödeme yapar sizi arayanlar genelde dolandırıcı kısmında kafalarına göre sizden belirli bir kısmını talep edip size para ödeyecekler falandı filandı bu işleri meslek haline edinmiş kişiler var onlar sürekli bu işleri takip ediyor kimisi avukat kısmında kimisi sigortacı kısmında ama en sonu hepsinin ortak noktası kısa yoldan parayı vurmak yani hiçbirşeyi size en detayına kadar açıklamazlar yaptıkları bir nevi dolandırıcılık. eğer birinden bir hak talep edecekseniz bunun her zaman başvuru yeri mahkemedir.

ama babanız o zaman benim için konu kapandı demiş o zamanda tazminat hakkı vardı ama talep etmemiş haksız olduğuna inandığındandır anladığım kadarıyla. size anlatmaya çalıştığım kısmı burası. eğer babanız haksız olduğuna inandığı için zamanındada hakkı varken bunları almamışsa o adamın eli öpülür. sizide babanız gibi olmaya davet ederim.

Forumda tabi ki kimse belirleyemez. Ancak bunların standart maksimum minimum bedelleri vardır diye tahmin ediyorum.

Haksız derken neyi kastettiğinizi anlayamadım yalnız. Kazada babamın mı suçlu olduğunu düşünüyorsunuz? Yoksa gelebilecek olan gelir mi haksız? Kişiden herhangi bir talebimiz olmadı ki olmayacak da zaten. Bizim asıl merak ettiğimiz konu farklı. Biz o parayı aldık diyelim. Sonrasında sigorta şirketi gidip o adamın tepesine çökerse içimiz rahat etmez. Çünkü şirket defalarca aramış babamı. Yüz yüze görüşme yapmışlar. Babam da karşı tarafın bir zararı olmayacağına inandığı için adamın da onayını alarak kabul etmiş.

Siz beni paragöz olarak gördünüz sanırım ama sizin gibi önyargılı insanların bulunduğu forumda bu soruyu sormam hata tabi. Ben zamanında şikayetçi olmasını istedim. Tabi ki isteyeceğim. Ama neden istedim? Para için mi sizce? Babam 6 ay evden çıkamadı. Sakat kalma tehlikesi yaşadı. Annem bu süreç içinde kalp hastası oldu stresten. Para için de şikayetçi ol demedik babama. Çektiğin eziyeti düşün öyle karar ver dedik. O da bosverelim dedi. Biz de konuyu kapattık.

• babanıza ve size geçmiş olsun. verilen aykırı cevapları kafanıza takmayın. yasal hakkınız neyse almanız gerekiyor. dava durumunu bu işle ilgilenen bir avukata danışmanız daha doğru olur. ya da verilen ödeme yeterli dersiniz. zaten para ile ilgili derdiniz yok. ödemeyi yapsınlar.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Oncelikle tesekkur ederim. Para ile ilgili inanın hiç bir derdimiz yok. Biz zaten olayı unuttuyduk bile. Sigorta şirketinin ısrarı üzerine tamam yapalım madem dedi babam. Ancak karşı taraftan gidip istemesinler sonra. O da bizim gibi orta direk sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 11 Şubat 2016; 11:46:18 >
  • Trafik sigortasında kazalar için ferdi zararlar,tedaviler vs için tazminat varsa ve sigorta primi buna göre hesaplanıyorsa , zarara uğrayan elbet alacaktır tazminatını. Hem sen primini keseceksin hem ödeme yapmayacaksın. O zaman şeri kanuna göre hüküm verilir ya kan parası alırsın ya da kısas istersin. Yasal hak zaten açın ZTS bakın. Kaza başı tazminatlar, ölümde, yaralanmada ne rakamlar var orada. Maddi,manevi bedensel zararlar için ödeme lazım.
  • kendiniz söylüyorsunuz babanız boşverin demiş konuyu kapatmış tekrar açmak paragözlükten öte değildir. diğer kısmı evet sigorta şirketi sadece karşı taraftan değil tüm araç sahiplerinden tahsil ediyor o paraları. ben burada hakkımı helal edecekmiyim peki ? kazayı yapan ben değilim birilerin isteği doğrultusunda eskiye dönük bir mahkeme kararı çıktı herkes para peşinde koştu sonra ne oldu sigortalar yüzde 100 minimum zamlandı. ben hayatımda daha kaza yapmadım inşallahta yapmam kimsede yapmasın ama kalkıp yüzde 130 zamlı prim ödediğimde hakkımı helal etmem. zorunlu diye yaptırıyoruz yoksa bu primlere kimse yaptırmaz.

haksız kazanç olduğuna inandığındandır.

sigorta şirketi babanızı aramaz bu işlerle ilgilenen kendilerine sizin alacağınız para üzerinden iki prosüdürlük işi kazanç kapısı olarak gören insanlardır.

son olarak son sözünüzü hatırlatırım. Para için de şikayetçi ol demedik babama. Çektiğin eziyeti düşün öyle karar ver dedik. O da bosverelim dedi. Biz de konuyu kapattık.

• 8/8 suclu olan yaya vefat edince 6 haneli kan parasi istediler :-). Devlet de taniyor bu olayi :-)

Su şekilde kısaca izah edeyim açılacak davanın size çarpan şoförle bir alakası yoktur yalnızca o araçın sigortasını yapan şirkete karşı bir dava söz konusu. Zmms de tam olarak (zorunlu mali mesuliyet sigortası) bu işe yarar. SiZe parayı almayın demekteki kastım ise; sigorta şirketi size parayı ödediği anda sizlerden alacak başka bir Hakkınız kalmadığına dair İbraname alacaktır.( ki biz bunu daha önce yaşadık) bu ibraname de sizin dava açmanıza engel teşkil edecektir.

