Arkadaşlar ben bahsedilen ürünü denemedim ama şöyle bir şey denedim ve %28,7 oranında tasarruf yaptım:
Bir yemek kaşığı bor Madeninin üzerine (toz halinde olmalı) limon sıkıyorsunuz ve depoya atıyorsunuz. Her depo dolduruşta bu yapılmalı.
Olayın çalışma mantığı şu: Zaten öfkeli durumda olan bor atomları limon moleküllerinin üzerlerine gelmesiyle iyice zıvanadan çıkıyor ve hınçlarını orda masumca bekliyen benzin moleküllerinden alıyorlar. Benzin moleküllerini eşşek sudan gelinceye kadar sopalayıp hizaya sokuyorlar. Bir hizada motora giden benzin molekülleri sinerji yaratarak ekonomi ve daha fazla güç sağlıyor.
playdead kardeşim.bor u nereden temin ediyorsun?bu konuda gerçekten ciddimisin?daha ayrıntılı bilgi verirsen sevinirim.selamlar.
Tamamıyla size katılıyorum. Çünkü bende de 2 senedir takılı, daha faydasını falan görmedik. Yok onaylıymış, yok şöyleymiş böyleymiş. Yok be arkadaşlar, sakın ha... Yoksa benim gibi 100$'ınızdan olursunuz. Hem bendeki orjinal USA malı. TISSS......!!!
Desenize para boşa gidiyor. Ortaya çıkan sonuç bu... Para tuzağı...
Bana da çok inandırıcı gelmemişti. Ancak bayağı derinlemesine araştırdım mevzuyu. Aslında manyetik alandan geçirilen yakıtın daha verimli (tam yanmaya yakın) yanması sağlanabiliyormuş, ancak laboratuvar ortamında çok büyük (buzdolabı kadar) ve güçlü gauss üreten aletlerle. Dolayısı ile işin teorisi pratikte yapılabiliyor. Ancak soru arabanın motorunun yanlarında bir yere sokulabilecek kadar küçük boyutta birşeyin böyle bir manyetik alan oluşturup oluşturamayacağı. Sözde neodmiyum denen madde en güçlü gauss gücünü üretebilen mıknatısmış ve bu EKOYAK da laboratuvar ortamında elde edilen verimli yanmayı sağladığını iddia ediyor. Eğer ODTÜ'dekileri de satın almadılarsa %18.2 tasarrufu da sağladığını resmi olarak belgelemişler.
Bu arada aracımı (Hyundai Accent 1.3 LS 1997 model 140.000 km karbüratörlü) 1 ay kadar önce (ekoyak taktırmadan 1 ay kadar önce) LPG'ye dönüştürmüştüm ve LPG'nin sağladığı tasarrufu ölçmek için tükettiğim yakıtı ve gittiğim kilometreleri hangi şartlarda tüketip gittiğimi bir excel dosyasına kaydediyordum. LPG dönüşümü yapmak isteyen diğer araç sahipleri için fikir versin diye bu excel dosyasını forumlarda paylaşayım derken EKOYAK'la karşılaştım. Acayip araştırdım. Hem çok güzel teknik açıklamalar yapmışlar (ikna edici gibi), hem de EKOYAK satışı yapılan sanal mağazalarda altına yorum yazanların çoğunda işe yaramış gibi (tabi ekoyak'ın firması bu yorumları kendisi yazmadıysa). Sonunda adamlarla e-posta ile haberleştim. Dedim
"Kardeşim teknik olarak iyi açıklamalar yapmışsınız, neredeyse ikna ettiniz beni. Ancak değişik forumlarda sizler ve sizin gibi manyetik tasarruf cihazları için şöyle böyle diyorlar dedim. Bir de o 2000 km gidişten sonra daha iyi etki göstereceği mevzusunu hiçbir mantıksal çerçeveye sığdıramadım. Nedir bu böyle, siz ne diyorsunuz bu konularda?"
