Şimdi Ara

Yanlis Hava Basinciyla 700 km yol gitmek s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ankaradan antalyaya yola ciktik. Dayim lastik havalarina bakalim dedi. Benzinlige girdik, arabann sofor kapisnda full dolu iken 2,4 bar olcak yazmis. Dayimda.takti makinaya 33 olan havayi iindirdi 24 e. Bende 30 yillik sofor oldugu icin ona guvendim. 160 - 180 km suratlerle full bagaj + 5 kisi 24-22 hava basincyla geldik. Bunu smdi gece farkettim ve kimseye soyleyemedim evde, herkes uyudu cunku bnde siznle paylasiyim dedim. Cnku bildign llastge eziyet etmisiz ve allah korumus lastgn patlamasindan
    Normalde arabann ustnde bar cinsnden yazyormus, makinada psi. 1 bar = 14,5 psi. Yani lastkler aslinda 34 fela. Olmasi gerekyordu. Zaten cok inik duryordu. Sabah ilk isim bunu duzeltmek olucak.

• Nasıl 2.4 Bar'ı 24 PSi olarak çevirmiş ki? 24 çok düşük. Virajlarda falan tutunamaz araba yola. Yakıtta yükselir.
  • Aracınız ne acaba merak ettim iyi gelmişsiniz baya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyromania.

Aracınız ne acaba merak ettim iyi gelmişsiniz baya

Sormayin dayim cok iyi sofuedur ona lafim yok ama orda buyuk bir hata yapti. Virajlarda kimi zaman 120 gectgmz oldu toros daglarinda. Arac kia cerato 2006 model ex

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastikler iyi dayanmış.
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    Dayınızada arabanızada helal olsun.İyiki sonradan farketmişsiniz dağda farketseniz gerilim olurdu sizin için Kazasız belasız iyi yolculuklar

Lastiklerde iyi dayanmış bu arada gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyromania. -- 20 Temmuz 2013; 2:39:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyromania.

Dayınızada arabanızada helal olsun.İyiki sonradan farketmişsiniz dağda farketseniz gerilim olurdu sizin için Kazasız belasız iyi yolculuklar

Lastiklerde iyi dayanmış bu arada gerçekten

Cok tesekkurler birde denize yetiscez diye ikimizde iyi kovaladik arabayi o lastiklerle. 1 saat molayla beraber 6 saatte geldk yanls hesaplamyorsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    günde 50km gitmek icin scooter
    10 yıl önce açıldı
    fiesta 1.25 rampa cikar mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lastiklerde belki bi sikinti olmus olabilir mi? Gecmis olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

Beyler ankaradan antalyaya yola ciktik. Dayim lastik havalarina bakalim dedi. Benzinlige girdik, arabann sofor kapisnda full dolu iken 2,4 bar olcak yazmis. Dayimda.takti makinaya 33 olan havayi iindirdi 24 e. Bende 30 yillik sofor oldugu icin ona guvendim. 160 - 180 km suratlerle full bagaj + 5 kisi 24-22 hava basincyla geldik. Bunu smdi gece farkettim ve kimseye soyleyemedim evde, herkes uyudu cunku bnde siznle paylasiyim dedim. Cnku bildign llastge eziyet etmisiz ve allah korumus lastgn patlamasindan
    Normalde arabann ustnde bar cinsnden yazyormus, makinada psi. 1 bar = 14,5 psi. Yani lastkler aslinda 34 fela. Olmasi gerekyordu. Zaten cok inik duryordu. Sabah ilk isim bunu duzeltmek olucak.

İlk işiniz lastiklere detaylı bir baktırmak olsun. Yani janttan söküp sağına soluna iyice baktırın lastikçiye. En azından görünürde bir deforme var mı bu şekilde anlarsınız. Eğer lastiğin iç yapısındaki tel örgüde bir sorun varsa bunu anlamanız zor..

Okadar yüke ve en önemlisi ısıya gerçekten iyi dayanmış lastik zira benim araçta virajlara hızlı girdiğimde lastik basıncı azken lastik neredeyse janttan çıkacak gibi oluyor. Allah korumuş hepinizi..

• Havanın sıcak olması kurtarmış sizi...Lastikler kışa göre daha fazla ısınır ve içerisindeki havada buna bağlı olarak daha fazla genleşir...Birde dediğiniz süratlere ulaştıysanız lastikler haddinden fazlada ısınmış olabilir..Siz 24 bastınız o sıcaklık etkisi ile 30 civarına ulaşmıştır...

Bu akşam 5.vites programında vardı lastik ve basınç konusu...Nitrojen ve oksijen arasında fark olmadığını hatta ısı altında nitrojenin daha fazla genleştiğini ispatladılar...Tabi burda bahsi geçen piyasadaki nitrojen adı altında basılan gaz...Sonuçları tam hatırlamıyorum ama testi 80 derecelik bir odada lastikleri ısıtarak yaptılar...
  • Bizim aractada 2.4 bar yaziyor. Lastiklerin havasi azken bi hava basayim dedim. 27ymis 35 yaptim ve bastim. Arac eskisinden daha iyi hizlanmaya basladi ve daha kivrak oldu. Hatta 190km hiza kadar ciktim herhangi bir problem olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Bizim aractada 2.4 bar yaziyor. Lastiklerin havasi azken bi hava basayim dedim. 27ymis 35 yaptim ve bastim. Arac eskisinden daha iyi hizlanmaya basladi ve daha kivrak oldu. Hatta 190km hiza kadar ciktim herhangi bir problem olmadi.

İdeal olan 32-33 dür. Evet o civarda şişirirseniz hızlanma ve kaçışı artmış olabilir ancak riskli bir basınç. Virajlarda tutuşu azalır aracın.

Şöyle bir empati yapın, çok şişmiş bir lastik, bir de yere yanakları oturmuş bir lastik? Hangisi daha çabuk tutunur yola? Fazla basınçlı olan lastik çok şişik olduğu için yola tutunması azalır, ıslak zeminde kaymaya meyillidir.. Lastiğin yere temas alanı da azaldığından dolayı yol tutuş azalır, sertleşme olur konfor da düşer.

Taban kısmının ortası daha fazla aşınır, kenarları az aşınarak dengesiz bir aşınma meydana gelir. Fabrika verileri ne ise o hava basılmalı. Ne fazla ne az.

• Çok da fazla bir şey olmaz. Biraz fazla yakmıştır o kadar. Lastik an itibariyle hava kaçırmıyorsa ve balon vermediyse bir şey olmaz.
  • Lastik ne marka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Lastik ne marka?

Lastik kumho'nun performsn kodlu lastigi. 270 km kadar izin veriyor, tabi araban o kadar gdyorsa .d 5 senelk lastikti ama fazla km yapmamisti. Sag onda hatta kaldirima surtmeden dolayi yanakta yirtik var. O kisim sanki hafif sis gibi duryor. Yarin ankaraya geri yola cikacagiz umarim kaza bela olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Lastik ne marka?
    Telefonun azizligine ugradim kusura baknayin bidaha bosa mesaj atmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 20 Temmuz 2013; 14:37:33 >
  • Araca ve lastiklerine detaylıca baktırmadan yola çıkmayın. Yine aynı basınçla yola çıkarsanız allah korusun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Araca ve lastiklerine detaylıca baktırmadan yola çıkmayın. Yine aynı basınçla yola çıkarsanız allah korusun..

Boyle vir hatayi birdaha hayatta yapmam. Ama bunada sukur daha acida tecrube edebilirdim bu ayrintiyi ama tesaduf eseri internette arastirirken fark ettim yola cikmadan bir gun once

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.