Şimdi Ara

Kıbrıs gümrük olayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
3
Favori
4.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gördüğüm kadarıyla ülkemizde gümrük operasyonları sonrası takılmalar iyice arttı.Önceden geçen sayısı takılan sayısına oranla daha fazlayken şimdi takılmayan nerdeyse yok gibi.
    Kıbrıs ta tanıdıklarım var.
    Şimdi ben Ali, Panda vs sitelerden adresi Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetine göstersem yollarlarmı?
    KKTC'de gümrük işlemleri nasıl orada takılma vs oluyormu?
    Tr'ye gelen bi öğrenci yada asker birisiyle yollayacak tanıdığım ama gümrük olaylarını bilmiyorlar.

Hiç Kıbrıs'a sipariş verip alan oldumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 20 Ocak 2014; 19:28:03 >

• evet bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum
  • KKTC diye bir ülke yok ki dünyada? Hiç bir ülke tanımıyor kuzey kıbrısı.
  • Peki Cyprus'u seçip adresi Lefkoşe versek ve posta kodunuda Lefkoşe'ninkini girsek gitmezmi Lefkoşeye
    Yoska Güneyemi yollarlar kargoyu?

KKTC'ye yurtdışından kargo gelmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 21 Ocak 2014; 14:27:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdalm

Peki Cyprus'u seçip adresi Lefkoşe versek ve posta kodunuda Lefkoşe'ninkini girsek gitmezmi Lefkoşeye
    Yoska Güneyemi yollarlar kargoyu?

KKTC'ye yurtdışından kargo gelmiyormu?

Biyerden duyduğum kadarıyla ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemicem KKTC ye Yani Türklerin olduğu tarafa bizzat TÜrkiyeden gidiyor diye duydum yani Ürün Türkiyeye geliyor ordan KKTC ye sevkediliyor diye biliyorum
  • kibris yasal olarak taninmadigi icin paketin gelmeyebilir.eskiden kibrisa gelen postalar mersine tasucuna gumruge gelir ordan yollanirdi diye biliyorum.ama bu dedigim yillar onceydi.halen ayni sekilde oluyorsa gene bir risk var.siz en iyisi birkac dolarlik bir siparis verin kibris adresine.garantili sonucu kendiniz gorun.gelen paket mersinde gumruge girerse zaten uzerinde damga falan olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşar son zamnalardaki gümrük noularını takip ediyorum, kıbrıs konusu benimde aklıma geldi, ufak bir araştırma yapmıştım
    postada_gumruk_kambiyo_denetimi_islemleri.doc den alıntılıyorum

Yurtdışından Gelen Gönderilerin Gümrük İşlemleri
    Madde 7
    belirtilen gümrüğün denetime tabi gönderiler ile M torbaları ayrılır. Madde 8 hükümleri göz önünde bulundurularak kapsamları itibariyle cinsi, türü niteliği ile miktar ve değeri gümrük etiketi veya deklarasyon anduanlarından ya da varsa fatura veya satış fişinden kontrolleri yapılmak suretiyle gümrük vergisine tabi olanlar ile olmayan gönderiler olmak üzere ikinci bir ayırım yapılır.
    Bu postalardan çıkan başka ülkeler varışlı transit gönderiler hiçbir suretle gümrükle ilgilendirilmez.

Kıbrısın gümrük mevzuatı nasıl bilmiyoruz , ayrıca takılırsa başımıza ne gelecek oda belli degil...
    Bu arada gümrükcü abilerimizde burayı takip ediyor olmasın bu işler başımıza ondan gelliyo olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusi_42 -- 21 Ocak 2014; 22:12:09 >

• hort olacak ama ileride biri bu sorunun cevabını merak eder diye cevap vereyim. yukarıda arkadaşında dediği gibi kktc dünya tarafından tanınmıyor bu yüzden gönderdiğiniz pakete atıyorum cyprus/lefkoşa yazarsanız o paket rum tarafına gider. bu yüzden adres yazılırken detay adresi yazdıktan sonra en altına MERSİN 10 TURKEY yazmalısınız. özellikle yurt dışından (tr dışı) gönderilen ürünlerde kesinlikle yazmalısınız.
  • Hortlatalım konuyu kıbrıstayım bende Ali den bişey alsam gelirmi diye düşünüyordum ve ucuz yollu telefon kabı sipariş verdim ve geldi sorun yok arkadaşlar cyprus gazimağusa/famagusta olarak belirttim ve geldi şimdi abuk sabuk 7-8 tane daha sipariş verdim bekliyorum bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Durmazhol

