Şimdi Ara

yalın fiber net ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yalın fiber net ne demek bana bir embesile anlatır gibi anlatabilecek varmı
    28 tl ekstra ücret filan bu ayrıntıları bana anlatın ben cahil biriyim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yalın Fiber İnternet: Hız ve Güvenilirliğin Mükemmel Birleşimi

Yalın fiber, ev ve işletmelere son derece hızlı ve güvenilir internet bağlantısı sağlayan bir teknolojidir. Bakır kablolar yerine cam fiber gibi daha ince ve daha dayanıklı malzemelerden yapılmış optik kabloları kullanır.

Yalın Fiber H Nedir?

Yalın fiber H, yalın fiber bağlantısının hızına işaret eder. "H" harfi, "yüksek hızlı" anlamına gelen "high" kelimesinin kısaltmasıdır. Yalın fiber H bağlantıları tipik olarak 100 Mbps'den 10 Gbps'ye kadar hızlar sunabilir.

Yalın Fiber Internet Nedir?

Yalın fiber internet, yalın fiber teknolojisini kullanarak sağlanan internet hizmetidir. Bakır kablolara kıyasla çok daha yüksek veri aktarım hızları ve daha düşük gecikme süreleri sunar. Bu, çevrimiçi oyun, video akışı ve büyük dosya indirme gibi bant genişliği yoğun uygulamalar için ideal hale getirir.

Limitsiz Yalın Fiber Ne Demek?

Limitsiz yalın fiber, veri kullanımına herhangi bir sınırlama veya kota olmayan bir yalın fiber internet hizmetidir. Bu, çevrimiçi etkinliklerinizi veri sınırlamaları konusunda endişelenmeden özgürce yapabileceğiniz anlamına gelir.

Yalın Hiper Ne Demek?

Yalın hiper, yalın fiberin daha da hızlı bir sürümüdür. Genellikle 10 Gbps'ye kadar hızlar sunabilir ve son derece talepkar çevrimiçi uygulamalar için tasarlanmıştır. Ayrıca "yalın fiber H+" veya "yalın fiber X" olarak da bilinir.

Yalın fiber internet, yüksek hızlı ve güvenilir bağlantısıyla günlük çevrimiçi deneyimini önemli ölçüde geliştirebilir. Bant genişliği yoğun uygulamalar için mükemmeldir ve limitsiz seçenekleriyle veri sınırlamaları konusunda endişe duymadan çevrimiçi dünyanın keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • TTNET'in sattığı dört ana paket (tarife) var:
    1-) NET paketler (ADSL veya ADSL2+)
    2-) ULTRANET paketler (ADSL2+)
    3-) HİPERNET paketler (VDSL2)
    4-) FİBERNET paketler (FTTH/FTTB/FTTC/VDSL2) Detaylı bilgi için:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=57609021

FİBERNET paketleri bir noktaya kadar fiber optik kablo çekilerek sağlanan bağlantı türüdür, altyapı sağlayıcısı Türk Telekom'a DSL bağlantılarına göre biraz daha maliyetlidir, bundan olsa gerek DSL paketlerinde (NET,ULTRANET,HİPERNET) yalın internet aylık erişim ücreti 15 TL alıyorken FİBERNET paketlerinde 28 TL alıyor.

Halbuki Türk Telekom'un teklifi ve BTK'nın ilgili karar gereği onayladığı yalın fiber internet ve toptan hat kiralama (THK) ile ilgili ücret muafiyeti kampanyası var; ama bunu gördüğüm kadarıyla sadece TTNET yapıyor, o da belli kampanyalarda... (3'lü Fırsat Kampanyası, 3'lü Avantaj Kampanyası)

KARAR:http://www.btk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/dosyalar/2013%20DK-ETD-270.pdf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben yine anlayamadım
    fiber de telefon hattınımı kullanıyor.
    yalın; alev. (söz, yazı için) gösterişsiz, süssüz, sade. çıplak.
    yalının kelime anlamı
    ben yalın istemesem yanında ne veriyor?
  • hocam yalın telefonsuz diye biliyorum ev telefonu olmadan veriliyor
  • fiber internet telefon alt yapısını mı kullanıyor?

veya şöyle bir cevap bekledim :

size telefonuda kakalıyolar mecburen gibi...

pazarlama oyunu ikisinide size çakıyolar gibi..

türkiyede tüketici hakkı diye bir şey yok gibi......

sözde kapitalizm var fakat ttnet tekel ,rekabet kurulu laf ta olan bir kurum gibi..

hala cevap alamadım ama:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hepsinerede

fiber internet telefon alt yapısını mı kullanıyor?

veya şöyle bir cevap bekledim :

size telefonuda kakalıyolar mecburen gibi...

pazarlama oyunu ikisinide size çakıyolar gibi..

türkiyede tüketici hakkı diye bir şey yok gibi......

sözde kapitalizm var fakat ttnet tekel ,rekabet kurulu laf ta olan bir kurum gibi..

hala cevap alamadım ama:(

sonurakar arkadaşın ifade ettiği tarifelerdeki erişim tiplerinde xDSL ibaresini gördüğün her tarife malesef telefon altyapısını kullanıyor. Zira Telekom üşenip gerçek fiber çekmedi, mevcut dandik bakır kablolarla idare edin dedi. Lakin eğer büyük bir site veya apartmanda bulunuyorsanız FFTB gibi imkanlar ile direkt kabini apartman içine kurup Cat6 ile eve çekme imkanıda olabilir. Yalın Fibernet'te telefon hizmetinin olması şart değil ama altyapı telefon telleri üzerinden sağlanıyor. (VDSL2 ile).

• Xdsl bağlantıya fiber dedikleri için fiber lisanslarını btk bi güzel iptal etmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • telefonu sadece internet için kullanacaksanız telekomla bir görüşün taahhüt verirseniz telefon faturanızı ttnet ödüyor. ama hiçbir şekilde kullanmamanız lazım. onun için yalın internete ekstradan para vermeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.