2012 modelyamaha ybr 125 motoruma sıfırdan motor yaptırmayı düşünüyordum, "motor yağ eksiklitiyor" daha önceden bu şekilde motor yenileme işin yapan arkadaşlar varmı? Hangi servisler fiyat ve işçilik konusunda iyidir. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek birileri var mı acaba. Teşekkürler.
Araştırmalarım sonucu Gaziosmanpaşa-Kardeşler Yamaha servisinin ybr 125 tamiri konusunda iyi olduğunu öğrendim. Telefon açıp durumdan bahsettim, Motosiklet için ekspertiz raporu çıkartabileceklerini söylediler tutarı ise kdv içinde 50 lira. Sanırım martta bir aksilik olmazsa motorumu kardeşler servisine götürüp hangi parçaların değişip değişmeyeceği konusunda ekspertiz rapor çıkartmayı düşünüyorum. Daha sonra duruma göre düğmeye basıp tamirat işini sonuçlandırmayı düşünüyorum. Benim tahminimce bu işlemler 1.000 lirayı bulur gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: rainbowman
Araştırmalarım sonucu Gaziosmanpaşa-Kardeşler Yamaha servisinin ybr 125 tamiri konusunda iyi olduğunu öğrendim. Telefon açıp durumdan bahsettim, Motosiklet için ekspertiz raporu çıkartabileceklerini söylediler tutarı ise kdv içinde 50 lira. Sanırım martta bir aksilik olmazsa motorumu kardeşler servisine götürüp hangi parçaların değişip değişmeyeceği konusunda ekspertiz rapor çıkartmayı düşünüyorum. Daha sonra duruma göre düğmeye basıp tamirat işini sonuçlandırmayı düşünüyorum. Benim tahminimce bu işlemler 1.000 lirayı bulur gibime geliyor.
1000 lira fazla. 1500 liraya fazer piston-sekman yenileniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Arranger.
1000 lira fazla. 1500 liraya fazer piston-sekman yenileniyor.
Alıntıları Göster
inşallah, ama sanmıyorum kardeşler yetkili servis orjinal parça kullanıyorlar, işçilikleride çokda ucuz değil, bugün mecidiyeköyde bir başka motor servisiyle konuştum, bu servis yetkili değil motor yenileme işleminin 500 lira civarı tutacağını söyledi. yanlız orjinal parça kullanmıyor, yan sanayi (taiwan) ürün kullanıyor. Bakalım görücez mart ayı gelsin anlayacağız fiyat araştırmasının sonuçlarını.
quote:
inşallah, ama sanmıyorum kardeşler yetkili servis orjinal parça kullanıyorlar, işçilikleride çokda ucuz değil, bugün mecidiyeköyde bir başka motor servisiyle konuştum, bu servis yetkili değil motor yenileme işleminin 500 lira civarı tutacağını söyledi. yanlız orjinal parça kullanmıyor, yan sanayi (taiwan) ürün kullanıyor. Bakalım görücez mart ayı gelsin anlayacağız fiyat araştırmasının sonuçlarını.
Alıntıları Göster
1000Tl Yi Bulur Yiğen
Ben aldigimdan beri kac defa yaptirdim bir turlu olmadi. Diğer ybrlerdeki gibi titresimsiz calismasini istedim. Artik son care blogu komple bulup değiştirme.
quote:
Orijinalden alıntı: reseb
Ben aldigimdan beri kac defa yaptirdim bir turlu olmadi. Diğer ybrlerdeki gibi titresimsiz calismasini istedim. Artik son care blogu komple bulup değiştirme.
kardeş bişi sorucam ama konuyla direk ilgili değil
şimdi bizde diyelim ybr var ama motor kötü durumda motoru yenileticem ama bu motorları direk yamahamı sağlıyor , yenilenen motor eskisi gibi olur mu yani ybr nin titreşim olayı ses olayı motorunun sayesinde hiç yok ama orjinal motoru söküp başka motor taktıktan sorna ona artık ybr denir mi ? kuşkuluyum
quote:
Orijinalden alıntı: grejuva6
kardeş bişi sorucam ama konuyla direk ilgili değil
şimdi bizde diyelim ybr var ama motor kötü durumda motoru yenileticem ama bu motorları direk yamahamı sağlıyor , yenilenen motor eskisi gibi olur mu yani ybr nin titreşim olayı ses olayı motorunun sayesinde hiç yok ama orjinal motoru söküp başka motor taktıktan sorna ona artık ybr denir mi ? kuşkuluyum
Alıntıları Göster
orijinal parça kullanılırsa biraz tuzlu gelebilir....
quote:
Orijinalden alıntı: extrem_015
orijinal parça kullanılırsa biraz tuzlu gelebilir....
