Şimdi Ara

Yabancı Dil Bölümündeyim, Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lise 3, yabancı dil bölümündeyim.
    Şu zamana kadar hep İngilizce öğretmenliği düşünüyordum, hala da düşünüyorum ama ben bir öğretmenden fazlası olmak istiyorum.

Fakat ne olacağıma karar veremiyorum. Aslında oyuncu & manken olmak istiyorum, fakat bu benim üniversitedeykenki hedefim. Seneye üniversite sınavı var ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği yazacağım.

Öğretmenlik dışında yapabileceğim bir meslek yok mu dil bölümünden çıkıp da?

Mütercim tercümanlık var da, bir tercümanın işi nedir, işi garanti midir bilmiyorum ki. Hadi mezun olduktan sonra işsiz kalırsam?

• Yabancı romanları felan çevirirsin. Ya da altyazı çevirmeni olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden 

Yabancı romanları felan çevirirsin. Ya da altyazı çevirmeni olursun.

Kendin çeviri yapıp kendin satarsın yani öyle mi?

Sadece özel sektörde iş bulacaksın, o da olursa yani.

Bu bölümden başka ne iş yapılabilir?
  • İlerde bana rakip olabileceğin için asıl söyleyeceğimi söylemiyorum. Simultane tercuman olursan paraya para demessin. Bana güven.

Edit: Saati 2500$ çalışan arkadaşlarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 29 Nisan 2012; 17:18:08 >
  • Yurtdışında çalışma imkanı var mı dilcilerin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgehan.

Yurtdışında çalışma imkanı var mı dilcilerin ?

Ben üniversitede yaz aylarında Work&Travell ile gitmek istiyorum Amerika'ya. Onun dışında bi bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

İlerde bana rakip olabileceğin için asıl söyleyeceğimi söylemiyorum. Simutale tercuman olursan paraya para demessin. Bana güven.

Sen de mi dil bölümündesin? Lise 3 müsün?
    O çok zor bir iş ama. Genelde tercümanlık bölümleri eğitim fakültelerinden daha yüksek puanlı. Ben hem YGS yapamıyorum, hem de öğretmen lisesinde olduğum için alacağım ek puana güveniyorum.

• Dayım garanti bankasında çevirmen olarak çalışıyor ve aylık 20 milyar maaş alıyor. Benim gibi düşünün derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yabancı dil öneri istiyorum
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biri dil bölümünde gidebileceğimiz meslekleri ve maaşlarını yazabilir mi? Ben araştırdım fakat bulamadım da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drugs

biri dil bölümünde gidebileceğimiz meslekleri ve maaşlarını yazabilir mi? Ben araştırdım fakat bulamadım da.

+1
  • quote:

biri dil bölümünde gidebileceğimiz meslekleri ve maaşlarını yazabilir mi? Ben araştırdım fakat bulamadım da.

İngilizce ise örneğin;

İngiliz dili ve edebiyatı (öğretmen olabilmek için şart)
    Mütercim tercümanlık
    Amerikan kültürü ve edebiyatı
    Turist rehberliği
    Dil bilimi (filoloji)
    Uluslararası ilişkiler
    Simultane çevirmenlik
    Yayınevinde kitap çevirmenliği vb.
    Özel ders

Dile göre de değişir tabi ama rahat rahat geçinilir bu mesleklerle
  • Küçük bir ilçede yaşıyorsanız, babanız avukat, noter tarzı bir şey ise tercümanlıktan çok para kazanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avakado Kabuğu

quote:

İngilizce ise örneğin;

Mütercim tercümanlık
    Turist rehberliği
    Dil bilimi (filoloji)
    Uluslararası ilişkiler
    Simultane çevirmenlik
    Özel ders

İngiliz dili ve edebiyatı okumak öğretmen olmak için gerekli değil.Ayrıca formasyon kalktı isterseniz de öğretmen olamazsınız o bölümden.

Konuyu açan arrkadaşım ben Gazi İng. Öğr. okuyorum 4.sınıfım.KPSS atanma puanı sınır 75.Sana tavsiyem sakın ha sakın ingilizce öğretmenliği seçme.Git farklı dil seç.Özellikle Çince.İnan bana ingilizce ile ilgili bir bölüm düşüneceğin son şey olsun.Ne değer görüyorsun, ne de para kazanabiliyorsun doğru düzgün.

• Kardeşim ben Galatasaray Dilbilim'deyim. Dil bölümleri sana meslek vermez (öğretmenlik bölümleri hariç) unvan verir: Filolog. Ne olacağını sen seçersin. Ben diplomat olmak istiyorum ve bütün fırsatları kovalamaya çalışıyorum. Sen de ne olmak istediğini belirle ve uğraş dostum peşinden koşmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

quote:

quote:

İngilizce ise örneğin;

Mütercim tercümanlık
    Turist rehberliği
    Dil bilimi (filoloji)
    Uluslararası ilişkiler
    Simultane çevirmenlik
    Özel ders

İngiliz dili ve edebiyatı okumak öğretmen olmak için gerekli değil.Ayrıca formasyon kalktı isterseniz de öğretmen olamazsınız o bölümden.

Konuyu açan arrkadaşım ben Gazi İng. Öğr. okuyorum 4.sınıfım.KPSS atanma puanı sınır 75.Sana tavsiyem sakın ha sakın ingilizce öğretmenliği seçme.Git farklı dil seç.Özellikle Çince.İnan bana ingilizce ile ilgili bir bölüm düşüneceğin son şey olsun.Ne değer görüyorsun, ne de para kazanabiliyorsun doğru düzgün.

