Şimdi Ara

Yabancı ülkelerden K.K.T.C 'ye kargo ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ben kuzey kıbrısta yasıyorum.Bir sorum var bilindigi üzere kktc'yi türkiye disinda kimse tanimiyor.Bu yüzden yabanci ülkelerden kargo alışveris yapilamiyor diye biliyordum.Ama galiba yapilabiliyormus adres kısmina mersin 10 turkey yazip kuzey kibrisada kargonun türkiye uzerinden gelmesini saglayabiliyoruz diyorlar bir bilgisi olan nasil yapicami nasil oldugunu bilen biri varmidir arkadaslar aliexpress amazon gibi güzel sitelerden alis veris yapmak istiyorum..Bu konuda yardimci olursaniz cok memnun kalirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0048 -- 31 Aralık 2016; 19:10:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ÇAKAL MODE: ON

hocam belirli bi komisyon karşılığı siparişinizi önce kendim alıp sonra adresinize gönderirim.
  • Zahmet etme hocam zaten yapilıyormuş ama nasil yapicami bilmiyorum ne zamandan beri bunu istiyordum.Belki bir bilgili kardesim cikar.

• Merak ettim mesajım bulunsun ayriyeten konu asagilara düşmesin
  • Kıbrıslimisin kardesim ?

• Çok fazla bir bilgim yok, o yüzden benimde mesajım bulunsun takip edeyim. Şunu söyleyebilirim ama en azından; Avrupa ülkesi Güney Kıbrıs'a yani Cyprus adı altında birçok yerden sipariş yapılabiliniyor, Amazon, Ebay gibi. Kargo sadece biraz fazla gelebilir, onun dışında import fee yani gümrük vergileri ise avrupa dışı ülkelerden satın alınmalarda alınıyor (avrupa standardlarında), avrupa içi yerlerden alınınca Amazon.de gibi ücrete tabi oluyor. Fakat posta kutusu değil, fiziksel bir ev adresi lazım.

Kuzey Kıbrıs'a ise, öncelikle Mersin 10 Turkey olarak hiç denemedim fakat çok güzel fikir gibi duruyor yani Turkey'e gidiyormuş gibi gösterip, Kıbrıs'a kargolatmak, bu mümkün mü gerçekten. Onun dışında klasik yöntem sırf KKTC'ye gönderim yapan siteler bulmak, malesef Amazon'da yok, ebay'de de yoktur yüksek ihtimal. TR'den hepsiburada gibi yerden getirttiniz diyelim, kargo ücreti fazla oluyor artı olarak eğer makbuzuda aynı adrese gönder derseniz ve ürün pahalı birşey ise gümrüğe kalıyor ve yüksek fiyat ödeyerek alıyorsunuz. KKTC'de gümrük düzgün işlemiyor, belli bir standardı yok diye biliyorum olsa da uygulanmıyor çoğu zaman. O yüzden benden tavsiye, başka hiçbir alternatifiniz yoksa eğer illa ki KKTC'ye ürün getirtecekseniz:

1) Boyutları küçük ise (external hdd vs.) posta yoluyla yapın.
    2) Fatura, makbuzu KKTC hariç farklı bir adrese göndertin (fatura yoksa gümrüktekiler fiyatı bilemezler).

• Mersin 10 turkey yazarak getirdilebiliyormus türkiye üzerinden hocam. ama nasil bilmiyorum.Ve dediginiz gibi cyprus cikiyor oda rum tarafi icin gecerli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0048

Mersin 10 turkey yazarak getirdilebiliyormus türkiye üzerinden hocam. ama nasil bilmiyorum.Ve dediginiz gibi cyprus cikiyor oda rum tarafi icin gecerli

Mersin 10 Turkey'nin anlamı KKTC demek. Güney Kıbrıs değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: emre0048

Mersin 10 turkey yazarak getirdilebiliyormus türkiye üzerinden hocam. ama nasil bilmiyorum.Ve dediginiz gibi cyprus cikiyor oda rum tarafi icin gecerli

Mersin 10 Turkey'nin anlamı KKTC demek. Güney Kıbrıs değil.

Kardesim bilgilendirirmisin biliyosan adrese falan nasil yazicam nelere dikkat etmem gerek mutlu yillar herkese bu arada

• emre0048 E kullanıcısına yanıt
    En basitinden METU NCC'in adresine baksan anlarsın.
    quote:

Northern Cyprus Campus, Middle East Technical University, Kalkanli, Guzelyurt, TRNC 99738/Mersin 10, Turkey

Standardı bu şekilde. Buna göre editle adresini, ama dediğim gibi mesela Amazon'a bunu girdin diyelim, süreç nasıl olacak hiçbir fikrim yok. İstersen risk alıp dene, beni de haberdar et.

edit: posta kodu gibi birşey bu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 1 Ocak 2017; 0:0:8 >
  • Bunu iyice bir arastiricam ucuz birsey satin alirim denemek amacli gelirse diye :D eyvallah kardesim saolasin bilgi icin. Amazon hangi ulkenin sitesi hangi ulkeden geliyor gelmesi uzun zaman aliyordur kesin. Bu arada bu universite bana 10 dklik yerde guzelyurtluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0048 -- 1 Ocak 2017; 1:27:41 >
    Amazon.com (USA)
    Amazon.de (Almanya)
    Amazon.fr (Fransa)
    Amazon.it (İtalya)
    Amazon.co.uk (İngiltere)
    ...
    Böyle birkaç tane daha avrupa sitesi var. Bunlar lokasyona göre depoları var her ülkenin. Girdiğin siteye göre, o ülkeden kargoya çıkıp sana geliyor.

edit: hiçbiri uzun zaman almıyor, sadece USA'den aldığında checkout'ta da görürsün 20-30 dolar bir kargo ücreti var baya pahalı ve ayrıca yukarıda da bahsettiğim gibi import fee'de alıyor fakat bu ücret ürün eğer gümrüğe kalmazsa veya gümrük az bir ücret isterse, geri kalanı 60 gün içinde kartına iade ediliyor. Avrupa sitelerinde ise öyle bir durum yok çünkü fiyatlara KDV ekli, kargo ise çok çok daha ucuz, mesela Almanya'nın. İlk tercihin avrupa ülkeleri olsun, hepsini arat istediğin eşya için en ucuz çıkan da kararını kıl. Tek bir Amazon hesabı yetiyor bunlara girmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 1 Ocak 2017; 2:33:33 >

DHL Kuzey Kıbrıs'a şu adres altında yolluyor mesela. 99010 LEFKOSA NORTH CYPRUS, TURKEY

Amazon'da da aynı şey denenebilir.

edit:https://forum.donanimhaber.com/kibris-gumruk-olaylari--86772585 bu konuda adamın biri Cyprus/Famagusta yazarak Mağusa'ya sipariş getirtmiş ama Amazon'dan değil.

Not olarak bulunsun bu bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 18 Nisan 2017; 15:47:36 >
  • Bende aliexpressten birseyler aldim, kibrista asker olduğum icin buraya verdim siparisi. Suan baktigimda rum tarafina gittigi goruluyor, acaba lefkosa postanesine gelir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.