Alıntıları Göster
aynı sorun bendede var krank rulmenlerim krank kolum debraj balatam zincir takımım değişecek silindiride 150cc yapmayı düşünüyorum :D
orjinal parça kullanırsanız sıfır motor yaptırmak 2 bin tlyi geçiyor.
daha öncede yamaha bayisine gidip orj parça getirtmiştim o yüzden iyi biliyorum fiyatları.
Bu tip motorlarda yan sanayi ürün kullanırsanız, motor o parçaları kabul etmeyebilir yani sorun çıkartır ömrüde orjinal parça kadar olmaz, yorum yapan arkadaşların dediği gibi titreşimi normale oranla daha fazla olur, daha fazla sorun çıkartır. Motorunuza iyi bakkıldığını varsayımla yola çıkılırsa yan sanayi ürünlü motor 35-45 bin km - orjinal parça kullanılırsa 90-100 bin km yapılabileceğini tahmin ediyorum. Orjinal parça kullanılırsa sıfır ayırındaki gibi titreşim ve performans sağlar. Sıfır ayarında olur bence.
quote:
Bu mesaj silindi.
Orjinal parça istiyorsan yamaha türkiye sitesine gir orada yetkili bayilerin şehir şehir sıralamasını göreceksin. Sana hangisi yansa git bak.
Bende 2004 ybr var. Haliyle motor aksami baya yiprandi. Zaten ilk aldigimdan beri motor kismi biraz sesli ve titresimli calisiyordu. Ne yaptim kac ustaya motor yaptirdiysam saglikli bir sonuca ulasamadim. Diger ybrlerdeki titresimsizligi yakalayamadim. Motoru blok halinde komple degistirmeyi düşünüyorm ama o da malum fiyati cok yuksek. Galiba motoru yaptirdigim ustalar sorunun tam kaynagina inemiyor.biraz arastirdim bizim ybrlede titresimi balancer diye bir parca sagliyormus. Ustalar bunu degistirmiyor galiba. Hepsi sekman piston atip grank rulmanlarini degistiriyor direk.
quote:
Arkadaşlar selamünaleyküm,
2012 model yamaha ybr 125 motoruma sıfırdan motor yaptırmayı düşünüyordum, "motor yağ eksiklitiyor" daha önceden bu şekilde motor yenileme işin yapan arkadaşlar varmı? Hangi servisler fiyat ve işçilik konusunda iyidir. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek birileri var mı acaba. Teşekkürler.
aman ustam yapma 1500 tl motor yaptırma parası verilir mi eti ne budu ne bu motorun benim elimden 5 tane ybr geçti ikisine kendim motor attım.silindir piston ve piyona rulmanlarını değiştirdim sadece.performans olarak hissedilir derece artış oluyor.titreşim olayı yan sanayi motor atmadan kaynaklanmaz.o egzantrik zinciri piyano ve krank rulmanı veya atıklığı yada balansörden kaynaklanır.titreşim olayı başıma gelmedi çünkü.şimdi sen 1500e orjinal motor attıracaksın nekadar orjinal olduğu da tartışılır.çünkü japon mühendisler milimetrik yapıyorlar bu işi.3 senede motor yemişsin bi 3 sene sonra tekrar bitireceksin 6 senede 3 bin tl kayıp ee motor olacak 100bin küsür km kime satacaksın bedavaya vereceksin.en iyisi sıfır al hiç uğraşma
Benim motorda yag eksiltme gibi bir sey yok ama bir vuruntu sesi ile surekli olan titresim sorunu var.
quote:
Benim motorda yag eksiltme gibi bir sey yok ama bir vuruntu sesi ile surekli olan titresim sorunu var.
fazla bir fikrim yok ama kullanmış olduğun yağ ile bir alakası olabilir, yada motorun subap ayarları ile ilgili.
rainbowmanR
kullanıcısına yanıt
2012 model demişsin merak ettim kaç binde yağ eksiltme problemi yaşadın ? kurye mi motor ?
Yağıda kalınlaştır bu arada daha az eksiltir,
quote:
Orijinalden alıntı: arge48
Yağıda kalınlaştır bu arada daha az eksiltir,
Kurye motoru, hor kullanmışlar. Silindir, silindir alt ve üst conta, piston,segman,debriyaj balatasını değiştirdim.
Silindir 480 lira Silindir üst conta 20 lira Silindir alt conta 6 lira Piston Std 80 lira Segman std 60 lira Debriyaj balata 65 lira parçaları orjinal aldım.