Meslek kanunları olmayan yazılımcılar AI beraber kim vurduya gidecektir. Aha buraya da yazdım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yapay zekanın yazılımı bitirecek olmasi



-
-
yaz
-
Yazılımı geliştirir. Yapay zekayı kullanan yine yazılımcı olur. Asıl olay yeterli donanıma sahip olmak. Gittikçe daha çok bellek istiyor. Yakında 1 TB ekran kartı ister. 1TB ekran kartı alacak şirket aynı paraya 10 yazılımcıyı 1 yıl çalıştırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Ekim 2024; 23:25:8 > -
Çapsız yazılımcı eleme cihazı.
AI ile yazılım, antin kuntin işleri çırağa değil AI iteleme işidir. beni 3 x 4 x yaptı.
Next level autocomplete,
Sana tarifle yazılım yapamaz ama. ne istediğini bileceksin.
IT sektörü ve ne istediğini bilen müşteri...
-
nVidia'nın başkanı Jensen Huang aylardır diyor bunu zaten.
Dubai World Expo'da bir konuşması var, onu izleyin.
İnsanların programlama diliyle uğraşması hataydı, o bizim işimizdi, insanlar sadece konuşur gibi program yazabilmelidir, ve bu artık gerçekleşecek falan dedi.
Domain expertise önemlidir dedi, ben burada çok bahsettim bu konuda, bir işi iyi bilin sonra o işi daha iyi yapmak için programlama öğrenin, sadece C#, Java, .Net falan çalışmayın diye .. aynısını dedi.
Bulursam video parçasını göndereyim buraya.
Aşağıdaki adam yapay zekanın babası kabul edilen Nobel ödüllü Geoffrey Hinton. Ve diyor ki: "gidin tesisatçı olun."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 10 Ekim 2024; 23:18:17 >
-
Raytracingi (ışın izleme algoritmasını) düşünerek yapabilen yapay zeka, programlayarak daha kolay yapar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evladım, yazılımcılar ai yüzünden işsiz kaldığı gün diğer tüm mesleklerin güme gittiği gündür. ai'nin yazılımcının işini elinden alabilecek kadar gelişmesi için önce diğer meslekleri insanların elinden alabilecek kadar gelişmesi lazım. benim öngörüm önce çağrı merkezi çalışanları, şoförler (daha şoförler bile işini kaybetmedi), pilotlar, aile hekimleri vs.. vs.. bu meslekler işini kaybedecek. bize kadar daha çok yol var -eğer ki böyle birşey olacaksa-. ben onu görmem.
hali hazırda chatgpt bir kavramsal dökümanı bile anlamaktan aciz. çok basit şeyleri anlayabiliyor ve bunlarda bile hatalı kodlar yazıyor. yazdığı kodu test etmekten vs.. aciz. bir çok dökümanı biz de anlayamıyoruz, bu yüzden handover toplantısı dedikleri toplantılardan yapıyoruz. chatgpt toplantılara girmekten de aciz, girse de bi cacık anlayamaz daha. yazdığın kod yanlış diyorum, neresi yanlış onu anlatıyorum. onu bile anlamıyor. bir noktadan sonra kendini tekrarlıyor. yani yiyeceği çok ekmek var.
-
Şu an hazır değil. Hiç kimse zaten hazır demiyor. Ama 4-5 yıl sonra 2030'lar civarı işler çok karışacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisevladım, yazılımcılar ai yüzünden işsiz kaldığı gün diğer tüm mesleklerin güme gittiği gündür. ai'nin yazılımcının işini elinden alabilecek kadar gelişmesi için önce diğer meslekleri insanların elinden alabilecek kadar gelişmesi lazım. benim öngörüm önce çağrı merkezi çalışanları, şoförler (daha şoförler bile işini kaybetmedi), pilotlar, aile hekimleri vs.. vs.. bu meslekler işini kaybedecek. bize kadar daha çok yol var -eğer ki böyle birşey olacaksa-. ben onu görmem.
hali hazırda chatgpt bir kavramsal dökümanı bile anlamaktan aciz. çok basit şeyleri anlayabiliyor ve bunlarda bile hatalı kodlar yazıyor. yazdığı kodu test etmekten vs.. aciz. bir çok dökümanı biz de anlayamıyoruz, bu yüzden handover toplantısı dedikleri toplantılardan yapıyoruz. chatgpt toplantılara girmekten de aciz, girse de bi cacık anlayamaz daha. yazdığın kod yanlış diyorum, neresi yanlış onu anlatıyorum. onu bile anlamıyor. bir noktadan sonra kendini tekrarlıyor. yani yiyeceği çok ekmek var.
Evladım yazıyı okusana.
Meslek kanunları olmayan demişim. Kamu görevlisinini suç işlemeden nasıl işinden atabilirsin?
Yazılımcılar meslek kanunu olmayan en fazla kazanan meslek grubu. Haliyle sadece yazılımcıları kim vurduya götürüyor. Diğer meslekler ya kamu görevlisi yada meslek odaları var. Onlar gerekli kanunları çıkartarak mesleklerini korurlar. Mesela engelli kişileri de kimse işe almıyor devlet kanun çıkartıp zorla işe aldırıyor. Onun gibi düşün.
Yazılımda durum farklı;
-Meslek odası yok.
-Meslek tanımı belli değil.
- Fazla kazandıkları için yasalar kamuoyunda kabul görmez işveren ciddi itiraz eder.
-Yazılım asosyal bir iş olduğundan yasaya uyulup uyulmadığını denetleyemezsin. Mesela bir projede 10 kişi çalışıyor diyelim çalışan sayısı 1 kişiye indi diğerleri ai'ye karşı işini kaybetti. Adam 1 kişiyle projeyi yazdım ai kullanmadım der konuyu kapatır. Kim şikayet edecek kim ispatlayacak? Doktorlukta bunu yaparsın ama yazılımda bu iş çok zor.
Aslında bu cevabın yazılımcıların ne kadar haksız kazanç elde ettiğini gösteriyor. Bu adam daha kamu görevlisinin işinden o sebeple atılamayacağını dahi bilmiyor ama kim bilir asgarinin kaç katını ay sonunda eline veriyorlar. Yazılım gibi kıyak bir sektör yok. Aİ olmasaydı ve çocucuğum olsaydı onu döve döve yazılımcı yapardım. Yazılım çalışmadığı her gün ıslak hortumla dayak yerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vivo X200 pro, Honor magic 7 Pro, Realme Gt 7 Pro Bu cihazların teknik özellikleri anlat dedim. Saçma sapan özellikler anlatıyor. İşlemci kısmında hepsi için Snapdragon Gen 2 Elite dedi mesela. Teknik özellikleri bilmezsen yersin.
Yazılıma yeni başladım kotlin öğrenmeye çalışıyorum. Birşeyler yaptırmak istiyorum kod yazıyor evet ama çok hata oluyor. Hataları fark ediyorum bu kısım yanlış olmuş düzelt diyorum ama boş farklı farklı hatalar yazarak düzelttim diyor. Üretmekten çok sallıyor gibi. Minik basit oyunlar yapmakta bile zorlanan yapay zeka şu aşamada dediğin şeyi yapacak potansiyelde değil.
Belki bir gün dediğin olacaktır ama yapay zekanın yapaylıktan çıkıp "ZEKA" olması gerekiyor önce.
Yapay olan aslını geçemez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X