Şimdi Ara

yanıp sönen (flash) led nasıl yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben çok ama çok acemiyim :D baştan söyliyeyim, hobi olarak bu tarz devreler ile ilgilenmeye başladım. şimdi benim yapmak istediğim belirli ara ile yanıp sönen (araba sinyali gibi) 2 ve 4 led ile çalışabilen ve yanıp sönen flaşör led yapmak istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
    pardon eklemeyi unutmuşum bu devre 3 v luk saat pili ile çalışabilir mi gereken voltajı nasıl ayarlıyabilirim ? (mümkünse pil ile çalıştırmak istiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 17 Ağustos 2009; 22:46:38 >

• hazır flaşör Led ler vardır onlardan alsanız çok daha rahat edersiniz.
    Bu ledler kendiliğinden yanıp söner. Sadece elektrik vermeniz yeterli olur.
    gereken voltajı eğer 3V yüksek gelicekse yani 1.8V ise mesela ledler araya uygun bir direnç koyarak ayarlamanız gerekiyor. Yoksa ledleriniz sadece bir kere ve parlak bir şekilde yanarlar :)

Yok ille de ben yapacam derseniz en popüler devredir FlipFlop devresi diye arattırın çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 18 Ağustos 2009; 2:20:39 >
  • benim kullanmak istediğim ledler 3 mm olucak o boyutta hazır yanıp sönen varmı bilmiyorum, birde o kendinden yanıp sönenler ikisi de aynı anda yanıp sönermi senkronize biçimde (araba dörtlüsü gibi).
    internette birkaç arama sonucu flip flop denen şeyleri buldum ama onlarda biri yanarken diğeri sönük sırayla yanıp sönüyorlar.
    resimde birtane flaşör devresi buldum ama buna birden fazla led bağlanabilir mi ?

birde aşağıdaki linkte birşeyler buldum hangisi daha kolay ve iyi ?
    http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/flash2.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 18 Ağustos 2009; 9:03:01 >

• kendim bir şeyler yapmak istiyorum dersen netten bi kaç devre bul onlarla uğraş geliştirirsin kendini ama yanıp sönsün yeter diyorsan flaşör ledler var arkadaşın dediği gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SOA-

kendim bir şeyler yapmak istiyorum dersen netten bi kaç devre bul onlarla uğraş geliştirirsin kendini ama yanıp sönsün yeter diyorsan flaşör ledler var arkadaşın dediği gibi

benim merak ettiğim de o ledler acaba 3 mm çapında bulunabiliyor mu ? birde hepsi aynı anda yanıp söner mi ?
  • ledleri kolay bulursun
  • Filp flop devresi yapılabilirr. (Normal ledle). Olmazsa oyuncaklarda da oluyor. Polis aracıı lambası şeklinde var bir adet elimde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha teferruatlı bir devre isterseniz bu konuda micro denetleyici kullanbilirisiniz bunun içinde msc51 entegresi uygunudur buradanda bununla ilgili bilgi alabilirisiniz
    8051 gayet iyi
  • AL arkadaşım çok basit bir devre istediğin gibi 3 volt ile çalışır.

yanıp sönen (flash) led nasıl yapabilirim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.