Şimdi Ara

Yağmur yağdığında motora su giriyor!(Renault Symbol)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 yıldır Symbol sahibiyim. Ne yaptıysam bu soruna bir çözüm bulamadım, bulamadık, bulamadılar. Arabamla giderken her yağmur yağdığında motor tekliyor bazen stop ediyor. Motor açıldı, çatlak kapatıcı sıvı koyuldu, üst kapak contası değişti, bujileri sürekli değiştiriyorum(bujiler sürekli paslanıyor), suyun değdiği bütün sistem ve hortumlar değişti. LPG'den olmadığı kesin .Çünkü hep yağmurda tekliyor. Çok masraf ettim ve her yağmur yağdığında tedirgin oluyorum.

Tekledikten sonra bujileri kurutunca düzeliyor veya bujiler kendi kendine kuruduktan sonra sorun ortadan kalkıyor.

Bujiler su alıyorsa nerden alabilir?
    Kaputtan su almaz araba sanırım, alttan mı su alıyor?
    Alttan su alıyorsa, motorun altını kapatacak bir edevat var mıdır?

Derdime yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Yağmur yağdığında motora su giriyor!(Renault Symbol)

• İlginç durum. Tam 9 yıl 138609 km. dir kullanıyorum imzam da yazan Symbol'ü ilk kez böyle bir sorun yaşayan duyuyorum. Manyetik kaptöre baktır birde diyeceğim ama ilgisi olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

İlginç durum. Tam 9 yıl 138609 km. dir kullanıyorum imzam da yazan Symbol'ü ilk kez böyle bir sorun yaşayan duyuyorum. Manyetik kaptöre baktır birde diyeceğim ama ilgisi olmayabilir.

Manyetik kaptör değiştirdim. İlk çalıştırmada marşa basmıyordu, kaptörü değiştirince çözülmüştü.
  • Muhtemelen göremediğiniz bir tahliye borusu, suyu motorun üzerine akıtıyor.
    Çok can sıkıcı bir konu. Lifte kaldırıp, her tarafını incelemenizi tavsiye ederim.
  • ibrahim.a kullanıcısına yanıt
    motor altı plastikleri,tekerlek arkasında plastik muhafazalar yerindemi.Su sıçrıyor motorun içine.Sizin sorununuz muhafaza plastiklerinin eksik olması.
  • çamurluk içlerine de bir bakın.
  • Motorun üzerine büyükçe bir sünger koyun.Yağmur yağdıktan sonra süngeri kontrol edin,suyun nereden geldiğine fikir verir.Aracınızın motoru 1.4 8v mi ? Önden büyük kazası var mı ? Bujilere su geliyorsa dikey vertical olduğunu göz önüne alırsak büyük ihtimal su yukarıdan,kaput tarafından geliyordur.Özellikle ön camla,kaportanın birleştiği noktaları iyi incelemek gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ön cam ile kaputun olduğu noktada genelde havalandırmanın girişi vardır ve o girişin bir yerinde yağmurda suyu tahliye etmesi için bir yer vardır o sizin motorun üstüne doğru suyu veriyor olabilir. Yani havalandırma girişinin ordan üstten bir su döküp deneyin motorun üstüne geliyormu diye su.
  • Hocam aracınızın kaputunu bahçe hortumu ile yıkayıp suyun nereye girdiğine bir bakın isterseniz.
  • ibrahim.a kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam.Servis de mi sorunu çözemedi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Geçmiş olsun hocam.Servis de mi sorunu çözemedi?

Yok çözemediler valla.
  • Boyalı su dökseniz? Mürekkep lekelerinden belki nereden geldiği belli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.