Şimdi Ara

Yakıt tüketimi açısından doblomu connectmi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
91.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 90 la 110 karıştırınca böyle bişi cıktı.3 saatir forumda araba yorumları okumaktan gitti tabi
    _____________________________
  • Arkadaşlar tamam haklısınız doblo connectten az yakar. Ancak connect'in yakıt tüketiminide çok abartıyorsunuz. Ben 2010 yılında connect ile taksicilik yaptım. 20 liralık mazot ile 95 km gidiyordu. Yani bir depo ile 700 km falan. Hemde hızlı kullanmama rağmen. Kullanmasını bilirsen 90'lık connect'in yakacağı 100 km'de 7 litredir.
    _____________________________
  • Doblo daha az yakar diye biliyorum.
    _____________________________
  • Abim de 1 ay önce 75 lik bir connect aldı.Şu an yakıtından bayağı şikayetçi.Kendisine yüz defa söyledim doblo al diye ama beni dinlemedi.Şimdi çeksin yakıt masrafını.Zaten bu fordları kullananların cebi şişkin oluyor herhalde ki o halde bile kullandıkları yakıt canavarı araçlarına toz kondurmuyorlar.Geçen gün şöyle bir alıp turlayım dedim de 75 lik araç gaza o kadar basmama rağmen zorla 100'Ü gördü.Doblo bence bu connectlere 10 basar.Bizim birşeyden haberi olmayan vatandaş köşeli araba sevdiği için gidip bu arabayı alıyor yoksa doblo daha iyi bir ticari.
    _____________________________
    Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef.
  • 2006 K 230 L (uzun şase, yüksek tavan) 90 lık olan aracımı 2 sene kullandım. şehir içi 8,1 - 8,2 lt, uzun yolda 90 la 110 arası 6,1 - 6,2 lt yakıyordu. şimdi 2008 K 230 L (uzun şase yüksek tavan) 110 HP olan aracımı yeni aldım. uzun yolda 90 la 110 km arası 6,6 lt yaktı (izmirden ankara ya klima açık). 18.07.2013 ankara dan adana, adana dan ankara ya 90 - 120 km arasındaki hızla 6,1 lt. yaktı (tam 1000 km. dönüşte klima açık). bu yakıt değerleri hangi ölçüye göre fazladır. bacanakta opel combo 1.7 cdti 100 hp var. aynısını yakıyor. bacanak bile şaşırıyor. önceki 2006 connectle şehir dışı 1 depo ile 960 km. yaptım. (otoban, ankaradan istanbul, istanbul dan ankara.)

    bu segmenteki diğer araçlar ne yakar bilmiyorum. (opel combo 1.7 cdti 100 hp hariç) eğer içinizde caddy, doblo, partner, kango kullanan arkadaşlar bizi bilgilendirirlerse sevinirim.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebulkenan

    2006 K 230 L (uzun şase, yüksek tavan) 90 lık olan aracımı 2 sene kullandım. şehir içi 8,1 - 8,2 lt, uzun yolda 90 la 110 arası 6,1 - 6,2 lt yakıyordu. şimdi 2008 K 230 L (uzun şase yüksek tavan) 110 HP olan aracımı yeni aldım. uzun yolda 90 la 110 km arası 6,6 lt yaktı (izmirden ankara ya klima açık). 18.07.2013 ankara dan adana, adana dan ankara ya 90 - 120 km arasındaki hızla 6,1 lt. yaktı (tam 1000 km. dönüşte klima açık). bu yakıt değerleri hangi ölçüye göre fazladır. bacanakta opel combo 1.7 cdti 100 hp var. aynısını yakıyor. bacanak bile şaşırıyor. önceki 2006 connectle şehir dışı 1 depo ile 960 km. yaptım. (otoban, ankaradan istanbul, istanbul dan ankara.)

    bu segmenteki diğer araçlar ne yakar bilmiyorum. (opel combo 1.7 cdti 100 hp hariç) eğer içinizde caddy, doblo, partner, kango kullanan arkadaşlar bizi bilgilendirirlerse sevinirim.