Adam tüm sorduklarıma acayip iyi cevap verdi. İkna olmama çok az kalmıştı. Arkadaşlarıma bahsettim. Arkadaşlarımdan birisi "birkaç kişide gördüm ve memnunlardı" deyince cihazı denemek istedim. Hazır EKOYAK'sız hali ile LPG tüketim verileri de elimde iken karşılaştırma ve gerçekten de ölçme imkanım olacaktı. Birçok forumda insanlar denemeden ön yargılı bir şekilde işe yaramayacağı yorumu yapmışlardı, bazıları da işe yarıyor diyorlardı. En azından işe yarıyor diyenler denemişlerdi, deneyip de işe yaramıyor diyenlerin sayısı ise çok azdı. Dolayısı ile bu forumlardaki yorumlar beni olumlu veya olumsuz yönde hiç tatmin etmedi.
EKOYAK'ı Ankara'da satan bayisini buldum ve adamla işe yaramaması durumunda 45 gün içerisinde iade edebileceğim konusunda anlaştım. Adam da LPG tesisatımın üzerine montajı yaptı. Küçük mıknatısı LPG'nin sıvı olduğu bakır borunun üzerine regülatörden (beyin) hemen önce, en güçlü ve orta büyüklükteki mıknatısı LPG'nin gaz halinde bulunduğu örgülü borunun üzerine karbüratörden hemen önce, hava için hazırlanmış olan kemer gibi olan en büyük boyutlu mıknatısı da hava filtresinden gelen hava borusunun üzerine karbüratör girişinden hemen önce takıldı.
İlk izlenimlerimde arabanın çekişinin, kalkışının değiştiği şeklindeydi. Ancak psikolojik olma ihtimali vardı. Bu nedenle sabırla verilerin toplanması ve ortalamarın hesaplanmasını bekledim.
Arabayı bir süre kullandım ve yeni yakıt tüketim ve yol gidiş verilerini de tutmaya devam ettim. Şu ana kadar ölçtüğüm değerlere
bağındaki dosyadan bakabilirsiniz. Benzine göre çok daha verimli yandığı her yerde yazılı olan LPG üzerinde, daha verimli yanıyor olmasına rağmen şehirlerarasında %11.05 tasarruf sağlamayı başardı. Hatta son şehirlerarası seyahatimde önceki verileri aldığım 90 km/h sabit hız kullanımını bozarak 100-120 km/h hızla kullandığım için biraz düşmüş oldu tasarruf oranı. Ancak şehir içinde çok düşük bir tasarruf oranı (%4.85) ölçebildim. Bunu da hemen firmaya "şehir içinde çok düşük tasarruf oranı sağladı nedeni nedir?" diye sordum. Kahretsin ki ona da çok mantıklı cevap verdiler. ;-)
İlk 2000 km sonrasını ayrı olarak ortalama hesabına tabi tutmam durumunda %11.05'in de üzerinde bir tasarruf değeri elde edeceğimi söylediler. İlk 2000 km'de yaşlı olan aracımın kurum yakacağını, bu nedenle kurumların yakımı 2000 km sonunda tamamlanınca cihazın daha iyi bir verim göstereceği söyleniyor. Bunu da ölçmek için yeni bir ölçüm sürecine girdim. Tamamlanınca verileri sizlerle tekrar paylaşacağım.
Bir yandan da Clio sahibi bir başka arkadaşımla bu durumları tartışıyorum. Adam ısrarla son model enjeksiyonlu bir araçta işe yaramayacağını iddia ediyor ama denemeye de yanaşmıyor. Bir yandan da manyetik alanın arabanın elektronik donanımına zarar vereceğini düşünüyor (ben buna katılmıyorum çünkü cep telefonun yaydığı mikrodalga gibi değil bu). Bir başka arkadaşım 2006 model Peugeout 206 sahibi. Gaza gelip EKOYAK montajı yaptırdı. İşe yaradığını düşünüyor, ancak psikolojik olabileceği konusunda da şüpheleri var, ama iade etmeyi düşünmüyor.
EKOYAK ile ilgili bendeki ve yakın çevremdeki duygu ve düşünceler bu şekildedir. Ben iade etmeyi düşünmüyorum, çünkü ölçüm yapmayı başardığımı sanıyorum. Bir süre daha veri tutup, sağladığı tasarruf % şu kadardır deyip, bu veri toplama işini noktalayacağım.
