Şimdi Ara

Yabancı dilde kelime öğrenmek için yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hep foruma soru sorup durdum birazda yararlı şeyle paylağayım dedim.

Ben öncelikle yabancı dil kelime öğrenmek için kulllandığım yöntemi söylicem size bu yöntem kelimeyi eberlemekten bana göre kaat kat daha iyidir. Gerçekten faydasını görürsünüz.

Hani çocuklar ingilizce kelimeleri nasıl daha iyi aklında tutuyorlar? Diye hep sorulur tabi ki, hayal gücünü kullanarak akılda tutarlar.

Kelime ezberleyeceğiniz zaman izlenecek yollar nelerdir?

1)Öncelikle o kelimeyi hem okunulunu hem de yazılışını size daha iyi çağrıştıracak sözcük bulun. Bu sizin seçtiğiniz sözcük olmalıdır(Daha iyi akıld akalır.)
    2) O kelimeyle ilgili anlamıyla hayal kurun .
    3)Kurduğunuz hayali göznüzü kapatarak canlandırın.3 boyutlu olarak tabi)

birazdan örnek olarak vercem size...

Hayal kurarken yapılması gereknler.?
    1)Mümkün olduğunca abartılı hayaller kurun.
    2)Hayalleriniz mümkün olduğunca komik olsun .Daha iyi akılda kalır.
    3)Kurduğunuuz hayallere 5 duyu organlarından katabildiğiniz kadar katın.
    4)Hayallerinizi gözünüzde 3 boyutlu dediğim renklendirerek canlandırın.

Hayal kurmanın kelime öğrenerek;
    1)Hayal kurarak beynin sol yarım kürresini de kullanıırız. Çaba göstererek de sağ yarım küresini de kullanırız. Böylece her iki küreyide kullanarak kelimeyi daha iyi akılda tutarız.
    2)Beyin genelde kelimeleri hatırlamaz .Kelimeleri okurken bile kendisi resim şeklinde kodlar.Böylece daha iyi akılda kalmasını sağlar.Bizde burada beynin bu açığını kullanmaya çalışıyoruz:)
    3)Yapılan araştırmalar göstermiştir ki renklerle hayal kurmak beynin hafızasını %50 artırmaktadır.

İsterseniz örnekle deneyelim:
    Ben hem Fransızca hemde ingilizce(ingilizzce başlangıç düzeyinde biliyorum. Uyguladığım yöntemle kelime ezberliyorum bayaıda kelime öğrendim) biliyorum. Her iki örnektete 1 er örnekle deniyelim?

ingilizce
    1)kocaman(tr)-whopping(eng)
    çağrışım kelimesi aykut kocaman(bu örnektir art niyet yoktur.)
    hayal kuracağımız yöntem: Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe teknik direktörlüğünü bırakıp futbola tekrar başladığını ama ilk maçına çıktığında formasının arkasında ismi yazacağı yerde whopping yazdığını ve taraftarları şaşırttığını hayal edin. burdaki whopping kelimesini farklı renkte canlandırabilirsiniz.

fransızca
    1)tabur(tr)-bataillon(fr) okunuşu (batayon)
    istanbulda bir taburun geçtiğini asker marşı okumak yerinen sürekli batayon batayon diye bağırarak ortalığı gürültüye kattığını halkında buna kızıp köpürdüğünü hayal edebilirsiniz.

Bunlar benim verdiğim örnekler siz bu hayalleri kendinize göre geliştirebilirsiniz. Tabi o sizin hayal gücünüze kalmış bir şey. İstereniz bu yöntemi kullanarak günde 20 ile 30 kelime ezberleyebilirsiniz ama o birazda siziin çaba ve isteğinize kalmış bir şey.

(Npt bu yöntemi ben bulmadım:)var olan bir şey ama etkil ibir yöntemdir. Herkese iyi çalışmalar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral28 -- 28 Şubat 2011; 14:49:23 >

• peki ezberledikten sonra aykut kocamanın arkadasında batayon yazdığını zannedersek?Çünkü yüzlerce hayal yüzlerce örnek...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.