Abi yapma yaa. Bizim hocalar o kadar övüyorlar, öğretmenlik şöyle iyi böyle iyi..

İngilizce dışında bir dil bilmiyorum. Almanca derslerimiz var ama geçen yıl az bir şey gördük, bu yıl da İngilizce işliyoruz o derslerde.

Değer görmediğin doğru, bana soranlara nedense utanarak cevap veriyorum öğretmen olacağım diye.

• İngilizce öğretmenliğini seç ve, kpss'ye asıl Hazır öğretmen lisesinde okuyormuşsun, babalar gibi ek puanını da alırsın.
    Simültane çevirmen, tercüman, vs. olabilmek için bölüm bitirmek yetmez. Uzun yıllar yurtdışında yaşaman gerekir. Okulda anadil gibi yabancı dil öğrenilmez.
    Benden sana almanca öğretmenliği bitirmiş ve atanamamış nacizane bir abi tavsiyesi olsun. Özel sektörde iş bulmak çok zor ve çalışma şartları ağır. Kurumsal firmalarda bile. Büyüklerimiz gibi konuşacağım ama hakikaten sırtını devlete dayamaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 29 Nisan 2012; 18:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RTÇ

quote:

quote:

quote:

İngilizce ise örneğin;

Mütercim tercümanlık
    Turist rehberliği
    Dil bilimi (filoloji)
    Uluslararası ilişkiler
    Simultane çevirmenlik
    Özel ders

Abi yapma yaa. Bizim hocalar o kadar övüyorlar, öğretmenlik şöyle iyi böyle iyi..

İngilizce dışında bir dil bilmiyorum. Almanca derslerimiz var ama geçen yıl az bir şey gördük, bu yıl da İngilizce işliyoruz o derslerde.

Değer görmediğin doğru, bana soranlara nedense utanarak cevap veriyorum öğretmen olacağım diye.

Dostum başka dil bilmene gerek yok.İngilizceden sınava gir.Git Çin dili edebiyatı-Sinoloji vs seç.Ha yok ben doğuda aylık 1600 liraya sürünmek istiyorum ama oraya gitmek için de götümü yırtıp KPSSden en az 75 lazım dersen buyur yaz öğretmenliği.Şimdiki aklım olsa gider Çin dili yazardım.Ah salak kafa.

• quote:

Orijinalden alıntı: afacan!

İngilizce öğretmenliğini seç ve, kpss'ye asıl Hazır öğretmen lisesinde okuyormuşsun, babalar gibi ek puanını da alırsın.
    Simültane çevirmen, tercüman, vs. olabilmek için bölüm bitirmek yetmez. Uzun yıllar yurtdışında yaşaman gerekir. Okulda anadil gibi yabancı dil öğrenilmez.
    Benden sana almanca öğretmenliği bitirmiş ve atanamamış nacizane bir abi tavsiyesi olsun. Özel sektörde iş bulmak çok zor ve çalışma şartları ağır. Kurumsal firmalarda bile. Büyüklerimiz gibi konuşacağım ama hakikaten sırtını devlete dayamaya bak

Öğretmen liselerinin ek puanı kaldırıldı.

• quote:

quote:

İngilizce öğretmenliğini seç ve, kpss'ye asıl Hazır öğretmen lisesinde okuyormuşsun, babalar gibi ek puanını da alırsın.

Hayır hala ek puanımız var. Gelecek yıl başlayanlar için olmayacak.

O değil de, Çin Dili Edebiyatı çok zor bölüm değil mi?
    Ben zaten meslek derslerini de aldığım için, İngilizce'ye de yatkın olduğum için üniversiteyi yata yata geçerim diyordum. Çince çok zorlamaz mı?

Bir de sıfırdan öğretirler mi de? Ayrıca mezun olunca ne iş yapacaz Çincede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTÇ -- 30 Nisan 2012; 18:02:19 >

• quote:

quote:

quote:

Ben zaten meslek derslerini de aldığım için, İngilizce'ye de yatkın olduğum için üniversiteyi yata yata geçerim diyordum. Çince çok zorlamaz mı?

Konuyu açan arkadaş: çok dar bir çerçevede düşünüyorsun, dilciler için çok ama çok büyük bir dezavantajdır

Ben de sorayım, sinoloji ve ya italyanca ne kadar katkı sağlar bize?

• quote:

quote:

quote:

Hocam Çin dili zordur.Okuması da zordur.İki arkadaşım okuyor.Ama ilk senelerinde çine gittiler.OKul desteği ile.İngilizce için Eğitim Fakültesini yata yata geçmek sana bir şey kazandırmaz.Meslek dersi dediğin şeyler sadece programın küçük bir kısmı.Çok derin bir alan var işin içinde.Dilbilimden tutta bir sürü yaklaşıma vs..

Çin dili sıfırdan öğretiliyor.Bölüm zor.Çıktığında çok çok rahat bir şekilde tercüman olarak yahut dış ticaret alanında astronomik rakamlara iş bulabilirsin.Rusça da aynı şekildedir.

Sana tavsiyem kesinlikle İngilizce yazmaman.4 sene sonunda edindiğim yegane deneyim budur.Yaz Çince,Rusça paraya para deme.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.