Arkadaşlar öteki konuyu kilitledim. İki tane aynı topiğe gerek yok.Topiç kirliliği yaratmayalım.
Buradan devam edelim.
FORUMDAKİ ARKADAŞLAR BİLR BENDE 94 E 200 VARDI LPG Cİ BİR ARKADAŞIN ELİNDE BU CİHAZDAN VARDI MIKNATISLI FALN TAKTIK 2 HAFTA KADAR KULLANDIM ARACIM SIRALI SİSTEM LPG LİYDİ BEN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM .AMA BİR MÜŞTERİMDE FORD TRANSİT VARDI O TAKTIRMIŞ VE GERÇEKTEN YAKIT FARKETTİ ŞU ANDA DAHA AZ YAKIYOR DİYE SÖYLEDİ NE KADAR DOĞRU NE KADAR YALAN BİLMİYORUM AMA YENİ ALDIĞIM VANEO DA DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Selam Arkadaşlar, Öncelikle formunuza yeni katıldım hepinize sağlıklı mutlu ve rahat bir gelecek ve yaşantımızın olması temennisiyle sözüme başlıyorum. Arkadaşlar bizler bir gurup araştırmacı ekip olarak uzun araştırmalar sonucu %17-35 lere varan oranlarda tasarruf sonuçlarını elde ettik tahmin edersiniz oranlardaki farkılılkılarda araçların çeşidi hatta modeli sürücüsü bile etkilemektedir. Ama şunu söyleyim biz sistemli proğramlı bir şekilde özel sıvı karışım enjekte ediyoruz.Bir şey vermeden (ilave bir katkı) tasarruf ettirdiğimizden bahsetmek bence biraz hayalcilik ve kolaycılıktır.Ben biizm sistemimizle dünyanın en az yakan aracını motor dizaynını getirsinler yinede belki yukardaki oranlar çıkmayabilir ama mutlaka % 10 dan aşağı yinede tasarrufumuz düşmez.Veriş mantığımız ve sıvımızda espiri.Yeni bir test raporu aldık ilginç 89 model denem aracımızda MOTOR SİSTEMSİZ 28 BEYGİR OLAN GÜCÜ VE 64 OLAN TORKU SİSTEMDE 43 BEYGİR VE 84 TORKA ÇIKMIŞTIR diğer parametreler sitemizde vardır. www.dramaks.com sitemizi inceleyebilirsiniz hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum saygıalrımla
Denemesi yapılan cihazın ne olduğu da çok önemli. Bu EKOYAK'ı üreten firma bizimki neodmiyum diyor. Google'dan araştırdım. Seramik, neodmiyum, ve mıknatıs olmadığını iddia eden değişik cihazlarla karşılaştım. Bir de Amerikan malı olan SuperFuelMax denen bir cihaz varmış bir zamanlar. American mahkemeleri cihazın satışını durdurmuşlar (mahkeme kararına ulaştım Google üzerinden) çünkü bir işe yaramıyormuş.
Şimdi bu durumda ben gene bu bi işe yaramıyor, bakın böyle mahkemelerle yasaklanmış filan diye düşünmek istemedim. Biraz da farklı düşüneyim dedim. Bu teknik olarak laboratuvar ortamında çalıştırılmış ve işe yarayan bir yöntem ama buzdolabı gibi büyük cihazlarnı ürettiği çok yüksek gauss gücüyle. Bu bilimsel çalışmayı fırsat bilen ticaret erbapları sıradan mıknatıs hammedesi ile böyle ürünler üretip piyasaya sürmüş olabilirler. Bilimadamlarının tüm laflarını kullanarak reklam yapıyor olabilirler. Ancak ürettikleri ürün güçlü bir gauss sağlamadığı için anlamsız ve işe yaramaz olabilirler. Sonuçta adam kazandığı paraya bakar. Ancak neodmiyum denen cihaz yüksek gauss üretiyormuş (başkalarının yalancısıyım, ben de sadece okudum). Dolayısı ile her cihaz işe yaramayabilir. Ancak neodmiyum belki işe yarıyordur diyerek denemek istedim. Sonucu da yukarıda yazdığım uzun yazının içindeki excel dosyasında.
