Şimdi Ara

yamaha rx-v757 tavsiyeleriniz acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben kendimce yaptığım araştırmalar sonucu yamahanın rx-v 757 modelini almaya karar kıldım.bu recevier anfi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir bana yazarsanz sevinirim bende 2000 w lik kabinli bir pioneer bass subwoofer var(eğer anfi kaldırmassa 1000 w lik olan subwoofarı pioneer kullanırım) bu subwooferi rahat kaldırıp yüksek bir ses alabilirmiyim birde ya gine yamahanın kolonlarından yada dalinin yahutda jamonun kolonlarından bir modelini alıcam bu anfi bu marka kolonlarla ve bass subwooferlan rahat çalışıp yüksek ve kaliteli bir ses alabilirmiyim bana kolon seçiminde hangi markayı önerirsiniz şimdiden gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler acil cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla anıl bora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anıl bora -- 9 Şubat 2007; 18:34:42 >

• Bahsettiğin anfi dijital anfidir amacın müzik dinlemekse kesinlikle
    stereo anfilere bak derim dijital anfiler sinema sistemleri için üretilmiştir
    sert ses karakterleri vardır bir stereo anfinin verdiği performansı veremez
    tavsiyem güçlü bir stereo anfi alman
    hoparlör olarakda bahsettiğin markalardan dali olabilir dali consept-10 serisinin
    performansı başarılıdır çok temiz ve güçlü bir sesi vardır
  • sevgili @dax iki gündür her av amfiye dijital diyip duruyorsun hayırdır.
    @anıl rx-v759 çıktı sanırım onada bakıver. istediğin ses için dinleyeceksin. bass delisisin baktığım kadarıyla iyi bir subwoofer paklar seni.
  • sayın the_cantan verdiğiniz bilgi için öncelikle size teşekkür ederim rx-v 757 ya da yahut sizin dediğiniz modeli alsam gerçekten iyi bir ses alabilirmiyim(yani değermi verdiğim paraya) benim tahminim alınır sanırım birde istanbulda birde nerede bulabilirim saygılarımla anıl bora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anıl bora -- 9 Şubat 2007; 19:13:47 >
  • rx-v757 seni memnun eder. kolon seçimine bir şey diyemem.
    sadece bu amfinin fiyatını soracağım. yamaha rx-v1700 için 950euro fiyat verilmiş. rx-v1700 yönelmen mantıklı olacak diyeceğim de önce fiyatı öğrenelim.
  • bu anfinin fiyatı teknosa da 1500 ytl ama bana çok geldi sizin dediğiniz rx-v 1700 nerede 950 euro fiyatlan veriliyor banada sölerseniz sevinirim eğer dediğiniz gibiyse olay bende o zaman rx-v 1700 olan modelini alırım saygılarımla anıl bora
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • the_cantan teşekkürler açıklamaların için ben bugün kanyona gittim leventte adamlar bana dediki yamaha kötünün iyisidir sadece dediler ve ben çok şaşırdım.bana iki anfiyide dinlettiiler gerçekten hissedilecek kadar fark var harman kardonla arasında. bende bir kaç araştırma yaptım gerçektende öle dediler banada bana yamaha yerine harman kardon avr 7300 7x110 W lik olan modelini al dediler bana ondaki kaliteli ses yamahaya hissettirecek kadar fark atar dediler (gerçektende öyle çok fark var) bu arada teac marka anfiler yamahalardan daha iyimiş bende benim tanıdığım 25 senelik ses sistemleri ile uraşaran biri ile tanıştım banada o söledi bu arada tüm yerde olan elektronik ürünler satıyor her alışveriş merkezinde var isim vermek istemiyorum tahmin edersiniz kötülemek istemiyorum ama arkadaşlar genelde bende baktım oradaki bütün ürünler genelde hep çin malı gine bununda araştırmasını yaptım mesela örnek yamahanın piyasada 3 yapımı var biri çin malı ucuz diğeri malezya o biraz daha pahalı birde japon olanı var o gerçeği o daha pahalı çinde imalat ucuz olduğu için ve gerçek içine ucuz parça kullanıyormuş işin açıkçası banada harman kardon fena bir anfi gelmedi bende kanyondan japon malı olan harman kardonu almaya karar verdim yamahadan biraz soğudum sen bana bu konudaki düşüncelerini yazarsan sevinirim saygılarımla anıl bora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anıl bora -- 14 Şubat 2007; 0:22:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: anıl bora