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Belki diğer hususlar doğru olabilir ancak bu Hakkı'n 2 yıllık zamanaşımı süresi var

• 27serhat kullanıcısına yanıt
    Mübalağa ettim üstad trafikle ilgili tazminat ve değer kaybı gibi davaların Zaman aşımı 2 yıldır dediğiniz gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 27serhat

Su şekilde kısaca izah edeyim açılacak davanın size çarpan şoförle bir alakası yoktur yalnızca o araçın sigortasını yapan şirkete karşı bir dava söz konusu. Zmms de tam olarak (zorunlu mali mesuliyet sigortası) bu işe yarar. SiZe parayı almayın demekteki kastım ise; sigorta şirketi size parayı ödediği anda sizlerden alacak başka bir Hakkınız kalmadığına dair İbraname alacaktır.( ki biz bunu daha önce yaşadık) bu ibraname de sizin dava açmanıza engel teşkil edecektir.

Biz zaten kamu davasından da vazgeçtik hocam. Ilk celsede bir şikayetimiz yok dedik kapattık.

Bu arada mevsimsiz_kar_45 nickli arkadaşımız/abimiz ne desem önyargılı olduğu için bir anlaşma olmayacak aramizda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu da konuşmak biraz anlamsız. Bir hak var ise "zamanı geçmiş dahi olsa yada zamanın da önemsenmemiş bile olsa" o hak ileri bir
    zaman da istenmek için kullanılabilir -ki sigorta şirketi "zorunlu trafik sigortasında bulunan" yaralamalı hak ödemesine istinaden bir ödeme
    yapmak istiyor. Burada sigorta şirketi kendini garantiye alma amacında. Belli bir miktar ödeme ile ileri de çıkacak daha büyük bir ödemeden
    yırtma peşinde.

Kişi eğer bunu uygun görüyorsa -ki görmeli- parayı helaliyle alıp kullanabilir. Yaralanmalı ve sıkıntılı süreciolan bir durumu olmuş, maddi
    olmasa da dahi manevi olarak sıkıntı çekmiş. Bence sırf bu yüzden bile hakkıdır...

Prim ödeme ve primlerin artması işine gelirsek; Sigorta şirketleri işin kolayını bulmuş, bu ödemeleri yeni poliçe alacak/yenileyecek kişilere
    yüklüyor.Bu durumları da fırsat bilmişler -nasıl olsa dur diyen de yok- sürekli primler artıyor. Oysa yapılması gereken, kazaya sebebiyet
    verenden(%100 kusur sahibi ise) talep etmeli -ki o da bir daha dikkat etsin, umursamadan kullanmamayı öğrensin.

Şimdi, geçen yıl bu zamanlar "umursamaz bir hanımefendi(!)" kırmızı ışıkta dururken -aşırı hız ve dikkatsizlik- geldi beni sıyırdı, yanımdaki
    arabaya hasara verdi. Birde arabadan çıkmış "ben hep kaza yapıyorum zaten" demez mi??? Şimdi benim ve diğer aracın değer kaybını ve
    uğradığımız parasal/vakit kaybını kim karşılayacak?? Ben değer kaybı için prosedür başlattım(mart sonun da karar çıkacak) kaç para olursa
    olsun bir miktar ödeme alacağım.

Eğer bunu sigorta şirketi kazayı yapan %100 kusur sahibi kişiye rücu etmeyip, alması kolay diğer mevcut ve potansiyel sigortalılardan
    çıkartıyor ise;Bunda benim/onun/onların ne suçu var?? Tabi! kazayı yapana yaptırımı daha zor olunca en kolay yol olanı seçmesi daha kolay.

Kazaya sebebiyet veren(özellikle alışkanlık edinmiş) kişiden/kişilerden değer kaybını tahsil et(mahkeme vs.) sigorta primlerine "zarar ettim"
    diyerek yansıtma..Ben sistemin yanlış olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. Sigorta şirketleri de aynen devletin yaptığı gibi "en kolay yoldan
    gelir topluyor" Böyle rol modelbir devlet olunca "zorunlu olarak sunulan" ama ucu açık bırakılan bir işlemden de sigorta şirketlerinin kolay
    rant sağlamak istemesi de, kaçınılmaz son...

*Yıllarca sigorta kasko vs. ödedim, hiç kazam ve kimseye zararım yok. Birisi geldi -umursamazca- bana hasar verdi zarara ve vakit kaybına
    uğrattı. Ne yapmam lazım! Sağlık olsun kardeşim mi demem? Haa! O da denir, gerçekten istenmeden yapılan bir durum vardır ve yapan çok
    pişman olduğunuhissettirir, eyvallah dersin. 100-300TL verirsin yaptırırsın. Biz ne yaptık? Kaskoya 2.100TL hasar yazdırdık, taramer de gözüktü,
    arabayı satarken -1.000TL olarak karşımıza çıktı. Benim giden zamanım, stres ve -1.000TL param ne olacak??

Ne suçum var şimdi benim???

Hak var ise alırım...
    Sigorta şirketi de gitsin ondan(kusur sahibinden) alsın.

Doğru olan da budur..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.