Hortlatalım konuyu kıbrıstayım bende Ali den bişey alsam gelirmi diye düşünüyordum ve ucuz yollu telefon kabı sipariş verdim ve geldi sorun yok arkadaşlar cyprus gazimağusa/famagusta olarak belirttim ve geldi şimdi abuk sabuk 7-8 tane daha sipariş verdim bekliyorum bakalım

Hocam takip kodundan hareketlere baktığınız kargo hangi ülkeden geliyor?

• yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    türkiye üzerinden geliyor hocam. orada kuzenim okuyor, O söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanmet

türkiye üzerinden geliyor hocam. orada kuzenim okuyor, O söyledi.

Tamam hocam teşekkürler.

• Konu hortLayacak ama şöyle bir şeyler yazayım;

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Özellikle yakın ve gidip gelmesi kolay olduğu için Yunanistan'ın Selanik kentinde bir posta kutusu ayarlayarak telefon siparişlerini oraya vermek aklıma geldi. Yunanistan'a 2-3 günlüğüne gidip posta kutusundan alıp gelirsek, gümrükten geçerken sorun olmaz. Posta yoluyla telefon siparişleri gümrüğe takılabilir.

Telefon harici siparişlerde gümrüğe takılacağını düşünmüyorum.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    bugün one plus 3T aldım. Posta kutusu kabul etmiyordu. Yunanistan ya da Bulgaristan' da yaşayan öğrenci bulmak en temizi. Hatta o öğrencilere gümrüksüz gönderip, buraya getirtip bu işten geçim sağlayan insanlar var.
  • Gümrüğe takılıyor ve orada size bir kağıt veriyorlar, o kağıdı bilgi teknoloji yüksek kuruluna götürüp kayıt etmeniz gerekiyor. orada kayıtlandığına dair size bir kağıt veriyorlar sonra tekrar gümrüğüe gidip telefonunuzu alıyorsunuz. gümrük bedeli ise telefonun alış fiyatına yüzde 30 na denk geliyor. yani telefon 100 dolar ise 30 dolarda gümrük ödemeniz gerekiyor. diğer işlemler için para alınmıyor.

saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanmet

bugün one plus 3T aldım. Posta kutusu kabul etmiyordu. Yunanistan ya da Bulgaristan' da yaşayan öğrenci bulmak en temizi. Hatta o öğrencilere gümrüksüz gönderip, buraya getirtip bu işten geçim sağlayan insanlar var.

Nasıl çözdün sorunu kardeşim. Ben de OnePlus 3T almayı planlıyorum. Gürcistan batum'a pasaportsuz nüfus cüzdanıyla giriş çıkış yapmam yeterli olur mu?

Bu konuya da kullanıcı deneyimlerini yazarsan sevinirim.https://forum.donanimhaber.com/m_122478659//tm.htm#122478659

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 12 Aralık 2016; 12:33:20 >

• Regionella kullanıcısına yanıt
    one plus sitesinden Almanya' da yaşayan arkadaşın adresine gönderttim. Bu seferde kredi kartı kargo alıcı adı ile aynı çıktı, silik yapıda değiştiremiyordum. Yazıştım, paypalla ödeyin dediler e ülkemde o da yok. Ben de axess kartımın numarasını arkadaşın adının altına yazdım ve bingo! 3 gün provizyonda bekleyen çekim bugün harcamalara düştü. Ocak ayında gelecek.

Pasaport gerekir diye düşünüyorum. bu konuda ahkam kesmeyeyim.
  • Konu hortlasın :)

Son durum nedir beyler.

Kıbrıs

Yunanistan

Bulgaristan

Gürcistan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.