Şimdi Ara

YAPA'dayım ancak 1 mbps upload

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Asus DSL-N16 modem kullanmaktayım. Aktif altyapıda gözükmekteyim. Ancak 9 mbps download. 1 mbps upload almaktayım. Hızımı yükseltmek için ne yapmalıyım. Bulunduğum binamdaki kabloları nasıl yeniletebilirim. Yapa'da olduğum halde neden 1 mbps upload almaktayım? Yaklaşık 6 aydır turknet kullanıcısıyım.
    21403397 numaralı destek kaydı oluşturdum ancak 1 haftadır en ufak bir bilgi alamadım.
    Modemdeki değerlerim:

• Interleaved mod,interleave depth 128. aşırı yüksek CRC.

YAPA diye sizi çok uzakta bir dolaba bağlamışlar. Modemde de en fazla 12 mbps verilir görünüyor,snr margin 4'e dayanmış 10 mbpsde. Daha yüksek olmaz.

VAE 'ye geri çekilip yakındaki bir TT dolabına bağlanmanız gerekiyor ulaşıp talep edebilirsiniz.

Lakin destek hattınıza cevap alamamanızdan da belli muhatabınız TurkNet.Ulaşıp bu talebi yapmanız mesele.Talebi onların anlayıp işleme geçirmesi mesele.

DSL üzerinden hizmet veren Netspeed,Oris,Millenicom var. Onları denemenizi öneriyorum.
  • Türknet'ten önce de Türk Telekom abonesiydim. 7.5 mbps download ve 1 mbps upload almaktaydım. Tarifem 16 mbps'a kadardı. Yani TT dolabında da düşük hız alıyordum. Bayrampaşa/İstanbulda oturuyor olup bu hızları görmek saçma değil mi? Yani istanbulda oturuyorum insan 15-16 mbps gibi rakamları görmeyi bekliyor.
  • santrale çok uzaktasın en fazla bu değerleri alırsın
  • Bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok mu? Yani dediğim gibi neredeyse istanbul'un göbeğindeyim. Bana daha yakın bir santral yok mu? Bina tesisatım eski olabilir mi?
  • Istanbulun gobeginde otursugun icin altyapin kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: el.ixira

Türknet'ten önce de Türk Telekom abonesiydim. 7.5 mbps download ve 1 mbps upload almaktaydım. Tarifem 16 mbps'a kadardı. Yani TT dolabında da düşük hız alıyordum. Bayrampaşa/İstanbulda oturuyor olup bu hızları görmek saçma değil mi? Yani istanbulda oturuyorum insan 15-16 mbps gibi rakamları görmeyi bekliyor.
    ttnet tede aynı şekildeyse yapacak pek birşey yok.
    ankastreye kısa bir kabloyla modemini bağlayıp deneyebilirsin.fark olursa bina içi tesisatını yenilersin.
    komşularının hızları nasıl ? onlara bakabilirsin.

https://www.extranet.com.tr/altyapi/
    buradan sorgulatınca kaç çıkıyor hız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TÜrkNet online işlemlerde Teknik Bilgiler kısmı var şayet onu atarsan net bilgi olur. Santalden çıkış hızı gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih203

TÜrkNet online işlemlerde Teknik Bilgiler kısmı var şayet onu atarsan net bilgi olur. Santalden çıkış hızı gösteriyor.
    modemin aldığı hızı gösteriyor oradada
  • el.ixira E kullanıcısına yanıt
    Yanlış da biliyor olabilirim ama,interleaved ile aradaki birkaç santral atlayarak uzağa gidiyorsunuz,yani daha yakında bir dolap vardır bence. Başka operatörlerden de sorgulatın. Turknet bana 16mbps adsl veririz dedi aldım. Sonra üst komşunun 100 mbps lik TurkNet faturasını gördüm. Netspeed 75 mbps veririz deri,Oris telekomdan 100 aldım kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    10 mbps çıkıyor verdiğiniz adreste. Komşularımın hızları da yaklaşık olarak benim kadar diyebilirim.
    Teknik destek kısmı benim bildiğim modeme gelen hızı gösteriyor ama yine de buyrun:
    Süperonlinedan sorgulattığımda da 8 mbps alırsın denmişti. Türktelekom kullandım 8 aldım.
  • quote:

10 mbps çıkıyor verdiğiniz adreste. Komşularımın hızları da yaklaşık olarak benim kadar diyebilirim.
    Teknik destek kısmı benim bildiğim modeme gelen hızı gösteriyor ama yine de buyrun:

Süperonlinedan sorgulattığımda da 8 mbps alırsın denmişti. Türktelekom kullandım 8 aldım.
    Eski tip saha dolabına bağlısınız fiber altyapı çekmemişler sokağınıza, sizin bölgenizle gaziosmanpaşa türk telekom müdürlüğü ilgileniyor ben de gaziosmanpaşada oturuyorum rezil herifler 10 yıldır altyapıyı iyileştirmek için 1 çivi bile çakmadılar hala 8 megabit kullanıyoruz. Geçen şişlide gezerken gördüm her sokağa 3 fiber saha dolabı koymuşlar bizim bayrampaşa-gop-sultangazi bölgesi kimsenin umrunda değil.

• quote:

10mbps gösteriyorsa bakır kablo üzerinden alabileceğin en iyi hız o.(bina içi kablolarında iyi sanırım 10mbpsyi geçik hız alıyorsun.ama yinede kontrol et.)
    başka altyapıda yok değil mi ? (turksat, superonline,vodafone gibi)

imkanın varsa zyxel,airties modem ile dene. asuslar biraz az hız alabiliyor.
    asuslarda snr yi istediğin değere çekebiliyorsun. snr yi 9-10-11db gibi bir değere ayarlarsan hattın biraz daha sağlık olur.crc çok artmaz. ama hızın biraz daha düşebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.