Şimdi Ara

Honda cbr 250r arka fren problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler motoru cumartesi teslim aldım şuan yaklaşık 80km de ön frenin gayet iyi durdurmasına rağmen arka frende sanki hiç hissiyat yok boşa sıkıyomuşum gibi geliyo genel olarak böylemi yoksa bi sorunmu var disk olduğu halde kampana fren kadar randıman alamıyorum....

• motoru durduran zaten ön frendir, arka fren dengeleyicidir. arka frenin tam tutmaması normaldir, zira kilitlenmesini kimse istemez. arka fren pedalı tamamen boş mu yoksa yarısına kadar basınca mı işe yarar hale geliyor?
  • tamamen boş değil fakat ayak ucumla normal bastığım zaman yeterli şekilde yavaşlatmadığını düşünüyorum ve hiç bi şekilde ön frendeki gibi arka freni hissedemiyorum bana huzursuzluk veriyor bu arada önceki 2 motosikletimin arka frenleri kampana idi gayet yeterli durdurma sağlıyodu....
  • tamamen bastığında arkayı kilitliyor mu peki? bir ihtimal montaj yaparken hava kalmış olabilir fren sisteminin içinde.
  • daha doğru ifade etmek gerekirse apache,ybr,cbf,fazer ve 150cc scooter kullandım çeşitli dönemlerde hiçbirinde böyle olmamıştı arka frene bastığında hani bi ağırlık hissedersin bastıkca durdurma gücü artar bi yerden sonra arka lastiği kitler cbrde herhangi bişe hissedemiyorum frenin aralığı çok az ve çok güçsüz geliyor bana şuanki haliyle bi güvensizlik hissi uyandırdı bende ve biraz kullanıp diski arka diski ellediğimde ısınmadığını görüyorum....
  • eğer ayak ucuyla değilde topugumla kuvvetli basarsam kitliyor...
  • yani demek istediğim balatası bitmiş bi motosiklet gibi arka fren fakat ön fren öyle değil dokunmatik hassaslıkta....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hava olabilir dediğim gibi. ya da hidroliğini tam koymamışlardır. servislerde bin bir tane hadise olur.
  • Arkadaşımın dediği gibi sistemde hava olabilir siz bastıkca havayı pompalıyor olabilirsiniz . Servisine biran önce gösterin sonuda bekliyoruz ...
  • rodajdan kaynaklı olabilceğini düşündüğüm için açmıştım konuyu sanırım öyle değilmiş yarın sabah servise gideyim biranönce...
  • frenin rodajı olmaz zaten.
  • frenden bi vidayı gevşetip biraz freni pompaladı sonra tekrar sıktı sorunum düzeldi şuan tıkır tıkır çalışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

frenden bi vidayı gevşetip biraz freni pompaladı sonra tekrar sıktı sorunum düzeldi şuan tıkır tıkır çalışıyor...

Böyle bir hata nasıl olabiliyormuş ki? Acemi olsak standart olduğunu sanıp sorup soruşturmadan bozuk frenle mi yola çıkcaz.

Neyse geçmiş olsun.
  • hava varmış demekki : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.