    Doblo 1.9 multijet kullanıyorum şehir dışı 6 lt yi geçmedi hiç sakin kullanımda 5.1 lt rahat görüyor tabi hız 100 ü geçmiceksin çok güzel araba sadece yüksüzken arkanın çok hafif kalması biraz konfor bozuyor şehir içi 7.5 lt devamlı gördüğüm yol bilgisayar verisi bunlar. motor çok güçlü hızlanma otomobil gibi frenler iyi değil yol tutuşu boşken çok kötü benim için önemli olan yakıt ve sorunsuzluk olduğu için ikisindede çok başarılı bir araç hiç daha sanayi yüzü görmedi satacam şimdi araç fazlalığından.
    _____________________________
    Auris 1.6 advance skypack multidrive S beyaz
    Asus N56Vz
    Note 4




  • Bildiğim dinli daha az yakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    televizyonlu odadan televizyonsuz odaya geçmek hicrettir

    Hekimoglu İsmail
  • paylaşımın için teşekkürler. inşaallah yakında ramazan bitiminde bi aksilik olmazsa yazlığa yolculuk yapacağım. bodrum tarafına. ailece gideceğimiz ve gündüz yolculuk yapacağımız için 100 km geçmeyeceğim. gidiş ve dönüşte arabanın ne yaktığını buradan paylaşacağım. amacım 100 km. de 6 lt. altına düşmek.
    _____________________________
  • Connect kullanmadim ama doblo harika bir sey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW Caddy al, rahat et....
    _____________________________
  • alacam da bu caddy nin yüksek tavanı yok. ben uzun şase yüksek tavana biniyom. bence connect kasa olarak ta hepsinden güzel.
    _____________________________
  • 2006 model sıfır 90 lık connect almıştım.yakıtına saydırmaktan bıkmıştım.şehirler arası 7 lt nin altına bi türlü düşürememitim.ş. içi 10-12 lt idi. Ha araç sıfır daha ilk 5 binde idi. servise sorduğumda 15 binden sonra düşer dedi. dedim 2 sene sonramı düşecek. 5 binde satttım gitti. altımda caddy var. bir 4,-connect hiç bir zaman caddy olamaz. her konuda. yıllardır aynı şehir dışı.en son caddimle 4,7lt s.dışı ortalamaya düşürdüm. ha köyde toros,daccia yerine connect alınır.eşşek gibi kullanırsın. sağlam araba ,yol tutuş güvenlik felan iyi.
    _____________________________
    2010 1.9TDI TEAM reflex gümüş
    2011 1.6TDI B6 PASSAT ŞEKER BEYAZI
  • bende 2006 uzun şase yüksek tavan 90 lık connect vardı. şehir içi 8,1 - 8,2 lt yakıyodu. 2 sene bindim hiç 8,5 lt görmedim. nasıl 10 -12 lt yaktırıyorsunuz hayret. özel bi kurs mu almak gerekiyor? şimdiye kadar bindiğim araçlara ister benzin, ister dizel, isterse lpg olsun hiç 20 tl, 50 tl yakıt almadım. bazı istisnalar hariç. her zaman depoyu fuller, km yi de sıfırlarım. her bindiğim aracında her deposunda da ne yaktığını hesaplarım. eğer fazla yakmaya başlamışsa bi sorun olduğunu anlar, bakıma götürürüm. aynı araçla uzun yolda 960 km yol yaptım. (otoban ankara dan istanbul, istanbuldan ankara). diğer araçlar biraz daha az yakıyor olabilir ama 100 km de en fazla 1 lt farkeder. o da insanların para, kullanım amacı ve zevke göre değişir. ben de bi bebe var gülü civcisi gibi. ürkütmeyince sayaman. onun için bu ikinci uzun şase yüksek tavan aracım K 230L 110 hp. buda diğerinden %3 gibi az yakıyor. eğer bi bebe daha olursa transporter alacam.
    _____________________________