the_cantan teşekkürler açıklamaların için ben bugün kanyona gittim leventte adamlar bana dediki yamaha kötünün iyisidir sadece dediler ve ben çok şaşırdım.bana iki anfiyide dinlettiiler gerçekten hissedilecek kadar fark var harman kardonla arasında. bende bir kaç araştırma yaptım gerçektende öle dediler banada bana yamaha yerine harman kardon avr 7300 7x110 W lik olan modelini al dediler bana ondaki kaliteli ses yamahaya hissettirecek kadar fark atar dediler (gerçektende öyle çok fark var) bu arada teac marka anfiler yamahalardan daha iyimiş bende benim tanıdığım 25 senelik ses sistemleri ile uraşaran biri ile tanıştım banada o söledi bu arada tüm yerde olan elektronik ürünler satıyor her alışveriş merkezinde var isim vermek istemiyorum tahmin edersiniz kötülemek istemiyorum ama arkadaşlar genelde bende baktım oradaki bütün ürünler genelde hep çin malı gine bununda araştırmasını yaptım mesela örnek yamahanın piyasada 3 yapımı var biri çin malı ucuz diğeri malezya o biraz daha pahalı birde japon olanı var o gerçeği o daha pahalı çinde imalat ucuz olduğu için ve gerçek içine ucuz parça kullanıyormuş işin açıkçası banada harman kardon fena bir anfi gelmedi bende kanyondan japon malı olan harman kardonu almaya karar verdim yamahadan biraz soğudum sen bana bu konudaki düşüncelerini yazarsan sevinirim saygılarımla anıl bora

bu yazdıkların doğrudur. isabetli görüşler aldın. bunları ben defalarca söyledim.
    H/K tercihinde isabetli. rx-v1700 de hangisini istersen. yamaha yı fazla şişirmemek lazım. o yüzden sana 757 yerine 1700 geldi mesela.

• sayın the_cantan örüşlerinizi örendim teşekkür ederim dediğin gibi yamahayı fazla şişirmemek lazım 1700 modelinede baktım evet fena değil H/K ye bakacağım tercihimi desteklediğin için teşekkür ederim msn adresinizi eğer verirseniz orada da konuşabiliriz saygılarımla anıl bora
  • msn adresini verirdim.ipsiz sapsız insanlar doluşmaya başladı bu ne yahu demek zorunda kaldım. hem MSN yerine anlayış gösterirsin sanıyorum foruma açık şeffaf görüşler daha çok fikir verir.
    bu arada yamaha rx-v1700 ile h/k 7300 iyi kıyasla.
  • rica ederim ne demek.anlaştık.pm attım.
  • Sinema anfilerine hep şu söylenir. "Sinema anfileri sert ses karakteriğine sahiptir"
    Arkadaşlar bunun sebebi sinema anfilernin maliyetleri düşürmek için sinema seslendirmesinde gerekli olmayan bir takım bileşenlerde kısıtlamaya gitmeleridir. Bunun başında beslemede kullanılar materyaller gelir.

Sinema anfileri yüksek voltajla sürülür ve beslemedeki kondansatör kapasiteleri düşüktür. Sürücüler akımdan çok voltajla sürülür. Bunun getirdiği dezavantaj ise anfinin damping faktörünün azalmasıdir. Zaten sinema efektleri için damping faktörünün yüksek olması gerekmez. Çünkü subwoofer kullanılır.

Fakat stereo sistemlerde işler farklıdır. Kullanılan anfi hoparlöre tam anlamıyla sözünü geçirebilmelidir. Bunun için damping değeri yüksek olmalıdır. Bu değerin yüksek olabilmesi için yapılması gereken beslemenin çok güçlü olmasıdır. Hoparlörler voltaj fazla artmadan akım ile sürülmeleri gerektiği için ani akım yükselmelerini karşılayabilmek için büyük kapasiteli kondansatörlere ihitiyaç vardır. Bu değer genellikle 12000mF - 33000mF arasında değişir. Ve kullanılan kondansatörlerin ohmik değeri düşük olmalıdır. Bu da audio sistemler için üretilmiş özel kondansatörler anlamına gelir. Ben şimdiye kadar hiç bir sinema sisteminde özel üretim kondansatöre rastlamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogen

Sinema anfilerine hep şu söylenir. "Sinema anfileri sert ses karakteriğine sahiptir"
    Arkadaşlar bunun sebebi sinema anfilernin maliyetleri düşürmek için sinema seslendirmesinde gerekli olmayan bir takım bileşenlerde kısıtlamaya gitmeleridir. Bunun başında beslemede kullanılar materyaller gelir.

bu tabire en güzel uyanı yamaha dır. sesi genelde hep sert'tir.
    forumda hatırlayan çıkarsa besleme katının zayıflığı ve rx-v457 amfi simetrik tam şaşımıyorsam 2x7200mF besleme kondansatörü. 10000mF değil kesinlikle.
    fakat güç değerine bakın.iyiymiş.öyle anlaşılır zaten.
    Denon av amlifier beslemesine bakmanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.