Şimdi Ara

Yag vakum cihazi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, bir urun gordum yagi motordan cekiyor. Akuye baglaniyor oyle calisiyor yaklasik 30 dakika icinde tum yagi cektigini iddia ediyor. Icindeki tum yagi almaz ancak bu yontem ile yagi kendim degistirmem mumkun mu? Urun su;
    Yag vakum cihazi

• Bazı benzin istasyonlarında bu makine ile değiştiriyorlar. Tamamını çekmiyor yağın bir miktar içinde kalıyor. Kendiniz değiştirecekseniz liftiniz de yoksa kullanılabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SAdece fazla yağı almak dışında kullanmayın bu tür ürünleri, yağ dibe çöken partiküllerle birlikte sistemden uzaklaştırılmalı, bunun en basit yolu da alttan normal şekilde boşaltmak.
  • Bunu almak yerinne karter tapası ve tork anahtarını al. Kriko zaen vardır kaç torkla sıkıldığını öğren yağı değiştir atık yağıda benzinliğe götür onlar alıyorlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakumla olmaz o iş. Sakın yapma.

• Eğer her 3000-3500km'de bir yağ değişimi yapılacaksa, yağ filtresi temiz kalir. Dizellerde (2000km civarı)
    Bu değişim sıklığı ile 20.000'de bir yağ filtresinde değişim yapilacaksa kullanilabilinir. Yağ kontrol çubuğu olan araçlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Şubat 2020; 20:5:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karterde tapa var. aç onu yağı boşalt . şaka gibi konu olmuş.

karter tapası açılmadan zaten yağ mı boşaltılır ?

arkadaşın biri demiş fazla yağ boşaltmak için...

Konu sahibi sen yağ değiştirmeye falan kalkma hiç yağı böyle boşatıcam diyorsun ya kim bilir yağ filtresini nasıl sökersin ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su tesisatı icin su filtresi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu aletlerin daha profesyonellerini kullananlar var sanayide.Hiç karter açmadan bu şekilde yagı degiştiren yerler var.

Herkes krikodan karterden akıl vermiş konuyu açan arkadaş bunu bilmiyor mu? Ama bunun için iki kriko lazım.Tek kriko ilede olur ugraşırsınız.Tek taraftan kaldırıp yeterli olacagını düşünmeyin.İki taraftan kaldırsanız bile çalışma ortamı dar ve zor olacak.

Ayrıca krikoya güvenemezsiniz aracın altına saglam destek lazım.Yerinizde müsait olmalı.Dengesizin biri araca yaslansa yada trafik çoksa birisi çarpsa istenmeyen sonuçlar çıkar.Olmaz demeyin.

Çogu araçta karter muhafaza var onuda sökmeniz lazım.

El beceriniz varsa bu aletin de vakum gücü yeterliyse kullanabilirsiniz.Tabi bu aletler ne kadar saglıklı orası ayrı fakat karter tapasını açınca bütün yagın boşaldıgını mı sanıyorsunuz?O zaman her yag degişiminde karteli söküp tekrar takın.

Tabi yag filtresi,yakıt filtresi,polen filtresi gibi filtrelerin yeri kolay mı?Ekstra bir aparat lazım mı? Bazı araçlarda bu filtrelerin yerleri çok sıkıntılı.

Bu aletleri genelde akaryakıt doldururken felan kullanıyorlar.Hafriyatçılar felan mazotu bidonla alıyor hafriyat aracının deposunu doldurmada,otobüs vb araçlarda bazen akaryakıt ikmalinde kullanılabilir.

Vakum gücü yeterligelirse yag degişiminde de kullanlır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 24 Şubat 2020; 0:23:29 >

• sissil kullanıcısına yanıt
    Bazen yanlışlıkla fazladan yağ konulabiliyor onu kast ettim, neyse başınıza gelirse tıpayı söker boşaltırsınız

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    """""arkadaşın biri demiş fazla yağ boşaltmak için..."""" yazmışım

okumadan cevap verme bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Şubat 2020; 0:26:20 >
  • Resimdeki ürünün kendine hayrı yok servislerdeki 1000-1500tl lik büyük vakumların basıncıyla bile yağ azar azar çıkıyor. Geçen hafta servis 0.5lt yağ fazla koymuş yağı neyse yetkili servisin vakum makinesinde yağı gıdım gıdım boşalttık bir araç 4lt yağ alıyorsa 12v ile çalışan komprasör ile o işlem 1 saat sürer. Ki o alet çok ısınacak mola süresinide eklemek lazım. @alembizim

• Tam otomatik şanzıman yağı için kullanacaksanız mantıklı olabilir, tapayı açtığınızda tam olarak tüm yağ süzülmüyor çünkü.

Ayrıca fazla yağ koyarsanız onda da işe yarar.

• Bazi yorumlar oylesine yazilmis ama yine de yardimci olma niyetiniz varsa tesekkur ederim. Ben zaten bakimi kendim yapiyorum ama eskiden saglam ekipmanlarim ve garajim varken su anda yok. Tasindigimdan dolayi. Bu sekilde yag degisimi yapabilseydim, geri kalanlar cok kolay olacakti. Aracin altindan yagi bosaltmakta bir sorun yok ancak ustte bir arkadasimizin dedigi gibi araba uzerinize duser vs o sorunlu bir is. Garajim varken kolaydi. Bakalim deneyecegim olmadi hic sonuc alamazsam eksik yag miktari kadar yag ekleyip servise kadar surer oyle degisim yaptiririm.
  • Sağlıklı bir değişim yöntemi değil.

• Premium arabalarda yağ filtresi değişiminde kazanı boşaltmak için işe yarayabilir. Karterdeki yağ tapadan boşaltılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 1 Mart 2020; 9:54:11 >

• Burada konuyu inceliyorlar, yaklaşık 100ml yağ kalıyor karter dibinde.

Hatta şöyle bir laf kullanılıyor, "yağ vakumu aslinda orijinal servis yapilma tasarimidir"....

Merak edenler izleyebilir....

• Bu video yeni rastladım sanırım konudaki cihazi kullanıyor.

Arabayı çalıştırıp motoru ısıtmadigi için çok uzun sürüyor, motor yağı soğukken çalışma sıcaklığından yaklaşık 8 kat daha akmazligi yüksektir. 5dk calistirsaydi.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Şubat 2020; 21:32:4 >
  • Ben kullanıyorum. Öncelikle pompanın verimi araca gore değişiyor. Karterin tabanına ulaşma şekli önemli. Almadan önce YouTube videolarına baktım, mesela BMW'de tamamen alırken Peugeot'da 1 litre kadar bırakıyor gibi örnekleri vardı. Bende Corsa D 1.3 Dizel var. 3.2 litre yağ alıyor. İlk kullanımda boş bidonu 3.2 litre olacak şekilde işaretledim. Motoru ısıttım ve gerçekten de hepsini 3-4 dakikada boşalttı. Aliexpresten 80 liraya almıştım, işe yaramazsa üzülmeyecektim ama tam da istediğim gibi çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 1 Mart 2020; 0:36:4 >
  • ewet rısklı bıraz en ıyısı kartelden herzaman ..
  • Peugeot karter tasarimin sayesinde alttan boşaldığında bile 0.5lt karter de kaliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.