Selam herkese dün yaklasık 60 km hızla trafık içinde ana yolda seyir halindeyken önüme çıkan 10 cm uzunluğunda yaklaşık 5-10 cm arasında taş üzerinden aracın sağ ön tekeri üzerinden geçti ve sonraki hali resimde görüldüğü gibidir. üzerinden geçtikten sonra hemen durdum ve tekere baktığımda jantın biraz eğildiğini gördüm ve tekerde o bölüm üzerinde tekerde ufak balonlaşma oldu , acaba çok fazla bi sorun var mı? Henüz göstermedim ama merak ettim ne olmuş olabilir.
Geçmiş olsun.. Lastikte şekil bozukluğu oluştuğundan içindeki teller hasar görmüş/kopmuştur.O lastik artık iş görmez. Yamulan jant tamir edilir.Fakat sağlıklı olur mu bilemiyorum.
Konula çok alakalı olmasada sosyal mesajımı vereyim:Yoldaki bozukluklardan sorumlu olanlara buradan saygılar..
geçmiş olsun. jantı düzelttirip yeni lastik alacaksınız. yapılacak fazla birşey yok...
Yedek lastıgıne baktım ebatları da tutmuyo , anlasılan yenı lastık alacağız, bu sekılde bıraz daha kullanmamın bı sakıncası olabılır mı acaba , Yanı lastık benı yolda bırakır mı ?
Teşekkürler yorumlarınız için.
quote:
Orijinalden alıntı: sweethome055
Yedek lastıgıne baktım ebatları da tutmuyo , anlasılan yenı lastık alacağız, bu sekılde bıraz daha kullanmamın bı sakıncası olabılır mı acaba , Yanı lastık benı yolda bırakır mı ?
Teşekkürler yorumlarınız için.
Lastik sizi yolda bırakmaz belki ama risk üzerinde gidersiniz.Birazcık yüksek hızda manevra yapmanız gerekir ve o anda lastik patlarsa bedeli çook daha yüksek olabilir,lastiğin şakası yok maalesef.
Haklısın allah göstermesin, en yakın zamanda yenısıyle degıstırecem. Ama ülkemiz yollarında çukur yolun ortasında kaldırım taşı olduktan sonra çok seylerı daha degıstırecez anlasılan :!
Geçmiş olsun lastiği değiştirmeni öneririm ve jantı düzeltirebilirsin ama eski performansı olmuyor.