Şimdi Ara

Fren tuttuktan sonra, fren geç bırakıyor. Lütfen Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
29.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 hafta önce arabamın ön disk ve balatalarını sıfır taktırdım. fakat şimdi frene basıp bıraktığım zaman arabanın ön frenleri epey bi takılı kalıyor. araba hem zorla gidiyor, hem fazla yakıt yakıyor. Hem balatalardan ses çıkıyor (Koku hiç yok ama) yokuş aşağılarda bile 1 tonluk araba çok az akıp gidip duruyor. Fren merkezi, fren hidrolik yağı sapasağlam. Yağını yeni değiştim. Fren disklerine yağ sürmeyi bile düşünmedim değil. Lütfen çok acil yardım edin. En sonda aklıma fren balata temizleme spreyi geldi. Onuda alıp sıkacam ama. Nasıl sıkacam nereye sıkacam hiç bi fikrim yok. Lütfen Cevap verin.



  • Taktırdığınız yere neden götürmüyorsunuz ?
  • Hatalı işlem yapılmış demekki ,iyi bir usta bul bence.rasgele yere gittiysen ,tekrar aynı hatayı yapma.
    Birde hava kalmış olabilir balata değişince oluyor basit birşey, havasını aldır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 23 Aralık 2014; 10:15:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Antepteyim şuan inanın tam bir kazık merkezi burası. Urfalıyım aslen. 10 Liraya yaptırdığım şeyleri 30-40 lira istiyorlar. İnanın bakmaya bile para ister diye gitmek istemiyorum. Sizin önereceğiniz bişey varsa Urfaya gidene kadar onu denemek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdl_krts

    Arkadaşım Antepteyim şuan inanın tam bir kazık merkezi burası. Urfalıyım aslen. 10 Liraya yaptırdığım şeyleri 30-40 lira istiyorlar. İnanın bakmaya bile para ister diye gitmek istemiyorum. Sizin önereceğiniz bişey varsa Urfaya gidene kadar onu denemek istiyorum.

    Büyük ihtimalle hava yapmıştır, para tutacak birşey değil sen yapamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk Bey havasını aldım ama. Aracın fren tutmasında hiç bir sıkıntı yok. Köklüyor yada kazıklıyor. ama ondan sonra sıkıntı başlıyor. Freni bıraktıktan sonra araç kat kat güç harcayıp gidiyor. Taki Balatalar diskleri bırakana kadar. Oda tam anlamıyla hiç bırakmadı bugüne kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdl_krts

    ufuk Bey havasını aldım ama. Aracın fren tutmasında hiç bir sıkıntı yok. Köklüyor yada kazıklıyor. ama ondan sonra sıkıntı başlıyor. Freni bıraktıktan sonra araç kat kat güç harcayıp gidiyor. Taki Balatalar diskleri bırakana kadar. Oda tam anlamıyla hiç bırakmadı bugüne kadar.

    Debriyaj pedalında gariplik varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok debriyaj pedalında hiç bi sıkıntı yok. Debriyaj balatası da daha idare eder. Kalkışlarda falan sıkıntı çıkarmıyor. Ne varsa o frenlerde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdl_krts -- 23 Aralık 2014; 10:24:45 >
  • Havasını nasıl aldın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diskin olduğu yerde yağ bırakma musluğu gibi bişey var. onu açıp frene bastırttım. yağ akmaya başlayınca hava olmadığını anlıyorsunuz zaten. hava olsa fren tutmaz. fren tutuyor ama geri bırakmada sıkıntı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdl_krts

    diskin olduğu yerde yağ bırakma musluğu gibi bişey var. onu açıp frene bastırttım. yağ akmaya başlayınca hava olmadığını anlıyorsunuz zaten. hava olsa fren tutmaz. fren tutuyor ama geri bırakmada sıkıntı var.

    Öyle değil kardeşim, aynı olayı yaşadım ,motor kaputunu açıp uzun bir aparatla hava alıyorlar.tamirciye yada frenciye baktır anlar, bir bahşiş atarsın sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 23 Aralık 2014; 10:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum ya ondan mı dersin. Sende de aynı skıntı mı vardı? senin araçta kendi kendine fren mi tutuyordu?
  • Fren sistemi basit bir hidrolik pistondur esasında. Siz frene bastığınızda fren silindirinin arkasına basınçlı yağ gönderirsiniz. Silindir ileri hareket ederek balatları sıkıştırır.
    Freni bıraktığınızda yağ basıncı ortadan kalkar. Silindirin geri gelmesi ise geri getirme yayları ile sağlanır.

    Fren sıkışıyor dediğinize göre silindir geri gelmiyor ve baskı uygulamaya devam ediyordur.

    Yani ya arkasındaki yağ basıncı ortadan kalmıyor (yani fren merkez silindirinde sorun var. Bu parça fren hidrolik yağını koyduğunuz kabın hemen altındaki metal parça)
    Ya da disk üzerindeki silindir sıkışıp geri gelmiyor.

    Eğer aracın tüm frenleri sıkışıyorsa fren merkez silindirinde problem vardır.
    Eğer sadece bir fren sıkışıyorsa o frene basan silindirde sorun vardır.

    Önce tüm frenler mi sıkıyor yoksa 1 fren mi (veya 2 veya 3 ama 4 değil) bunu tespit etmeniz arızanın çözümü için yol gösterici olur.




  • Başka birşeyde olabilir ama ,frenler değişince oldu dediğin için ilk bu akla geliyor,birde motor kapalıyken fren pedalını ,bir kaçkez pompala bakalım bir fark oluyormu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece ön lastiklerde sıkıntı var. bunu kesin olarak biliyorum. ön lastiklerde de en çok sol taraftaki teker daha çok fren tutuyor. hissedilir biçimde bu durum. şimdi siz beni sanaiyemi yollatacaksınız yoksa memleketime gidene kadar bir çözüm sunacak mısınız. ben fren balata temizleme spreyi alıp balata kaliper disk heryere sıkmayı düşünüyorum ne dersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdl_krts

    sadece ön lastiklerde sıkıntı var. bunu kesin olarak biliyorum. ön lastiklerde de en çok sol taraftaki teker daha çok fren tutuyor. hissedilir biçimde bu durum. şimdi siz beni sanaiyemi yollatacaksınız yoksa memleketime gidene kadar bir çözüm sunacak mısınız. ben fren balata temizleme spreyi alıp balata kaliper disk heryere sıkmayı düşünüyorum ne dersiniz.

    Hocam kullandığım bir arabada frene bastığımda hep sola çekiyordu onu hatırladım,araba şahindi tamirciye götürdüm ,yağ kanalı tıkalıydı tornacıda tamir ettirmişti
    Siz bilirsini bence en doğrusu frenciye gidin sprey felan sadece yağ temizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah ufuk bey. Öyle yapalım artık.
  • İlla ki içerde aramayın sıkıntıyı belki de pedaldadır sıkıntı debriyaj pedalı takılı kalan biri vardı sorun pedalın telindeydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

    İlla ki içerde aramayın sıkıntıyı belki de pedaldadır sıkıntı debriyaj pedalı takılı kalan biri vardı sorun pedalın telindeydi

    Fren hidrolik değilmi, okudunmu sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam arabası skoda heralde diğer forumlarda görmüştüm fren pedalının plastik bir parçası aşındığı için bu sorunu yaşayanlar vardı debriyaj teli örnek olarak verdim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.