  • Bende 2012 90 lık 1.8 connect var.Araba tam bir mühendislik hataları ile dolu.Yakıt tüketimi şehiriçi 7.9 lt şehirlerarası 5.5 lt olarak vermişler ama ben uzun yolda bilgisayara baktım hep 7.8 lt gösteriyordu .Bilgisayarı güvenilir değil.Ben tercih etmeyin derim.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CYRELL

    Bende 2012 90 lık 1.8 connect var.Araba tam bir mühendislik hataları ile dolu.Yakıt tüketimi şehiriçi 7.9 lt şehirlerarası 5.5 lt olarak vermişler ama ben uzun yolda bilgisayara baktım hep 7.8 lt gösteriyordu .Bilgisayarı güvenilir değil.Ben tercih etmeyin derim.

    Hep 7.8 göstermesi mümkün değil. Yakıt verisi kullanımdan kullanıma da değişir. 90-120 aralığında sabit hızla giderken yol bilgisayarının ortalama yakıt kısmını trip tusuyla sifirlayip çıkan degeri kontrol edınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 12 Ağustos 2013; 10:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu konuda ford'un yakıt tüketiminden baya bir şikayet edilmiş. Merak ettiğim şu binek araçlara mı aynı şekilde çok yakıyor yoksa ticarilere mi özel. Yani bir focus 3 1.6 dizel alsak gene çok yakar mı.
    _____________________________
  • Yakıt önemli değil konfor istiyorum dersen connect 110ps

    konfor önemli değil az yaksın çok kaçsın dersen doblo 1.9

    performans ve konfor önemli değil az yaksın yeter dersen 1.3 doblo.

    Ben olsam 110ps glx connect alırdım.
    _____________________________
    .
  • Döblö
    _____________________________
    YAMAHA FZ-09
  • merhaba bendede 2008 doblo 1.3 multijet combi var . lüleburgaz da yaşıyorum kırklareliye ayda bir gidip geliyorz. gdiş normal yoldan 53 km köy içinden giderden 47 km .
    biz k.eline giderken mazot ışığı yeni yanmış oldugunda 50 tl mazot alıyoruz . k.eli gidiyoruz şehir içi en fazla 10 km yapıyoruz . tekrar lüleburgaza dönüyoruz . tam lüleburgaz girişnde mazot ışığı yanmaya başlıyor . vites geçişleri 2500 ve 2800 arası . max hız 100-110 arası . fakat bana yakıt cok geldi kasa ağır araç çekmiyor hele birde kış günü kaloriferi aç bayır cıkamıyoruz . bu aracı üreten mühendisin elinden öpmek lazım . bilen bilir arka sağ veya sol tamponu sökmeye çalışan oldumu ? 20 tane vida söküyorsun nerdeyse ya bu kadar saçmalık olamaz . allah serviste çalışan ustalara akıl fikir versin . yani biz aracı alırken az yakıyor diye aldık ama yakıtı bize göre fazla . bundan önce astra 1.6 enjoy 2004 vardı gaz taktırmıstık 20 tl gidip geliyordu ve hızımız 160 dan aşağı inmiyordu . yani 1.3 multijet alıcaklar tekrar düşünsün bence gidip 1.6 dizel bi araç alın hem hızlı gider hemde uzun yolda az yakar . yazın istanbula düğüne gitmiştik 100 tl mazot yetmemişti . yani ortalama 300 km gidip gelindi 100 tl cok geldi . çnku fiorino,albea,linea ile gitmeye kalksam rhat 50-70 gider . yavaş gittiğimiz halde araç yakıyor . artık bu devirde mazot önemli araç ne kadar olursa olsun ama az yaksın . vergi , sigorta, muayene , yedek parça , 2.el satışı önemli artık bunlara göz önünde bulundurun !
    ekranda ort tüketim 16.1
    100 km hız ile giderken anlık tüketim 23.4 lt gösteryr
    _____________________________




  • s.a
    1.9 D doblo cargo hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum..
    motor 100 binden sonra problemli diyenler var..
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.