Şimdi Ara

Yağmurda V Fren mi, Disk Fren mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir Ankara. Kışları buz gibi soğuk, yerler kaygan, rüzgarı kıç titreten şehir. Arada bir yağmura yakalanırsınız, sırılsıklam olursunuz, saatlerce yağabilir. Ve evet, bisiklet almayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde. Yaklaşık 2 ay, her gün 10km yol yapacağım. Ancak fren konusunda kararsız kaldım. Bir yerde disk fren daha iyi bir yerde V fren daha iyi deniliyor. Yok mu bu konuda tecrübesi olan? Aydınlatacak olan?

• V fren su görünce çalışmıyor. Disk frenleri tercih ederbilirsiniz. Ancak yağmurda bisiklet sürmek bisikletinizin ömrünü kısaltır. Kullanımdan sonra kurulamanız yağlamanız gerekecek. Siz bence kış aylarında ulaşımınızı bisikletle yapma fikrinizi tekrar gözden geçirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskikarateci kullanıcısına yanıt
    Bakımını yapabilirim, sorun olmaz. Ancak çok sorun olursa yağış olan günlerde bisikleti çıkartmamayı düşünüyorum. Cevabınız için teşekkürler.
  • İnce lastik yerine kalın lastik kaygan zeminde, kimi zaman karlı havalarda daha iyi olur. V Fren jantı sıkıştırarak bisikleti durdurduğundan yağmurlu havalarda işine yaramaz. Hidrolik disk frenli bir dağ bisikleti güzel olur bence Ama soğuk havada bisiklet pek iyi olmuyor. Manisalıyım. Manisa, Ankara'ya göre daha sıcak ama sabah okula bisikletle gittim ve üşüttüm Yani bisiklet sürerken rüzgarı yiyeceksin dikkatli olmanı öneririm
  • Myst3ry! M kullanıcısına yanıt
    Rüzgar için bir giysi önerdiler, terletmiyor, rüzgarı izole ediyor. Araştıracağım. Tavsiyeler için teşekkürler.
  • Hidrolik yada disk

• Hidrolik disk +1
    Ankara soğuğunda iyi cesaret, kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hidrolik disk fren havası alma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • v fren ucuzdur bakımı kolaydır yağmurda çalışmaz denmiş ama gayette cayır cayır durduruyor bisikleti. pabuçlar çok önemli çiftini 5tlye alırsan sonra baradine 3 renk mtb pabuçu kullanırsan aradaki farkı ve pabucun önemini anlarsın. tabi hd fren kadar etkili değil yağmur yiyince eğer jantınızda yağlı veya pis ise durmakta zorluk çekebilirsiniz. hidrolik fren ise v frenin tam tersine pahalı ama bakımı zordur. yağmur çamur dinlemeden oda cayır cayır işlevini yerine getirir. eğer puanlama yaparsan yağmurlu yağmursuz hertürlü hidrolik fren kazanır bu versusu.
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Kuru ortamda ve asfaltta v fren ile diskin herhangi bir farkı yok ancak koşullar zorlaştıkça disk öne geçiyor frenlemede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Kuru ortamda ve asfaltta v fren ile diskin herhangi bir farkı yok ancak koşullar zorlaştıkça disk öne geçiyor frenlemede.

Youtubede 3 4 kiyas videolari var ordanda izleyip gorebilirsiniz disk fren durma mesafesi v ye oranla oldukca kisa

Aynı videolarda kuru koşullarda ve düzgün asfaltta ikisi de eşit çıkıyor. Ancak yine söylediğim gibi şartlar zorlaştıkça, yağmur, çamur, sıkı olmayan asfalt, toprak yol v.s gibi durumlarda disk fren daha iyi durma sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=uHFSSXOSnxs
  • Zorlu yollarda disk her zaman bir adım öndedir.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/AxmzlGeKPRY

Ortam kuru asfalt kuru pabuclar ve balatalar kuru. Arkadasimizin yaptigi deneyde bir bisiklet boyu kadar mesafe farki var.tabi bu demek degildi butun v frenlerde boyle olucak cunku elemanin kullandigi city bike. İlk bisiklet mtb olsaydi eger belki v frende mesafe dahada kisalirdi ama bu demek değilki diskle ayni sekilde duracak. Dedigim gibi ben v kullaniyorum ve kontrolu diskten daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 9 Ekim 2016; 10:57:38 >
    Hocam alalade basit bir videodan çok GCN'yi dikkate almayı yeğlerim ben. HD başlı başlına üst seviye bir donanımken, V fren olarak ne kullandı acaba arkadaş videoda? Ultegra frenler, baradin pabuçlarla da aynı sonucu mu alacaktı acaba? Normal oturma pozisyonunda lastikleri kilitlenmiyor bile, ben kendimi geriye almadan basarsam direk kilitleniyor lastikler; ya fren kolları esniyor ya da ayarı kötü demektir bu. Neyse dediğim gibi daha kaliteli yapımlar, daha iyi sonuçlar verir bu tip konularda zira çok daha fazla değişken var.
    Bu konu uzar gider ilk entryde bahsettigim zaten gcn videosuydu sonra bu arkadasin test videosunu attim. Neticede ben v frenden yanayim.sen kendi dogrularini anlatirsin ben kendi dogrularimi anlatirim bu konu uzar gider.

Ben de V fren kullanıyorum zaten, disk varsa yanaşmam dahi bisiklete.
    Ozaman kardes kardes el ele ayrilalim bu basliktan :) zaten basligi acan arkadasta ortalarda yok

• bazıları halen v fren diyor ya millet 2007 de hidrolik frene geçti hangi devirde yaşıyorsunuz. yol bisikletinde tamam ama diğer bisikletlerde kesinlikle hidrolik fren yaşta yağmurda.v frenin kontrolu hidrolikten kolaymış kardeş önce kullan bir hidrolik fren slx xt veya sramın frenini sonra yorum yaz.hidrolik fren konforlu yumuşak uzun frenlemelerde elini yormaz serçe parmağınla fren yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 12 Ekim 2016; 2:11:51 >
    Ben burdayım. Yapılan tartışmaların sonucunda çok güzel bilgiler ediniliyor, amaçta bu zaten karşılaştırma yapılırken avantaj ve dezavantajların ortaya çıkartılması. Araya girmek istemedim sadece. Sonuçta küçüklüğüm harici bisiklet kullanmadım doğru düzgün, sizler daha tecrübelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VinniePazZ -- 12 Ekim 2016; 9:26:51 >
  • sony kamera kullanıcısına yanıt
    Istanbulda 1 yil boyunca on arka fren patlak bisiklete ayagiyla fren yapmis bir cocukluk yasamis adama hidrolik fren kullan farki gor diyosun. Sanirsin hidroligin kesfini ilk sen yaptin biz hic hidrolik fren kullanamadik demi? Madem hidrolik bukadar iyi bukadar guzel bisey neden hala hem v fren hem hidrolik fren bisiklet uretiyo bu firmalar? Mallar demekki veya yeni bir arge calismasi yok ortada? Senin dedigin disketle usb yi karsilastirma gibi olur suan hala disket ureten firma varmi yok niye cunku daha iyisi var ama bak ghost cube scott sayfalarina v fren gorursun onu gectim uzaga gitme salcanonun resmi sayfasina bak gene hidrolikten cok v goruceksin neden sence? 900 tl bisiklete para veren adam 100 lira daha verip hidrolik frenli bisiklet almiyo?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.