Bir de bu cihazın gerçekten de oldukça güçlü bir mıknatıs olduğu her halinden belli. Çok kuvvetli tutunuyor demir madenine.
Asıl sonucun ne olduğunu 2000 km sonrası verileri de elde ettiğimde göreceğim. Yeterli veri oluşunca tekrar sizlerle paylaşırım.
LPG dönüşümü yapılmamış olsaydı ve benzin kullanıyor olsaydım, çok daha yüksek bir tasarruf oranı beklerdim. Çünkü benzin LPG'ye göre çok daha verimsiz yanan bir yakıt ve çevreyi verimsiz yandığından dolayı kirleten bir yakıt. Bu manyetik tasarruf cihazlarının iddiaları da yarım yanma veya çiğ kalma sonucu ortaya çıkan zararlı gazları (CO karbomonooksit, NOx, HC, ...), tam yanma sağlayarak kıstığı şeklindedir ve dolayısı ile aynı miktardaki yakıt ile daha yüksek verim elde ettiğidir. Elde edilen yüksek verimi ya yüksek performans olarak değerlendirir aynı miktarda yakıt tüketirsiniz, ya da gaza daha az basarak eski performansınızı koruyarak değerlendirir ve tasarruf sağlamış olursunuz. Tüm iddia bundan ibaret. Ölçmeye devam ediyorum. 1 ay kadar sabretmem lazım.
sayın yakıt tasarruf cihazı sitenizdeki verilerde merak ettiğim birşey var. cihazınızın takılı olduğu aracın wheel powerı daha düşük gözüküyor. bu wheel power tekerleklere iletilen giç mü demek? eğer öyleyse bu ne demek oluyor? birde kullandığınız sıvının ne tür bir sıvı olduğu konusunda bilgi verebilirmisiniz? açık formülünü vermek istemeyebilirsiniz ancak yağ mı alkol mü organik mi değil mi bu konularda bilgi verebilirmisiniz?
Buradan devam...
ilk sayfayı okudum,Özellikle Vasago ve Vezir'in Yaptığı açıklamalardan sonra ben bunlara inanmıyorum,bunları neye dayanarak savunuyorlar onuda bilmiyorum,zaten savunan arkadaşlarda 2 mesaj atıp kayboluyorlar,Çok ilginç..
Ben cihazı savunma amaçlı herhangi bişey yazmadım. Sadece cihazı deneyerek görmek istedim işe yarayıp yaramadığını. Objektif olarak da ölçmeyi başardığımı düşünüyorum. Sonuç iyi ya da kötü nasıl olursa olsun bunu insanlarla paylaşmak istedim. Çünkü hiçkimse oturup da benim yaptığım gibi bir ölçme yapmamış sadece ileri geri yorumlar yaparak konuşmuşlar. Şayet iyi bir sonuç almasaydım o verileri gene sizlerle paylaşırdım, bakın arkadaşlar sonuç budur derdim. Ancak sonuç iyi yönde çıkınca biraz cihazı savunur gibi olmuş oldum. Ama ben kesinlikle herhangi birşey savunmuyorum, denedim, hissettim ve en önemlisi de ölçtüm. Ama bu demek değil ki bu cihaz her motorda işe yarayacak. Belki birçok motorda işe yaramıyor da olabilir. Hiçbir fikrim yok. Keşke herkes böyle ölçüm yapsa da bir istatistik oluşsa bu tür cihazlarla ilgili. Ona göre insanların kafasında da gerçek bilgiler olmuş olur boş yorumlar yerine.
