Şimdi Ara

Yakıt tüketimi açısından doblomu connectmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
91.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • connectin kasası ağır doblodan özellikle 75 lik connect çok yakar eğer yakıt en önemli kriter ise kesinlikle doblo parçalarıda connectten ucuz olur ayrıca vergi avantajıda cabası eğer cüzdanını düşünüyorsan doblo seçim senin ama şunuda unutmamak gerekir yol tutuş konfor iç mekan bakımından connect tek geçerim

Connect tip, ferahlık, konfor, yol tutuş ve sağlamlık olarak Doblo'dan üstün ama yakıt tüketimi maalesef pek iç açıcı değil. Uzun yolda 7 lt.nin altına indiremiyorum diyebilirim. Şehiriçinde ise tüketim 10 lt.ye yaklaşıyor. Yol bilgisayarı olmadığı ve düzenli mazot alınmadığı için elimde çok net veriler yok ama genel olarak durum böyle. Doblo ise genellikle şehiriçi kullanılmasına rağmen yol bilgisayarında genel ortalama 7 lt.nin altında. Yani 75.lik Connect'in şehirdışında yaktığını Doblo şehiriçinde yakıyor.

Bana kalsa Doblo'ya araba diye binmem (sahipleri alınmasın) ama esas kriter yakıtsa durum bu...

(\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

Seni buraya getiren yeteneğin, burada kalıcı olmanı sağlayansa karakterindir.
  • 2006 90 ps connect delux
    şehirlerarası 100 km de 6 lt eurodiesel yakıyor.
    içim gide gide aracı satıyorum bu günlerde....
    doblo mu connect mi çok garip soru.doblo tenekedir kardeşim hatta teneke yığınıdır be ford dediğin uçak gibi araba...bas gaza yürü o kadar..
    connect derim ben...e biraz yakacak tabi yakmasın mı koy dobloyu içine götürsün...kuştan korkan darı ekmesin...
    Ayrıca connectde 75-90-110 arasında en az yakanı 75 liktir, en fazla yakanı ise 90 lıktır. 110 luk bu ikisi arasında yakar. Şirkette yük amacı ile kullandığımız araçlar olduğu için yakıtlarını biliyorum. Bizzat kullanmadan bilemez insan, sağdan soldan denilen değil fazla sayıda çeşitli aracı olana sorulmalı... Mesela size yakın şirketlere sorarsanız net cevap alırsınız. Çünkü onlar ay sonunda yakıt masraflarını çıkarıp incelerler...
    Nefis gıdasını aldıkça acıkır, ruh gıdasını aldıkça doyar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hacada

2006 90 ps connect delux
    şehirlerarası 100 km de 6 lt eurodiesel yakıyor.
    içim gide gide aracı satıyorum bu günlerde....
    doblo mu connect mi çok garip soru.doblo tenekedir kardeşim hatta teneke yığınıdır be ford dediğin uçak gibi araba...bas gaza yürü o kadar..
    connect derim ben...e biraz yakacak tabi yakmasın mı koy dobloyu içine götürsün...kuştan korkan darı ekmesin...

nereden çıkardın doblonun teneke olduğunu?
    hiç olmazsa ncap testine girmiş paşa paşa 3 yıldız almış. connect ncap a girmeye bile cesaret edememiş.bu işler öyle araca dışardan bakmayla olmaz tokuşturacaksın ve içinden sağ çıkaran araca bakacaksın. öyle kafadan connect sağlam doblo teneke diyemezsin. kalın saç olayı eskidenmiş şimdi darbeyi emen araca yüksek puan veriliyor.
    herkesin sağlam, kaya gibi dediği 2008 ford ranger bile 2 yıldızda kaldı crash testinde iki büklüm oluverdi. aynı şekilde f150 de öyle.
    1.9 mj doblo ile usturuplu kullan bir depo ile 1000km yaparsın.1.3 ile daha fazlasını.

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit
    darbeyi emen araca yüksek puan veriliyor.

Sınıfının en fazla tüketime sahip aracı connect tir.
    Bırakın connect i ford genel anlamda bu konuda geridedir.

Markalar bu konuda sürekli ileri giderken ford ne yapıyor acaba ???

Askerde 1 ay connect 11 ay transit kullandım.
    Görev kağıtları olsada , mazot çizelgeleri olsada paylaşsam.

Petrol şirketleri en fazla ford a duacıdır kanımca.
  • Ne kadar aydıtlatmayıcı, bilgilendirmeyici forum üyesi varsa kafa kafaya verip bu başlığa yazmışlar kendilerini tebrik ederim. Ford'a tövbe edenden tut, Doblo her konuda Connect'ten üstün diyene kadar.

Öncelikle Connect yol tutuş, konfor, sağlamlık gibi unsurlarda Doblo'dan üstündür. Ayrıca gidip gördüğünüz her hangi iki aracın kaportasını karşılaştırabilirsiniz Doblo'nunki çok zayıf Connect daha kemikli, arka tampon şasiye bağlı demir, ön tamponun içinde çelik bar var bana güven veren unsurlar bunlar. Küçük kazaların masraf açmasını engelliyor.

Yakıt konusuna gelince, Doblo her halükarda Connect'ten az yakar. 300 KG daha hafif ve motor teknolojisi daha iyi. Sadece yakıt ön plandaysa Doblo alın. Connect'in yakıtını merak ediyorsanız. 350 km şehir dışı(arabada 5 kişi+bagajda mal+klima açık) 150 km şehir içi(4. vitesi kullanma şansınız hiç yok 3 bile sıkıntılı) toplamda 500 kilometre sonrası depoyu doldurdum ortalama 7 litre yaktı. Kışın şehir içi(yukardaki şartlar geçerli) 10 litre yazın 8 litre yakıyor. Şehir dışı ise genel olarak 6-6.5 arası değişiyor. Yüksüz ve yolcusuz 90'a bağlarsanız(ben genelde 110'a bağlıyorum) 5.5 litre civarına düşer ama aynı şartlarda Doblo ile 4.5lt görmek de mümkün.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 6 Ağustos 2011; 14:00:18 >

• Genel olarak Doblo'nun daha az tüketeceği gerçek. Ama ben yakıtından memnunum..
  • Konuyu zamanında ben açmıştım.

2008 nisan ayında doblo 1.3 premio aldım, 2011 nisana kadar kullandım ve çok memnun kaldım.

2011 nisan ayında fiat ve doblo ya olan memnuniyetimden dolayı tekrar doblo aldım; 1,6 premio siyah

2011 temmuz ayında fırsat olarak gördüğüm bir işe girişmek için maddi olarak katkı sağlaması için mecburen 3 aylık doblomu sattım

Aradan bir hafta geçmişti ki düşündüğüm iş tamamen yattı, hemen bayiye gidip tekrar doblo aldım; 1,6 premio beyaz + konfor paket

Ben doblodan memnunum, tavsiye ederim.

Yakıt tüketimi açısından doblomu connectmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 3 Aralık 2011; 9:30:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.