Şimdi Ara

Yağ Damlaması ve Geri Vites Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, geçen hafta okula gidip gelmek için 1986 model 1.7 Dizel Nissan Sunny aldım. Araçtan çok memnunum, ilk aracım olmasına rağmen hiç sıkıntı çekmiyorum. Fakat bir kaç sorum olacak..

Aracı getirip parkettiğimde sağ ön lastiğin 25-30 cm civarı içerisinden yağ kaçırdığını gördüm. Keçeden kaçırdığını düşünüyorum. Bir gecede ortalama 3-4 damla bir şey akıtıyor çok rahatsızlık verici değil gibi geldi. İlla gidip keçeyi değiştirtmem gerekli mi ? Keçe değişiminde çok fazla sorun çıktığını okudum bu biraz rahatsızlık verdi. O yüzden bu şekilde sorun çıkarmazsa değiştirmeyeyim diyorum katılır mısınız?

Bir de aracı geri vitese takmakta inanılmaz bir zorluk çekiyorum. En az 3-4 defa denemem gerekiyor geçirmek için elimde kalacak diye korkuyorum. Bazende yarım geçiyor gar gar ses yapıyor debriyajdan ayağımı çektiğimde. Bilen varsa bunun kolay yolu vs. var mıdır ? (Mesela Golf MK1 lerde 2. vites ile geri vites bağlantılı olduğundan 2 ye takıp geriye takınca araç yağ gibi geçiyor diyorlardı)

Bu yazıyı bitirmeden araca inmem gerekti ve dikkat ettiğimde geri vitese takmaya çalışırken özellikle yağ damlattığını gördüm. Ama yine 1-2 damla şeklinde. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun, herkese iyi bayramlar şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 12 Ekim 2013; 21:07:18 >

Izmir Institute of Technology - Chemistry

• Up ! Elbet bir kişi cevapları biliyordur

• sunny için bilmemde 1999 primerada geriye gecmediği zamanlarda vitesi 1'e alıp hafif debriyaj ile hareket ettirip sonra geriye takınca sıkıntı olmuyor bir deneyin isterseniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.