Tasarruf isteyen varsa gitsin LPG taktırsın.Ben bor sistemini çok araştırdım,Sonunda birçok kişinin bildiği gibi bunun bir zamanlar çıkan sulu sistem olduğunu anladım.Sulu sistem takan arkadaş var Doğan slx e takmışlar.Araba sürekli pati çekiyomuş okadar etkili olmuş(Suyu biraz fazla yakıyomuş)neyse arabaya zarar verir diye bir süre sonra söktürmüşler.Burdan iddaa ediyorum bor sistemi diye satılan sisteme bor yerine su koyun aynı etkiyi alırsınız.Sistemin bildiğim tek avantajı patlamayı kuvvetlendiriyor.Aynı sisteme su yerine alkol koyanlarda var onlarda roketliyomuş. Ben tasarruf istiyodum.Gittim clio hb 1.2 16v aracıma 1100 e (şimdi 1200) yerli-(ecu ve enjektör italyan) ATİKER marka sıralı sistem haziran 2006 da taktırdım.Ruhsatada yaklaşık 200 e işlettim dün fulledim aygaz 1530 dan 85bin yaktı.Gerçi ben nazik kullanıyorum.Şİmdi dizelden bile tasarruflu bir sistem,Mıknatıs mış,Bor muş??? Dramax da sulu sistemi röleyle göndermiş hepsi aynı hikaye.Ama dinleyince insanı ikna ediyolar aslında anlatılanların hiçbirisi gerçekte teknik açıklama diil bu masallara kanmayın derim.Saygılar.
abi lpgye geçme zamanıdır derim bende yaw 10kuruş yakıyo astrada şehir içi komşu taktırdı bizimkisi 300ü buluyo yaw araba şu anda 44binde en başta taktırsaydık geri kalan parayla yanına bi tanede vosvos falan alırdım kendime
teknik olarak bu işin olabilirliğini ve neden olamayacagını defalarca anlattık ama nafile , yapacak birşey kalmıyor .İşallah yarar yerine bizim gibi zarar görmeden paçayı kurtarırsınız.
İnsanlarımızın bu konuya kafalarının yatmasının neden leri şunlardır.
1-Yakıt tasarufunu hemen görüp herkezin kolaylıkla ölçülebilir olmasıdır. 2-Zor ikna olan arkadaşlarından olumsuz birşeyler duymamışlarsa , işin detayını bilmeyen veya bilmek istemeyenlerin tavsiyeleri ve garantili satış reklamlarıdır. 3-Genelde üniversilerden alınan, teknik rapor görüntüsünde olup aslında sadece bir parametrenin incelendiği raporlardır. 4-En azından bir kere deneyeyim ya tutarsa fikrinden kaynaklı alımlardır.(nasrettin hoca ne güzel söylemiş bu insanlarımıza yıllar öncesinden işin ana fikrini) 5-Yararı olursa dünyaya satarız holding olurum , köşe olurum , fikrinden kaynaklı olanlar 6-spam mesaj gibi reklamlardan bıkıp madem reklamı hala yapılıyor , büyük ihtimalle doğru , biz fırsatı kaçırmayalım diyenler . 7-yahu millet salakmı ki hala alıyorlar demek ki doğrudur diyenler . 8-Ve satılan herşeye ,kesin doğrudur ki satılıyor yoksa birileri mutlaka yasaklardı diyenler..
işte bütün mesele GERÇEĞİ BULMAKSA , arayışlara devam ama önce AKIL sonra yorum derim.
quote:
Orjinalden alıntı: altanB
ilk sayfayı okudum,Özellikle Vasago ve Vezir'in Yaptığı açıklamalardan sonra ben bunlara inanmıyorum,bunları neye dayanarak savunuyorlar onuda bilmiyorum,zaten savunan arkadaşlarda 2 mesaj atıp kayboluyorlar,Çok ilginç..
eğer gerçekten tasarruf yapmak istiyorsanız doğalgaz ile çalışan sistemi öneririm meraklılarına .Kesin olarak en az yaktırabileceğiniz sistem ve yakıt DOĞALGAZDIR.Ancak herşeyde olduğu gibi bunun da bazı dezavantajları vardır.
