Arkadaşlar Koçtaş - Tekzen gibi marketlerden 11-12 TL'lik laminant parke alıp kullanan varmı, bir arkadaş ucuz olduğu için almak istiyor fakat mobilyacı bir tanıdığım bunların plastik-ahşap karışımı garip bir malzemeden yapıldığını, kilit sisteminin sağlam olmadığını, özellikle yaz güneşinde kabarma yaptığını belirtti.
Kullanan varsa deneyimini paylaşabilirmi, Teşekkürler
Doğru söylemiş suya sıcağa dayanmaz, çizildiğinde tamir olmaz, boyanmaz tamir edilmez, iyi uygulanmassa ses yapar, tutkal kullanılmadığı için altı böcek yuvasıdır. Ahşap deseninin kağıt ile yapıyorlar yani plastik karışımında ne olduğu belli değil sağlıklı olmayabilir. Ayrıca Türkiyede satılan laminat parkeler kesinlikle 1. sınıf değildir 30. sınıf ve üzerdir. Ama 1. sınıf diye satarak halkı yanıltıyorlar. Tavsiyem lamine parke veya klasik parkedir yapıştırma işlemini tutkal ile olmasıdır zift kullandırmayın.
Altı böcek yuvası oluyor mu gerçekten ? Ben normalde o malzemenin altına yalıtım için strafor cinsi bir yalıtım maddesi koyuyorlar diye biliyorum.Ayrıca sudan falan olsa neyse ama sıcaktan niye şişer ?
quote:
Orijinalden alıntı: winchester
Doğru söylemiş suya sıcağa dayanmaz, çizildiğinde tamir olmaz, boyanmaz tamir edilmez, iyi uygulanmassa ses yapar, tutkal kullanılmadığı için altı böcek yuvasıdır. Ahşap deseninin kağıt ile yapıyorlar yani plastik karışımında ne olduğu belli değil sağlıklı olmayabilir. Ayrıca Türkiyede satılan laminat parkeler kesinlikle 1. sınıf değildir 30. sınıf ve üzerdir. Ama 1. sınıf diye satarak halkı yanıltıyorlar. Tavsiyem lamine parke veya klasik parkedir yapıştırma işlemini tutkal ile olmasıdır zift kullandırmayın.
peki 30. sınıf veya 31. 32. sınıfın neden yazıldığını biliyormusun ? :)
Yaklaşık 6 sene önce kendi evime krono swiss marka parke döşettim.
@winchester dediğin gibi en sağlıklısı normal parke, bölgesel değişim yapılabiliyor, çizik durumunda zımpara+verniklemeyle eski görünümüne kavuşuyor ama fiyatı diğerinin 2-2,5 katı ve içinde eşya olan eve uygulanamıyor
O zamanda çok araştırmıştım, 15-16 TL'ye satanda vardı 20-21'e satanda. Bu markanın satıcısıyla konuştuğumda, sizin fiyatlarınız neden yüksek farkınız ne dedim, parkenin üst kaplamasından ve yoğunluğundan bahsetti, eline 1 kg'lık çekici aldı kolunu havaya kaldırıp parça parkeye vurdu, inanırmısınız ışığa tutunca bile eziklik zar zor görüldü, ayrıca ucu hafif küt bir çiviyle çizilmedi bile. Bende o zaman 19 TL'ye onlara yaptırdım. Evin içinde eşya olduğundan dolayı kilitli olanını tercih ettim, şu ana kadar böcek gibi bir sıkıntı yaşamadık.
@historiyst_45 parke altına 3 mm (tam emin değilim) beyaz renk şilte döşediler, daha kalını vardı, farkını vereyim onu yapın dedim, zemin katlara uyguluyorlarmış ayrıca kapıların altını kestirmek zorunda kalabilirsiniz dediler zaten parke kalınlığı 8 mm'di. Riske girmedim hatta bu haliyle bile 1-2 kapı sürttü.
Türkiyedeki kaliteyi bilemem ama laminant parkedeki sınıf olayına gelince ofis için ayrı ev için ayrı üretim yapıyorlar şöyleki (orda onuda gösterdiler) kundura tarzı bir ayakkabıyla ev için imal edilenin üzerinde yürüyünce takır takır ses geliyor ama ofis için üretilenin üzerinde yürüyünce diğerinde olan ses gelmiyor gürültü daha az oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan
quote:
Orijinalden alıntı: winchester
peki 30. sınıf veya 31. 32. sınıfın neden yazıldığını biliyormusun ? :)
Biliyorum ticari kullanım anlamında yazılıyorlar. Bu yüzden ucuz ama sorsan hepsi 1. sınıf