Şimdi Ara

Yakıt deposu fulleme + akaryakıt istasyonu şüphe?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Az önce 2011 clio 1.5 dci aracımın deposunu füllettim. Menzil 100 km cıvarıydı, tahminimce minimum 3 litre yakıt olması gerekiyor. Fulleyince 56 litre yakıt aldı. 56+3 yani 59 litre yakıt almış oluyor.

    Auto-data dan baktığımda depo 55 lt olarak görünüyor. Yedek depolar yazılmıyor mu acaba teknik verilerde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçenlerde depoyu fullemek için T....L firmasına gittim 2 pompacı vardı full deyince diğer pompacıyı çağırdı fullemek onun işi gibi bi espri yaptı kendi aralarında güldüler falan ben fullemeyi seviyorum abi falan dedi. Elindeki çipi okuttu fulledi diğeri bekledi. Garibime gitmişti dedim bi katakulli var kesin bu işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşana kadar doldurmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka ismi vermeden yaziyorum.

    Bir sabah gösterge arizasi yuzunden yakit bitti yolda kaldim.

    4 litre civari kendim bidondan doldurdum.

    100 metre ilerideki benzinlige gidip 43 litre aldım. Ortalama 46 47 litre kadar mazot almis oldum.

    Fakat şöyle bir şey var. Bir onceki depomu baska bir firmadan fulledigimde biraz sert kullanım gazlamalı klimali kullanimla 800 küsur kilometre gittim. Fakat bu depoda klimasiz sakin kullanimla 800 küsur kilometre gittim.

    Hava bastıklarını düşünüyorum.

    Gene uzun menzilli olan firmaya gidip fulledim ve 325 km de ceyrek depo bitti. Gazlama/sakin karması.

    Diyecegim şu ki firma ve şube çok fark ettiriyor. Guvendiginiz yerden alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault sembol de depoya ben dolum yaptım taşırdım hatta Shell’de taşıt tanıma ile 63 litre yakıt koydum .



    Yani depo her zaman belirlenen litreden fazla yakıt alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Supheleniyorum bende, geçen sene 4-4.5lt yakan araç bu sene 5 in altina düşmez oldu. Bunu geçtim, geçen sene aldığım lt bazında yakit şuan yetmiyor bile, extradan alıyorum. O yüzden sahibeler dönüyor gibi.

    Not shellden alıyorum yakıtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Totalde şiir okuyan motor; shell doldurunca küfürbaz haydoya dönüyor bir de nitro olacak; shell gtl den sonra bitmistir ayrica shell havayi fazla basiyor olmali ki; focusun şamandırası kendine ertesi gun geldi



    Israrla, bikmadan belirtin "yavas dolsun, acelem yok" diye; yoksa cart diye son kademeye çekiyorlar pompayi.



    Seat cordobaya 45litrelik depoda, 59 litre basmisligim var; menzilde de aybi etkisi gosterdi, ilk 350km fullde kaldi ibreo depoda 1000km karma gittim. araca gore degisir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son aldığım 1-2 depo yakıt yüksek ortalama verdi,, mazot işinde birşeyler dönüyor,,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırladım bakalım yol bilgisayarda az çok belli olur bişeyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    O araçta yedek depo var ve önce yedek depodan harcıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava doldurma diye birşey yok, pompanin litre ayarı ile oynuyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pompacıya direk şu kadar litre yakıt koy diyebilirsiniz. O zaman içiniz biraz daha rahat edebilir ancak pompanın litre ayarı ile oynandı ise yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,geçtiğimiz ay kurumsal firmaya ait kiralık araçla antalya-fethiye-ısparta-antalya güzergahında yaklaşık 817 km yol yaptım,fethiye dönüşü yakıt fiyatlarıda malum diğer istasyonlara göre yaklaşık 40 kuruş indirimli bir benzinliğe girip depoyu pompa attıktan sonra doldurmaya devam etmesini söyledim,tabiri caizse tepeleme doldurma yöntemi,ucuz olunca malum ,pompacı pompa attıktan sonra pompayı hazneden çıkardı,söylediğimi kaçırmış,yoğunluktan sanıyorum,hatırlatınca tekrar doluma başladı,işin teknik kısmını bilmediğimden bu kısımdan sonrasını size danışarak aydınlanmak istiyorum,tekrar doluma başladığında az önce fullendiği için pompa 2 lt daha yakıt alıp tekrar attı,ilk sorum fullendikten sonra tekrar hazneye yerleştiğinde pompanın çalışması doğru mu,2 lt az bir miktar değil sonuçta,ikinci ve asıl beni kuşkulandıran tarafsa şu,pompacı eleman diğer müşteriyle ilgilenirken sen dolduruver abeyyy dediği için pompa haznenin dışında olacak şekilde doluma devam ettim,ama mazot sanki köpüklü banyo suyu kıvamındaydı,pompa attıktan sonra 2 lt saymazsak,arkadaşın unuttuğu için tekrar haznedeyken koyduğu 2 lt kaçıranlar için,13-14 lt yakıt daha aldı,şimdi araç clio 4 ve yakıt deposu 45 lt,firma prosedür gereği full depo araç teslimi sağladı,bazen eksik olabiliyor bunu hatırlatanlar olacaktır,bu yüzden şu bilgiyi vereyim,dolum personel tarafından yapılmış ve en fazla 1 lt eksik-hata payı olabilir,istasyona kadar harcadığım yakıt en fazla 25 lt,çok sık araç kullanıyorum ve 90 sabit gittiğim için clionun değerlerini artık çok az bir sapmayla bulabiliyorum,istasyonda tam olarak 34 lt yakıt dolumu yapıldı,45-25:20 lt depoda olduğunu 25 lt atana kadar dolum yapıldığını varsayarsak yaklaşık 9-10 lt fazlalıktan söz ediyoruz,normalde clio yakıt borusunun uzunluğundan dolayı 7 lt ye yakın yakıt alabiliyor,ama nereden bakarsanız bakın 3-4 lt fazla yakıt alımı var,bu konuyla ilgili benim düşüncem yakıtın miktarını hesaplayan cihaz,aygıt,makina,inanın bilmiyorum nasıl bir sistem,manipüle edilebilir mi sizce?
    çok uzun oldu farkındayım,sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim,konuyu açma sebebimse yaklaşık 1 hafta önce sosyal medya üzerinden trafik ile ilgili paylaşımlar yapan sitede bir clio 4 kullanıcısının 45 lt depoya 52 lt yakıt konulduğunu belirtmesi,böyle bir şey mümkün mü




  • ben işin matematiğini yaptım,yakıt işinde bir şeyler dönüyor,ama inandıramıyorum

    https://forum.donanimhaber.com/yakit-alimi-ile-ilgili-dolandiricilik-suphem-clio-4-icerir--135336668#135337172
  • Az yakıt verdiğini, yakıt yerine hava bastığını düşündüğünüz bir istasyona gidip; fulleyin dedikten sonra adam pompadaki işlemleri bitirip depoya yakıtı tam dolduracağı sırada bagajdan 10 litrelik bir bidon çıkartıp önce bunu doldur diyeceksin. 10 litre dolunca pompaya bakıp tam 10 litre mi yoksa daha fazla mı ona bakacaksın, 10 litre ise depoyu doldurmaya devam et diyeceksin, yok bidon doldu ama pompa da 10 litreden fazla verildiği yazıyorsa önce pompacıya sonra da o istasyonun sahibine kafa göz dalacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 5 Kasım 2018; 11:34:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.