Beyler şu limonlu bor olayı nedir biri açıklayabilirmi??.....Deneyen arkadaşların araçları nedir?? Tehlikeli yada herhangi bir zararı yokmu??
arkadaslar,bu gune kadar bir allahin kulu kullandim ekonomi sagladi demedi.bunun daha nesini tartisiyoruz.yani rustunu ispat etmis! birde su cok komik.neymis 1000 -2000 kmden sonra faydasi olurmus.o miknatisin icinden sivi geciyor.eger faydasi olacaksa hemen olur.mesela motor pistonlari belirli bir km sonra alisiyorlar.neden cunku ayni yuva icinde hareket ediyorlar. bu sozde tasarruf cihazlarinin boyle bir durumumu varki belirli bir sure sonra alisiyorda ekonomi sagliyor.benzin icinden gecip gidiyor.aslinda sanayi bakanligi bu olaya el koymali.bu fakir halimizle yuzlerce milyon lirayi bir miknatis parcasina veriyoruz.yaziktir gunahtir.birileri bunu durdurmali.saygilar.
Ilk 2000 km olayi ilk basta bana cok sacma geldi. Cunku sitelerinde bir aciklama getirmemisler. Adamalarla e-posta ile haberlestim ve daha sonra google'dan benzer cihazlarin ingilizce yurt disi rekplamlarini gordum, her iki yazida da yaslanmis motorlarda kurumlasma olduguna vurgu yapiliyor. Tam yanmaya yakin bir yanma elde edildigini iddia ediyorlar. Bu nedenle enerjinin bir bolumu kurumlari yakmak icin harcaniyormus. Ancak yaklasik 2000 km gibi bir kullanim sonucunda bu kurumlasma hemen hemen yanarak ekzostan atiliyormus. Boylece yanma odalari daha temiz oldugundan ortaya cikan enerjinin tamami pistona guc uyguluyormus ve cihaz daha verimli hale geliyormus. Bu 2000 km olayina benzer urunlerin yaptiklari aciklama budur. Iste bu 2000 km'ye mantiksiz cevap verirler diyordum ki (adamlari yakaladim simdi sacmalayacaklar benim de cihazi denememe gerek kalmayacak dediydim icimden), bana bu kurum yakma aciklamasi cok mantikli geldi ve cihazi denemeye karar vermis oldum.
Ben yine olayin hikaye olup olmadigini bilmiyorum. Ancak 2000 km sonrasi icin de veri tutmaya devam ediyorum, net kararimi yaklasik 1 ay sonra verecegim. Bu konu basligindaki ilk yazimda benim aracimdaki manyetik cihazsiz ve manyetik cihazli verileri sizlerle paylastim. Benim Hyundai Accent LPG'li aracimda %11 oraninda ise yariyor. Bunu uydurmuyorum, resmen deney yapiyorum ve verileri de paylastim. Arabanin yuk durumu, lastik hava basinci, 90 km/h sabit hiz gibi parametreleri hemen hemen ayni tutmaya calistim. Arada bakim filan da yaptirmadim (yani %11'lik tasarruf bakim ile ilgili degil). Ortalama degerlere bakarsak bu manyetik cihaz benim aracimda ise yariyor. Bir baska arkadasim 2006 model Peugeout 206 aracinda deniyor ayni manyetik cihazi. O da oldukca memnun. Daha once gitmedigi mesafeleri gidiyormus ayni miktar yakit ile. Ben bu manyetik cihazdan memnunum. Sadece his olsa psikolojik derdim (ilk basta oyle diyordum). Ancak her litreyi, her kurusu, her metreyi not ettim. Olcmenin sonucu benim aracimda olumludur.
Ben manyetik tasarruf cihazinin benim aracimda ise yaradigini goruyorum, geri iade etme sansim varken geri iade etmeyi dusunmuyorum (%11.05 tasarruf ettigini olcmusken niye geri iade edeyim ki?).
ya arkadaşlar şimdi crusoe yalan mi soyluyor diyorsunuz siz?
adam sallamıyor heralde yuzde 11 demiş, peki bu aleti aldıktan sonra olan bu yuzde 11 daha az tuketim değerini neye bağlıyorsunuz?
bence bunu açıklayın önce.
araç la alet takıldı şöyle ben daha az yakayım artık psikolojik olarak rahatladım nede olsa mi diyor?
bizim aldığımız işe yaramaz vitaminler gibi psikolojik olarak rahatlatmıyor heralde bu alet aracı?