|
Seviyem muhtemelen A1-A2 arası çok bir şey bildiğim yok. 1 yıla B1-B2 arasına getirmek için nasıl bir yol izleyeyim? |
|

|
Seviyem muhtemelen A1-A2 arası çok bir şey bildiğim yok. 1 yıla B1-B2 arasına getirmek için nasıl bir yol izleyeyim? |
|
Daha çok grammer kısmında kafam karışık zaten lisedeki gibi kitaptan yürütmek mantıklı olur mu acaba? |
|
|
|
kaldı mı öyle şeyler ya. artık her şey online. küçük kızım daha 12 yaşında girdiği cambridge sınavında b2 aldı, konuşması c1 çıktı. youtube ile o duruma getirdi ingilizcesini. şu an 17 yaşında, teste girse c2 çıkar kesin. youtube ile falan tabi bu işler uzun işler. ben kendimi anlatayım; okuma yazmam çok iyidir. konuşmayı bir türlü çözemiyordum. cambly aldım 2 yıl, o şekilde çözdüm. arkadaşa da cambly tavsiye ederim. telefon-bilgisayar-tablet. her zaman her yerde alabiliyorsun dersini. cambly ve benzeri sistemler en iyisi. |
|
Sağ olun hocam. Grammer'ın üstüne düşmemin asıl sebebi günün sonunda ingilizceyi kullanacağım en çok alanın muhtemelen makale ve haber okumak olmasıydı. Speaking'in şu anki şartlarda aşırı işime yarayacağını düşünmüyorum ama elbette bir yandan ilerletmeye çalışacağım. |
|
Tablet felan derken para suyunu tüketti her şeyi dijitalden halledeceğiz mecbur. Zaten fiziksel olarak alsam da pek kullanacağımı sanmıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2-2 Domination -- 24 Eylül 2025; 16:14:51 > |
|
Hangi kanallardan faydalanıyordu peki hocam, o yaşta kendi kendine sadece youtubedan böyle ilerlettiyse helal olsun. Konuşma kısmını da sizin süreçle benzer götürsem daha iyi olacağına inanıyorum yukarıda yazdığım gibi şimdi işime yarayacak kısım genel olarak okuma yazma kısmı olacak. Konuşma kısmını sonra ilerletirim diye düşünüyorum. |
|
okuma-yazma ön şart iyi olmalı tabii. bende o konuda bir sorun yoktu. youtube'de oyun kanallarına giriyor genelde, oyun oynamayı falan seviyor. o kadar meraklı ki ingilizceye mesela bilgisayarda bir oyun oynuyor, diğer yanda tablette de youtube kanalı açık. çok fazla maruz kaldı ingilizceye. dinlediği kişiler ana dili ingilizce olan kişiler. o da önemli. daha zorlayıcı oluyor anadili ingilizceyse. bizim böyle bir vaktimiz yok. cambly ve benzerleri iyidir. ben ingiliz hoca tercih ettim. neden ingiliz hoca? amerikalıların ne dediği çok kolay anlaşılıyor. bir jamaikalı hocam vardı mesela baştan, baktım kolay anlıyorum. amerikalı denedim, onları da kolay anlıyorum. ingilizlerle zorlanıyorum. bir de mülakat yaptığım head hunterlar hep ingiliz. ekipte de ingiliz arkadaşım var. o yüzden ingiliz ingilizcesini çözmem lazımdı, çözdüm. hala en çok ingilizlerde zorlanıyorum, bazı ingilizler çok yuvarlıyor lafları, bütün cümleyi tek nefeste söylüyorlar. diğerleri kolay. ekibim birleşmiş milletler gibi. ingilizinden almanına, hintlisine kadar herşey var. bu da benim için kurs gibi oldu cambly yaptıktan sonra da. her gün bol bol toplantı yapıyorum. iyi oluyor. ingilizce çok önemli. bu sayede yurtdışı kontrat bağladım da buradaki maaşlara muhtaç kalmadım. |
|
|